Saltar apartados

Prácticas para titulados

Divendres, 24 de Maig de 2013 09:33

Servef_Universitat_Alacant

Per primera vegada en la nostra Comunitat s'engega un programa de pràctiques no laborals per a titulats d'estudis superiors.

Es tracta de pràctiques per a aturats donats d'alta en el Servef, d'entre 18 i 25 anys, que no hagen exercit més de tres mesos, amb contracte laboral, alguna activitat relacionada amb la seua titulació

Les persones joves participants rebran de l'empresa o grups empresarials en què desenvolupen les pràctiques una beca de suport la quantia del qual serà, com a mínim, del 80 per cent de l'IPREM mensual vigent a cada moment. La durada serà entre tres i sis mesos, amb un tutor d'empresa i un tutor del Servef que supervisarà el procés. No existeix relació contractual, per la qual cosa la persona participant haurà de mantenir el seu estatus d'aturat en el servei d'ocupació durant tot el desenvolupament del programa.

En el moment en què iniciara alguna altra activitat laboral hauria de cessar.Els contractes de treball celebrats amb les persones joves que se subscriguen després de la participació d'aquestes en el programa de pràctiques no laborals, es podran acollir als incentius que en matèria de contractació existisquen en la legislació vigent en el moment de la contractació, d'acord, en tot cas, amb la normativa que resulte d'aplicació.

El Servef durà a terme la preselecció de candidats, i serà l'empresa la que finalment decidisca amb qui va a col·laborar.

Document informatiu complet

Recomanacions i Procediment

Les persones interessades han d'acudir a la seua oficina Servef i sol·licitar la inclusió en la borsa d'aspirants a Pràctiques No Laborals. Serà el Servef el que posteriorment es pose en contacte amb ells per a informals d'una empresa interessada en el seu perfil.

Les persones aspirants poden acudir a l'empresa en la qual estiguen interessats, explicar-li els avantatges d'aquest tipus de pràctiques, i posar-la en contacte amb el Servef, per a iniciar el tràmit, que passa per una subscripció de conveni entre aquesta empresa i l'organisme d'ocupació. No obstant açò, la selecció final d'aspirants passarà per un procés de selecció intern.

Pàgina del Servef amb tota la documentació

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464