Saltar apartados

Els discapacitats físics d'Alcoi promouen un pla integral d'inserció laboral

Dimecres, 29 d'Octubre de 2008 11:58

Notícia en el Diari Informació. A. Teruel.

La iniciativa té àmbit comarcal i pot acollir-se a ella qualsevol persona amb una minusvalidesa d'almenys el 33%

L'Associació de Persones amb Discapacitat d'Alcoi (APDA) ha engegat el seu segon Pla Integral d'Ocupació per a promoure la inserció laboral d'els qui tinguen alguna limitació física. La iniciativa persegueix la integració plena dels discapacitats en empreses de la comarca -en cap cas en col·lectius gestionats directament pels propis discapacitats-, en llocs adaptats a les condicions de cada peticionari.

Les empreses que participen en el programa també rebran diversos incentius per açò. Així, els ocupadors tindran una ajuda de 8.000 euros per cada contracte indefinit a jornada completa, que es reduirà a 3.000 si la vinculació laboral és de sis mesos, i a 1.500 si és un contracte de tres mesos. Açò, al marge de les reduccions en les quotes a la Seguretat Social estipulades per llei.

El president d'APDA, Francisco Cans, va assenyalar que ja hi ha diverses empreses de la zona -com a importants establiments comercials d'Alcoi i Cocentaina- que han mostrat el seu interès per acollir-se a la iniciativa. Segons va dir, a les mercantils "els interessa molt inserir a discapacitats" per les bonificacions que reben, al marge que el treballador pot desenvolupar les seues funcions amb total garantia. El pla d'ocupació està obert a discapacitats de tota la comarca, sempre que el seu grau de minusvalidesa siga d'almenys el 33 per cent. Per aquesta raó, va animar a tots els interessats a demanar informació.

El pla té una durada de 18 mesos, fins a finals de 2009. D'aquesta forma, Cans va confiar a donar passos cap a la integració laboral i, sobretot, "social" dels discapacitats físics d'Alcoi i comarca. Es tracta de la segona vegada que APDA compta amb una iniciativa d'aquestes característiques, amb el vistiplau del Consell. En l'anterior ocasió es va donar ocupació a més de 30 persones.

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464