Universidad de AlicanteMemoria. Página principal
Presentación
Òrganos Universitarios
Vic. de Ordenación Económica y Profesorado
Vic. de Investigación, Desarrollo e Innovación
Vic. de Extensión Universitaria
Vic. de Planificación Económica
Vic. de Alumnado
Vic. de Relaciones Institucionales y Cooperación Internacional
Vic. de Calidad y Armonización Europea
Vic. de Infraestructuras y Ampliación del Campus
Vic. de Estructura y Desarrollo Institucional
Vic. de Tecnología e Innovación Educativa

JORNADES, SEMINARIS, CONGRESSOS, TROBADES I ALTRES ESDEVENIMENTS

 

· ‘Simposi. Homenatge a Daniel Jiménez de Cisneros i Hervás’
(octubre / desembre 2004)

La Universitat d'Alacant amb motiu de complir-se el centenari de la seua arribada a la Càtedra d'Història Natural a Alacant va organitzar un Simposi Homenatge a la persona de Daniel Jiménez de Cisneros i Hervás. L'objectiu principal d'aquesta activitat va ser el reconeixement a la labor científica i didàctica d'aquest alacantí d'adopció que va desenvolupar la seua activitat científica fonamentalment en la província d'Alacant.

Simposi Homenatge

· Clausura d'any Neruda. Presentació del documental 'Neruda, paralelo 38º Sur' (10 / 13 desembre 2004)

‘Neruda, paralelo 38º Sur’ és un treball documental realitzat pel taller digital de la Universitat d'Alacant per al Vicerectorat d'Extensió Universitària i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. La preestrena va ser el dia 10 de desembre en la Seu Ciutat d'Alacant. Va haver altra passada en la Universitat: el dia 13 en l'Aula Magna de Geografia i Història. Segons la directora del documental, la periodista María Martín, “Neruda, paralelo 38º Sur, és un triple viatge per la geografia humana i poètica de Pablo Neruda”.

Acte Clausura de l'any Neruda· Panells literaris del Quixot (gener 2005)

En 1605 es va publicar la primera edició de "l'Enginyós Cavaller el Quixot de la Manxa", l'obra més universal de la literatura espanyola, que aquest any celebra el seu 400 aniversari. En aquest sentit, el Vicerectorat d'Extensió Universitària se suma als actes que commemoren la immortal novel·la de Cervantes, i estént per tot el campus les paraules de la cèlebre novel·la mitjançant els ja tradicionals panells literaris que ofereixen a la comunitat universitària la possibilitat de llegir, en qualsevol racó, algun fragment de l'obra.

Panell literaris de El Quixot· I Jornades Científiques de l'Institut Universitari de Materials 2005
(3 / 4 febrer 2005)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d'aquestes jornades que es van efectuar en el Saló d'Actes de l'Institut Germà Bernàcer. Els conferenciants convidats van ser Avelino Corna (ITQ-CSIC, València), Fernando Flores (UAM), Issa Katime (UPV), Rosa Menéndez (INCAR-CSIC, Oviedo) i Miguel Paniagua (UAM).

I Jornades Científiques de l'Institut· Festival de l'Oralitat (24 febrer 2005)

El Festival Internacional de l'Oralitat va tancar la seua edició del 2005 en la Pinada dels Contes de la UA amb l'actuació de Carlos Alberto Ortiz i Jorge Olalla, de Colòmbia i les d'Inés Grimland i Marita von Saltzen, d'Argentina. El Festival ha recorregut durant un any les ciutats d'Elx, Alacant, València, Lleida, Albacete, Burgos, Sant Joan’d Alacant, Sant Vicent del Raspeig, el Fondó de les Neus i la Universitat de Castelló. Aquesta edició va contar amb la participació d'actors, narradors, cantants, joglars, poetes i altres mestres de la paraula d'Argentina, Colòmbia, Cuba, Geòrgia, Mèxic, Sàhara Occidental, Uruguai, Veneçuela i catalans, aragonesos i valencians. Aquest any va estar dedicat a l'actriu uruguaia Dahd CEFIR i a tots els exiliats.

Festival de l'Oralitat
Festival de l'Oralitat-La Caràtula· Activitats del Dia Internacional de la Dona Treballadora (8 març 2005)

La UA es va sumar als actes de celebració del ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’ mitjançant la preparació d'una sèrie d'activitats culturals organitzades pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, amb la col·laboració del Vicerectorat de Coordinació i Comunicació, Fundació General, Consell de la Joventut, Club Información i Galeria Aural. El 25 de febrer es va inaugurar en la Sala Aifos la mostra ‘Els drets de la dona i l'art’ de Lorena Amorós, Begoña Baeza i Asta Masiulyte. També es va retre homenatge a la dona amb un cicle de cinema que es va exhibir en l'Aula Magna de Geografia i Història a les 16.30 hores del 7 al 9 de març, i que va incloure les pel·lícules ‘Te doy mis ojos’, ‘La vida sin mí’ i ‘Héctor’. Així mateix, el dia 8 es van representar en el Paranimf de la UA ‘Adosadas’, pel Teatre universitari, i ‘Femenino Plural’, a càrrec de Jácara Teatro.

Activitats del Dia Internacional de la Dona Treballadora· ‘La Universitat d'Alacant diu Ovidi Montllor’ (9 / 10 març 2005)

Els dies 9 i 10 de març es va celebrar ‘La Universitat diu Ovidi Montllor’, un homenatge al poeta, cantant i actor alcoià en el desé aniversari de la seua mort, organitzat pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, el Departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Secretariat de Promoció del Valencià del Vicerectorat d'Estructura i Desenvolupament Institucional, el Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans. El dia 9 es va celebrar ‘l'Homenatge a Ovidi’, un espectacle de poesia, música i teatre a càrrec del Teatre Universitari de la UA, dirigit per Tomás Mestre, i el Taller de Narració Oral, dirigit per Rosa Fraj. El dia 10 es va realitzar la ponència ‘L’Ovidi Montllor: dels orígens a la maduresa’, a càrrec del cantant i escriptor Miquel Pujadó. Els actes es van efectuar en la Sala de Graus Alfredo Orts de l'Escola Universitària d'Òptica.

La Universitat d'Alacant diu Ovidi Montllor
Ovidi Montllor· ‘VII Jornades de Còmic: Unicómic 2005’ (17 / 19 març 2005)

Es va portar a terme les ‘VII Jornades del Còmic Unicómic 2005’, que van comptar amb la presència d'importants autors com Mark Buckingham (Fábulas, Peter Parker: Spiderman), Andy Diggle (Los Perdedores) i David Finch (Ultimate X-Men), entre d’altres, projeccions i una exposició en l'Aulari II cedida pel Centre 14 dels Concursos de Còmics per a Autors Novells de la Regidoria de Joventut d'Alacant.

VII Jornades de Còmic: Unicómic 2005· Lliurament del mural ‘Unidad entre dos orillas’ al poble xilé
(4 abril 2005)

Representants del Vicerectorat d'Extensió Universitària van acudir a la ciutat de Valparaíso (Xile) per a efectuar el lliurament del mural ‘Unidad entre dos orillas’, fruit del treball de la pintora xilena Ximena Ahumada i els alumnes del Taller de Muralisme a través de la tècnica de pintura sobre cotó de la UA. El mural, que va ser instal·lat en la Biblioteca Severín de Valparaíso, fa al·lusió a l'acostament entre Espanya i Xile en les figures dels poetes Pablo Neruda i Miguel Hernández, i culmina els actes de la ‘Primavera nerudiana’, que es van iniciar a l'abril de passat curs acadèmic.

Mural ‘Unidad entre dos orillas’· Seminari: ‘La política en l’Espanya liberal (1834-1874)’
(11 abril / 2 maig 2005)

Organitzat pel Departament d'Humanitats Contemporànies amb la col·laboració del Vicerectorat d'Extensió Universitària, la Facultat de Filosofia i Lletres i l'Institut de Ciències de l'Educació, es va organitzar el seminari ‘La política en’l Espanya liberal (1834-1874)’, dirigit per Rafael Zurita Aldeguer, en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Seminari: ‘La política en l’Espanya liberal· ‘La dona en el món laboral’ (12 abril / 2 juny 2005)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d'aquestes jornades, organitzades pel Consorci per la Recuperació Econòmica i de’l Activitat de la Marina Alta, el Server Valencià d’Ocupació i Formació i el Fons Social Europeu de la Unió Europea.

La dona en el món laboral· ‘Setmana Cultural de Primavera’ (18 / 22 abril 2005)

Organitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres i patrocinada pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, la Setmana Cultural de Primavera va contar amb nombroses activitats de música, cinema, teatre, conferències i exposicions.· ‘II Jornades comarcals sobre discapacitat’ (20 / 21 abril 2005)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d'aquestes jornades, organitzades pel Consorci per la Recuperació Econòmica i de’l Activitat de la Marina Alta, el Server Valencià d’Ocupació i Formació i el Fons Social Europeu de la Unió Europea.

II Jornades comarcals sobre discapacitat· ‘Dissabte Cultural. IV Centenari del Quixot’ (7 maig 2005)

La Universitat d'Alacant, en ocasió de la commemoració del IV Centenari del ‘Quixot’, va organitzar el ‘Dissabte Cultural’, dedicat a la divulgació de l'obra immortal de Miguel de Cervantes. L'esdeveniment va incloure exposicions sobre el Quixot en el MUA, un concert de la FUA, la representació teatral ‘El Quixot i Sancho Panza’, pel Jove Teatre Clàssic en el Paranimf, ‘Gastronomia cervantina’ en el Club Social I, visites guiades i diverses activitats per als més petits.

Dissabte Cultural
Exposició sobre el Quixot en el MUA

 

IV Centenari del Quixot· Homenatge a Brian Hughes (25 maig 2005)

En el Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres es va celebrar l'acte homenatge al doctor Brian Hughes. L'esdeveniment, organitzat pels vicerectorats de Extensió Universitària i el de Relacions Institucionals i Cooperació Internacional, la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Anglesa, va incloure intervencions, ponències, la presentació d'un llibre homenatge a Hughes i l'actuació del grup de gaiters l’Estruendu.

Homenatge a Brian Hughes· ‘Copy ¿Right? Jornades sobre propietat intel·lectual’ (26 / 27 maig 2005)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d'aquestes jornades sobre la propietat intel·lectual organitzades per JCPV i Joves EU en l'Aulari II.· IX Xarxa Solidària. Contra la pobresa ¡pressiona! (29 maig 2005)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d'aquesta trobada organitzada per la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions No-Governamentals de Desenvolupament, Unitat Territorial d'Alacant. La trobada, desenvolupada en el Parc Lo Morant, va tenir com a objectius denunciar les situacions de pobresa que persisteixen en el món a pesar dels compromisos que assumeixen els governs. La trobada va incloure parades, taules i panells informatius, una exposició de treballs realitzats pels alumnes del IES Verge del Remei i distintes actuacions.· Mestival a la Universitat d’Alacant (31 maig 2005)

En la Sala Aifos es va celebrar la taula redona ‘La situació en el Sahara’ i la projecció de curt ‘Aadat’, actes inclosos en la programació del Mestival en la qual ha col·laborat el Vicerectorat d'Extensió Universitària.· II Festival de Cinema d’Alacant (9 / 11 juny 2005)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en el muntatge del II Festival de Cinema d’Alacant, organitzat per Futura films, Panoramis i Warner Lusomundo Sogecable.· El Pati de la Ciència (4 / 27 juliol 2005)

El Pati de la Ciència va consistir en un conjunt d'activitats presentades per un grup de persones seleccionades pel seu interès en la divulgació científica, algunes d'elles reconegudes i premiades en reunions estatals i europees. Els nens de l'Escola d'Estiu van assistir a demostracions i experiments científics, van participar en tallers de física, van rebre obsequis científics, van lluir samarretes decorades amb un dibuix al·lusiu a l'Any Mundial de la Física… Amb el Pati de la Ciència es va pretendre donar a conèixer activitats científiques de manera diferent a la tradicional, i reivindicar així el caràcter lúdic i divertit.