Saltar apartados

QUI SOM

ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

DIRECTOR TITULAR I ARTÍSTIC: MIHNEA IGNAT ofua12

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant es va crear al novembre de 2005 com a plataforma estable per al desenvolupament i perfeccionament dels estudis musicals, sent un dels seus principals objectius la contribució a la difusió del repertori simfònic universal en tots els àmbits. Integrada per 50 joves músics i dirigida des de la seua creació per Mihnea Ignat, l’OFUA duu a terme una important labor formativa per als seus membres, i constitueix el mitjà de trobada per a estudiants universitaris i dels diferents conservatoris i escoles de música de la província.

Aquesta gran agrupació musical ha actuat en pràcticament totes les sales de la Província d’Alacant, ha participat, així mateix, en importants festivals d’àmbit nacional i internacional que l’han portat a grans auditoris, com els de Múrcia i Zaragoza, i va ser convidada pel Centre Nacional de Difusió Musical per a la celebració de la Marató Musical de juny de 2011 en l’Auditori Nacional de Madrid, compartint escenari, entre altres prestigioses agrupacions, amb l’Orquestra Nacional d’Espanya.

L’OFUA desenvolupa a més un programa de “concerts didàctics” i “concerts en família” que ha resultat de gran interès per a tota la comunitat educativa alacantina, havent acudit a la celebració d’aquests esdeveniments al voltant de 4.500 escolars.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant ha actuat amb professionals de gran reputació, com Miguel Ángel Estavella, el pianista Silvan Negruiu, cap de la Càtedra de Piano de la Universitat de Millikin (Illinois), i la pianista Paula Coronas, concertista internacional i afamada pedagoga. L’Orquestra col·labora estretament amb l’Escola Superior de Música “Reina Sofia”, pertanyent a la Fundació Albéniz, sent fruit d’aquesta relació concerts de l’agrupació simfònica al costat de brillants joves solistes, com Alina Artemeyeva i Madarys Morgan (piano), la soprano Galyna Gurina, les violinistes Ye Xin i Eszter Stankowsky, el virtuós Erzhan Kulibaev,...etc.

L’agrupació manté un ferm compromís amb el desenvolupament de labors socials mitjançant els seus concerts benèfics a favor d’organitzacions com Projecte Home, Associació Espanyola contra el Càncer, Càrites, Associació d’Epilèpsia de la Província d’Alacant, Creu Roja,...etc. Esment especial mereix el concert benèfic a favor dels damnificats del terratrèmol de Lorca, celebrat al juny de 2011 en l’Auditori de la Diputació d’Alacant.

Des de Desembre de 2012 l’OFUA desenvolupa un dels seus concerts benèfics nadalencs anuals en col·laboració amb el Rotary Club Alacant i el Rotary Club Alacant Port.

Tant els membres de la plantilla de l’OFUA, com el seu director titular i tot el personal de la Universitat que treballa perquè aquest projecte es desenvolupe de forma reeixida, persegueixen l’excel·lència artística i han aconseguit, a través d’una forta aposta per la qualitat, fer de l’orquestra una agrupació de gran prestigi nacional que compta amb el suport imprescindible de compromesos patrocinadors.

Recentment, l’agrupació ha aconseguit un acord amb la Diputació d’Alacant per a la realització de diversos concerts tant en l’Auditori de la Diputació d’Alacant com en diferents municipis de la Província.

 

 

.

Orquestra filharmònica de la UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464