Saltar apartados

Lliurament dels Premis Internacionals de la Fundació CICOP

Alacant, 3 de febrer de 2016

Benvinguts a la Universitat d’Alacant, a aquest museu universitari, MUA, vaixell almirall de la cultura i mostra única del nostre compromís amb el patrimoni cultural i arquitectònic.

Els vull agrair que ens acompanyen avui ací en la Universitat d’Alacant en aquest acte de lliurament dels premis internacionals de la Fundació CICOP.

I vull agrair a la Fundació CICOP, al seu patronat, que haja triat la nostra universitat i l’oportunitat de celebrar aquest lliurament de premis internacionals en la Universitat d’Alacant, en el MUA, espai emblemàtic de la nostra Universitat.

Vull, en primer lloc, agrair a la Fundació CICOP la concessió del premi a la Universitat d’Alacant, en concret al Projecte Havana, Premi Internacional CICOP 2015 a la Cooperació Internacional. Un projecte institucional de la Universitat d’Alacant en el marc de la política d’internacionalització, en concret, en la cooperació internacional al desenvolupament. Un projecte que enguany compleix vint anys.

El Projecte Havana va començar el 1996 a través d’un conveni de col·laboració entre la Universitat d’Alacant i l’Oficina de l’Historiador de l’Havana Eusebio Leal.

Un Projecte Havana amb una gran influència destacada en tots els membres de la comunitat universitària que hi han participat. I m’agradaria agrair el treball realitzat per tots els vicerectors que hi han tingut competències, com també a tots els directors del Projecte Havana en aquests vint anys.

Des de les activitats inicials dedicades a treballar en la rehabilitació de l’Havana vella, el Projecte Havana ha representat una possibilitat per al desenvolupament professional dels investigadors que hi han participat.

Resulta d’interès destacar com el Projecte Havana ha evolucionat al llarg del temps des de la relació inicial amb l’Oficina de l’Historiador a un vincle més estret amb la majoria de les universitats cubanes, sempre a través de les relacions entre la Universitat d’Alacant i el Ministeri d’Educació Superior.

En aquest sentit, vull destacar que la nostra universitat és una de les poques que manté un conveni de col·laboració directe amb eixe ministeri.

Tot aquest trajecte ha possibilitat que des de la Universitat d’Alacant s’haja contribuït notablement a l’enfortiment institucional de les universitats cubanes en els claustres de professors amb l’augment notable del nombre de doctors, com també a la millora de les possibilitats professionals dels cubans.

I què puc dir dels estudiants de la Universitat d’Alacant que han desplegat part dels seus desenvolupaments curriculars a Cuba, els nostres estudiants d’Arquitectura Tècnica i d'Òptica que no solament s’han enriquit quant a la formació, sinó que han gaudit de la riquesa personal que proporciona la relació diària amb un poble tan amable i generós amb els espanyols com és el cubà.

Tot això ha possibilitat que la Universitat d’Alacant tinga un nivell de reconeixement indubtable per part de les autoritats cubanes. Vull destacar que en aquests vint anys la nostra universitat ha sigut l’única en el manteniment de les relacions amb Cuba de manera ininterrompuda, amb independència de com hagen sigut les relacions entre els governs d’Espanya i Cuba.

Vull destacar també la predisposició que la Universitat d’Alacant sempre ha tingut cap a la societat alacantina per a donar suport i fer de mitjancera –sempre que se li sol·licita– a la introducció de les empreses i institucions en la vida quotidiana de la societat cubana.

Finalment, he de reiterar el nostre agraïment a la Fundació CICOP pel reconeixement a aquest treball de vint anys en la nostra estratègia internacional amb Cuba.

Gràcies. 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464