Saltar apartados

catedra

Premis 2018
Emprendo en Turismo1
MUNDOMAR
branding2
IVTT

La Càtedra d'Estudis Turístics “Pedro Zaragoza Orts” té per objecte l'anàlisi, la investigació i la docència de la realitat, problemàtica i perspectives de les empreses i destinacions turístiques en general, des de tots els punts de vista que s'estimen rellevants, ocupant-se de desenvolupar el programa formatiu i les tasques d'investigació que contribuïsquen a millorar la formació i coneixements en aquesta matèria.

En el seu programa d'activitats s'inclou l'organització de cursos i seminaris referits a temes turístics, amb especial atenció a l'àmbit de la Costa Blanca i Benidorm, així com conferències i exposicions sobre l'activitat turística, juntament amb la realització d'estudis i treballs d'investigació.

   

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

26/03/2020
OBERTA LA CONVOCATÒRIA DE PREMIS A TREBALLS FI DE GRAU I FI DE MÀSTER (TFG/TFM) DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

Aquests Premis s'atorgaran als millors treballs fi de grau i fi de màster (TFG i TFM) desenvolupats i defensats en la Universitat d'Alacant al llarg del curs acadèmic 2019/2020 en algun dels seus programes oficials. L'objectiu principal d'aquests Premis és la promoció de l'activitat investigadora en el marc general del turisme, independentment de la disciplina acadèmica des de la qual siga tractada.

Podrà optar als Premis qualsevol estudiant que haja desenvolupat i defensat el seu TFG o TFM en la Universitat d'Alacant durant el curs 2019/2020 i que haja estat relacionat amb el turisme.

Per a presentar la seua candidatura tot participant interessat haurà de fer-ho a través del formulari habilitat en la pàgina web de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant.

27/02/2020
Trobada amb professionals sobre Gestió de la Qualitat i Gestió Mediambiental

Dijous que ve 5 de març tindrà lloc la Trobada amb professionals sobre Gestió de la Qualitat i Gestió Mediambiental a l'Aula A22 de l'Aulari 2, de 16.00 a 19.00 h.

30/01/2020
ÚLTIMES PLACES-CURS DIRECCIÓ I GESTIÓ DE DESTINACIONS TURÍSTIQUES INTEL·LIGENTS

Només 50 places. Preu del Curs 20%u20AC. Reconeixement de 2 Crèdits ECTS per la Universitat d'Alacant.

Matrícula aqui

Més informació

28/01/2020
La Càtedra %u201CPedro Zaragoza Orts%u201D dissenya la seua programació i prepara el Fòrum del Turisme 2020

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha presidit la primera reunió de treball de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts a Benidorm després del relleu en la direcció de l'organisme, produït el mes de desembre passat, quan el professor Jorge Pereira va cedir aqueixa responsabilitat al professor Armando Ortuño.

La Diputació d'Alacant, a través del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, s'incorpora a grup de patrons de la Càtedra que integren l'Ajuntament de Benidorm i la Universitat d'Alacant juntament amb la Fundació Turisme Benidorm, Hosbec i la Generalitat Valenciana a través de l'Invat.tur.

27/01/2020
Primera trobada Universitat de València, Universitat Central de l'Est i Grup Puntacana

L'edifici històric de la Nau ha acollit la primera trobada entre la Universitat de València, la Universitat Central de l'Est (UCE) de la República Dominicana i l'empresa turística Grup Punta Canuda on s'ha celebrat un seminari per a analitzar el futur del turisme.

17/01/2020
CURS DE DIRECCIÓ I GESTIÓ DE DESTINACIONS TURÍSTIQUES INTEL·LIGENTS

Director del Curs: Jorge Pereira Moliner (Professor Titular del Dpto. d'Organització d'Empreses de la Universitat d'Alacant).

Subdirector del Curs: Armando Ortuño Padilla (Professor Titular del Dpto. d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant).

Coordinador/a del curs: SEGITTUR

Duració: 20h

Preu: 20%u20AC en total

Crèdits: 2 ECTS reconeguts per la Universitat d'Alacant

Dates: 24 a 27 de febrer de 2020

Horari: De 9 a 14h

Lloc: SEMINARI 1 de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (1ª Planta) de la Universitat d'Alacant. https://www.sigua.ua.es/index.html?id=0031p1050

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA EN: http://bit.ly/cursodti-2020

14/01/2020
Hosbec presenta davant la Universitat de Surrey el seu pla d'anàlisi de dades

La patronal hotelera de la Comunitat Valenciana (Hosbec), amb la col·laboració de la Càtedra d'Estudis turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant, ha participat en el congrés anual Enter 2020, celebrat en la Universitat de Surrey (Regne Unit).

18/12/2019
Sostenible, inclusiva i intel·ligent, l'aposta de Benidorm

 

¿Com estan utilitzant la innovació i la tecnologia les destinacions turístiques per a ser més inclusius i sostenibles?

10/12/2019
PREMIS CÀTEDRA PEDRO ZARAGOZA 2019

Avui. 10 de desembre, s'ha fet lliurament dels Premis Trababajo Fi de Grau (TFG) i Treball Fi de Màster (TFM) 2019.

 

30/11/2019
L'alumnat del Màster Universitari en Direcció i Planificació del Turisme a Benidorm

L'alumnat del Màster Universitari en Direcció i Planifación del Turisme va visitar l'Edifique de la Torrassa a Benidorm on se situa l'oficina principal de Turisme d'aquesta ciutat i la seu de Visit Benidorm.
En aquesta visita, els van impartir docència Leire Bilbao (Directora Gerent de Visit Benidorm) i Federico Fuster (CEO d'Hotels GF).

28/11/2019
Estudi del mercat turístic alemany

L'ENQUESTA SOBRE EL MERCAT TURÍSTIC ALEMANY es va realitzar entre agost i octubre de 2019 a 600 turistes alemanys que van visitar la província d'Alacant.

Pots descarregar l'informe executiu per a conèixer tots els detalls d'aquest estudi.

08/11/2019
XXV ANIVERSARI ESTUDIS DE TURISME

Es compleixen 25 anys de l'engegada dels estudis de Turisme en la Universitat d'Alacant.

Per aqueix motiu, Benidorm, en col·laboració amb la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza: contarà amb dues conferències: "La reivindicació del turisme de sol i platja" impartida per Carlos Baños en el Saló de l'Ajuntament de Benidorm (26 de febrer a les 10 hores); i "La internacionalització de les cadenes hoteleres d'Alacant: evolució i trajectòria" amb Rosario Andreu i Laura Regna (11 de març a les 10 h. Saló d'actes d'Invat.tur).

25/10/2019
Jornada Tècnica: Economia Circular en el Sector Turístic

La Jornada Tècnica tindrà lloc el dimecres 30 d'octubre de 2019 a partir de les 9:00hrs en INVAT·TUR (Passeig Els Tolls, nº2, Benidorm (Alacant).

La inscripció oberta a través d'aquest enllaç (punxa ací)

21/10/2019
Convocatòria d'ajudes per a realització de TFG i TFM
El Vicerectorat de Qualitat i Innovació Educativa va publicar el passat 18 d'octubre en el BOUA la convocatòria d'ajudes per a realització de TFG i TFM en els quals es desenvolupen recerques originals que incloguen el tractament de macrodatos (big data), anàlisi intel·ligent de dades (smart data), mineria de dades o mineria de textos (data / text mining).
Aquesta convocatòria es realitza gràcies a una dotació econòmica facilitada pel Banc de Santander, en el marc del conveni Santander-Universitat d'Alacant.
Es convoquen deu ajudes de 1000 euros cadascuna, per la realització de treballs de finalització de grau o de finalització de màster de qualsevol disciplina sempre que en la seua realització empren alguna de les tècniques esmentades o altres anàlogues.
El termini de presentació de sol·licituds acaba el 15 de novembre.
Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç, des d'on s'accedeix també al formulari de sol·licitud.
14/10/2019
Turisme accessible i responsabilitat social
La Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant organitza aquesta jornada gratuïta i oberta al públic sobre Turisme accessible i Responsabilitat Social, per a dilluns que ve, dia 28 d'octubre, en horari de mig dia, en el campus de la UA, per a facilitar la presència de totes les persones que desitgen reflexionar i dialogar sobre aquesta qüestió.
No és necessari inscriure's, solament acudir.
04/10/2019
Trobada amb professionals en Tendències i Innovació en el sector hoteler. 2019

De setembre a desembre per a alumnat deº 4 Grau en Turisme i 5º de Doble Grau en Turisme + ADE

02/10/2019
Després de la seua primera edició torna l'esdeveniment sobre innovació turística

Digital Tourist 2019

 

Després de l'èxit de la I Edició del Digital Tourist i el reconeixement que ha merescut com a esdeveniment imprescindible per als ecosistemes de Destinacions Turístiques Intel·ligents, us volem informar, que els pròxims 17 i 18 d'octubre, tindrà lloc a Benidorm el DIGITAL TOURIST 2019.

En aquest esdeveniment es donaran cita els màxims responsables sectorials, tant de l'àmbit empresarial com a polític i administratiu, convertint-se en un acte social de primer nivell amb múltiples possibilitats de networking, facilitant l'intercanvi de coneixement i d'experiències, abordant les principals temàtiques relacionades amb les Tecnologies Habilitadoras Digitals d'una manera transversal, multidisciplinària i multisectorial i mostrant iniciatives que s'estan desenvolupant actualment en el nostre país.

MÉS INFORMACIÓ: https://ametic.es/es/evento/digital-tourist-2019

15/07/2019
Màrqueting Digital i Comunicació per a la Gestió de Destinacions Turístiques

S'engega la segona edició del %u201CCurs Superior en Màrqueting Digital i Comunicació per a Destinacions Turístiques%u201D. Obert a tècnics en actiu, professionals i estudiants del sector turístic.

Inscripcions a través de fundeun@ua.es

Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts


Universitat d'Alacant
Edifici Instituts Universitaris (Institut Universitari d'Investigacions Turístiques)
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 90 95 51

Twitter: https://mobile.twitter.com/ct_pedro

Facebook: https://www.facebook.com/iuitua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464