Saltar apartados

La UA y un nuevo concepto que revoluciona la empresa: Intraemprenderores

Dimecres, 05 de Desembre de 2012 13:19

La seu de Biar es va convertir en el centre neuràlgic dels Intraemprendedores, un nou concepte que emmarca a un tipus especial de treballador que revitalitza a l'empresa o institució on es troba.

L'Observatori d'Inserció Laboral de la UA, ajunte Càtedra Prosegur, van organitzar aquesta jornada de la mà de Javier Megías, veterà consultor i assessor en la Comissió Europea. La jornada va estar dinamitzada per Israel Pastor,coordinador de projectes de l'Observatori Universitari d'Inserció Laboral, i va comptar amb nombrosos assistents entre estudiants i professionals.

Intraemprendedores

Però, ¿què és un intraemprendedor? Són aqueixes persones amb mentalitat àgil, creatius i innovadors i que solen ser poc populars, i fins i tot poc acceptats, entre els caps d'una organització convencional. Fidel al seu caràcter innovador, des de l'Observatori es van donar les pautes per a localitzar a aquest tipus de treballador per compte propi i aliena, per a després aprendre a desenvolupar un entorn creatiu on es puguen desembolicar.

En definitiva, crear la trucada redarquía en oposició a la jerarquia habitual, on el nou intraemprendedor liderarà certs projectes i ajudarà en uns altres, abastant així tots els nivells possibles dins de l'organització. Bàsicament organitzant una startup interna, una petita incubadora dins de l'empresa on la nova idea puga desenvolupar-se i créixer fins a eixir a la llum per a reportar nous projectes.

Per a acabar, no hem d'oblidar els dos aspectes claus per a traure el màxim partit dels intraemprendedores de la nostra organització:

El tracte amb ells, que ho condiciona tot. Hem de dissenyar mecanisme d'escolta de debò, que hi haja un bon feedback entre intraemprendedor i superior, i saber centrar-nos en la recompensa. El reconeixement i l'estímul són factors indispensables que fan pujar el nostre ego i que ens impulsa a seguir avant.

Com diu Jack Welch:

%u201CSi els canvis fora van més ràpid que els canvis endins, la fi està a prop%u201D

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464