Saltar apartados
  • UA
  • Oficina del Rector
  • Presentació de les VIII Jornades de l'..i Primària del País Valencià (ADIP-PV)

Presentació de les VIII Jornades de l'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària del País Valencià (ADIP-PV)

Alacant, 11 de maig de 2017

Bona vesprada a totes i a tots.

Em sent molt honrat de rebre a la Universitat d’Alacant l’Honorable conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports Vicent Marzà, abans que representant polític mestre d’escola seguint l’estela dels seus progenitors i, molt important, amb la formació i l’empenta necessàries per a liderar la transformació socioeducativa que tantes persones implicades, mestres, famílies, institucions educatives, demanen. La meua més càlida benvinguda a esta, sa casa.

També vull donar la benvinguda al representant de l’Ajuntament d’Alacant i al director de CEFIRE d’Alacant,i molt especialment a l’Associació de Directors i Directores d’Infantil i Primària del País Valencià (ADIP-PV), organitzadora d’aquestes Jornades tan necessàries per a compartir experiències i per caminar junts cap a una millora en el treball educatiu, sempre, com no pot ser d’una altra manera, en constant revisió i evolució.

Les VIII Jornades d’Equips Directius d’Infantil i Primària que tenim el gust d’acollir en la Universitat d’Alacant són fruit de la tasca de l’ADIP, que ara mateix aplega un percentatge molt ampli de directors i directores de centres al País Valencià, i que té marcats alguns objectius, entre els quals: preservar l’autonomia dels centres escolars d’infantil i primària (CEIP) normalitzant i regularitzant les relacions entre les autoritats polítiques autonòmiques i el personal educatiu, de manera que els centres es puguen gestionar d’una manera democràtica; fer paleses les mancances i les necessitats educatives que presenten els centres, expressant-ho de manera col·lectiva i, en definitiva, evitar que la perpetuació d’aquests problemes s’enquiste i puga arribar a considerar-se fins i tot “normal”.

En el programa de les Jornades podem veure l’interès per compartir experiències docents, per promoure la innovació educativa i escolar en el seu conjunt i per la gestió que se’n fa des dels equips directius, també per atendre els avanços tecnològics i tenir-los presents per aplicar-los a l’aula i a partir d’aquests seguir endavant amb la implementació de projectes, metodologies, corrents pedagògics, didàctiques, presents en el model educatiu. Enhorabona pel treball fet.

No vull estendre’m més, però abans d’acabar la meua al·locució voldria manifestar el compromís de la Universitat d’Alacant amb vosaltres, amb les heroïnes i herois que cada dia dueu a terme aquest treball en els Centres d’Infantil i de Primària, moltes vegades voluntariós, sempre conscient i entusiasta, ferms pel camí de la millora de l’educació. Teniu tot el nostre suport, si voleu un suport interessat, conscients com som del fet que vosaltres planteu la llavor que després d’un temps de germinació, ens arribarà ací a la Universitat.

Perquè seguim col·laborant en aquesta línia conjunta de treball educatiu.

Moltes gràcies. 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464