Antonio Figueiredo Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Antonio Figueiredo

 

Antonio Figuereido 

 

António Figueiredo va nàixer a Lisboa i va començar els seus estudis en 1980 en la Fundació Musical d'Amics dels Xiquets (FMAC), on va concloure el Curs General de Violí en la classe del Professor Leonor de Sousa Prado. 
En 1989 va ser el guanyador del Premi Joves Músics, i en 1992 va completar els seus estudis en el Conservatori Nacional de Lisboa. 
Entre 1992 i 1995 es va unir a l'Orquestra de Joves Músics de la Comunitat Europea.
En 1996, va obtenir el diploma de postgrau "Estudis avançats en violí de la Reial Acadèmia de Música" en la classe del professor Eric Gruenberg i es va convertir en professor en la Fundació Musical dels Amics dels Xiquets i, més recentment, en el Conservatori Regional de Setúbal. 
Membre fundador del quartet "Vianna dóna Motta.
En 2012 va ser solista en l'Orquestra de Cambra portuguesa interpretant a Alfred Schnittke i en el Teatre Nacional de São Carlos amb obres de Nino Rota. 
Des de 1997, ha sigut membre efectiu de l'Orquestra Simfònica Portuguesa del Teatre Nacional de São Carlos, on ha treballat amb alguns dels millors directors de l'actualitat.
En 2015 va ser convidat a unir-se a l'Orquestra Internacional d'Itàlia, on va treballar amb diversos directors, inclòs Fabio Luisi, en el marc del festival Opera della Vall d`Itria. 
En 2017 va ser convidat a recórrer el Japó amb aquesta mateixa orquestra, havent ocupat el lloc de concertino auxiliar durant tota la temporada.text de la columna de la dreta