Rudolf Korp Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Rudolf Korp

Rudolf Korp

Va nàixer en Graz (Àustria) en 1961.Va estudiar amb el seu pare Rudolf Korp en el conservatori d'Innsbruck on acabe el seu estudi amb distincion especial.
Contínua els seus estudis en la “Musikhochschule” (Universitat) de Viena sota la guia del Professor Adolf Holler (trompeta solista de l'orquestra Filarmonica de Viena). Amb 17 anys va guanyar el primer premi en el concurs “Jugend Musiziert” amb un premi especial de l'Orquestra Bruckner de Linz. De 1983 a 1985 és membre de l'Orquestra “escènica de l'Opera de Viena”. Des de 1985 és Trompeta solista de la “Tonkünstlerorchester” a Viena.Ha tocat concerts ja enregistraments amb l'Orquestra Filharmònica de Viena i amb l'Orquestra Filharmònica de Berlin.

Rudolf Korp també ha tocat concerts, enregistraments i gires amb l'Orquestra de Camera de Viena,la Xina Philharmonic Orchestra,Ràdio Symphony Orchestra Vienna, Österreichische-Ungarische Haydn Philharmonie, Vienna Symphony Orchestra, Ensemble Kontrapunkte,Ensemble Die Reihe, etc…

Ha actuat com a solista al costat de l'Orquestra “Simfònica d'Innsbruck”, “Tonkünstlerorchester”, Orquestra de Jeunesse Musicals en Linz sota la direcció de Franz Welser – Möst entre altres.
Rudolf Korp ha tocat reiterades vegades tant en concerts, com asi enregistraments, sota la batuta de directors com ara Herbert von Karajan , Lorin Maazel , Claudio Abbado , Christian Thielemann,Maris Janssons, James Levine, Sir George Solti,Adam Fischer,Fabio Luisi, etc…

En 1990 va ser Director artístic del “Concurs internacional per a quintets de metalls i quartets de trompes ” en Gmünd (Àustria).

La labor pedagògica de Rudolf Korp ha sigut molt intensa tant al seu país d'origen com asi impartint cursos en diferents paises d'Europa, Àsia i Sudamerica per a trompeta així com  per a metalls.

Alguns dels llocs on Rudolf Korp ha actuat com a professor convidat van ser:

Conservatori d'Innsbruck i Conservatori de Viena.
Universitat de música d'Utrecht (Holanda).
Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona
Conservatori Superior Musikene
Orquestra de joves de Madrid /JORCAM
Conservatori Superior de Múrcia
Orquestra de joves  de Múrcia
Orquestra de joves  de Cantàbria
Festival Internacional de música de Tarragona
Festival Internacional de Badajoz
Conservatori de Girona
Conservatori de Saragossa
Conservatori de Montsó
Conservatori de Cartagena

Cursos a Buenos Aires, Teatre Argentina La Plata, Rosario i Santa Fé (l'Argentina)
Universitat de música de Pequín (la Xina)
Cursos en St.Gallen, Zeillern, Pruz, Pöggstall (Àustria)
Curs de l'Acadèmia” Internacional de formació orquestral “a Barcelona  i Concertant Barcelona.
Des de 1986 és membre fundador del reconegut quintet de metalls “Vienna Brass, amb el qual ha realitzat nombrosos concerts, enregistraments,cursos per a metalls com així  reeixides gires per Europa , Àsia i Sudamerica.