Saltar apartados

30 aniversari del Consell d'Estudiants, i I trobada "Alumni"

Alacant, 28 de setembre de 2017

Enguany commemorem el trenta-vuitè aniversari de la nostra Universitat. Encara que els nostres antecedents històrics es remunten a la Universitat d'Oriola en el segle XVI, tenim una efervescent història que s'inicia amb la fundació del Centre d'Estudis Universitaris l’any 1968, per a convertir-nos definitivament en la Universitat d'Alacant en 1979, una data que ens fa contemporanis de la recuperada democràcia i coetanis dels primers ajuntaments de la llibertat. 

Som fills i hereus de la transició a la democràcia i de la seua construcció i consolidació a Alacant des dels orígens. Som, en fi, una conseqüència, un resultat de la democratització, de l'aliança entre els drets civils i polítics llavors acabats de reconquerir i dels drets socials que començaven a esbossar-se al nostre país. 

Durant aquests quasi cinquanta anys, molts i diversos han sigut els èxits de la Universitat d'Alacant, i de tots ells avui volem commemorar el trenta aniversari de la creació del Consell d’Estudiants de la Universitat, i també, la posada en escena d'un projecte il·lusionant per a tots els que formem part de la família universitària, el projecte Alumni. Tots dos ens reuneixen avui ací. 

L’alumnat de la UA és des de sempre l'eix central de la nostra acció com a universitat, com a comunitat universitària. A ells i elles (a vosaltres), a la seua formació (al vostre ensenyament) devem una de les nostres principals missions com a universitat. 

Per això, l'alumnat sempre ha comptat amb òrgans de representació propis tant en les diferents facultats i escoles, com a través del Consell d'Alumnes, avui Consell d'Estudiants. 

Representants sorgits unes vegades des de les mateixes associacions universitàries, altres vegades, a partir de grups constituïts amb finalitats comunes. Sempre amb una vocació de servei cap a les vostres companyes i companys als quals heu representat de manera ferma i amb solidesa acadèmica en els diversos àmbits universitaris. 

El pes de l'alumnat en la nostra universitat ha crescut amb els anys. Una mostra d’això és la seua participació en el sufragi universal en les eleccions a rectorat i deganats. Era just, doncs, reconèixer el treball realitzat i els èxits aconseguits gràcies al vostre compromís. 

En aquest aniversari del Consell d’Estudiants vull agrair el treball realitzat a tots els presidents, a José Manuel Mora, Luis Concepción, Trini Amorós, Ismael Vicedo, José Manuel Fuentes, Erik Campos, Juan Ángel Conca, Luis Marco, Cristian Sirvent, David Navarro, Elena Garrigós, David Morcillo i Edgar Martorell. Gràcies per la vostra valuosa aportació a la Universitat!!! 

Explicava la vicerectora d'Estudiants i Ocupació, Nuria Grané, la posada en funcionament fa tres anys del Projecte Alumni, una iniciativa institucional coordinada des d'aquest vicerectorat, amb l'objectiu de posar en valor el talent que ha sorgit des de la nostra Universitat en aquests prop de quaranta anys d'experiència. 

Ens sentim orgullosos dels nostres titulats i titulades i dels vostres èxits acadèmics i professionals, perquè contribueixen a portar el nom de la nostra universitat ben alt. Ens congratula pensar que la nostra defensa del sistema públic d'educació és coherent amb l'ideal de justícia i equitat que vosaltres defendreu com a valors essencials de l'estat de dret i com a eixos de l'estat del benestar. 

Hem format professionals extraordinaris, de les nostres aules es titulen cada curs els ciutadans i les ciutadanes que conformen i continuaran conformant gran part del nostre teixit socioeconòmic, els líders que marcaran el futur del nostre país. 

La nostra vocació amb aquest projecte és que totes elles i tots ells continuen vinculats a aquesta, sa casa. El lloc en el qual van adquirir gran part del coneixement i les competències actuals. Volem que els nostre jove alumnat d'avui es retroalimente de les experiències dels seus predecessors, que aprenguen i cresquen amb el seu bagatge. 

Apostem per la intergeneracionalitat que brinda aquest projecte, pel seu esperit cohesionador i de pertinença. 

Perquè som una universitat orgullosa de la nostra comunitat, dels nostres joves. 

Una universitat segura del nostre professorat i del coneixement que transmet i que genera. D'ací sorgeix Alumni. 

I d'ací, la necessitat de mostrar aquests valors. 

El, quasi podríem dir-ne deute, que tenim amb les persones que durant el seu període de formació acadèmica i en pro d'una vocació de servei, van regalar part del seu temps al bé comú, a prosperar com a col·lectiu; a crèixer en drets i guanyar en responsabilitats. D'ací, deia, la necessitat d'organitzar aquest acte. 

Trenta anys de Consell d'Estudiants, prop de tres-cents joves involucrats, tots ells, antics alumnes, Alumni, actualment. A tots i a totes, a tots vosaltres, el nostre reconeixement i el nostre agraïment. 

No puc acabar aquest acte sense agrair també al Banc de Santander-Universitats la seua implicació en aquest projecte, amb l’aportació d’una part del finançament necessari per a posar-lo en marxa i per a mantenir-lo en el dia a dia. 

Gràcies a ells continuarem organitzant trobades per a posar en valor els millors regals que una universitat pot fer al seu entorn:

- la generació de coneixement 

- i la transmissió d’aquest coneixement a través dels nostres ambaixadors principals: el nostre alumnat, els centenars de titulats i titulades que cada any ixen de les nostres aules convertits en professionals disposats a prosperar i a fer prosperar al nostre entorn. 

Moltes gràcies, bona vesprada! 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464