Saltar apartados

Oficina del Rector - Notícies publicades en Març, 2013

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2013
 • Dimecres, 27
 • Visita del rector de la Universitat xinesa de Guangdong

  La UA i la Universitat Xinesa d'Estudis Estrangers de Guangdong intensifiquen la seua col·laboració

  El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha mantingut aquest matí una trobada amb el rector de la Universitat d'Estudis Estrangers de Guangdong (Xina), i en l'acte ha estat acompanyat pel vicerector de Relacions Internacionals de la UA, Juan Llopis; el director del Secretariat de Mobilitat, José Ramón Belda; Reyes González, directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació, i Ana Martínez, directora de l'Oficina de Relacions Àsia Pacífic de la UA.

 • Dilluns, 25
 • Presentació llibre sobre Jorge Juan.

  Noves revelacions de la vida i obra de Jorge Juan en el llibre presentat en la Seu de la UA

  El 21 de juny de 1773 moria en el seu domicili de Madrid el científic i marí Jorge Juan Santacilia. Poques setmanes després el seu secretari personal, Miguel Sanz, publicava en les pàgines de la Gaseta de Madrid i del Mercuri Històric i Polític una necrològica que, pocs mesos més tard, es convertiria en "la Breu Notícia de la vida de l'Excm. Sr. D. Jorge Juan Santacilia".

 • Visita del rector de la Universitat Ricardo Palma de Perú.

  Manuel Palomar rep Iván Rodríguez, rector de la Universitat Ricardo Palma de Perú

  El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí en el seu despatx el seu homòleg en la Universitat Ricardo Palma de Perú, Iván Rodríguez Chávez, amb qui la UA manté un conveni marc de col·laboració des del 2001.

 • Divendres, 22
 • Conferència de Manuel Palomar.

  Manuel Palomar impartirà la conferència "La Universitat d'Alacant: reptes i oportunitats" en el Centre Cultural Caixa Ontinyent

  Aquesta vesprada, divendres 22 de març, a les 20h, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, oferirà la conferència "La Universitat d'Alacant: reptes i oportunitats" en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

 • Dijous, 21
 • Homenatge a Arcadi Blasco en el Dia Mundial de la Poesia.

  La UA rendeix un emotiu homenatge a l'artista Arcadi Blasco en el Dia Mundial de la Poesia

  La Universitat d'Alacant ha celebrat aquest matí el Dia Mundial de la Poesia amb una lectura poètica en la qual han participat membres de la comunitat universitària. Durant la lectura, duta a terme en el Racó dels Poetes, el rector, Manuel Palomar, ha tingut un record especial per a Arcadi Blasco i ha demanat a treballadors i estudiants un minut de silenci per la pèrdua de l'artista, a qui ha definit com un "amic"de la UA.

 • Dimecres, 20
 • Conveni amb Abat Connection.

  Gràcies a un conveni Abat Connection, la UA aprofundirà en el camp dels motors elèctrics

  El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el president d'Abat Connection, Lorenzo Castejón, han signat aquest matí un conveni amb el qual s'estableixen les bases de futures col·laboracions en el marc de la transferència de coneixements i tecnologia, la realització de pràctiques d’estudiants i la posada en marxa, entre altres qüestions, de recerques conjuntes en matèria d'eficiència energètica, durabilitat i càrrega de motors elèctrics.

 • Divendres, 15
 • Fòrum Vives: Xarxes Universitàries.

  La participació en xarxes potencia la internacionalització dels universitats

  Els participants al Fòrum Vives «Xarxes universitàries: oportunitats i estratègies» analitzen a la Universitat de Barcelona la utilitat dels aliances universitàries internacionals.

 • Dimecres, 13
 • Societat Espanyola de Cardiologia i la Fundació Espanyola del Cor

  La UA es converteix en el primer campus cardioprotegit d'Espanya

  El primer campus cardioprotegit d'Espanya signa un conveni amb la Societat Espanyola de Cardiologia i la Fundació Espanyola del Cor.

 • Dimarts, 12
 • Nou equip directiu del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics.

  Nou equip directiu del departament de Llenguatges i Sistemes informàtics

  María Luisa Micó Andrés ha pres possessió aquest matí com a directora del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant.

 • Nou director del Departament de Química Orgànica.

  Diego Alonso dirigirà el Departament de Química Orgànica

  El professor Diego Alonso és des d'aquest matí el nou director del Departament de Química Orgànica. La presa de possessió, celebrada aquest matí.

 • Presa de possessió d'Iñigo Iturbe.

  Iñigo Iturbe, catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica

  Iñigo Iturbe-Ormaechea Cortajarena ha pres possessió com a catedràtic de la Universitat d'Alacant en l'area de coneixement de "Fonaments de l'Anàlisi Econòmica" del departament del mateix nom.

 • Institut Recerques Informàtiques

  Nou equip directiu de l'Institut de Recerques Informàtiques.

  L'Institut de Recerques informàtiques compte des d'aquest dimarts amb un nou equip directiu que dirigeix Sergio Conca.

 • Dilluns, 11
 • Seu Oberta de la Seu de la Universitat a Alacant.

  L'ex ministre Jordi Sevilla analitza la crisi econòmica i política en la Seu Oberta de la Seu de la Universitat d'Alacant.

  L'ex ministre Jordi Sevilla analitza la crisi econòmica i política en la Seu Oberta de la Seu de la Universitat d'Alacant. Sevilla demana més solucions i menys crítiques i es mostra crític amb aquells que no van saber veure els efectes del "bomm" de la rajola, element que considera una de les claus de la crisi econòmica. L'ex ministre també ha carregat contra el que considera una "partitocracia" en la qual les "cúpules dels partits controlen els executiu i legislatiu... i en bona mesura el jurídic".

 • El rector felicita a esportistes de la UA.

  El rector felicita esportistes de la UA pels excel·lents resultats en el CADU

  El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut avui en el seu despatx a una representació dels esportistes de la UA de diferents categories esportives. Palomar ha volgut felicitar-los personalment pels excel·lents resultats en la Competició Autonòmica d'Esport Universitari (CADU).

 • Conveni amb Fundació Port d'Alacant.

  Estudiants de l'Institut d'Economia Internacional de la UA faran pràctiques en la Fundació Port d'Alacant

  El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el president de la Fundació Port Alacant, Joaquín Ripoll Serrano, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en el marc de les titulacions pròpies coordinades per l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat d'Alacant, IEI, especialment el Màster en Comerç Internacional.

 • Divendres, 8
 • Actes 8 de març 2013.

  El Centre d'estudis de la Dona rep l'I Premie Igualtat-UA

  "Per la seua tasca com a espai de reflexió i acció sobre gènere i igualtat", així justificava el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar la concessió del primer premie Igualtat-UA al Centre d'Estudis Sobre la Dona, convertint d'aquesta manera l'acte de lliurament del guardó en un homenatge "a la incansable labor de tot l'equip de dones i homes i particularment de les seues directores: Nieves Montesinos, Silvia Caporale, Begoña San Miguel i Mar Esquembre".

 • Francisco Alonso, nou Director de l'Institut de Síntesi Orgànica.

  Francisco Alonso, nou director de l'Institut Universitari de Síntesi Orgànica

  Doctor en Química per la Universitat d'Alacant, el professor Francisco Alonso Valdés és des d'aquest matí el nou director de l'Institut de Síntesi Orgànica (ISO) de la Universitat d'Alacant. La presa de possessió, celebrada en el despatx rectoral, ha estat presidida per Manuel Palomar i ha comptat amb la presència de les vicerectores de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, i la d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, així com diferents directors de secretariat, investigadors i personal de la casa, companys i companyes del nou director.

 • Dimecres, 6
 • Visita institucional d'APSA

  Visita institucional de la Universitat d'Alacant a APSA

  El rector i el vicerector de Campus i Sostenibilitat de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i Rafael Muñoz respectivament, han visitat aquest matí les instal·lacions del Centre Ocupacional Terramar i APSA, l'Associació Pro Discapacitats Psíquics d'Alacant, que tenen la seua seu central en la partida d'Aguamarga.

 • Dilluns, 4
 • Gabinet de Nutrició de la UA

  La Universitat d'Alacant inaugura el Gabinet d'Alimentació i Nutrició, ALINUA

  Resulta inqüestionable que la dieta mediterrània és una font inesgotable de beneficis per a l'organisme, ja que es basa en la ingesta d'aliments naturals com fruites, verdures, llegum, cereals, oli d'oliva, peix, nous, etc., però l'actual ritme de vida fa difícil mantenir-la amb assiduïtat.

 • Divendres, 1
 • Northern Arizona University

  Visita de membres de la Northern Arizona University.

  El rector ha rebut al director i a la subdirectora de Global Sciencies and Engineering Project de la Northern Arizona University, Eck Doerry y Melissa Amstrong. En la reunió, en el qual també ha participat el vicerector Relacions Internacionals, Juan Llopis, s'ha abordat la possibilitat d'obrir vias de treball en comú que faciliten l'intercanvi de professors, investigadors i estudiants entre ambdues universitats.

 • Emilia Morallón dirigirà l'Institut Universitari de Materials.

  Emilia Morallón dirigirà l'Institut Universitari de Materials

  La catedràtica de Química Física, Emilia Morallón, ha pres possessió com a directora de l'Institut Universitari de Materials de la Universitat d'Alacant. L'acte, celebrat en el despatx del rector, l'ha presidit Manuel Palomar i ha comptat amb la presència de la vicerrectora de Recerca, Resenvolupament i Innovació, Amparo Navarro i la secretària general, Aránzazu Calzada.

 • Tornar al tauler principal

Oficina del Rector


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3866 / 9372

Fax: (+34) 96 590 9464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464