Saltar apartados

Nace una %u201Cconsolidadora de negocios%u201D para ayudar a emprendedores a desarrollar su proyecto en Alicante

Dilluns, 17 de Juny de 2013 12:50

Una de les principals manques de losemprendedores amb una idea de negoci innovadora és que no posseeixen tots losconocimientos necessaris per a portar aqueixa idea al mercat. L'emprenedor té molt clara la seua idea, sàpies quina innovació aporta però moltes vegades desconeix com monetizarla en un model de negoci, generar un pla d'empresa, crear la fórmula fiscal i legal adequada, gestionar el talent i el personal, conèixer les noves tecnologies existents per a desenvolupar-la o amb prou faenes coneix les seues pròpies habilitats personals per a mantenir el negoci en el mercat, entre altres coses.

Amb l'ànim de pal·liar aquestes manques naix %u201CConsolida el teu negoci%u201D, una iniciativa impulsada des de la Fundació Empresa Universitat d'Alacant FUNDEUN, amb el suport de la Universitat d'Alacant i de 16 professionals, empresaris amb activitat en diferents àrees i amb experiència en l'assessorament a emprenedors.

Consolida el teu negoci té l'objectiu d'atraure a tots aquells projectes d'emprenedors provinents de qualsevol part del món que generen negoci en la província. Els projectes han de ser innovadors i tenir viabilitat en el mercat. Els projectes es poden enviar a través de la web www.consolidatunegocio.com o poden arribar des del propi equip de treball o des de la Universitat d'Alacant. En un màxim de 20 dies, s'estudia la viabilitat i la innovació que aporta el projecte per a determinar si entra en la fase d'assessoria. En aquest cas, els experts realitzen una labor d'orientació a l'emprenedor de manera altruista i es fixaran les condicions de col·laboració en un conveni consensuat per ambdues parts, perquè el treball siga el més efectiu possible.

La Universitat d'Alacant, per la seua banda, aporta el coneixement de la institució acadèmica principalment en tresaspectos: els departaments de recerca, que poden aplicar el seu treball als projectes empresarials d'emprendimiento, amb l'aportació de tecnologia i amb la incorporació del talent universitari en les empreses. Al final, l'objectiu és afavorir la connexió entre empresa i Universitat.

Experts i Universitat s'uneixen en %u201CConsolida el teu negoci%u201D per a crear empreses innovadores, sostenibles i rendibles en la província d'Alacant, generant ocupació i riquesa per a la mateixa, independentment del lloc del món del que provinga el projecte. Perquè el difícil avui dia no és començar sinó mantenir-se en un camí de creixement sostingut.

16 ÀREES D'ESPECIALITZACIÓ

Els experts, per la seua banda, ajuden als emprenedors en les següents àrees:

%o25CF Models de negoci: ajuden a monetizar la idea de negoci de l'emprenedor.

%o25CF Pla d'empresa: defineix els passos a seguir per a construir l'empresa tenint en compte totes les variables de costos, despeses i ingressos de la mateixa.

%o25CF Gestió empresarial i financera: gestionar l'empresa orientant-la aresultados.

%o25CF Productivitat i operacions: planificar correctament els recursos necessaris per a una eficient gestió de l'empresa.

%o25CF Internacionalització: ajuden a arribar a mercats internacionals.

%o25CF Turisme: un dels sectors de major pes en l'economia alacantina, on hi ha espai per a la innovació i les noves idees

%o25CF Recursos humans: ajuda a l'emprenedor a definir els perfils professionals que necessita per a cobrir els llocs de treball de la seua empresa, incorporar i mantenir el talent dins de la mateixa.

%o25CF Internet: ajuda a donar forma al model de negoci en la Xarxa, mitjançant llocs web, portals, aplicacions mòbils, etcètera

%o25CF Assessoria fiscal, legal i laboral: ajuden a plantejar l'empresa des del punt de vista jurídic en una forma adequada a l'activitat futura que haja de realitzar, adequant-se a la legalitat vigent en el mercat, tant nacional com a internacional.

%o25CF Logística i i-commerce: ajuden a determinar un sistema en el qual els productes arriben de forma satisfactòria fins als clients.

%o25CF Tecnologia: ajuda a identificar la tecnologia existent en el mercat perquè l'emprenedor puga aprofitar-la i no haja de partir de zero.

%o25CF Mentoring: tot emprenedor ha de conèixer els seus límits, centrar-se en les seues habilitats i aprendre a delegar en el seu equip. El tutor li ajuda a créixer personal i professionalment paral·lelament a la seua idea de negoci.

%o25CF Protecció industrial: ajuda a les empreses innovadores a protegir aqueix coneixement en el mercat, ja siga mitjançant marca, palesa o una altra forma establida.

%o25CF Gestió del disseny: els clients compren valors associats a una marca. Ajuda a l'emprenedor a definir els valors de marca i a transmetre'ls al seu públic objectiu.

MÉS INFO Web: www.consolidatunegocio.com

Blog: http://consolidatunegocio.com/blog/

Facebook: www.facebook.com/consolidatunegocio

Twitter: @consolidateam

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464