Saltar apartados

Festivitat de Sant Raimon de Panyafort

Alacant, 24 de febrer de 2017

Deixeu-me, en primer lloc, que us done les gràcies a tots i totes per acompanyar-nos en aquest solemne acte de graduació de titulades i titulats del Programa Conjunt de Dret i Administració d'Empreses i grau en Dret de la Universitat d'Alacant, que per a mi és un plaer i un honor presidir.

L'acte de graduació que celebrem avui és el colofó a la setmana que la Facultat de Dret dedica tradicionalment al seu patró, sant Ramon de Penyafort. Un emotiu acte que pretén reconèixer, visibilitzar i premiar l'esforç i la dedicació a l'aprenentatge d'una professió mitjançant uns estudis universitaris.

Uns anys que hem compartit, en què heu après, en què us heu format, i sobretot, en què heu crescut com a professionals, a la nostra Facultat de Dret.

Una facultat amb una acreditada trajectòria docent, investigadora i formadora d'excel·lents professionals que avui dia són presents en les més diverses instàncies del món jurídic i laboral del nostre país.

Les titulacions de Dret, i els estudis simultanis de Dret i Administració i Direcció d'Empreses són un exemple de formació universitària de qualitat al servei públic.

Felicitats i enhorabona per superar el vostres estudis universitaris, per a molts comportarà un salt al món laboral i per a altres, els qui hagen escollit els nostres programes de postgrau, la continuïtat acadèmica i científica, pas previ a la vida investigadora i docent.

Agraïsc les paraules de tots i totes les estudiants que han intervingut en nom vostre aportant-nos la vostra visió de l'esforç i l'esperança davant el futur que teniu per davant. 

Les meues felicitacions també a la dissertació del professor Ángel Blasco, magistrat del Tribunal Suprem i catedràtic de Dret del Treball i la Seguretat Social de la Universitat de València, i no cal dir-ho, a l'excel·lent semblança traçada per la nostra professora Carmen Viqueira, catedràtica de Dret del Treball.

Aquest és el primer acte acadèmic del nou equip deganal, després de ser reelegit el professor Pedro Femenía com a degà de la facultat, una vegada obtingut el suport majoritari de la facultat. El professor Femenía ha sabut formar un equip sòlid i de gran solvència acadèmica, científica i gestora, demostrant talent i tarannà de consens universitari. El degà i el seu equip encarnen la il·lusió, la capacitat, la dedicació i l'aposta per la institució en uns moments gens fàcils.

Vull agrair-te, en nom de la Universitat d'Alacant i en el meu propi, la teua disponibilitat i el bon treball fet durant aquests últims quatre anys, lideratge per al qual estàs sobradament capacitat, convençut que els pròxims quatre anys faràs un gran treball sota els principis i valors que caracteritzen la Universitat d'Alacant. Mantenint els estàndards de qualitat que ja heu demostrat al llarg dels anys en la nostra prestigiosa Facultat de Dret.

No debades, es tracta d'una facultat que destaca en el context nacional per les seues titulacions i en què cada curs acadèmic rep estudiants nacionals i internacionals atrets pel seu caràcter d'excel·lència acadèmica

Ens sentim orgullosos dels nostres recentment diplomats i dels vostres èxits acadèmics, perquè contribueixen a portar el nom de la nostra universitat al més alt nivell. Ens congratula pensar que la nostra defensa del sistema públic d'educació és coherent amb l'ideal de justícia i equitat que vosaltres, com a professionals vinculats a les lleis, aneu a defensar com a valors essencials de l'estat de dret i eixos de l'estat del benestar.

A tots i a totes, us desitge un futur ple d'èxits personals i professionals i us demane energia i il·lusió perquè continueu reinventant-vos i vetlant per la defensa de la llei i la justícia.

Molt ràpidament, la justícia, les lleis i les administracions públiques, el futur de la nostra societat, serà a les vostres mans. Unes mans i unes ments preparades, amb les quals, sens dubte, aconseguirem tornar a la societat un nou concepte d'institució pública, un nou sentit de justícia, més real, més igualitària, més justa.

Heu escollit una formació basada en lleis i hi heu participat, com, sens dubte, participareu de les normes que regiran el futur de l'estat del dret.

Abans d'acabar vull reiterar-vos la meua enhorabona per la graduació i insistir en aquella idea que deia que «som amos del nostre destí i capitans de la nostra ànima». Podem optar per fer història i canviar el rumb dels esdeveniments o esperar passius els resultats del canvi. Us encoratge a treballar per l'aplicació del coneixement, per l'emprenedoria, per la recerca… perquè d'aquests factors, de vosaltres, depèn el futur.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra assistència,

Bon dia. 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464