Saltar apartados

Más de la mitad de los jóvenes saldría de España para trabajar

Dilluns, 16 de Maig de 2011 10:15

El 68% dels joves espanyols diu estar disposat a desplaçar-se a un altre país europeu per a treballar, molt per sobre del 53% de la mitjana europea i només per darrere d'Islàndia (84%), Suècia (76%), Bulgària (74%), Romania (73%) i Finlàndia (71%), segons les dades d'un Eurobarómetro publicat avui per la Comissió Europea.

Brussel·les subratlla la "enorme disparitat" que existeix entre aquesta dada i la mobilitat real dels treballadors europeus, dels quals menys del 3% viu fora del seu país d'origen, i per açò aposta per impulsar el desplaçament dels joves ja siga per a ocupar una ocupació o per a millorar la seua formació.

Abans d'eixir a l'estranger per a ocupar un lloc de treball, el 14% dels joves europeus ha passat una temporada fora del seu país per raons educatives o de formació. Els espanyols també avancen a la mitjana europea en aquest cas, ja que són el 19% dels joves els que han eixit per estudis.

Respecte a les raons esgrimides per a no cursar un període acadèmic o de formació en un altre país, el 44% dels espanyols i el 33% d'europeus apunten a la falta de mitjans econòmics per a pagar-se l'estada. No en va, el 77% dels joves espanyols que han passat un període en l'estranger diu que ha hagut de recórrer a els seus estalvis o a fons privats per a finançar-se.

La comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, ha celebrat l'alta predisposició dels joves europeus per a eixir a l'estranger a treballar, però ha criticat que existeixen "massa obstacles". La desocupació i el lent creixement econòmic són els principals problemes que afronta la UE i una de les solucions passa per impulsar la mobilitat dels estudiants i de la mà d'obra, en opinió de la comissària.

"Hem d'ajudar als joves a estudiar, a formar-se o a treballar en l'estranger i donar-los a conèixer totes les possibilitats d'ajudes econòmiques que ofereixen programes europeus com la beca Erasmus", ha declarat en un comunicat Vassiliou.

Europa Press

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464