Jaume Santonja Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Jaume Santonja

JAUME

JAUME SANTONJA

 

Jaume Santonja va ser nomenat recentment Director Assistent de la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO). Fins a l'actualitat, Jaume combinava la seua activitat com a solista de percussió de l'Antwerp Symphony Orchestra - plaça que ostenta des de 2011 - amb la seua activitat com a director d'orquestra.

Jaume ha dirigit concerts al capdavant de l'Orquestra d'Extremadura (OEX), Orquestra de Còrdova, The World Orchestra, ADDA·simfònica d'Alacant, la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), L'Orquestra del Conservatori d'Utrecht i l'Orquestra del Real Conservatori d'Anvers. És fundador de l'Abbatia ‘Visca' music collective.

Pròxims compromisos li portaran a aparèixer en la Temporada d'abonament 2018/2019 de l'Orquestra d'Extremadura, a dirigir la City of Birmingham Symphony Orchestra i a debutar en l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE, Madrid).

Jaume ha aconseguit importants resultats en concursos internacionals de direcció, obtenint el segon premi en el ‘V Concurs de Direcció Orquestral' de Còrdova. Va ser semifinalista en l'I ‘Antal Dorati International Conducting Competition', Quart-finalista en el ‘XII Cadaqués Orchestra International Conducting Competition' i un dels seleccionats per a les fases finals del ‘Donatella Flic Conducting Competition' a Londres.

Jaume es va graduar de Màster of Music en Direcció en el Real Conservatori d'Anvers (Bèlgica), de Màster of Music en percussió en el Conservatori d'Amsterdam (Holanda) i és graduat superior en percussió per l'ESCMuC (Escola Superior de música de Catalunya, Barcelona).

Com a intèrpret ha tingut el privilegi de col·laborar amb orquestres com la del Concertgebouw d'Amsterdam, La Filharmonica de Rotterdam o l'Orquestra Nacional d'Espanya entre altres. Treballant sota la direcció de Mariss Jansons, Daniele Gatti, Yannick Nezet-Seguin, Valery Gergiev, Pierre Boulez, Andris Nelsons, Zubin Mehta, James Levine, Charles's Dutoit, Essa- Pekka Salonen etc. En la seua etapa formativa va ser membre també de la Gustav Mahler Jugendorchester i la Verbier Festival Orchestra. 

El món de la direcció no es pot allunyar del de la composició per això Jaume té activitat també com orquestador i arranjadora, a més de tenir un xicotet nombre de creacions pròpies, especialment per a música de cambra, una altra de les seues passions. És membre fundador del Natalia Ensemble i l'Akt-TeK percussion duo.