TALLER D'ENTENIMENTADES TROBADA DE PRIMAVERA 2018 Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

TALLER D'ENTENIMENTADES TROBADA DE PRIMAVERA 2018

TALLER DE TÈCNICA DE CONJUNT ORQUESTRAL PER A INSTRUMENTISTES DE CORDA DE LA TROBADA DE PRIMAVERA 2018

Descripció de l'activitat

El Taller ofereix als instrumentistes de corda participants en la Trobada de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, mitjançant activitats grupals de formació, la possibilitat d'adquirir els recursos necessaris per a exercir el seu paper en la mateixa amb la major qualitat interpretativa possible aportant-los alhora una sèrie d'estratègies personalitzades que els habilitarà per a estudiar individualment amb major aprofitament, tant el repertori amb què vagen a actuar en l'Orquestra com el seu propi, així com el que puguen abordar en uns altres ensembles musicals significatius, com ara grups de corda tant de cambra com simfònics.

A qui es dirigeix el Taller
El Taller es planifica per a estudiants de Grau en Música, tant diplomats com en actiu, i d'Ensenyaments Professionals, en les diferents especialitats de corda, com un complement formatiu associat a la seua participació en l'OFUA.

Podran assistir igualment al Taller els instrumentistes de corda la participació de la qual en aquesta primera Trobada del Curs acadèmic 2017-2018 no provinga directament d'haver superat les Proves d'Accés a l'Orquestra.

Objectius del Taller:

Practicar la capacitat de reacció en el context de l'escolta col·lectiva, tant de la secció com del conjunt de la corda i de l'Orquestra.

Continguts del Taller

I PART

Anna Ignatowicz-Glinska

Concert per a marimba, trompeta i cordes

II PART

Simfonia no. 8 C major  "La Gran"

VICENTE ANTONVicente Antón Martínez

Natural d'Alacant, comença els seus estudis de música amb José Alcaraz i els continua amb Josefina Salvador en el Conservatori Superior de Música "Oscar Esplá" , on obté Premi Extraordinari en Violí i en Música de Cambra.

Posteriorment treballa amb Joaquín Palomares en el Conservatori Superior de Múrcia, graduant-se amb les més altes qualificacions.

Ha realitzat cursos amb mestres de la talla de Víctor Martín, Gerard Claret i Peter Hatch, entre altres.

Entre 1988 i 1992 va ser membre fundador de l'Orquestra OCRM de Múrcia, amb la qual va actuar com a solista en diverses ocasions. Així mateix col·labora assíduament com a concertino o solista amb diversos grups i orquestres de cambra d'Alacant, València i Múrcia, com: Orquestra del Conservatori Superior d'Alacant, Jove Orquestra de Cambra d'Alacant, Orquestra de Cambra Henry Purcell, Grup de Música Contemporània Lucentum, Orquestra Amicitia, Orquestra Pro-Música, amb la qual va participar en 2004 en el V Festival Internacional de Santa Fiora (Siena-Itàlia) interpretant el Concert de Beethoven Opus 61, Orquestra Simfònica d'Alacant, Orquestra Simfònica d'Albacete -en qualitat de concertino/director i solista-, Orquestra Clàssica Ciutat de Múrcia, Orquestra SASV, Orquestra inaugural del Palau de les Arts Reina Sofia de València, Camerata Aitana, Grup Arsithesis, Ensemble Averroes, Trio Turina, Ensemble Stockhausen, etc.

En 1993 va ser finalista en el Concurs Nacional de violí Pablo Sarasate celebrat en el Real Conservatori de Madrid.

Des de 1989 forma part del Quartet Almus de corda, www.cuartetoalmus.com, en el qual han influït Liviu Stanese (Quartet Via Nova) i Bretislav Novotny (Quartet de Praga) i que és resident en la Universitat d'Alacant des del curs 97-98. Amb el mateix porta oferits més de 400 concerts per tota la geografia espanyola, així com a la República Txeca, Bèlgica, França i Itàlia, sent objecte d'elogioses crítiques.

És Màster Oficial Universitari en Investigació Educativa per la Universitat d'Alacant (2011). Des de 1992 és professor del Conservatori Superior Oscar Esplá%, a més de, en l'actualitat i des de 2004, Cap del Departament d'Instruments d'Entenimentada-Arc. Des d'aquest lloc està compromès juntament amb els seus companys en l'exercici d'una intensa labor pedagògica que ha promogut un important desenvolupament dels instrumentistes d'arc tant a la ciutat com a la província d'Alacant.