Saltar apartados

La UA presenta Intellikare, proyecto de accesibilidad para el hogar, en Fórum Fnac

Dilluns, 09 de Setembre de 2013 09:23

Un projecte innovador de joves emprenedors, dirigit a persones depenents.

Dimarts que ve 17 de setembre, a les 19:00 hores en Fórum Fnac, es presenta el projecte Intellikare, guanyador de la III Edició del programa Yuzz d'Alacant, dirigit per l'Observatori d'Inserció Laboral de la UA, amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament d'Alacant.

Intellikare UA

Intellikare és un sistema intel·ligent dissenyat per a ser instal·lat en llars habitades per persones depenents, per qüestió d'edat o malaltia, i que visquen soles. El sistema funciona mitjançant càmeres específiques que detecten anomalies tals com una caiguda o si la persona porta massa hores dormint, avisant de manera automàtica a la família o al servei sanitari.

Els seus creadors, Miguel Vetla Romera i Luis Pérez Serna, són llicenciats en Enginyeria Informàtica per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant. Precisament Intellikare va tenir els seus inicis com el seu projecte de finalització de carrera, i actualment és tota una startup que compta amb pàgina web pròpia: www.intellikare.com

Com a part del premi Yuzz Alacant, Miguel Vetla va visitar durant una setmana Silicon Valley i diverses de les empreses tecnològiques més capdavanteres en el món i que tenen seu allí, incloent el gegant Google.

La presentació que es durà a terme en Fnac comptarà amb Pep Rubio, coordinador de projectes de l'Observatori d'Inserció Laboral, i Virgili Gilart, Sotsdirector d'Enginyeria Informàtica de l'Escola Politècnica Superior de la UA. A més del projecte en si, Miguel Vetla realitzarà també una crònica del seu viatge, en el qual va estar acompanyat pels guanyadors de les edicions d'altres ciutats.

Innovació dirigida a la dependència, des de joves emprenedors universitaris, i amb total suport de la Universitat d'Alacant.

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464