Taller de tècnica de conjunt orquestral per instrumentistes de corda. Antonio Figueiredo Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Llocs d'interés
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Taller de tècnica de conjunt orquestral per instrumentistes de corda. Antonio Figueiredo

scripció de l'activitat

  • Professor: Antonio Figueiredo
  • Dates: des de 25 al 27 de novembre 2018

El taller ofereix als instrumentistes d'entenimentada participants en la trobada de nadal 2018 de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, mitjançant activitats grupals de formació, la possibilitat d'adquirir els recursos necessaris per a exercir el seu paper en la mateixa amb la major qualitat interpretativa possible. El taller els aportarà una sèrie d'estratègies personalitzades que els habilitarà per a estudiar individualment amb major aprofitament, tant el repertori amb què vagen a actuar en l'orquestra com el seu propi, així com el que puguen abordar en uns altres ensembles musicals significatius, com ara grups de corda tant de cambra com simfònics.

A qui es dirigeix el taller

El taller es planifica per a estudiants de Grau en Música, tant diplomats com en actiu, i d'ensenyaments professionals, en les diferents especialitats de corda, com un complement formatiu associat a la seua participació en l'OFUA.

Requisits

Els assistents al taller hauran d'estar en possessió del nivell de formació instrumental corresponent al que s'indica en l'apartat anterior. Així mateix, es comprometen a preparar prèviament en la mesura d'aquesta formació els seus respectius papers, que els seran facilitats amb antelació suficient per la Universitat, de manera que puguen adscriure's en condicions adequades a les activitats grupals.

Objectius del Taller
  • Adquirir els recursos tècnics que permeten una millora de la interpretació individual orientada a la del conjunt orquestral.
  • Situar aquests recursos dins de la diversitat estilística del programa proposat.
  • Comprendre la interrelació entre la qualitat de la preparació individual i la de l'uníson resultant de la secció, així com la interacció d'aquest amb els de la resta de seccions.
  • Millorar l'escolta individual en el context de l'escolta col·lectiva.
  • Treballar la disminució progressiva de la dependència de la lectura sobre el faristol per a en paral·lel augmentar la percepció immediata del context circumdant.
  • Practicar la capacitat de reacció en el context de l'escolta col·lectiva, tant de la secció com del conjunt de la corda i de l'Orquestra.
Antonio Figueiredo - Violí
Taller Antonio Figuereido