Saltar apartados

Primers passos per a l'ocupació

 

Et presentem Quatre Passos que creiem necessaris que conegues abans de llançar-te a cercar una ocupació.

 

Actitud

 Primer de tot... ¿Has canviat d'actitud?

El nou model de mercat laboral necessita que canvies d'Actitud, que sigues valenta i que t'esforces a moure't participant i organitzant activitats, i que adquirisques coneixements en noves habilitats, que millors idiomes i que òbrigues opcions més enllà del teu barri i la teua ciutat

L'Espai Europeu d'Educació Superior implica que l'última frontera educativa ha caigut. Europa està més prop de casa del que crees, de manera que si abans un es plantejava anar-se a treballar a una altra ciutat d'Espanya ara hauràs de plantejar-te l'anar-te a treballar a una altra ciutat d'Europa.

És el que cridem internacionalització, en el lliure moviment d'aspirants i ocupadors pel continent. 

Començant per aquest canvi d'Actitud,  ja hem donat el Primer Pas. 

 

D'egressat a professional

Amb el teu títol sota el braç pots considerar-te una persona egressada o titulada. Açò està molt bé i segurament faça que et sentes orgullosa i orgullós del teu treball.

Però a l'ocupador no va a dir-li res. Si alguna cosa no falta en el mercat són egressats.

¿Què és el que realment demanden els ocupadors? Professionals. 
I aquest canvi ha de ser el teu Segon Pas.

Mentalízate per a deixar arrere la Universitat, els llibres i les tutories, i llançar-te de cap al món de les activitats professionals, fòrums d'intercanvi, entrevistes, projectes i anàlisis d'actituds. Converteix-te en una persona proactiva.

Amb el pas d'egressat a professional et posaràs al capdavant de tots aquells que segueixen cercant ocupació sentint-se encara "estudiants".

 

Des de l'Observatori Universitari d'Inserció Laboral de la Universitat d'Alacant t'oferim una àmplia gamma d'unitats i institucions públiques a les quals poder acudir , així com alguns consells pràctics en la zona de recursos d'ocupació.

 

Itinerari professional

Anem a pams, com diria Jack el Destripador....i a per el Tercer Pas.

En primer lloc, tenen més èxits els processos de cerca d'ocupació planificats. L'experiència dicta que de poc serveix llançar currículums a discreció o mostrar un multiperfil de "persona per a tot". Máxime amb la situació actual, on l'ocupador cerca a consciència el professional que millor servei puga prestar-li. 

Per açò t'animem al fet que et marques un Objectiu Professional. Açò és, definir en què vols treballar. D'aquesta manera podràs canalitzar millor el teu esforçajustar les teues credencials de presentació i dedicar temps a participar en les activitats que t'ajuden a aconseguir l'objectiu fixat.

Aquest objectiu professional vindrà determinat per l'Anàlisi de la situació actual del mercat laboral, del sector o sectors als quals pretengues dirigir-te, i per una reflexió sobre la teua trajectòria i els coneixements, les experiències, habilitats, actituds i interessos que crees tenir. És a dir, requerirà un treball previ per a Autoconocerte .

Aquest Autoconeixement a més de determinar el teu objectiu professional et servirà per a identificar millor els teus punts forts i menys forts de cara a un procés de selecció.

Finalment, toca Planificar i organitzar la cerca.

En aquesta cerca caldrà tenir en compte:

  • Quina informació es necessita
  • On es pot aconseguir
  • Com s'organitzarà *  

    *Utilitza els teus propis mètodes d'organització, tals com a fitxes, fulles d'excel,... No oblides que la informació és poder.

 

Adequació al lloc oferit

I arribem al Quart Pas.

Hem de reflexionar sobre la formació i/o experiència professional que necessitem per al lloc al que optem, i veure què necessitem per a aconseguir-ho.

Passos del procés :

  1. Arreplega tot el que pugues oferir com a persona, per la teua formació i/o la teua experiència.

  2. Examina els perfils professionals que se sol·liciten per a la professió triada.

  3. Identifica quines competències has d'adquirir per a aconseguir inserir-te en el teu objectiu professional.

 

Per a planificar el teu itinerari i per a contrastar-ho, pots comptar amb nosaltres, a més de participar en activitats on vages a conèixer a persones que estiguen treballant en el mateix àmbit al que tu aspires.

No has d'oblidar acarar-ho tot amb les teues característiques personals.

I, recorda, no existeixen mals candidats, sinó candidats no adequats al lloc de treball.

 

Observatori Universitari d'Inserció Laboral


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400 ext 3915

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/ObservatorioUA

Facebook: https://www.facebook.com/observatorio.ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464