Com s'organitzen els estudis universitaris? Quins tipus de títols s'imparteixen?
Els estudis universitaris oficials s'estructuren en:
Títols oficials de Grau (4 anys de durada. 240 crèdits ECTS). Excepte Grau en Medicina (6 anys. 360 crèdits), Grau en Veterinària (5 anys. 300 crèdits), Grau en Fonaments d'Arquitectura (5 anys. 300 crèdits)
Títol Oficial de Doctor/a . Període de recerca i elaboració de Tesi Doctoral.
A més dels títols oficials, les universitats poden impartir títols propis ( Llei Orgànica d'Universitats. Art. 34.1 ). En la UA tenen la següent estructura i denominació.
Com es pot trobar informació sobre els estudis de la UA i sobre requisits d'admissió?
L'apartat de " Estudis" de la pàgina web de la Universitat d'Alacant arreplega àmplia informació sobre l'oferta de títols de la UA (Grau, Màster, Doctorat, Títols propis de postgrau). També, s'arreplega informació sobre l'oferta de formació complementària (valencià, idiomes, cursos en seus universitàries, cursos d'estiu, cursos HISSE, etc.).
En l'àrea de" accés" es troba informació sobre proves i requisits d'accés, activitats d'orientació universitària, matrícula i calendari acadèmic.
Les pàgines web dels centres (facultats/escola politècnica) arrepleguen informació més àmplia i concreta sobre els seus estudis, tràmits i activitats.
El Servei d'Informació (Aulari II, planta baixa) proporciona informació acadèmica i administrativa, organització i serveis de la Universitat, beques i ajudes, normativa universitària, etc.
Les secretaries (oficines administratives) dels centres ofereixen informació concreta sobre els estudis que organitzen i sobre els tràmits més comuns dels seus estudiants (matrícula, convalidacions, trasllats, qualificacions, etc.
Quins estudis universitaris s'imparteixen a la Comunitat Valenciana?
El sistema universitari públic de la Comunitat Valenciana ofereix, pràcticament, tota la gamma d'estudis oficials de Grau, a més d'una àmplia oferta d'estudis de Postgrau oficials i propis en totes les branques de coneixement.
Les Universitats públiques valencianes funcionen amb coordinació i autonomia. Estan finançades en la seua major part per la Generalitat Valenciana. El Ministeri d'Universitatsdel Govern d'Espanya i la Conselleria d'Universitatsde la Generalitat Valenciana exerceixen les competències normatives que els correspon.