Saltar apartados

Sant Raimon de Penyafort

Alacant, 23 de febrer de 2018

Deixeu-me, en primer lloc, que us done les gràcies a tots i a totes per acompanyar-nos en aquest solemne acte de graduació de titulades i titulats del Programa conjunt de Dret i Administració d'Empreses i del Grau en Dret, del Màster de Dret Ambiental i de la Sostenibilitat i el Màster en Dret de Danys de la Universitat d'Alacant, que per a mi és un plaer i un honor presidir.

L'acte de graduació que celebrem avui és el fermall d'or a la setmana que la facultat de Dret dedica tradicionalment al seu patró, Sant Ramon de Penyafort. Un emotiu acte que pretén reconèixer, visibilitzar i premiar l'esforç i la dedicació a l'aprenentatge d'una professió mitjançant uns estudis universitaris.

Uns anys que hem compartit, en què heu après, en què us heu format i sobretot en què heu crescut com a professionals, en la nostra Facultat de Dret.

Una facultat amb una acreditada trajectòria docent, investigadora i formadora d'excel·lents professionals que avui dia jalonen les més diverses instàncies del món jurídic i laboral del nostre país.

Les titulacions de Dret, i els estudis simultanis de Dret i Administració i Direcció d'Empreses són un exemple de formació universitària de qualitat al servei públic.

Felicitats i enhorabona per superar el vostres estudis universitaris. Per a molts suposarà un salt al món laboral i per a uns altres, els qui hagen triat els nostres programes de postgrau, la continuïtat acadèmica i científica, pas previ a la vida investigadora i docent.

Agraïsc les paraules de tots i totes les estudiants que han intervingut en el vostre nom aportant-nos vostra visió de l'esforç i l'esperança davant el futur que teniu per davant.

Voldria agrair al doctor Alfonso Murillo la seua presència en aquesta celebració de Sant Ramon de Penyafort, així com felicitar-lo per la seua magnífica dissertació sobre “L'estudi del Dret Romà com a exemple de producte històric” que ens recorda la importància del passat en el fenomen jurídic, clau per a la comprensió del dret actual.

He de dir que conec el professor Murillo des de la seua època de rector de la Universitat de Burgos; com a companys que vam ser en la CRUE, hem compartit les preocupacions pels problemes i dificultats que afecten la universitat i hem conversat moltes vegades sobre propostes de solució.

A més, he de subratllar l'excel·lent relació institucional que uneix les nostres universitats, en ser copartícips del projecte de la Càtedra Vargas Llosa, en el si de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Vaig tenir la fortuna d'acudir, convidat pel llavors rector Alfonso Murillo, a l'emocionant cerimònia d'investidura de Mario Vargas Llosa com a doctor honoris causa de la Universitat de Burgos, de la qual guarde un grat record.

Voldria també felicitar i agrair a l'equip deganal, liderat pel professor Pedro Femenía, degà de la facultat, pel seu extraordinari treball de gestió universitària al capdavant d’aquesta.

Agrair-te, degà, en nom de la Universitat d'Alacant i en el meu propi, la teua disponibilitat i bon treball, lideratge per al qual estàs sobradament capacitat, mantenint els estàndards de qualitat que ja heu demostrat al llarg dels anys en la nostra prestigiosa Facultat de Dret.

No en va, es tracta d'una facultat que destaca en el context nacional per les seues titulacions i on cada curs acadèmic rep estudiants nacionals i internacionals atrets pel seu caràcter d'excel·lència acadèmica

Ens sentim orgullosos dels nostres recentment egressats i dels vostres èxits acadèmics, perquè contribueixen a portar el nom de la nostra universitat al nivell més alt. Ens congratula pensar que la nostra defensa del sistema públic d'educació és coherent amb l'ideal de justícia i equitat que vosaltres, com a professionals vinculats a les lleis, aneu a defensar com valors essencials de l'estat de dret i eixos de l'estat del benestar.

A tots i a totes us desitge un futur ple d'èxits personals i professionals i us demane energia i il·lusió perquè continueu reinventant-vos i vetlant per la defensa de la llei i la justícia.

Molt prompte la justícia, les lleis i les administracions públiques, el futur de la nostra societat, estarà en les vostres mans. Unes mans i unes ments preparades amb les quals, sens dubte, aconseguirem retornar a la societat un nou concepte d'institució pública, un nou sentit de justícia, més real, més igualitària, més justa.

Heu triat una formació basada en lleis i heu participat d'ella, com sens dubte participareu de les normes que regiran el futur de l'estat del dret.

Abans d'acabar, vull reiterar-vos la meua enhorabona per la graduació i insistir en aquella idea que deia que “som amos del nostre destí i capitans de la nostra ànima”. Podem optar per fer història i canviar el rumb dels esdeveniments o esperar passius els resultats del canvi. Us anime a treballar per l'aplicació del coneixement, per l'emprenedoria, per la recerca… perquè d'elles i de vosaltres depèn el futur.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra assistència.

Bon dia. 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464