Saltar apartados

Diálogos con Casa Mediterráneo. Oportunidades para emprender

Divendres, 15 de Febrer de 2013 13:11

casamedi

Dimarts que ve 19 de febrer, de 17:00 a 19:00 hores en el Centre d'Emprenedors situat en laC alle del Cid, 13, 03001 Alacant. Se celebrarà el cicle Diàlegs amb Casa Mediterrani. Oportunitats per a emprendre. Un fòrum de promotors per a detectar necessitats empresarials en el Magrib.

Ser estudiant estranger a Alacant deu ser una experiència enriquidora tant per al mateix estudiant com per a la comunitat alacantina. No obstant açò molts opinen que no és així, que l'estudiant és un passatger la presència del qual no aporta molt a la vida social, econòmica i cultural de la ciutat.

Alguns estudiants magrebins, que vénen a estudiar grau i postgrau, ens parlen del difícil que és aprendre i practicar castellà i fer-se entendre, trobar el seu primer allotjament còmode i ben comunicat i descobrir aquells llocs útils i d'interès cultural i turístic. Així mateix ens han comentat que tampoc es pot recórrer a la Web, o per barrera d'idiomes en els primers mesos del seu aprenentatge o per desconèixer portals adaptats a les seues necessitats. Molts recorren a les xarxes informals que potser els permet resoldre petits problemes però no els permeten acostar-se de la riquesa cultural de la província d'Alacant.

Ens preguntem ¿Quants estudiants magrebins hi ha a Alacant i a Elx? ¿Què és el que estudien? ¿I per què han triat la nostra província? Més enllà de la formació acadèmica, en aquestes grans ciutats mediterrànies els ofereixen un bon clima, proximitat als seus llocs d'origen i el mar Mediterrani que ens uneix i acosta. I hi ha, també, totes les ofertes comercials, culturals, socials i amistats que s'alimenten de l'intercanvi i el coneixement mutu.

Per a aquesta segona sessió del cicle Diàlegs amb Casa Mediterrani. Oportunitats per a emprendre comptarem amb la participació de:

- Representants dels Vicerectorats de la UA i la UMH, que parlaran de la presència quantitativa i qualitativa d'estudiants magrebins (Tunísia, el Marroc i Algèria).

- Testimoniatges i experiències d'estudiants magrebins d'aquestes dues universitats (dificultats que troben en temes d'aprenentatge d'idioma, d'allotjament, de xarxes informals%u2026).

- Representants del Centre 14 i Patronat d'Habitatge que parlaran dels serveis que poden oferir a aquest col·lectiu.

- Entitats que ofereixen serveis a estudiants (idiomes, allotjaments, menjadors, llocs de culte, webs, traduccions)

- Públic en general que puga aportar idees i propostes per a desenvolupament d'activitats amb i per als estudiants.

Pots realitzar la inscripció a través del següent enllaç. O fes clic ací per a més informació.

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464