Saltar apartados

DIRECTOR ARTÍSTIC

 

TOBIAS GOSSMANN

Tobias Gossmann va néixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals a la University of Music and Performing Arts de Viena, on estudià violí, piano i direcció orquestral. Aquesta prestigiosa institució li va concedir el diploma artístic amb els més alts honors.

La seva carrera profesional va començar com a líder i concertino de l’orquestra de cambra vienesa Maurice Ravel Ensemble. Més tard va ocupar la plaça de concertino associat a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant més de deu anys. Treballà amb primeres figures mundials, com Ricardo Muti, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Gianandrea Noseda, Peter Schneider, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, Josep Carreras, Alfredo Kraus, Montserrat Caballé, Agnes Baltsa, i Edita Gruberova, tant en concerts com en enregistraments.

A partir del 1999 decideix dedicar-se fonamentalment a la direcció orquestral, celebrant la seva presentació oficial amb l’Orquestra de Cambra d’Andorra amb l’estrena del ballet Terra Baixa del compositor català Albert Guinovart. Des d’aleshores, ha estat convidat a dirigir al Festival Orchestra of Canford (Anglaterra), la Folkwang Chamber Orchestra Essen (Alemanya), la Radio FM Orchestra Sofia (Bulgària), la Radio Orchestra Pilsen (República Txeca), la George Enescu Philharmonic Orchestra Bucarest (Romania), l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Filharmònica d’Oviedo, l'Orquestra d'Extremadura (Espanya) i la Bottega Armonica i l'Orchestra Internazionale d'Italia (Italia) entre d’altres.

L’Orquestra Nacional de Tailàndia el va convidar a dirigir una nit de gala a Bangkok per a celebrar el 70è aniversari de Sa Majestat, la Reina Sirikit de Tailàndia.

Al Japó ha dirigit la Super World Orchestra, amb la qual ha voltat, entre el 2001 i el 2007, la majoria de ciutats i sales del país, i ha participat en enregistraments i produccions televisives per a l’“International Music Festival Tokyo". En 2009 i 2013 va tornar al Japó amb l’Orquestra Simfònica Camerata XXI i a al 2017 amb l'Orchstra Internazionale d'Italia. 

Des de 2003 fins a 2016 ha estat Director Musical i Director Principal de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI en Tarragona.

En 2018 va ser nomenat director artístic de la Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant

 

Orquestra filharmònica de la UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464