Saltar apartados

El Observatorio de Inserción Laboral de la UA inaugura el Primer Desayuno Unesco

Dimecres, 05 de Desembre de 2012 14:09

Sota el títol "Els Joves, ocupació i oportunitats", es va celebrar el Primer Desdejune Unesco en la Mustang Art Gallery, amb una invitació especial de l'Observatori d'Inserció Laboral de la UA, encarregat d'oferir les dades concernents a les últimes estadístiques d'empleabilidad universitària i donar a conèixer la labor que, des del Vicerectorat d'Estudiants, es duu a terme per al foment de l'ocupació i autoocupació a través del propi Observatori.

Desdejune Unesco Alacant Elx

Aquests desdejunis pretenen convertir-se en reunions de referència sobre diferents temes d'ampli interès social i desenvolupament local, sota el paraigua del Centre Unesco de la Comunitat Valenciana.

En aquesta primera jornada es va tractar principalment de l'ocupació juvenil, oportunitats, emigració laboral i eixides professionals. Durant la jornada, Pep Rubio, coordinador de projectes en l'Observatori, va remarcar la importància de la formació universitària en el camí cap a la inserció laboral. Es van destacar les últimes dades recaptades des del Servei Públic d'Ocupació Estatal, que reflectien un estancament en les contractacions entre joves menors de 25 anys, més acusat que en qualsevol altra franja d'edat, en relació al mateix període de l'any anterior. De la mateixa manera, Rubio va destacar que, entre els nous contractes la gran majoria, quasi el 85 %, són contractes temporals. Açò se sumisca a la terrible dada oferida pel propi Servei Estatal, que situa a Alacant entre la comunitat on més havia augmentat la desocupació en l'últim mes.

Mercedes Sainz, presidenta del Centre Unesco de la Comunitat Valenciana, va destacar la labor de la UA i de l'Observatori d'Inserció Laboral per "la seua clara filosofia de dur a terme activitats que parlen el mateix idioma que el dels estudiants i els permeten conèixer de primera mà als empresaris i futurs ocupadors, perquè", va afegir, "Ja no val només amb assistir a cursets a distància o enviar currículums. Les contractacions van a dependre del que demostre cadascun i de poder conèixer cara a cara als professionals. I en aquest camp l'Observatori és envejable."

Finalment la jornada va concloure amb que una bona motivació freturosa de recursos i tècniques, és igual de poc vàlida que el seu contrari. "El perfecte tàndem", va recalcar Rubio, "És motivar quan un compta amb possibilitats reals de desenvolupar el seu talent i les seues habilitats. Motivar sense més o injectar energia sense objectiu, és contraproduent i fins a letal perquè pot portar al trast amb la pròpia il·lusió. Per açò des de la Universitat ens esforcem a formar professionals humans. Est és el moment de creure en les persones i en el seu desenvolupament professional ajunte el desenvolupament tècnic com a vertader motor per a potenciar el nostre entorn i la nostra economia propera. Només formant a vertaders professionals és com aconseguirem eixir airosos de l'actual context".

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464