Taller de tècnica de conjunt orquestral per a intrumentistas de corda Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Taller de tècnica de conjunt orquestral per a intrumentistas de corda

Descripció de l'activitat

  • Professor: Krzysztof Wisniewski
  • Dates: des d'11 al 17 d'abril 2019
  • Durada: 12 hores

El taller ofereix als instrumentistes de corda participants en la trobada de primavera de 2019 de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, mitjançant activitats grupales de formació, la possibilitat d'adquirir els recursos necessaris per a exercir el seu paper en la mateixa amb la major qualitat interpretativa possible. El taller els aportarà una sèrie d'estratègies personalitzades que els habilitarà per a estudiar individualment amb major aprofitament, tant el repertori amb que vagen a actuar en l'orquestra com el seu propi, així com el que puguen abordar en altres ensembles musicals significatius, tals com a grups de corda tant de càmera com a simfònics.

A qui es dirigeix el taller

El taller es planifica per a estudiants de Grau en Música, tant egressats com en actiu, i d'ensenyaments professionals, en les diferents especialitats de corda, com un complement formatiu associat a la seua participació en l'OFUA.

Requisits

Els assistents al taller hauran d'estar en possessió del nivell de formació instrumental corresponent al que s'indica en l'apartat anterior. Així mateix, es comprometen a preparar prèviament en la mesura d'aquesta formació els seus respectius papers, que els seran facilitats amb antelació suficient per la Universitat, de manera que puguen adscriure's en condicions adequades a les activitats grupales.

Objectius del Taller
  • Adquirir els recursos tècnics que permeten una millora de la interpretació individual orientada a la del conjunt orquestral.
  • Situar aquests recursos dins de la diversitat estilística del programa proposat.
  • Comprendre la interrelació entre la qualitat de la preparació individual i la de l'unísono resultant de la secció, així com la interacció d'aquest amb els de la resta de seccions.
  • Millorar l'escolta individual en el context de l'escolta col·lectiva.
  • Treballar la disminució progressiva de la dependència de la lectura sobre el faristol para en paral·lel augmentar la percepció immediata del context circumdant.
  • Practicar la capacitat de reacció en el context de l'escolta col·lectiva, tant de la secció com del conjunt de la corda i de l'Orquestra.
Krzysztof Wisniewski - Violí

 

Naix a Polònia en el si d'una família de músics, sent el seu pare el seu primer professor. Prossegueix els seus estudis amb Oscar Ruppel, alumne directe d'Eugéne Ysaye. Es gradua en l'Acadèmia F. Chopin a Varsòvia en la classe de Krzysztof Jakowicz i Oleg Krysa.

Treballa en l'Orquestra de cambra de Varsòvia i també en la Filarmonía de Càmera Polonesa, amb la qual realitza nombroses gires per tot el món. Des de 1991 fins a 2009 és Ajuda de Concertino de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.

És convidat com Concertino en orquestres com la Camarata Ibèrica, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Simfònica de Bilbao, Ciutat de Barcelona, Orquestra Simfònica de Tenerife, Filharmònica de Gran Canària, Orquestra de Cadaqués, Orquestra d'Extremadura, Orquestra de Navarra, Orquestra de Cordoba, Orquestra Sinfonica de Principat d'Astúries, Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra de la Radie Televisió Espanyola, Filharmònica de Medellín i Simfònica Nacional de Colòmbia, país, on, ademas, desenvolupa des de fa molts anys una labor docent.

Desenvolupa una intensa activitat camerística en diversos grups, destacant col·laboracions amb el Quartet Bretón.

Des de 2009 fins al 2018 ha sigut Solista de primers violins de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Des de 2014 forma part de la World Orchestra for Peace sota l'adreça de V.Giergiev.

Des de 2018 és Concertino de l'Orquestra d'Extremadura.

Ha actuat com a solista amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Sinfonica de Castella i Lleó i la Filharmònica de Medellin interpretant la Simfonia Concertante de W.A.Mozart. Amb l'Orquestra d'Extremadura el Doble Concert de J. Brahms. Orquestra de la Comunitat de Madrid i recentment amb la World Orchestra for Peace.

Toca un violí Josephum Contreras “The” King construït l'any 1767 i cedit per Lutheria Tarapiella S.L.