Saltar apartados

Trobades de les Escoles Valencianes

Alacant, 27 d'abril de 2008

Amigues i amics, bon dia a tots i a totes en nom de la Universitat d’Alacant.

L’any 2008 ha estat declarat per la UNESCO, l’any mundial de les llengües.

La Universitat d’Alacant vol que cada dia més, el valencià siga una llengua de relació, d’estudi i de treball a la Universitat. També volem que tots els nostres universitaris parlen valencià i una altra llengua de la Unió Europea com a mínim. Per tant, necessitem que cadascú use i mantinga la seua llengua i que, amablement, l’ensenye a parlar als seus companys de classe, als seus amics, que la utilitze.

Aprendre i parlar una altra llengua de la Unió Europea, o d’altres pobles del món, és el millor camí per a conèixer altres cultures i altres persones. Això vol dir que hem d’estar sempre disposats a ensenyar el valencià als nostres veïns i companys i, al mateix temps, a aprendre a dir coses en anglès, francès, alemany, italià, àrab, xinès o japonés.

Sí, amics i amigues, sempre hem d’estar ensenyant i aprenent, o aprenent i ensenyant. Parlar i ensenyar llengües és útil, divertit i ens ompli de satisfaccions personals i ens ajuda a viure millor. Les llengües són per a parlar-les i per a conèixer els altres.

Tots i totes, tinguem l’edat que tinguem, podem ensenyar a parlar en valencià i podem aprendre altres llengües.

I això com es fa?

Parleu sempre en valencià, els vostres amics a la llarga us ho agrairan.

I si sabeu tres paraules en qualsevol altra llengua, no tingueu vergonya a utilitzar-les quan siga el moment oportú. Això és parlar llengües. No cal que sapieu tota la conjugació verbal ni tot el vocabulari ni com s’escriu una paraula, digueu el que sapieu, i avant! Parlar és començar a conèixer i a compartir somriures i il•lusions amb una altra persona.

Tot és qüestió d’escoltar com parlen els altres, i començar amb una paraula i un somriure: Bon jour, bon giorno, bom dia, good morning, guten Tag... Bon dia!, després descobrireu un amic i tot un món de coses atractives.

Bon dia a tots i a totes i bona trobada! Moltes gràcies.

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464