Saltar apartados

Multimèdia

Podcast del programa "Documentos de RNE"

En el programa del 20 de maig de 2017, el programa Documents RNE ha emès l'espai La Dama d'Elx, una dama errante. El programa es pot oir a través de la web del programa en el següent enllaç: http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_SRDOCU/mp3/2/7/1495206388272.mp3

Podcast del programa "Punt d'Enllaç" de Ràdio exterior d'Espanya

En el programa del passat 10 de març, es va entrevistar a Sonia Gutiérrez amb motiu de la troballa de la xicoteta "Venus" d'os trobada en el sector excavat per l'equip del projecte Domus-L'Alcudia.

 

Nou Podcast amb l'entrevista realitzada per Radi Sant Vicent a Sonia Gutiérrez

En aquesta entrevista, realitzada el passat 6 de març, la directora del projecte Domus-L'Alcudia va explicar les últimes novetats obtingudes en l'excavacion del sector 4F.

 

Vídeo sonbre el procés de flotació de mostres de terra de l'excavació en el sector 4F

En aquest vídeo veiem com els col·legues Fco. Javier Jover i Palmira Torregrosa expliquen als estudiants que participen en l'excavació quin és el procés de flotació de les mostres de terra arreplegades fins avui en el sector 4F. En concret, s'estan duent a terme flotacions d'alguns dels nivells d'ús i colmatación del context tarodantiguo identificat gràcies a l'aparició d'alguns escombriaires i estructures de combustió (ss. VI-VIII d. de C.).

Vídeo sobre els treballs d'excavació arqueològica del Projecte Domus-L'Alcudia publicat pel periòdic informació

El periòdic informació, en la seua edició difgital del 23 de febrer, incorporporó aquest petit vídeo sobre el seguiment dels treballs arqueològics en el marc del projecte Domus-L'Alcudia. En ell, podem veure com els directors científics expliquen també quins han sigut els resultats de les prospeccions geofísicas realitzades abans de l'excavació i que en principi han permès plantejar l'àrea d'intervenció.

Podcast de l'entrevista a Sonia Gutiérrez en Radi Sant Vicent

Us deixem el podcast del programa de ràdio "El rellotge d'arena" del dia 18 de gener de 2017 amb l'entrevista completa a la directora del projecte Domus. En ell explica quins són els objectius del projecte i la planificació de les activitats.

 

Vídeo de les Jornades "20 anys de la Fundació universitària L'Alcudia de recerca arqueològica"

Representants de la Universitat d'Alacant i l'Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) han participat en el Museu Arqueològic Nacional (MAN).

En la Jornada “20 anys de la Fundació universitària L'Alcudia de recerca arqueològica”, que va tenir lloc el 19 d'octubre de 2016, es va abordar l'estat actual de les recerques en L'Alcudia-Ilici i les actuacions desenvolupades. Van estar presents el director del MAN, Andrés Carretero Pérez; per part de la UA; la vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro Faure; el director del Secretariat de Recerca, Juan Mora Pastor; la directora de l'Institut de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric-INAPH i del Consell científic de la Fundació, Sonia Gutiérrez Lloret; el gerent de la Universitat, Rafael Pla Penalva; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Mesa Sala. I, per part de la Fundació, el seu director Alejandro Ramos i les tècniques Mercès Botiguer i Ana Ronda. A més van intervenir, Ángeles Castellà Hernández, conservadora d'Antiguitats Gregues i Romanes; Concha Papí, tècnica de Museus i autora d'un estudi sobre Aureliano Ibarra.

 En ona amb la Universitat 26-02-16

Avui, en "En ona amb la Universitat" hem parlat de´L Alcudia amb Sonia Gutiérrez, directora de l'Institut d'Arqueologia i Patrimoni Històric de la UA i Directora Científica de la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica L'Alcudia, i Alejandro Ramos, director del parc arqueològic. Com va dir l'arqueòleg grec Apyridon Marinatos: “Excavar és obrir un llibre i llegir en el llenguatge que els segles han escrit dins de la terra».

Projecte Domus-L'Alcùdia. Viure en llici


INAPH
Institut Universitari d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3886

Fax: (+34) 96 590 3464

Projecte finançat pel Programa Propi del Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement per al foment de la R + D + I a la Universitat d'Alacant 2016

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464