Vicente Antón Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Vicente Antón

Vicente Antón

Vicente Antón Martínez

Natural d'Alacant, comença els seus estudis de música amb José Alcaraz i els continua amb Josefina Salvador en el Conservatori Superior de Música “Oscar Esplá”, on obté Premi Extraordinari en Violí i en Música de Cambra.

Posteriorment treballa amb Joaquín Palomares en el Conservatori Superior de Múrcia,  graduant-se amb les més altes qualificacions.

Ha realitzat cursos amb mestres de la talla de Víctor Martín, Gerard Claret i Peter Hatch, entre altres.

Entre 1988 i 1992 va ser membre fundador de l'Orquestra OCRM de Múrcia, amb la qual va actuar com a solista en diverses ocasions. Així mateix col·labora assíduament com a concertino o solista amb diversos grups i orquestres de cambra d'Alacant, València i Múrcia, com: Orquestra del Conservatori Superior d'Alacant, Jove Orquestra de Cambra d'Alacant, Orquestra de Cambra Henry Purcell, Grup de Música Contemporània Lucentum, Orquestra Amicitia, Orquestra Pro-Música, amb la qual va participar en 2004 en el V Festival Internacional de Santa Fiora (Siena-Itàlia) interpretant el Concert de Beethoven Opus 61, Orquestra Simfònica d'Alacant, Orquestra Simfònica d'Albacete -en qualitat de concertino/director i solista-, Orquestra Clàssica Ciutat de Múrcia, Orquestra SASV, Orquestra inaugural del Palau de les Arts Reina Sofia de València, Camerata Aitana, Grup Arsithesis, Ensemble Averroes, Trio Turina, Ensemble Stockhausen, etc.

En 1993 va ser finalista en el Concurs Nacional de violí “Pablo Sarasate” celebrat en el Real Conservatori de Madrid.

Des de 1989 forma part del Quartet Almus de corda, www.cuartetoalmus.com, en el qual han influït Liviu Stanese (Quartet Via Nova) i Bretislav Novotny (Quartet de Praga) i que és resident en la Universitat d'Alacant des del curs 97-98. Amb el mateix porta oferits més de 400 concerts per tota la geografia espanyola, així com a la República Txeca, Bèlgica, França i Itàlia, sent objecte d'elogioses crítiques.

És Màster Oficial Universitari en Investigació Educativa per la Universitat d'Alacant (2011). Des de 1992 és professor del Conservatori Superior “Oscar Esplá”, a més de, en l'actualitat i des de 2004, Cap del Departament d'Instruments de Corda-Arc. Des d'aquest lloc està compromès juntament amb els seus companys en l'exercici d'una intensa labor pedagògica que ha promogut un important desenvolupament dels instrumentistes d'arc tant a la ciutat com a la província d'Alacant.