Saltar apartados
  • UA
  • Oficina del Rector
  • Inauguració de l'exposició "Al Tall, 3..a mediterrània des d'el País Valencià"

Inauguració de l'exposició "Al Tall, 35 anys de música mediterrània des d'el País Valencià"

Alacant, 6 d'octubre de 2010

Sigueu benvinguts i benvingudes a la Universitat d'Alacant. Gràcies per participar en aquesta inauguració.

Hui és un dia d'aquells en què es posa de manifest que la col·laboració institucional i, especialment, de la Universitat i de la societat solen donar bons resultats.

És una satisfacció per a la Universitat presentar l'exposició Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià.

Aquesta és una de les aportacions de la Universitat per a celebrar els 35 anys de treball en l'àmbit de la música d'arrels tradicionals del grup de música que ha obert tants camins per als músics valencians i d'arreu de la mediterrània. El grup que podem qualificar com a capdavanter en l'aprofitament de la música tradicional valenciana per a fer música actual, vàlida per al present i punt de partida per a noves músiques, com demostren ja els diversos grups de músics que segueixen el camí obert per Al Tall.

Aquesta exposició ha sigut possible gràcies a l'amabilitat dels membres d'Al Tall, que ens han donat tota mena de facilitats i assessorament per a regirar en el seu arxiu de documents, fotos i discos.

Hem d'agrair, també, l'aportació dels textos de Víctor Mansanet; la cessió d'imatges de Manuel Boix i la col·laboració de la discogràfica PICAP.

La participació del Departament de Filologia Catalana ens ha permés organitzar unes activitats acadèmiques al voltant de l'obra d'Al Tall: un recital sobre els trobadors, i unes taules redones sobre la música de base tradicional i la música de la mediterrània, que tenen lloc al llarg del dia d'avui.

Els tècnics del Museu de la Universitat han fet un excel·lent treball per a transformar els textos i les imatges en una exposició atractiva per a tot tipus de públic.

Els tècnics del Taller Digital han preparat un portal temàtic dedicat a Al Tall per a difondre els seus valors musicals i l'aportació a la cultura popular des de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives.

La Universitat,a través del Vicerectorat d'Extensió Universitària i el Museu de la Universitat, està oberta a acollir tota mena de propostes culturals, amb una atenció especial als artistes i creadors del país. Darrerament hem acollit exposicions antològiques dedicades a Azorín i Arcadi Blasco, i pròximament en farem una dedicada a l'obra d'Antoni Miró.

Hui us presentem l'obra d'un grup valencià innovador que, a partir de la música tradicional va descobrir les altres músiques del mediterrani i del nord d'Àfrica per a fer-nos propostes que van més enllà de la música tradicional, però sense perdre les arrels. Un grup que ens va ajudar a recuperar la memòria històrica amb el disc dedicat a la batalla d'Almansa, els poetes àrabs valencians dels segles XII i XIII, o al rei Jaume I.

Al Tall és un grup que ha mantingut al llarg d'aquests 35 anys la passió per la creació de noves cançons i de noves músiques, i el compromís per ajudar a fer del país dels valencians un país més lliure, més culte, més digne.

Tot això són valors universitaris i per aquesta raó hem volgut oferir-vos a vosaltres i a tota la comunitat universitària aquesta exposició.

Moltes gràcies.

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464