Saltar apartados

Consells per a un Networking efectiu

Segur que en més d'una ocasió has eixit d'un de tantes trobades pensant que podries haver fet molt més....

Aprofitar qualsevol trobada professional és molt més senzill del que sembla si tens en compte que tothom acudeix per a conèixer i ser conegut.

Els professionals del Networking, com es vénen denominant aquestes trobades, practiquen els següents hàbits de manera automàtica. Una persona emprenedora en els seus primers passos aconseguirà augmentar els seus assoliments recordant repassar abans de cada trobada aquesta senzilla guia fàcil d'aplicar a qualsevol entorn professional o personal.

Abans de l'esdeveniment

- Revisa exhaustivament el programa d'activitats perquè no se t'escape cap conferència o activitat de la qual després et penedisques. Reconeix.

- Navega per la xarxa a la recerca d'informació sobre ponents, models, processos que t'hagen resultat interessants del programa. Investiga.

- Prepara com vas a presentar-te i quines paraules, conceptes... destacaràs quan encaixes la mà.Analitza't.

Durant l'esdeveniment

- No et quedes tot el temps amb la mateixa persona. El vostre temps és or, per a tots dos. No deixes tampoc que ningú et monopolitze. Dinamitza't.

- Para esment a noms personals, empreses i marques. Si no et donen targeta anota-ho en el mòbil. Recorda.

- No sigues tímid@. Pensa que tots els assistents faran el mateix. L'estil de Networking és saludar, presentar-se...Allí és el normal. Llança't.

- Tothom és accessible. En Networking hi ha igualtat de condicions a l'hora de saludar a un ministre o a un company de carrera. Aprofita.

- Deixa l'ego a casa. Has acudit a aprendre i aprofitar sinergies per als teus projectes. Escolta.

Després de l'esdeveniment

- Respon al més prompte possible per correu electrònic als teus nous contactes, agraint-los la conversa mantinguda. Crea Xarxa.

- En cas que l'esdeveniment estiga en xarxes socials o professionals, comenta les teues impressions positives a la vista de tots. Embulla't.

- Analitza els punts febles i forts de les teues presentacions, salutacions, converses, i de les activitats on has participat. Avalua.

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464