Saltar apartados

Acte de benvinguda als familiars de nous alumnes.

Alacant, 19 d'octubre de 2012

Bona vesprada a totes i a tots!

I benvinguts a la Universitat d'Alacant.

Voldria, en primer lloc, donar-vos les gràcies per haver-nos volgut acompanyar avui ací, al paranimf de la nostra benvolguda Universitat d'Alacant en aquest acte de benvinguda, que pretén ser una benvinguda a familiars i a amics dels nostres nous estudiants, a més oferir l'oportunitat de conèixer de primera mà les instal•lacions, els serveis i els recursos que tenen a la seua disposició els estudiants de la nostra Universitat.

Vull, també, agrair-vos en nom de la Universitat d'Alacant la confiança que hi han dipositat perquè siga la institució on les vostres filles i fills es formen per a afrontar amb les millors condicions el seu futur laboral.

La Universitat d'Alacant fa el servei públic de l'educació superior mitjançant la investigació, la docència i l'estudi, i entre les funcions que té al servei de la societat trobem:

a. La creació, el desenvolupament i la transmissió de la ciència, de la tècnica i de la cultura.

b. La preparació per a l'exercici d'activitats professionals.

c. La difusió i la transferència del coneixement.

d. La difusió del coneixement i la cultura a través de l'extensió universitària i la formació al llarg de tota la vida.

La formació universitària representa un valor afegit en el currículum de les persones que aposten per continuar els seus estudis i s'esforcen per aconseguir una titulació universitària. En aquests moments de crisi, aquest valor afegit ha incrementat exponencialment la seua importància.

En aquesta jornada de benvinguda podeu veure i conèixer el que la Universitat d'Alacant ofereix als qui s'hi incorporen com a estudiants. Les diferents facultats i l'Escola Politècnica Superior posen a la disposició de la societat una àmplia oferta de Graus, de màsters, de cursos d'especialització i de programes de doctorat, entre d’altres, que permeten la formació d'estudis universitaris.

Però aquesta Universitat, com heu pogut veure, també ofereix la possibilitat de gaudir d’activitats culturals, científiques, artístiques, tecnològiques, esportives o solidàries i implicar-s’hi. No hem d'oblidar que abans de res som persones compromeses amb el nostre entorn i el seu futur.

Fa només tres mesos vaig accedir al càrrec de rector i des d'aquell moment he d'assegurar-vos que cada dia treballe per a aconseguir les metes a les quals em vaig comprometre durant la campanya electoral.

Com a rector, el meu compromís amb l'alumnat i les seues famílies es concreta en objectius com:

1. Aconseguir el finançament adequat per a consolidar la Universitat d'Alacant com una universitat pública de qualitat que puga garantir, a través del seu capital humà i els seus mitjans i instal•lacions, la formació integral dels seus estudiants en el context de l’anomenat Espai Europeu d'Educació Superior.

2. Aconseguir una política de taxes equilibrada i justa i impulsar una política de beques que permeta la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació universitària oferida en la UA.

3. Organitzar cursos i activitats específiques per a l'orientació laboral de les futures egressades i egressats.

4. Fomentar l'emprenedurisme.

5. Potenciar la formació en llengües com a valor afegit a la titulació acadèmica que es cursa, com també la mobilitat per a fer estades temporals en altres universitats o pràctiques professionals en empreses espanyoles o d'altres països.

6. Apostar per unes Tecnologies de la Informació al servei de l'aprenentatge actiu, la creativitat i la transparència.

En definitiva, regir una Universitat de prestigi i referència internacional i del seu entorn que permeta als seus estudiants i a les famílies d’aquests sentir-se’n orgullosos.

D'altra banda, la societat, com a Universitat pública que som, ens finança i per això el nostre compromís se centra a:

1. Assegurar que la formació, la investigació i la transferència de coneixement es consoliden com els eixos fonamentals de l'activitat universitària.

2. Impulsar el lideratge de la Universitat en la promoció dels valors d'una societat democràtica, solidària i sostenible, i compromesa amb la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

3. Fomentar la cultura de l'esforç individual i col•lectiu.

4. Aconseguir que la Universitat siga un punt de trobada de tots els agents socials i econòmics, per a dissenyar de forma conjunta i consensuada el futur que desitgem per a les generacions esdevenidores.

En definitiva, gestionar els recursos públics d’una manera eficaç, eficient i transparent perquè la societat se senta orgullosa d'aquesta Universitat i hi seguisca confiant com ho ha fet des de la seua creació l’any 1979.

Per això, m'agradaria convidar-vos que em transmeteu a mi, al meu equip o als equips deganals qualsevol tema relacionat amb la Universitat que us preocupe, no dubteu que sabrem atendre-us adequadament. També em compromet a estudiar aquells suggeriments que vulgueu fer-nos arribar per a millorar aquesta, la vostra Universitat.

Per a finalitzar, vull reiterar-vos el meu agraïment per l’assistència a aquest acte i, sobretot, per haver confiat a aquesta Universitat la formació de les vostres filles i fills, i espere que gaudiu de la visita que a continuació fareu pel nostre campus.

Avui més que mai, puc dir-vos que aquesta Universitat ens uneix.

Bona vesprada.

 

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464