QUI SOM Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

QUI SOM

ORQUESTA FILARMÓNICA DE LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE

Quiénes somos
 

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) és un espai de trobada i formació per a estudiants universitaris i dels diferents conservatoris i escoles de músiques de la província. Nascuda en 2005,l'OFUA es consolida com a plataforma per al desenvolupament formatiu i pedagògic dels seus integrants.Com a orquestra universitària presenta un sòlid compromís amb la formació através de diverses iniciatives com són els tallers específics de cordes ivents, classes magistrals o coachings grupals i parcials, amb professors del més alt nivell tant nacional com internacional. En les últimestemporades l'OFUA ha comptat amb professors convidats de la talla de Vicente Antón, Rudi Korp, Enrique Palomares, Jaume Santonja, Krzysztof Wisniewski o Antonio Figueiredo, que conjuminen una brillant trajectòria professional amb una gran capacitat pedagògica.

La col·laboració institucional és un dels elements que defineix a l'OFUA. Les sinergies que existeixen entre l'orquestra i altres institucions musicals del seu entorn com els conservatoris o les escoles de música delterritori que comprén la Universitat d'Alacant són essencials al desenvolupament de l'orquestra.

La cooperació i el compromís amb la societat constitueix altra dels senyals d'identitat de l'Orquestra de la Universitat d'Alacant. A través de lamarca VEU Solidària, s'han realitzat nombrosos concerts amb finalitats benèfics que han tingut com a destinatàries organitzacions com Càritas,Projecte Home, Creu Roja, Associació d'Epilèpsia de la Província d'Alacanti moltes altres.

Els concerts són part central de la seua activitat. En ells es concreta totel treball dut a terme en les diferents trobades, tallers i sessionsf ormatives per part del seu director artístic, Tobias Gossmann, però que també compta amb directors d'orquestra convidats per a determinades produccions, com ha sigut el cas de Gerard Pastor o Osvaldo Ferreira. La formació universitària porta la seua música a la pràctica totalitat del territori de la Universitat d'Alacant, a seus, aules i municipis de la província, però també ha participat en intercanvis nacionals iinternacionals, en certàmens com el Festival Rossini en el Palau de lesArts de València, sense oblidar la seua participació en diferents actes universitaris o en assajos oberts a la societat. En la sèrie de concerts anuals, el tradicional Concert de Nadal que es realitza en l'Adda és un de les fites fonamentals.

Al costat de la formació completa, formada per uns de 55 músics, l'OFUA compta amb grups de cambra que amplien la seua oferta educativa i de repertori.