Universidad de AlicanteMemoria. Página principal
Presentación
Órganos de Gobierno
Defensor Universitario
Consejo de Alumnos
Activitats internes
Activitats en les quals ha col·laborat el Consell d'Alumnes
Sociedades
Fundaciones
Vic. de Alumnado
Vic. de Ampliación del Campus
Vic. de Convergencia Europea y Calidad
Vic. de Coordinación y Comunicación
Vic. de Desarrollo Normativo
Vic. de Extensión Universitaria
Vic. de Investigación
Vic. de Ordanación Académica y Profesorado
Vic. de Planificación Económica, Infraestructuras y Servicios
Vic. de Sociedades y Fundaciones

CONSELL D'ALUMNES Acceso a su página

 

Activitats internes

Campanya de vacunació: cuida la teua salut

Des del consell d'alumnes s'organitzo una campanya dirigida sobretot a estudiant universitaris, per a la prevenció contra el virus de la grip, facilitant així la vacunació dels interessats en el servei metge de la universitat.

I Visita institucional a Madrid.

El consell d'alumnes va proporcionar amb aquesta visita a Madrid una visió molt més tangible als alumnes de drets sobre la seua futura labor. Aquestes jornades es van realitzar tant en el Tribunal Suprem com en el Tribunal Constitucional, proporcionant als assistents una riquesa pràctica important. Aquesta formació es completà amb la visita al Senat i al Congrés dels Diputats.

I Convivència de Participació Universitària

Aquesta activitat lúdic-pedagògica s'organitza per a fomentar la participació i relació entre la comunitat universitària i fomentant al seu torn el coneixement i dinàmica del consell d'alumnes. Aquesta activitat es va realitzar durant un cap de setmana en la localitat alacantina de Biar, i va contar amb la participació de 60 estudiants universitaris.

Beques de col·laboració amb el Consell d'Alumnes

Al desembre del 2003 es van convocar a concurs de mèrits dues beques de col·laboració, una d'elles per a organització d'activitats i atenció al públic en el Consell d'Alumnes i Centre d'Informació Juvenil de la Universitat d'Alacant, i l'altra referent a l'animació soci-cultural de l'hotel d'associacions. D'aquest concurs, van sortir adjudicades aquestes places als becaris, que es van incorporar a ocupar les seues respectives labors des de gener fins a juny.

Activitat Wireless

Entorn al 24 de desembre es va organitzar una visita guiada a les distintes instal·lacions i dispositius "Wireless" que la universitat té instal·lats en els distints punts del campus. Aquests dispositius permeten la connexió a Internet de formes sense fil. Per a aquesta activitat va ser necessària la col·laboració del director del CPD, sense el qual no haguéssim pogut realitzar aquesta activitat.

IV Fòrum de Transport Universitari

Pel que fa al transport universitari, s'ha convocat l'IV Fòrum de Transport Universitari, en el qual s'han tractat temes per a millorar el transport universitari i dinamitzar les associacions d'estudiantes de les localitats de la província d'Alacant que gestionen aquest servei. Així mateix des de la Comissió de Transport s'ha treballat diàriament per resoldre tots els suggeriments i queixes que s'han vingut plantejant. Així mateix s'han presentat diverses propostes a fi de millorar la convocatòria de subvencions al transport, així com també s'han indicat en reiterades ocasions i s'ha reivindicat la necessitat d'augmentar la quantia d'aquestes ajudes a fi que el cost per a les famílies no siga tan elevat.

Curs pràctic: coneix els teus drets laborals.

Des del consell d'alumnes es va organitzar dit curs amb un objectiu clar, que els participants del mateix coneguin quins són els aspectes essencials que afecten a les relacions laborals a través d'un enfocament pràctic i amb casos reals, perquè ho puguen aplicar i emprar durant la vida laboral. El curs va esultar un èxit entre els estudiants, superant les expectatives de l'organització al sobrepassar la demanda al nombre de places. A causa del seu èxit, s'ha inclòs la 2a edició d'aquest curset dintre de les activitats per al següent curs acadèmi.

Unicómic: VI Jornades del Còmic de la UA.

Aquesta és l'activitat més tradicional que organitza el Consell d'Alumnes amb el Vicerectorat d'Extensió Universitària i coordinada per Universitaris Progressistes i el Club Start Treck.

IV Jornades de Doblatge i Subtitulació.

Amb l'organització de la IV Jornades de Doblatge i Subtitulació, el consell d'alumnes dóna suport a un fòrum anual i consolidat en el qual es presenta la més recent trajectòria investigadora en l'especialitat traductora, contant cada vegada amb un seguiment major per part de professors i alumnes.

Campanya d'exàmens

Es comença a preparar una campanya informativa d'exàmens en la qual se'ls recorden als alumnes els seus drets d'exàmens.

Campanya exàmens

 

Subir / Tornar

 

Activitats en les quals ha col·laborat el Consell d'Alumnes

Concerts de benvinguda a la UA.

Des del Consell d'Alumnes com ve sent habitual s'organitza en col·laboració amb el Vicerectorat d'Alumnat les activitats pròpies de la Benvinguda del curs

Conciertos míticos

Cinefòrum Llatinoamericà: "Les venes obertes de l'Argentina"

L'associació cultural Dánae-Alacant, en col·laboració amb el consell d'alumnes de la UA, va organitzar el primer cinema fòrum llatinoamericà titulat "Les venes obertes de l'Argentina". La filosofia d'aquest esdeveniment era de fomentar la interrelació dels interessos purament acadèmics amb els propis del ciutadà de a peu, sempre referits a la temàtica proposta.

Xarrada-col·loqui "Una resposta solidària contra l'imperialisme. Ara i sempre amb Cuba socialista"

El consell d'alumnes de la UA va col·laborar amb l'Assoc. Amistat amb Cuba "Miguel Hernández" en l'organització d'aquesta activitat. Es va proposar per tant un acostament amb la comunitat cubana i una sensibilització davant els problemes que vénen implicant la illa.

Fira alternativa d'Alfas del Pi

El Consell d'Alumnes col·labora amb la seva assistència a aquesta fira alternativa i de caràcter no lucratiu on associacions de tot tipus mostraven les seves activitats. Es munta una carpa per a exposar els treballs dels voluntaris del Prestige, així com alguns dels materials que es van usar en aquestes tasques de neteja. També es va fer l'exposició de fotografies de les distintes expedicions organitzades pel Consell d'Alumnes que van acudir a Galícia.

V Fira Jove d'Elx

Amb la seua participació, en aquesta fira jove de l'associacionisme el consell d'alumnes s'ha convertit en un referent en aquesta fira. D'un costat el seu suport econòmic, per un altre, el seu suport presencial que contribueix a millorar la salut d'aquesta fira de l'associacionisme. El consell d'alumnes va col·locar un stand informatiu sobre la seua labor, i promocionant al mateix temps la universitat a la qual representa.

Setmana Jove

Fira de l'esport Univer Sport

Es col·labora en l'organització d'una fira per a promocionar l'esport entre la comunitat universitària. Durant dos dies, 17 i 18 de desembre, s'instal·la en el perímetre de la zona esportiva de la universitat un conjunt de carpes promocionant distintes activitats. Així mateix, també s'organitzen xarrades amb la participació de persones relacionades amb el món esportiu, tals com l'il·lustre jugador de bàsquet, Fernando Romai, o el menys conegut, Paulo Roberto, ex jugador de la selecció de nacional de futbol sala.

Centenari Pablo Neruda

El consell d'alumnes va participar al costat del Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA en la commemoració del centenari d'un dels grans poetes de llengua castellana, com és Pablo Neruda. Un ambiciós programa que es va proposar crear una autèntica "primavera Nerudiana". Aquesta commemoració va contar amb un gran desplegament no solament literari sinó també musical i gràfic. En el programa podem observar entre les activitats mes destacades el Seminari Internacional "Pablo Neruda i la tradició literària", Exposició fotogràfica "Àlbum de Temuco" o la Jornada Homenatge "Neruda i Hernández es troben a Tabarca". Un projecte molt enriquidor i amb una gran acollida entre la comunitat universitària.

1a Jornada sobre el Futur de la Criminologia en Espanya.

Jornada organitzada per AECDUA (Assoc. d'Estudiantes de Criminologia i Detectiu Privat de la UA) Es van tractar temes com "La criminologia dintre de l'espai europeu d'educació superior" i "Perspectives laborals de Criminòleg".

Butlletí DECIDE-T!

El consell d'alumnes col·labora amb l'Associació decide-t (Assoc. Gai, Lesbianes, bisexuals i transexuals d'Alacant) en la publicació mensual del butlletí DECIDE-T!

Oblidats, pobres i sense accés a tractament.

Jornades de sensibilització amb els pobles en guerra i societats tercermundistes sense mitjans econòmics ni tècnics per a pal·liar les malalties i mals que els afligeixen. Mostra organitzada per Médicos sin Fronteras en col·laboració amb el Consell d'Alumnes de la UA. Es va intentar apropar als alumnes la trista realitat de moltes persones que comparteixen planeta amb nosaltres, mitjançant una exposició de fotos en l'entrada de l'Aulari II.

Un campus de lectures.

Es va organitzar una activitat en la qual va col·laborar el Consell d'Alumnes amb la finalitat d'apropar a la comunitat universitària el món de la lectura.

Greenpeace: Els oceans no són una font inesgotable de recursos.

L'organització Greenpeace es va apropar a la Universitat d'Alacant per a conscienciar a la població estudiantil que els recursos naturals no són inesgotables, així com denunciar la indústria del cultiu de llagostí. Per al seu cultiu s'empren grans quantitats de productes biològics i químics, que contaminen el mitjà. El consell d'alumnes es va fer eco d'aquesta denúncia i va col·laborar amb aquesta organització a divulgar i donar coneixement del greu impacte ecològic d'aquests cultius.

Sectorial d'òptica i optometria

La sectorial és un esdeveniment que té lloc cada any en una de les distintes escoles d'òptica i optometria d'Espanya.
Llistat d'assistència:

Universitat de Valladolid: 4 delegats d'alumnes
Universitat de Terrassa: 3 delegats d'alumnes
Universitat de València: 2 delegats d'alumnes
Universitat de Múrcia: 4 delegats d'alumnes
Universitat de Santiago: 3 delegats d'alumnes
Universitat de Madrid: 3 delegats d'alumnes
Universitat de Granada: 5 delegats d'alumnes
Universitat d'Alacant: 6 delegats d'alumnes

Hotel d'Associacions:

L'Hotel d'Associacions és un recurs que gestiona el Consell d'Alumnes. Serveix d'espai físic perquè les associacions puguin treballar, ja que els proporcionem un ordinador i un telèfon, serveix de pont entre les associacions i els universitaris, facilitant la seua arribada al màxim nombre d'universitaris, oferint-los una àmplia oferta d'activitats culturals, d'oci, mediambientals, socials, etc.

En l'actualitat s'allotgen 12 associacions, en els seus quatre despatxos que disposa. L'Hotel serveix de suport per a l'organització d'activitats per les associacions, des del Consell els oferim la nostra ajuda per a resoldre dubtes sobre la gestió, com dur els papers al dia, etc.

En el 2004 ha estat una persona encarregada de gestionar l'Hotel, han entrat noves associacions i s'han donat de baixa les que no han complert amb els requisits de l'Hotel: presentació d'estatuts, CIF, junta directiva, etc. Les noves incorporacions han estat l'associació Danae-Alacant, dedicada a la immigració, i l'associació Alive Music, dedicada a la promoció cultural dels universitaris.

Des del Consell s'ha atès les demandes dels estudiants que volien saber com crear una associació, facilitant-los models d'actes constitutives, estatuts i certificats per a la junta directiva.

Hem mantingut contactes amb l'IVAJ que ens ha manat el seu cens d'associacions i amb els consells de la joventut d'Elx i d'Alacant, rebent informació de les activitats que realitzen les seues associacions membre i difonent-les per la universitat. S'ha renovat la base de dades de les associacions que treballen amb el Consell, que estan registrades en l'Hotel i les quals ens envien informació. També s'ha organitzat una fira d'associacions de la universitat durant l'escola de tardor que ha tingut lloc a l'octubre, curs 2004/2005

 

Subir / Tornar