Saltar apartados

QUI SOM

ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant es va crear al novembre de 2005 com a plataforma estable per al desenvolupament i perfeccionament dels estudis musicals. Integrada per 50 joves músics l’OFUA duu a terme una important labor formativa per als seus membres, i constitueix el mitjà de trobada per a estudiants universitaris i dels diferents conservatoris i escoles de música de la província.

Aquesta agrupació musical ha actuat en pràcticament totes les sales de la província d’Alacant, ha participat, així mateix, en importants festivals d’àmbit nacional i internacional que l’han portat a grans auditoris, com els de Múrcia i Zaragoza, i va ser convidada pel Centre Nacional de Difusió Musical per a la celebració de la Marató Musical de juny de 2011 en l’Auditori Nacional de Madrid, compartint escenari, entre altres prestigioses agrupacions, amb l’Orquestra Nacional d’Espanya.

L’OFUA desenvolupa a més un programa de “concerts didàctics” i “concerts en família” que ha resultat de gran interès per a tota la comunitat educativa alacantina, havent acudit a la celebració d’aquests esdeveniments al voltant de 4.500 escolars.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant ha actuat amb professionals de gran reputació, com Miguel Ángel Estavella, el pianista Silvan Negruiu, cap de la Càtedra de Piano de la Universitat de Millikin (Illinois), i la pianista Paula Coronas, concertista internacional i afamada pedagoga. L’Orquestra col·labora estretament amb l’Escola Superior de Música “Reina Sofia”, pertanyent a la Fundació Albéniz, sent fruit d’aquesta relació concerts de l’agrupació simfònica al costat de brillants joves solistes, com Alina Artemeyeva i Madarys Morgan (piano), la soprano Galyna Gurina, les violinistes Ye Xin i Eszter Stankowsky, el virtuós Erzhan Kulibaev,...etc.

L’agrupació manté un ferm compromís amb el desenvolupament de labors socials mitjançant els seus concerts benèfics a favor d’organitzacions com Projecte Home, Associació Espanyola contra el Càncer, Càrites, Associació d’Epilèpsia de la Província d’Alacant, Creu Roja,...etc.

 

Orquestra filharmònica de la UA


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464