Taller per a instrumentistes de vent i percussió de l'OFUA Orquestra Filharmònica de la UA

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Orquestra Filharmònica de la UA   Orquestra Filharmònica de la UA
Orquestra Filharmònica de la UA

Taller per a instrumentistes de vent i percussió de l'OFUA

Descripció de l'activitat

  • Professor: Jaume Santonja
  • Dates: 14 i 15 d'abril 2019
  • Durada: 9 hores

El taller ofereix als instrumentistes de vent i percussió en la trobada de primavera de 2019 de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, mitjançant assajos parcials, la possibilitat d'adquirir els recursos necessaris per a exercir el seu paper en la mateixa amb la major qualitat interpretativa possible. Es treballarà el repertori a interpretar detalladament, incidint en aspectes grup i/o individuals de manera que cada intèrpret reba la informació necessària per a abordar el programa de la millor manera possible. Estil, escolta en grup, afinación, balanços així com possibles dubtes que puguen sorgir i que en el context d'un assaig a 'tutti' no siga possible aclarir. El taller ofereix la plataforma entre l'estudi personal i l'assaig.

A qui es dirigeix el taller

El taller es planifica per a estudiants de Grau en Música, tant egressats com en actiu, i d'ensenyaments professionals, en les diferents especialitats de corda, com un complement formatiu associat a la seua participació en l'OFUA.

Requisits

Els assistents al taller hauran d'estar en possessió del nivell de formació instrumental corresponent al que s'indica en l'apartat anterior. Així mateix, es comprometen a preparar prèviament en la mesura d'aquesta formació els seus respectius papers, que els seran facilitats amb antelació suficient per la Universitat, de manera que puguen adscriure's en condicions adequades a les activitats grupales.

Objectius del Taller
  • Treball i millora de les parts individuals així com el coneixement de les dels altres companys.
  • Exercicis d'afinación i funcionament de les diferents famílies d'instruments entre si i amb la resta de l'orquestra.
  • Assimilació de tempos i balanços de cada obra mancant ajuntar els criteris amb les seccions de corda.
  • Comprendre la relació entre la qualitat de la preparació individual i la de l'unísono resultant de la secció, així com la interacció d'aquest amb els de la resta de seccions.
  • Millorar l'escolta individual en el context de l'escolta col·lectiva.
  • Treballar la disminució progressiva de la dependència de la lectura sobre el faristol para en paral·lel augmentar la percepció immediata del context circumdant.
  • Practicar la capacitat de reacció en el context de l'escolta col·lectiva, tant de la secció com del conjunt de la corda i de l'Orquestra.
Jaume Santonja - Director

 

Jaume Santonja va ser nomenat recentment Director Assistent de la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO). Fins a l'actualitat, Jaume combinava la seua activitat com a solista de percussió de l'Antwerp Symphony Orchestra - plaça que ostenta des de 2011 - amb la seua activitat com a director d'orquestra.

Jaume ha dirigit concerts al capdavant de l'Orquestra d'Extremadura (OEX), Orquestra de Còrdova, The World Orchestra, ADDA·simfònica d'Alacant, la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), L'Orquestra del Conservatori d'Utrecht i l'Orquestra del Real Conservatori d'Anvers. És fundador de l'Abbatia 2018Visca' music collective.

Pròxims compromisos li portaran a aparèixer en la Temporada d'abonament 2018/2019 de l'Orquestra d'Extremadura, a dirigir la City of Birmingham Symphony Orchestra i a debutar en l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE, Madrid).

Jaume ha aconseguit importants resultats en concursos internacionals d'adreça, obtenint el segon premi en el 'V Concurs d'Adreça Orquestral' de Còrdova. Va ser semifinalista en "l'I Antal Dorati International Conducting Competition", Quart-finalista en el 'XII Cadaqués Orchestra International Conducting Competition' i un dels seleccionats per a les fases finals del 'Donatella Flic Conducting Competition' a Londres.

Jaume es va graduar de Master of Music en Adreça en el Real Conservatori d'Anvers (Bèlgica), de Master of Music en percussió en el Conservatori d'Amsterdam (Holanda) i és graduat superior en percussió per l'ESCMuC (Escola Superior de música de Catalunya, Barcelona).

Com a intèrpret ha tingut el privilegi de col·laborar amb orquestres com la del Concertgebouw d'Ámsterdam, La Filharmonica de Róterdam o l'Orquestra Nacional d'Espanya entre unes altres. Treballant sota l'adreça de Mariss Jansons, Daniele Gatti, Yannick Nezet-Seguin, Valery Gergiev, Pierre Boulez, Andris Nelsons, Zubin Mehta, James Levine, Xarres's Dutoit, Essa- Pekka Salonen etc. En la seua etapa formativa va ser membre també de la Gustav Mahler Jugendorchester i la Verbier Festival Orchestra.

El món de l'adreça no es pot allunyar del de la composició per açò Jaume té activitat també com orquestador i arranjadora, a més de tenir un petit nombre de creacions pròpies, especialment per a música de cambra, una altra de les seues passions. És membre fundador del Natalia Ensemble i l'Akt-TeK percussion duo.