Serveis per al Visitant

Serveis per al Visitant

Com arribar a la Universitat

Obtindrà informació de com arribar a la Universitat, distàncies , també sobre la  ciutat d'Alacant i el seu entorn el temps que fa o farà.

Pot interessar-li un MAPA DEL CAMPUS i pot veure les nostres  fotos i vídeos en el Portal Audiovisual .

Si ho desitja, també pot consultar algunes dades estadístiques , les memòries anuals de la UA , els Doctors Honoris causa , etc.

Tambíen pots obtenir informació de vols de l'aeroport d'Alacant, els horaris de trens transport cap a i des del campus . No oblide que pot venir al campus fins amb bici .

Estarà sempre informat a través d'Informació  i Notícies

A l'arribada al Campus

Pot preguntar a Seguretat , en l'entrada i patrullant amb bici per tot el campus. I no oblide la informació sobre aparcaments perquè puga deixar tranquil·lament el seu cotxe ?si ve en vehicle- correctament estacionat.

Si està interessat/a a conèixer la nostra Universitat

El Vicerectorat de Relacions Institucionals i Internacionals organitza una sèrie de visites  guiades per la Universitat d'Alacant, dirigides a els/as estudiants universitaris, als pares i mares d'alumnes/as, associacions, col·legis, instituts o qualsevol altre col·lectiu o persona interessada a conèixer la nostra Universitat. 

Allotjament i Restauració

Per a allotjament si eres estudiant aquest és  el teu lloc , si no, té altres possibilitats en els enllaços que pots trobar ací . A més tens una àmplia gamma de serveis de restauració en Restaurants i Cafeterias .

Si cerca a algú

El millor és consultar el nostre directori , on podrà trobar a totes les persones que treballem ací, les seues adreces, telèfons i e-mail. Aquests són els nostres centres i els departaments i instituts de la nostra Universitat.

No s'oblide de visitar l'Oficina  d'Informació a l'Alumne on li podran orientar en la seua visita a la Universitat.

No pot deixar de visitar

El  Museu universitari i les Sales d'exposicions , les escultures al campus, l'excel·lent arquitectura de Siza, Carvajal, Fernández Alba i molts altres prestigiosos arquitectes.

Si és pare/mare d'un/a estudiant

No oblide que tenim  visites programades per a pares i mares , o que pots estudiar de nou en la Universitat del teu fill en la  Universitat Permanent . La figura del  Defensor de l'Universitari pot ajudar-lo en algun problema.

Si desitja passejar i gaudir del campus li proposem aquest itinerari:

mapa campus

  1. Aparque en el lloc que li hem marcat (1) al costat de la qual serà la seua primera visita: el  Museu Universitari .(2). Ho ha deixat a la dreta com "banyant-se" en un llac artificial que simula una extensa làmina d'aigua d'uns 14 mil metres quadrats: una immensa "caixa de fusta" obra del jove arquitecte Alfredo Payá ja reconeguda entre les obres més interessants de la jóven arquitectura espanyola. Ací dins d'uns pocs mesos podrà delectar-se contemplant obres de Picasso, Miró, Sempere, instruments de música o una excel·lent col·lecció de ciències naturals...
  2. Quan isca si es dirigeix al capdavant (3) tindrà l'oportunitat de prendre's un refresc, anar a una oficina bancària o comprar llibres . Si ja està preparat de nou ens disposem a fer un llarg passeig per una extensa zona per als vianants del campus.
  1. Si contínua de nou al capdavant es trobarà amb l'impressionant i modern edifique de la Biblioteca General de la Universitat (4)., entrant per una avinguda que comunica de principi a fi els dos Aularis. L'Aulari II l'identificarà per una estructura roja i la seua forma d'O , si contínua caminant cap a ell (5) podrà observar que la filera de cocoteros li porta a un amfiteatre a l'aire lliure on ja s'han celebrat cerimònies de graduació. A la dreta mirant per on ha vingut veu la rotunditat de l'edifici (6) d'Alvaro Siza, considerat el millor arquitecte europeu en l'actualitat. Li proposem que entre pel seu pati posterior, ho travesse per un modern claustre ?mescla de patis mediterranis- i vaja a eixir a l'antiga Torre de Control del qual va ser primer aeroport alacantí (7). Haurà observat que al costat es troba també l'antic hangar (8) del qual hem conservat la seua bella estructura, avui sostre d'un bell jardí de nenúfares, palmeres tropicals, bambues... Molt a prop albira una enorme mà blanca (9) que sembla voler dibuixar en el cel. Nascuda de la terra amb força desafia la utopia, sobrepassant una vegada i una altra els límits del coneixement, del saber. Un tribut a la creativitat, al saber: monument en homenatge a la Universitat d'Oriola, obra del mestre de Díaz Azorín. També veurà un rellotge de sol (10) d'unes dimensions especials prop de l'Escola Politècnica Superior.   
  2. Si prossegueix per la zona més antiga, reconeixerà prompte els antics barracons de l'exercite (11) avui encara disponible per a donar molta guerra en la docència. Seguint cap a la Facultat de Ciències i darrere dels antics barracons (12) veurà la "pineda dels contes" , ombra agraïda dels bells pins en les branques dels quals habiten i entre els seus troncs s'erigeix contundent l'obra d'Arcadio Blasco una ceràmica evocadora de la labor d'empenyiment de la societat per al naixement de la nostra Universitat.   
  3. Molt a prop estem de la Plaça de Miguel Hernández (13) nascuda entorn de la Facultat de Ciències, la Facultat de Dret i la Facultat de Filosofia i Lletres. Potser és bon moment per a fer un descans i visitar la  Sala d'Exposicions de la Universitat . (14). O travessant la Plaça d'Europa (15) anar cap al Paranimf de la Universitat (16). No obstant això, com ja estarà una mica cansat li portarem molt a prop (17) a un bell Parc "El Bosc Il·lustrat". Trobarà l'Ambaixada d'Elx amb un monòlit que reprodueix l'enyorada Dama d'Elx mirant un xicotet llac d'ànecs entre palmeres, oliveres, garroferes i moltes donacions d'arbres. També entre camins traçats per traaviesas de fusta ens trobarem pedres de la província com la immensa peça del monòlit de marbre del Pinós o les columnes de les portes del Bosc donades pel Port d'Alacant.   
  4. Tranquil·lament ens anem desplaçant cap a l'Aulari I , entrarem dins i anirem al seu pati interior, cruzandolo eixirem novament fora cap a la  Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials  (19) obra de l'arquitecte Fernández Alba, des d'allí és fàcil albirar novament el Museu per on hem iniciat la visita i on tenim aparcat el cotxe. No obstant això si vols quedar-te  menjar  o utilitzar els nostres serveis de cafeteria i restaurants.

No s'oblide de les nostres Seus

Hi ha tot un  programa d'activitats   en elles (cursos, activitats culturals...). Especial esment mereix Seu Universitària d'Oriola , el  Parc Arqueològic de l'Alcudia  a Elx, el Palau Comtal de Cocentaina , les  Cases Palau de Benissa ... fins a arribar a l'Havana  Vella  a Cuba. 

 

Inici