Saltar apartados

Periodismo y Deporte en la UA

JULÉN LOPETEGUI, SELECCIONADOR NACIONAL DE FUTBOL D'ESPANYA EN LA UA

JORNADA DE PERIODISME I ESPORT EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT

La Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport torna a reunir a alguns dels periodistes esportius més destacats de la premsa espanyola en la Jornada sobre Periodisme i Esport organitzada per la Universitat d'Alacant, el Consell Superior d'Esports i Diari As.

L'acte tindrà lloc el pròxim dia 24 d'Abril en el Saló d'Actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant i és de caràcter gratuït i obert al públic general, prèvia inscripció a través dels mitjans destinats a açò.

Les diferents taules de debat comptaran amb noms tan destacats del panorama del periodisme esportiu i de l'esport a Espanya com Alfredo Relaño, Director del Diari AS, Juan Cruz, periodista l'El País, Patricia García, Jugadora de la Selecció Nacional de Rugbi, el tennista Juan Carlos Ferrero, Olga Viza, periodista i presentadora de televisió i ràdio, o Toni Cabot, Director del Diari Informació.

El vessant institucional estarà representada per les figures de Manuel Palomar, Rector de la Universitat d'Alacant, José Ramón Lete, President del Consell Superior d'Esports, Alfonso Jiménez, Director General de la Fundació Deporte Jove, Aránzazu Calçada, Directora Acadèmica de la Càtedra Pedro Ferrándiz i el propi Pedro Ferrándiz.

La Jornada centrarà la seua temàtica en el gran poder de l'esport per a transmetre els seus valors a la societat, quins són els seus mecanismes d'expressió i transferència dels mateixos i l'important paper que juga la premsa com a element d'unió. No hi ha dubte que l'esport mobilitza emocions i sentiments, però sobretot pot influir en les actituds i comportaments de les persones, a través dels valors que transmet: esforç, superació, perseverança, igualtat, respecte, esportivitat, solidaritat i companyerisme, èxit personal i col·lectiu, entre molts altres.

La Jornada sobre Esport i Periodisme comptarà amb la participació especial del Seleccionador Nacional de Futbol, Julen Lopetegui que centrarà la seua intervenció a exposar les característiques del seu càrrec, els seus diferents rols dins d'un grup tan representatiu i l'anàlisi de les relacions de la selecció amb la premsa en pro de la formació de valors positius en el gran aparador que és la Selecció Nacional de Futbol.

CÀTEDRA PEDRO FERRÁNDIZ DE L'ESPORT

La Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport de la Universitat d'Alacant és una iniciativa que va nàixer per a ser nucli de reflexió, debat i recerca en el camp de l'esport. Es tracta de la primera d'aquestes característiques existent en una universitat espanyola, i el seu objectiu és convertir-se en un referent nacional i internacional en recerca, divulgació i formació en matèria esportiva". Aquesta càtedra suposa un punt d'inflexió en l'aposta de la Universitat d'Alacant per la pràctica esportiva com un dels eixos vertebradors de la política acadèmica i formativa.

La Universitat d'Alacant compta amb 14 disciplines esportives federades tant masculines com a femenines que serveixen per a afermar la pràctica esportiva com un dels seus trets distintius. El foment de l'esport és una part essencial de la UA i la càtedra ve a complementar aquest foment servint d'esperó per a la captació d'estudiants amb interessos esportius.

La formació, la recerca, la divulgació en matèria esportiva són els pilars en els quals es recolza la càtedra, que a més, vol oferir conferències i cursos amb els principals referents esportius del món.

L'adreça acadèmica correspon a Aránzazu Calçada i la tècnica a Juan Escarré, l'esportista alacantí que més vegades ha vestit la samarreta de la selecció espanyola, 260 vegades en partits oficials i més de 500, en no oficials. A més, consta d'una comissió de seguiment en la qual està el propi Pedro Ferrándiz per a donar eixida a les diferents propostes que es vulguen dur a terme.

Més informació i inscripcions gratuïtes en http://www.periodismoydeporteua.es/

Periodisme i Esport en la UA

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464