Saltar apartados

Gala de lliurament dels Premis Impuls 2019

Alacant, 13 de juny de 2019

En el marc del programa institucional ua:emprende, la Universitat d’Alacant (UA) i la Fundació Parc Científic d’Alacant (FPCA) convoquen els premis IMPULS com una mostra clara de l'aposta per la innovació i la transferència de coneixement a la societat. 

Aixi%u0301, amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre la comunitat universita%u0300ria i promoure la creacio%u0301 d’empreses, aquesta convocato%u0300ria premia les iniciatives empresarials més innovadores i sostenibles sorgides de la comunitat universita%u0300ria. 

Vull, en primer lloc, felicitar tots els participants d’aquesta vuitena edició dels premis Impuls de la Universitat d'Alacant, especialment als guanyadors per la seua contribució a la transferència de coneixement, la innovació i la creació d'empreses, com també vull agrair la tasca de les tres empreses guardonades enguany amb els reconeixements especials. 

A Bioflytech, com a Empresa de l’Any del Parc Científic; a GoldCar, pel seu suport i la col·laboració amb les pràctiques estudiantils, i al grup Alacant, reconeguda amb el premi a l’empresa més col·laboradora en R+D pel suport als nostres grups d’investigació. 

També vull agrair als nostres contertulians, Adolfo Utor, Beatriz Cerrolaza i Daniel Ibiza, les seues intervencions en la taula redona moderada per la nostra vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement perquè, amb les seues experiències, ens permeten obrir un poc més la porta de l’esperança a les noves idees empresarials, als projectes emprenedors, a la creença ferma que sustentem des de la Universitat d'Alacant que el coneixement, l’emprenedoria, la innovació i el talent han d’anar necessàriament de la mà per a aconseguir nous models productius que engrandisquen més la nostra província. 

I, per descomptat, a tots vostès, moltes gràcies per acompanyar-nos avui en aquesta gala que ja s’ha convertit en una cita ineludible amb la innovació i el talent. 

Fa vuit anys, la Universitat decidia traure a la llum i donar visibilitat al treball que es feia en matèria d'innovació, transferència de coneixement i emprenedoria. 

La fórmula va ser la creació dels premis Impuls, uns guardons amb els quals al llarg d'aquest temps hem reconegut les grans idees empresarials dels nostres grups d’investigació, com també el talent emprenedor d'equips formats per estudiants universitaris. 

En l'actualitat, els premis Impuls s'emmarquen dins del programa institucional ua:emprende, el nostre programa de foment de l'emprenedoria sorgit per a encoratjar i donar suport al sorgiment d'empreses innovadores des de l'àmbit universitari. 

Per això, en aquesta gala, a més de reconèixer l'emprenedoria sorgida de la Universitat d'Alacant, volem aprofitar l'ocasió per a posar en valor la nostra aposta per la transferència de coneixement i la innovació. Una aposta que posem de manifest a través del nostre programa institucional d'innovació innoUA que arreplega diferents accions per a reforçar l'acostament al nostre entorn socioeconòmic. I, com una acció més d'acostament, incloem aquestes distincions a les empreses més col·laboradores amb la Universitat d'Alacant en matèria de R+D, pràctiques o ocupació. 

Aquesta aposta per l'emprenedoria i la innovació es complementa i es desenvolupa a través del Parc Científic d'Alacant, un espai d'excel·lència i innovació per a incentivar les relacions empresa-universitat i dinamitzar la innovació i la competitivitat del nostre sistema econòmic. Un espai, en definitiva, essencial per a les empreses sorgides a l'empara de la transferència de coneixement, la ciència i la tecnologia. 

Des de la idea, des de la investigació, el talent, l'emprenedoria i la transferència, aliances intrauniversitàries que en ocasions requereixen d'aliances interinstitucionals com el cas de l'IVACE i els parcs científics, amb el programa per a donar suport a l'emprenendoria INNOVADOR i de base tecnològica, aprofite per a felicitar la directora general per la magnífica iniciativa en el marc de la innovació. 

Per tot això, deia i mantinc, aquesta gala s'ha convertit en una cita ineludible de la Universitat d'Alacant amb l'entorn socioeconòmic de les nostres empreses més innovadores. 

No m'agradaria acabar la meua intervenció sense agrair la implicació de totes les persones que, any rere any, fan possible aquests premis: 

Al Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement,

al Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació,

al Vicerectorat de Campus i Tecnologia,

a la Fundació Parc Científic d'Alacant,

a la Fundació Caja Mediterráneo,

a la Càtedra de Responsabilitat Social

i a la Càtedra Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant. 

Vull agrair també la tasca al jurat, ja que em consta i em congratula especialment que cada any es faça més complicada la selecció dels projectes tant per la quantitat com la qualitat de les propostes rebudes. 

En aquest sentit, gràcies a les directores del Secretariat de Transferència i del Secretariat d'Estudiants, les professores María Jesús Pastor i Josefa Parreño, i, com no, al Gabinet del Rector, amb Francisca Milà al capdavant, perquè gràcies a la seua implicació i la seua incansable supervisió aconseguim millorar any rere any. 

Reitere la meua felicitació a les premiades i als premiats, com també a les empreses reconegudes per aquests premis. 

Moltes gràcies a tots vostès per acompanyar-nos. 

Bona vesprada. 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464