Logotipo de la Universidad de Alicante con enlace a la página de inicio del servicio Cabecera de la página con enlace a la página de inicio del servicio
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

ARTS PLÀSTIQUES

 

· Sala Aifos
· Sala Trànsit
· Club Informació

 

 

 

Sala Aifos

· Eclipsi de sol anular (26 / 3 octubre)

La sala Aifos va acollir, amb motiu de l'eclipsi de sol anular, una mostra que va incloure maquetes del Centre Astronòmic de Beneixama, fotografies d’un l'eclipsi solar fetes a Reims per alumnes i professorat de la UA i la presentació del primer telescopi d'Europa construït per afeccionats a l'astronomia (grup de taller de construcció de telescopis del Centre Astronòmic de Beneixama).

Cartell de l'Eclipsi de Sol Anular

 

· Concursos Secretariat de Cultura. Universitat d'Alacant, 1995-2004 (13 octubre)

La mostra va estar conformada per una selecció de les obres premiades en els concursos de pintura i fotografia que s'hi han presentat al llarg de nou anys. Les obres exhibides responen a una de les idees clau del Vicerectorat d'Extensió Universitària: difondre les creacions que es generen a la Universitat i permetre que alumnes i societat en general puguen expressar lliurement les seues emocions i idees sobre el món que els envolta.

Cartell dels Concursos del Secretariat de Cultura

 

· Cuba: història natural (26 octubre / 4 novembre)

La sala Aifos va acollir l'exposició “Cuba: història natural”, que va integrar 52 fotografies de la flora i fauna endèmiques de l’illa, procedents del Museu d’Història Natural de l'Havana. La mostra es va configurar com a primera acció realitzada en el marc del conveni de col·laboració entre la Universitat d'Alacant i aquell Museu.

Exposició en el Museu d'Història Natural de L'Havana

 

· Ovidi Montllor: la força de la imatge. Antoni Miró (16 / 23 novembre)

La mostra va incloure trenta imatges, realitzades amb la tècnica de gràfica digital, sobre la figura d’Ovidi Montllor, efectuades per Antoni Miró i cedides pel centre Cultural Ovidi Montllor d'Alcoi. L'exposició es va emmarcar en els actes d'homenatge a Ovidi Montllor, en el desé aniversari de la seua mort.

Cartell de la mostra d'Antoni Miró
Gràfica digital d'Ovidi Montllor

 

· Contra la violència de gènere (25 novembre / 18 desembre)

L'exposició “Contra la violència de gènere” es va inaugurar el Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones. Realitzada pel Departament de Disseny Gràfic de l'Escola d'Art d'Oviedo, es va exposar paral·lelament a la sala Aifos i a les seus universitàries de La Marina (Benissa) i de Villena. Les exposicions es complementaren amb taules rodones en què va col·laborar el Centre d'Estudis sobre la Dona de la Universitat d’Alacant. Hi participaren experts de la UA, representants polítics i membres de diversos col·lectius.

Mesa redona "Contra la violència de gènere"
Cartell de l'Exposició "Contra la violència de gènere"

 

· El Tirant lo Blanc i el Quixot dibuixats per Manuel Boix (12 / 20 gener)

La mostra va ser una selecció dels dibuixos realitzats per a les versions d'aquests clàssics que ha publicat l'editorial Bromera. L'exposició va constar de 17 panells, amb textos d'Antoni Torreño i disseny d'Enric Solbes. Així mateix, hi havia dues vitrines amb diverses edicions i facsímils del Tirant lo Blanci altres materials relacionats amb el Tirant, cedits per la Biblioteca de la UA, la Col·lecció Joan Perera i la Biblioteca Joan Lluís Vives.

Exposició de la mostra
Panell de l'exposició

 

· Nus entre tants (1 / 28 febrer)

La sala va acollir la mostra pictoricofotogràfica “Nus entre tants”, concebuda pel fotògraf Kike Mira (Alcoi, 1973) i el pintor Jordi Sempere (Alcoi, 1973). L'exposició, en el marc de la Setmana Eròtica, va incloure una selecció de fotografies del cos humà i pintures sobre paper, que reflecteixen la diversitat de les textures i pigments de la pell i que parlen de la vida de cada ésser humà, de les seues particularitats i vivències. Les obres, exposades en parelles, van oferir dues visions d'un mateix cos nu.

Fullet de la mostra Nus entre tants

Fotografia del cos humà

 

Pintura sobre paper

 

· Clàssics i més. L’Editorial Barcino i Josep Maria de Casacuberta (2 / 16 març)

En la mostra, organitzada pels vicerectorats d'Extensió Universitària i d'Estructura i Desenvolupament Institucional, en col·laboració amb l'editorial Barcino i la Fundació Lluís Carulla, es van poder contemplar les diverses etapes per les quals ha passat el projecte editorial i l'obra desenvolupada per Josep Maria Casacuberta, mentre va estar al capdavant de l'editorial. També es van exhibir altres iniciatives més recents com la Biblioteca Digital, que conté en CD-rom la poesia completa d’Ausiàs March.

Sala de la mostra

 

· VI Humor social. Drets humans (20 març / 12 abril)

En el marc d’Unicómic 2006, es va exposar una nova mostra d'humor social, que en aquesta ocasió girava a l’entorn dels drets humans. A l'exposició, s’hi van poder veure obres de Santiago Almarza, Carbó, Enrique, Forges, Mel, Ozeluí, Zulet o Xaquín Marín, entre d’altres.

Fullet del VI Humor social
Sala de la mostra

 

· Els drets dels treballadors, de Pablo Bellot y Eduardo Infante (5 / 31 maig)

La mostra“Els drets dels treballadors”, dels artistes Pablo Bellot i Eduardo Infante, va reunir una instal·lació conjunta amb prop de cent dibuixos de petit i gran format. L'exposició forma part de les mostres que, juntament amb el Consell de la Joventut d'Alacant, han realitzat el Vicerectorat d'Extensió Universitària i la Fundació General de la UA.

Sala de l'exposició
Dibuix de la mostra

 

· Concursos del Secretariat de Cultura (15 juny / 1 setembre)

La sala Aifos va albergar l'exposició de les obres premiades en els certàmens del Secretariat de Cultura. Narrativa breu sobre tema científic, Contes Menuts a través de la Xarxa, fotografia analògica i digital, animacions per ordinador, blocs culturals i una campanya de promoció cultural d'animació a la lectura per a adults van ser alguns dels treballs que s’hi van exhibir.

Sala de l'exposició
Fotografia de l'exposició

 

 

 

 

 

Sala Trànsit

· Menors refugiats, construint el futur (1 / 15 desembre)

Organitzada per Creu Roja Alacant amb la col·laboració del Vicerectorat d'Extensió Universitària, la mostra es va centrar en el problema dels refugiats i especialment en els xiquets que es troben en aquesta situació. Les violacions dels drets humans, els conflictes ètnics i religiosos, les guerres civils i les crisis humanitàries converteixen massa sovint xiquets i adolescents en objectius militars o en soldats per a grups armats.

Fullet de l'exposició "Menores refugiados, construyendo el futuro"

 

· Por una ciutat sense exclusió social (17 / 26 maig)

La Plataforma contra la Pobresa, l'Exclusió i la Desigualtat Social a Alacant va organitzar la mostra fotogràfica “Per una ciutat sense exclusió social”, amb la col·laboració dels vicerectorats d'Extensió Universitària i de Relacions Institucionals i Cooperació Internacional. La mostra va pretendre denunciar les situacions d'exclusió social que es donen a Alacant i va recollir les iniciatives plantejades per la Plataforma.

Fullet de l'exposició "Por una ciudad sin exclusión social"

 

 

 

 

Club Informació

· La transició a la democràcia a Alacant (1974-1982) (10 març / 23 abril)

Es va exposar al Club Información “La transició a la democràcia a Alacant (1974-1982)”, organitzada per la Universitat d'Alacant i el diari Información. L'exposició va mostrar l'evolució cronològica de la transició, des de la mort de Carrero Blanco fins al triomf electoral del PSOE a l'octubre de 1982; la història i implantació dels partits i sindicats més representatius de l'època i altres aspectes culturals i socials a través de fotografies, fullets i altres documents d'interés que es poden consultar a l'Arxiu de la Democràcia (www.archivodemocracia.ua.es).

Fullet de l'exposició "La transición a la democracia en Alicante"
Cartell de "La transició a la democràcia a Alacant"