Saltar apartados

Festivitat de Sant Raimon de Penyafort

Alacant, 22 de febrer de 2019

Deixeu-me, en primer lloc, que us done les gràcies per acompanyar-nos en aquest solemne acte de graduació de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant que, per a mi, és un plaer i un honor presidir.

L’acte de graduació que celebrem avui és el solemne punt final a la setmana que la Facultat de Dret dedica tradicionalment al seu patró, Sant Ramon de Penyafort. Un emotiu acte que pretén reconèixer, visibilitzar i premiar l’esforç i la dedicació a l’aprenentatge d’una professió mitjançant uns estudis universitaris.

Uns anys que hem compartit, en què heu après, en què us heu format i sobretot en què heu crescut com a professionals, en la nostra Facultat de Dret.

Una facultat amb una acreditada trajectòria docent, investigadora i formadora d’excel·lents professionals que avui dia estan presents en les instàncies més diverses del món jurídic i laboral del nostre país.

Les titulacions de Dret, i els estudis simultanis de Dret i Administració i Direcció d’Empreses són un exemple de formació universitària de qualitat al servei públic.

Felicitats i enhorabona per superar el vostres estudis universitaris. Ara, per a molts suposarà un salt al món laboral i per a altres, els qui hagen triat els nostres programes de postgrau, la continuïtat acadèmica i científica, pas previ a la vida investigadora i docent.

Agraïsc les paraules dels estudiants que han intervingut en nom vostre aportant-nos la vostra visió de l’esforç i l’esperança davant del futur que teniu per endavant.

Voldria agrair al professor Martínez Torrón la seua presència en aquesta celebració de Sant Ramon de Penyafort, així com felicitar-lo per la seua magnífica dissertació sobre «Pluralismo religioso y protección de los derechos funamentales» que ens recorda la importància de la protecció dels drets fonamentals.

Voldria també felicitar i agrair a l’equip deganal, liderat pel professor Pedro Femenía, degà de la facultat, pel seu extraordinari treball de gestió universitària al capdavant de la facultat.

T’agraïsc, degà, en nom de la Universitat d’Alacant i en el meu propi, el treball al capdavant de la facultat, mantenint els estàndards de qualitat que ja heu demostrat al llarg dels anys en la nostra prestigiosa Facultat de Dret.

No debades, es tracta d’una facultat que destaca en el context nacional per les seues titulacions i on cada curs acadèmic rep estudiants nacionals i internacionals atrets pel seu caràcter d’excel·lència acadèmica.

Ens sentim orgullosos dels nostres alumnes acabats de diplomar-se i dels vostres èxits acadèmics, perquè contribueixen a portar el nom de la nostra universitat al nivell més alt. Ens congratula pensar que la nostra defensa del sistema públic d’educació és coherent amb l’ideal de justícia i equitat que vosaltres, com a professionals vinculats a les lleis, defensareu com a valors essencials de l’estat de dret i eixos de l’estat del benestar.

A tots i a totes, us desitge un futur ple d’èxits personals i professionals i us demane energia i il·lusió perquè continueu reinventant-vos i vetlant per la defensa de la llei i la justícia.

Molt prompte, la justícia, les lleis i les administracions públiques, el futur de la nostra societat, serà a les vostres mans. Unes mans i unes ments preparades amb les quals, sens dubte, aconseguirem retornar a la societat un nou concepte d’institució pública, un nou sentit de justícia, més real, més igualitària, més justa.

Heu triat una formació basada en lleis i heu participat d’aquesta formació, com sens dubte participareu de les normes que regiran el futur de l’estat del dret.

Acabe, com vaig començar, donant-vos l’enhorabona per aquest títol que avui celebrem.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra assistència.

Bon dia. 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464