Saltar apartados
  • UA
  • Oficina del Rector
  • Cloenda del Curs Acadèmic 2015-2016 i ..is causa del Prof. Setephen Greenblatt

Cloenda del Curs Acadèmic 2015-2016 i Investidura com a doctor honoris causa del Prof. Setephen Greenblatt

Alacant, 1 de juny de 2016

Vull felicitar, en primer lloc, els doctors que heu rebut avui el birret que simbolitza la vostra nova condició. Després d’uns anys d’esforços heu aconseguit la col·lació del més alt grau acadèmic que concedeix la universitat: el títol de doctor.

La Universitat d’Alacant us ha fet lliurament del màxim títol acadèmic, amb el qual us acaba de reconèixer la vostra capacitat investigadora.

Vosaltres sou un exemple destacat de la feina que es desenvolupa en la nostra Universitat, i per això, en nom de tota la comunitat universitària, torne a reiterar-vos l’orgull que sentim i la nostra felicitació per l’èxit que heu aconseguit.

Voldria ara dirigir-me a tots els companys que acabeu de pujar a l'estrada per a arreplegar la medalla de plata o la placa que la Universitat, la vostra Universitat, us ha concedit. Aquestes distincions no són més que una manera simbòlica de reconèixer la dedicació i l’esforç cap a la universitat amb què us heu distingit, ja siga per fer 25 anys que esteu al servei d'aquesta institució o per haver arribat a l'edat de jubilació.

Però, si m'ho permeteu, voldria testimoniar especialment la gratitud que aquesta Universitat als companys que van faltar el passat curs acadèmic. No és possible evitar el dolor que tots sentim per la seua pèrdua, però els qui més intensament heu estat al seu costat heu de saber que la Universitat d'Alacant sempre recordarà l’empremta deixada per cadascun d'ells. 

La Universitat d'Alacant acull, en el seu claustre, l'il·lustre professor Stephen Greenblatt de dilatada trajectòria acadèmica, cultural i científica vinculada al món universitari.

En la laudatio s'ha posat de manifest la prestigiosa trajectòria del professor Greenblatt, referent cultural de primer ordre. I voldria felicitar el professor González per la brillant laudatio que reflecteix les extraordinàries aportacions del nostre doctor, així com agrair-li l'organització del conjunt d'activitats en commemoració del quart centenari de la mort de Cervantes i Shakespeare. Gràcies José Manuel.

La Universitat d'Alacant va ser conscient des del primer moment de la importància i transcendència d'aquesta commemoració per a la qual va confeccionar un programa extens, ambiciós i variat d'activitats de rellevància acadèmica i d'interès cultural, que es caracteritzava, primerament, per ser un programa institucional en el qual la màxima expressió han sigut les Jornades Cervantes i Shakespeare: «El seu món i la seua obra», que van tenir lloc del 19 al 21 d'abril.

La cultura ha sigut l'altra dimensió fonamental del programa amb dos objectius prioritaris: involucrar els estudiants i la societat alacantina. En aquest sentit, l'exposició «Cervantes Shakespeare: dos genis universals» ens permet acostar-nos a la vida, influència i transcendència dels seus llegats literaris. La mostra es va exhibir per primera vegada a la sala Aifos i actualment a l’auditori de la Nucia. 

És, sense cap dubte, l'acte de la investidura del Prof. Stephen Greenblatt l'esdeveniment que culmina de manera brillant les activitats d’aquest programa, ja que adquireix una significació especial dins de les celebracions del centenari, per la seua contribució als estudis shakespearians i per la seua sensibilitat i interès per l'obra de Cercantes, la qual cosa constitueix la millor conclusió per a honorar la memòria i homenatjar els dos escriptors més importants de la literatura occidental moderna.

L'obra del Prof. Greenblatt no es pot entendre sense referència a la cultura que ha sigut un dels seus grans interessos investigadors com mostra en el seu llibre Cultural Mobility i que ha tingut complida continuïtat en el Cardenio Project, que té com a finalitat valorar les respostes i reaccions, culturalment significatives, per part de diversos públics i espectadors a la posada en escena de Cardenio, una reescriptura de la història original cervantina escrita per Charles Mee i el mateix Greenblatt.

El conjunt d'activitats que avui han culminat amb aquest doctorat honoris causa al Prof. Greenblatt han de tenir continuïtat en l'àmbit científic, cultural i acadèmic i és la nostra intenció promoure la creació d'una càtedra d'estudis Cervantes-Shakespeare que done continuïtat a l'estudi de tot el que Shakespeare i Cervantes representen en el pla lingüístic, literari, teatral i cultural i que tinga una repercussió directa en la recerca i en la docència de la Universitat.

La presència del Prof. Greenblatt és una oportunitat única per a assentar les bases d'un projecte d'aquestes característiques, comptant amb l'assessorament i la supervisió del Prof. Greenblatt. Gràcies i enhorabona al professor Greenblatt.

Moltes gràcies i bon dia!

 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464