Krzysztof Wisniewski Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Krzysztof Wisniewski

Krzysztof Wisniewski

Naix a Polònia en el si d'una família de músics, sent el seu pare el seu primer professor. Prossegueix els seus estudis amb Oscar Ruppel, alumne directe d'Eugéne Ysaye. Es gradua en l'Acadèmia F. Chopin a Varsòvia en la classe de Krzysztof Jakowicz i Oleg Krysa.

Treballa en l'Orquestra de Cambra de Varsòvia i també en la Filarmonía de Cambra Polonesa, amb la qual realitza nombroses gires per tot el món. Des de 1991 fins a 2009 és Ajuda de Concertino de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.

És convidat com a Concertino en orquestres com la Camarata Ibèrica, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Simfònica de Bilbao, Ciutat de Barcelona, Orquestra Simfònica de Tenerife, Filharmònica de Gran Canària, Orquestra de Cadaqués, Orquestra d'Extremadura, Orquestra de Navarra, Orquestra de Cordoba, Orquestra Sinfonica de Principat d'Astúries, Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de la Ràdio Televisió Espanyola, Filharmònica de Medellín i Simfònica Nacional de Colòmbia, país, on, ademas, desenvolupa des de fa molts anys una labor docent.

Desenvolupa una intensa activitat cambrística en diversos grups, destacant col·laboracions amb el Quartet Bretó.

Des de 2009 fins al 2018 ha sigut Solista de primers violins de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Des de 2014 forma part de la World Orchestra for Peace sota la direcció de V.Giergiev.

Des de 2018 és Concertino de l'Orquestra d'Extremadura.

Ha actuat com a solista amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Sinfonica de Castella i Lleó i la Filharmònica de Medellin interpretant la Simfonia Concertant de W.A.Mozart. Amb l'Orquestra d'Extremadura el Doble Concert de J. Brahms. Orquestra de la Comunitat de Madrid i recentment amb la World Orchestra for Peace.

Toca un violí Josephum Contreras %u201CThe King%u201D construït l'any 1767 i cedit per Lutheria Tarapiella S.L.