Logotipo de la Universidad de Alicante con enlace a la página de inicio del servicio Cabecera de la página con enlace a la página de inicio del servicio
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

EXTENSIÓ A LES SEUS UNIVERSITÀRIES
(Pàgines 1, 2, 3)

 

· Seu Ciutat d'Alacant
· Seu de Biar
· Seu de Concentaina
· Seu de La Marina (Benissa)
· Seu de La Nucia
· Seu d'Oriola
· Seu de Villena

 

 

 

Seu Ciutat d'Alacant

· Arts plàstiques
· Música i Dansa
· Cinema
· Literatura
· Jornades, Seminaris, Congressos, Trobades, Cursos i altres esdeveniments
· Conferències
· Tallers
· Altres activitats vàries

 

 

 

· Arts plàstiques

Octubre

- Divendres 14: El Vídeo Art en la Seu (II Cicle): Creacions Audiovisuals del MIDE (Museu Internacional d'Electrografia) de Conca, amb la col·laboració de la Universitat de Castella-La Manxa. Aquesta sessió versarà sobre Videocreació Digital amb produccions de Chris Cunningham, Cold Cut, Valencina Serrati, Tomato, Melon Design i Montse Arbelo i Joseba Franco. Presenta José Ramón Alcalá (director del MIDE de Conca, catedràtic de Tecnologies de la Imatge en la Universitat de Castella-La Manxa). Coordina María Marco Such, tècnica superior d'Art de la Fundació General de la UA.

- Dilluns 17: L’art filmat: programa dirigit als alumnes estrangers del Council on International Educational Exchange. Projecció de la pel·lícula Goya en Burdeos sobre Francisco de Goya (Carlos Saura, 1999). Organitza Council on International Educational Exchange.Col·labora el Taller de Cine, Secretariat de Cultura de la UA.

Novembre

- Divendres 11: El Vídeo Art en la Seu (II Cicle): Creacions Audiovisuals del MIDE (Museu Internacional d'Electrografia) de Conca amb la col·laboració de la Universitat de Castella-La Manxa. Aquesta sessió versarà sobre animació en la xarxa i activismo, amb produccions de Fred Adam, Verónica Perales, Transnational Temps, Fiumfoto, etc. Presentació a càrrec de Fred Adam i Verónica Perales. Coordina María Marco Such, tècnica superior d'Art de la Fundació General de la UA.

- Dilluns 21: Altres dimensions de l'escultura actual. Un conjunt de reflexions obertes i crítiques sobre la realitat de l'escultura contemporània. Conceptes, volums virtuals, desmaterialització... director: Pablo J. Rico, director del SIGA. Organitza: Simposi Escultura Alacant (SIGA).

- A partir del dimecres 23: Exposició fotogràfica “Discapacidad día a día”. Organitza l'Associació “Sense Barreres” de Petrer.

- Dissabte 26: Inauguració exposició “Humor social: “Iuvenes dum sumus”. Exposició de còmics, de diversos autors espanyols sobre l'accés al treball dels joves.

Desembre

- Dilluns 12: L’art filmat. Programa dirigit als alumnes del Council on Internacional Educational Exchange. Projecció de Dalí sobre Salvador Dalí (Antoni Ribas, 1991).

- Dimarts 13: Conferència “Arteterapia: algo más que función estética del arte”, a càrrec de Noemí Martínez, codirectora del màster d'Arteterapia en la Universitat Complutense de Madrid, doctora en Belles Arts, escultora, autora de publicacions sobre educació artística, dones i art-terapia. Presenta Natalia Molins Navarro, vicepresidenta 1a i vocal d'arts plàstiques del CBBAA d'Alacant. Organitza: Circule de Belles Arts d'Alacant. Patrocina: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

- Dijous 15: Altres dimensions de l’escultura actual. En aquesta sessió: Breu crònica de l'escultura contemporània. Dirigeix: Pablo J. Rico, director del SIGA.

- Dimarts 20: S'obri al públic l'exposició fotogràfica d'Eduardo Mozos “Nosotros y nosotras..., personas”

Gener

- Divendres 20: Inauguració de l'exposició fotogràfica de José M. Deltell i José Fco. Belda Alacant Antic, “Detalles de una ciudad”.

Febrer

- Dimecres 1: Arquitectura versus escultura. Conferències. Presenta el cicle Jesús Pradells Nadal, vicerector d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant. Presentació dels ponents: Pablo J. Rico, director del SEA. Modera: Gaspar Jaén, arquitecte i catedràtic d'Escola Universitària de la UA. Conferenciants: Fernando Sinaga, escultor i professor de la Facultat de Belles Arts de Salamanca i Alfredo Payá Benedito, doctor arquitecte, professor associat de la UA. Directors del cicle: Pablo J. Director del Simposi Escultura Alacant (SEA) i María Marco Such, tècnica superior d'Art de Fundació Gral. de la UA. Coordina Pilar Tébar Martínez, tècnic d'Art del SEA. Organitza: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, Secretariat d'Extensió Universitària de la UA, Fundació General de la UA, Simposium Escultura Alacant (SEA).

- Jueves 2: Altres dimensions de l'escultura actual. Sessió: “Breve crónica de la escultura contemporánea” a càrrec de Joan Ramón Escrivà (conservador d'Escultura de l'IVAM). Director: Pablo J. Rico, director del SEA. Organitza: Simposi Escultura Alacant (SEA).

- Dissabte 4: Taula redona sobre art amb la intervenció dels artistes Luis Gordillo i Aurelio Ayela. Presenta María Marco i modera Pablo Llorca. Organitza: el SEA, la Seu Ciutat d'Alacant, la Fundació Gral. de la Universitat d'Alacant i la galeria Aural.

- Dilluns 13: L'art filmat. Programa dirigit als alumnes del Council on Internacional Educational Exchange. Projecció de Van Gogh sobre Vicent Van Gogh (Maurice Pialat, 1991).

- Dimarts 21: Arquitectura versus escultura. Taula redona. Presentació de ponents: Pablo J. Rico, director del SEA. Modera: María Marco, Tècnica Superior de la UAFG. Conferènciants: José Manuel Álvarez Enjuto, professor col·laborador de l'Àrea d'Estètica i Teoria de les Arts de la UHM i José María Esteban González, arquitecte i director d'Infraestructures de la Universitat de Cadis. Directors del cicle: Pablo J. Director del Simposi Escultura Alacant (SEA) i María Marco Such, tècnica superior d'Art de Fundació Gral. de la UA. Coordina Pilar Tébar Martínez, tècnic d'Art del SEA. Organitza: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, Secretariat d'Extensió Universitària de la UA, Fundació General de la UA, Simposi Escultura Alacant (SEA).

Març

- Dimecres 1: Inauguració de l'exposició fotogràfica “Paisajes de la mirada, paisajes del alma”. L'exposició estarà oberta de l'1 al 31 de març.

- Dilluns 6: L'art filmat. Projecció de El amor es el demonio, sobre Francis Bacon (John Maybury, 1998).

- Dilluns 6 a dimecres 8: Imatges de la fauna africana: Projecció d'imatges de fauna d'uns quants parcs naturals de Kenya, comentades pel seu autor, Eduardo Mozos.

- Dimarts 7: altres dimensions de l'escultura actual. Sessió: “Esculturas en espacios públicos: grandezas y miserias...” a càrrec de Rosa María Castells (conservadora col·leccions municipals d'Alacant i del MACA). Director: Pablo J. Rico, director del SIGA. Organitza: Simposi Escultura Alacant (SEA).

- Dilluns 13: Comença l'exposició "La ciudad del fotógrafo: Alicante", en una exposició de Rafa Arjones oberta fins al 8 de maig.

- Dimecres 15: Comença el cicle L'art a Alacant a debat. Taula redona "L'art contemporani a Alacant", amb la participació d'Aurelio Ayela, artista, Miguel Cereceda, crític i comissari d'exposicions, professor titular d'estètica de la UAM, José Ramón Giner, director del servei de publicacions de la UA, Jordi Comes, crític d'art, Massimo Pisani, artista. Modera: María Marco, tècnica superior d'art de la UAFG.

- Dilluns 20: L'art filmat. Projecció sobre Jean-Michel Basquiat (Julian Schnabel, 1996).

- Dimecres 22: L'art a Alacant a debat. Taula redona "Noves tecnologies i formes en l'art", amb la participació de Milagros Angelini, artista, Roser Beneito, artista i Bibiana Soledad, artista. Modera: Begoña Martínez Deltell, directora de la Galeria Aural.

- Dissabte 25: Unicómic 2006. Trobada amb autors: Stuart Immonem i Mike W. Kaluta.

- Dimecres 29: L'art a Alacant a debat. Taula redona "Situació i funció de Galeries, Museus i Institucions Culturals", amb la participació de Juana M. Balsalobre García, directora del Departament d'Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Mauro Hernández, director del MUA, María Marco, tècnica superior d'Art de la UAFG, Begoña Martínez Deltell, directora de la Galeria Aural, Pablo Rico, director del SEA. Modera: Eduardo Lastres, artista i professor de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant.

- Dijous 30 i divendres 31: Paisajismo escultòric. Cicle que posa a debat l'important paper que ha jugat l'escultura en el paisatge com a element no sols ornamental sinó també com a configuració d'una realitat estètica i humana més profunda. Dijous 30: Pablo J. Rico, director del SEA i Luis Chillida, de la Fundació Chillida-Leku. Divendres 31: Massimo Pisani, artista, Nathalie Gidron, arquitecte i paisatgista. Organitza: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, Fundació General de la UA, Simposi Escultura Alacant (SEA).

Abril

- Dimecres 5: “L'art a Alacant a debat”. Taula redona “Formación y situación de los artistas en Alicante”, en què participaran Jordi Bachero Ferreres, director de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, Eduardo Lastres, artista i professor de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, Magdalena Lloret Ivorra, cap d'estudis de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, Silvia Mercé Cervelló, degana de la Facultat de Belles Arts de la UMH, Juan Antonio Roche Cárcel, professor titular de Sociologia de la UA. Modera: María Marco, tècnica Superior d'Art de la UAFG. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant, Fundació General de la Universitat d'Alacant, Galeria Aural.

- Dilluns 10: altres dimensions de l'escultura actual. Sessió: “Qué espacios para qué esculturas?”, a càrrec de Fernando Sinaga (Escultor i professor de la Universitat de Salamanca). Director: Pablo J. Rico, director del SEA. Organitza: Simposi Escultura Alacant (SEA).

- Dimarts 11: Paisatgisme escultòric. Taula redona amb la participació de Francisco Pellicer, Professor de Geografia de la Universitat de Saragossa i responsable de continguts d'EXPOAGUA 2008 a Saragossa, Fernando Illana, artista, galerista i promotor de projectes públics d'art, Teresa Luesma, directora del CDAN, Osca. Modera: María Marco, tècnica superior de la UAFG. Organitza: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, Fundació General de la UA, Simposi Escultura Alacant (SEA).

- Dimecres 12: Inauguració exposició fotogràfica Novíssimas. Novíssimos. Escritores de Luces en la Sede de la Universidad de Alicante. Obres d'alumnes i alumnes del Taller “L'art de la fotografia en blanc i negre”, impartit per Javier Serrano. La inauguració conclourà el 8 de maig.

- Dimarts 18 i dimecres 19: Teatre Universitari de la UA amb la representació de l'obra Adosadas. Prenent com a punt de partida l'obra de Neil Simon “La extraña pareja”, Juan Luis Mira ha fet la versió lliure Adosadas. La mateixa història de desavinences entre dues xiques que compartixen un “adossat”, les seues frustracions amoroses i conflictes interiors en un Alacant actual, reviuen este clàssic de la comèdia americana. Actrius: Ana García, Marina Torreta, Isa Gómez, Nieves Hernández, Eva Martín. Direcció: Juan Luis Mira.

Maig

- Dimecres 3: altres dimensions de l'escultura actual. Sessió: “Escultura sin volumen: arte multimedia e interactivo” a càrrec de José Ramón Alcalá (professor de la Universitat de Conca i director del Museu d'Electrografia de Conca). Organitza Simposi Escultura Alacant.

Juny

- Dilluns 12: Exposició fotogràfica de Mónica Ochoa Mujeres de Cine. En paraules de la seua autora: “Pretendo ofrecer una visión amplia de grandes mujeres que han dedicado su vida al cine. Son grandes porque han dejado huella en todos nosotros, tanto por sus papeles como por sus actuaciones personales a lo largo de su trayectoria. Todas han aportado gran profesionalidad al cine español. La fotografía es simplemente la vía para mostrarlas tal y como las veo...” Des del 12 de juny al 10 de juliol del 2006. Col·laboren: Vice-rectorat d'ExtensióUniversitària de la UA i Festival de Cine d'Alacant.

Juliol

- Dissabte 1: Inauguració de les exposicions “Mujeres en blanco y negro”, fotografies de l'Associació Escriptors de Llums de la UA, i “Tan diferente como vos”, Fotografies de l'Asociación Sin Barreras Los Carritos.

- Dimecres 12: “Performance Y más”.Bibiana Soledad, amb la seua performance“presente y perecedero”, fa protagonista al públic assistent. Vine i veuràs.. A continuació disfruta de la bona música amb The Rolling Stones en “Let's spend the night together” (Hal Ashby,1983)

- Dimecres 19. Performance. Olga Diego Freises, amb la seua performance “Equilibrios de mujer”, realitza un exercici de funambulisme real en els que estris de cuina, elements de maternitat, materials de treball, símbols estètics i altres fan balancejar i dificultar el pas de la dona. A continuació disfruta de la bona música amb John Lennon i el seu “Imagine” (Steve Gebhardt, 1972).

- Divendres 21. Café-Teatre . “Cómico de los caminos”. La companyia navarresa "El Mundillo", sólo està formada per un actor, que ha arrancat l'aplaudiment de joves i majors amb aquest espectacle.

 

 

 

· Música i Dansa

Setembre

- Dijous 29: Presentació del CD Música de Moros i Cristians. Monografia del compositor Ernesto García Climent i interpretada per la Unió Musical de Busot sota la direcció d'Antonio Vicente Gosálbez Cantó.

Octubre

- Assajos del Cor de Música Antiga.

- Divendres 7: Recital de cantautors El vértigo que da sobrevivir. Organitza el Grup Tave.

- Dissabte 22 i diumenge 23: Taller de música vocal antiga: Cant, interpretació historicista i disposició corporal per a cantants. Professors: Achim Schulz i Sergio Isglesias. Organitza el Grup Valencià Pro Música Antiga.

- Dissabte 15: Comença el Taller de Guitarra Contemporània. Coordina Santiago J. Esglésies Hurtado. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA

Novembre

- Dijous 17: Música en la Seu (IV Cicle): Arias d'òpera i sarsuela, per Florencio Sáez, piano, i Dolores Delgado, soprano. Col·laboren: Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d'Alacant, Generalitat Valenciana, Conselleria de Cultura i Educació, Centre d'Estudis Orientals de la UA.

- Taller de guitarra contemporània. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Tallers de guitarra flamenca. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

Desembre

- Dilluns 5: Celebració del Dia Nacional de Romania: presentació “Rumanía más allá de sus tópicos” a càrrec de la presidenta d'ARIPI, Catalina Iliescu. Actuació del grup folklòric romanés CODRISORUL dirigit per María Brudan. Degustació de gastronomia romanesa oferida pels membres de l'asociación ARIPI.

- Dilluns 19: Música en La Seu (IV cicle): Concert de Shakuhachi (flauta de bambú emprada en la música tradicional japonesa des de fa més de 1.200 anys) per Horacio Curti.

- Dijous 29: Roda de premsaper a la presentació del CD “Música para Don Quijote”. Presenta: Jesús Pradells, vicerector d'Extensió Universitària, José Carlos Rovira, exvicerector i Margarita Marseglia, directora del II Conccerto Accademico.

Gener

- Taller de guitarra contemporània. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Tallers de guitarra flamenca. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA

- Assajos del Cor de Música Antiga.

- Dissabte 7: Gravació de CD de Jam Grazy.

- Dimarts 17: Música en La Seu (IV cicle): Alumnes de Música de Cambra de Ruth López Payá del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d'Alacant.

- Dimarts 24: Música en La Seu (IV Cicle): Concert de trompeta d'alumnes del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d'Alacant. Professors: José Javier Pastor Pastor i Jaume Antoni Signes i Diego.

- Dissabte 28: Música en La Seu (IV cicle): “Benja” amb el concert “Esencias” (música newage). Piano de cua, sintetitzador, harmònica...

Febrer

- Assajos del Cor de Música Antiga.

- Assajos de l'Asociación Aripi.

- Dimarts 28: Música en La Seu (IV cicle). Música de corda d'alumnes del conservatori d'Alcoi.

Març

- Assajos del Cor de Música Antiga.

- Assajos de l'Asociación Aripi.

- Taller de guitarra contemporània. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Tallers de guitarra flamenca. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Dilluns 6: Música en La Seu (IV cicle). Grup Valencià Pro Música Antiga-Troparion.

- Dimarts 21: Música en La Seu (IV cicle). Alumnes del Conservatori Superior de Música “Òscar Esplà” d'Alacant

- Dimecres 29: Roda de premsa per a la presentació de Música per a la Setmana Santa. Música per a la pau (IV Cicle).

- Dimecres 8: Concert-conferència de Lucas Carbonell Cerezo Italia Soñada en el bicentenari del naixement de Fanny Hensel Mendelssohn. Organitza: Centre d'Estudis sobre la Dona.

- Dissabte 18: Gravació disc Jean Gracy.

Abril

- Taller de guitarra contemporània. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Tallers de guitarra flamenca. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Assajos del Cor de Música Antiga.

- Assajos de l'Asociación Aripi.

Maig

- Dimarts 2: “Música en La Seu (IV Cicle)”. Audició de guitarra, alumnes del professor Marco Smaili del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant.

- Dimecres 24: “Música en La Seu (IV Cicle)”. Audició alumnes del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant.

- Dimecres 31: Recital de Flauta, Fagot i Saxo dels alumnes del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant.

Juny

- Dilluns 5: “Música en La Seu (IV Cicle)” amb l'audició del Grup Valancià Pro Música Antiga-Troparion: cor de cambra, música italiana del segle XVII de Claudio Monteverdi i altres autors contemporanis.

- Dimarts 6 i dimecres 7: Instrumentalia. Seminari a la trobada amb instruments de la música clàssica. Organitza l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de la Universitat Permanent d'Alacant. Dimarts 6: Quartet de corda: FINGAL. Diàleg i passeig per la història amb els instruments: violí, viola i violoncello. Al finalitzar les interpretacions col·loqui amb els músics. Dimecres 7: Sextet de vent Canelobre. Presentació per Bill Bowler president de la Unió Musical de Busot ens presentarà els instruments: trompa, trompeta, fiscorn, trombó, bombardí i tuba. En finalitzar les interpretacions col·loqui amb els músics.

- Dimecres 7 i dijous 8: Recitals de Trombó i de Percussió dels alumnes del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant.

- Dimecres 14 i dijous 15: Recitals de Cant i de Piano dels alumnes del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant.

- Divendres 30: Concert de piano a quatre mans. Obra de W. Mozart. Piano Duo, a carrec de Lucas Carbonell i Victòria Marco.

Juliol

- Dissabte 1: Concert oferit pel Cor de Cambra Enharmonia de la UA. A la seua finalització és oferit un vi d'honor als assistents amb motiu de la inauguració de la programació de l'estiu en la SEU.

- Dissabte 1: Les cançons de Coco. La música del cantautor Coco Illán inagura les nits de l'estiu en la Seu.

- Dilluns 3: Nits Juliol 2006. Contínua la programació de les Nits d'Estiu en La Seu. Nova Orleans Cool Jazz Trio. Disfruta del millor jazz amb Guillermo Schwarzhans (viola), Scelen Harriot (piano), Seraphin Rubnes (contrabaix).

- Dijous 6: Aguardiente Swing Quartet. Swing amb estètica gánster dels anys 30 de la mà del quartet alacantí compost per Nacho Luri (veu i guitarra), Daniel Barbieri (guitarra), Juan Arran (guitarra) i Humberto Corrales (contrabaix).

- Divendres 7: Lazy River Band. Jazz en directe amb David Herrington (trompeta), Abel Vilaró (clarinet), Ted Brown (banjo), Agustín Sáez (tuba) i Christian Gibaud (bateria).

- Dimarts 11: Musica Oriental. La concertista Yoshie Sakai interpreta amb la seua koto la millor música oriental.

- Dijous 13: Tot Tango. La Asociación de Bailarines y Aficionados al Tango Argentino en España, Abatango, ofereix una mostra de l'autèntic tango.

- Dijous 20: Improvisacions sobre un piano de cua. Vine a disfrutar de la música new age amb Benja.

- Dilluns 31: Concert de violí i piano Sonates de A. Dvórak, L. Janácek i J. Brahms interpretades per Juan Antonio Mira (violí) i Graham Jackson (piano).

 

 

 

· Cinema

Octubre

- Dimarts 11: 2a Mostra Internacional de Cine i Drets Humans. Cicle “El laberint Sahrauí” amb la projecció del documental Tuizza entre mujeres, de Pablo González Guillén, Espanya, 2002 (Premi especial del jurat per la seua visió de la vida de les dones sahrauís en la XXII edició de Cine-Biennal Internacional de Cine Científic de Ronda) i posterior taula redona en què participaran Fatma Sidi, delegada del Front Polisario a Alacant, Muhammad Omar, representant de l'Associació d'Immigrants Sahrauís de la província d'Alacant, Sàhara Leukra i Begoña Banys, participant del rodatge del documental Tuizza entre mujeres.

- De dilluns 17 a divendres 21: Setmana de cine i ciència "Einstein y alrededores". Cicle per a examinar les visions proposades des de diversos gèneres cinematogràfics sobre la ciència i amb Einstein com a figura dominant. Coordina Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).
Projeccions:

· Dilluns 17: Einstein y la fórmula de la vida. Documental que resumeix la història dels descobriments més brillants d'Albert Einstein i recrea la part final de la seua vida. Realitzat per la BBC el 2004.

· Dimarts 18: El jovencito Einstein. Paròdia sobre la joventut del físic. O de com fer una fissió d'àtoms amb un martell i un cisell. Dirigida per Yahoo Serious el 1988.

· Dimecres 19: 2001: una odisea del espacio. Viatges en el temps i en l'espai seixanta anys després de la Teoria de la Relativitat. Dirigida per Stanley Kubrick An 1968.

· Dijous 20: Cortina rasgada. Cuando la ciència es mescla amb la política. Espionatge científic a un costat i a l'altre del Teló d'Acer.

· Divendres 21: Calabuch. Aplicació militar de les troballes científics. L'ètica de l'investigador: “Bombas para la paz”. Dirigida per Luis García Berlanga en 1966

Novembre

- Divendres 4: Cine Club Universitari: neorealisme italià. Projecció de la pel·lícula Roma, città aperta (Roma, ciutat oberta, 1945) de Roberto Rossellini.

- Dilluns 7: L'art filmat. Programa dirigit als alumnes del Council on International Educational Exchange. Projecció de la pel·lícula Sobrevivir a Picasso sobre Pablo Picasso (James Ivory, 1996). Col·labora el Taller de Cine, Secretariat de Cultura de la UA.

- Dimecres 9: Projecció de la pel·lícula Bagdag Rap, i un col·loqui. Organitza MRG-Alacant.

- Dijous 10: Projecció documental Palabra de mujer.

- Dissabte 12: Projecció de Costa Hormigonera (Guió i realització: Manuel Tolosana, muntatge i producció: Jaime Natche) documental que aborda des d'un punt de vista crític el desenvolupament urbanístic en la província d'Alacant. Els entrevistats, especialistes en la matèria, donen explicacions i reflexionen sobre les causes i conseqüències d'aquest fenomen: Carlos Arribas, Ecologistes en Acció del País Valencià, Miguel Ángel Pavón, Amics dels Aiguamolls del Sud de la província d'Alacant, Antonio Martínez Puche, professor del Dept. de Geografia Humana de la UA, José Ramón Navarro Vera, catedràtic d'Urbanística i Ordenació del Territori de la UA, Manuel Ayús, arquitecte, Enrique Climent, vicepresident de l'Associació Abusos Urbanístics No, Fernando Frías, advocat i Manuel Alcaraz Ramos.

- Dissabte 12: Projecció documental Sed, invasión gota a gota (Argentina 2004. Direcció Mausi Martínez. Premiat amb la menció d'honor pels drets humans, en el festival de cine Mar de Plata 2005) i posterior col·loqui sobre la problemàtica de l'aigua. El Sistema Acuífero Guaraní (SAG) és un dels reservoris d'aigua potable més grans del món, que s'estén com un gegantí oceà subterrani des del centre del Brasil fins a la Pampa Argentina i fluïx per davall de part del Paraguai i l'Uruguai. Organitza l'ONG CEMEP-ADIS.

- Divendres 18: Cine Club Universitari: neorealisme italià. Projecció de la pel·lícula Paisà (Camarada, 1946) de Roberto Rossellini.

- Dilluns 21: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Projecció d'As tears go by(Wong Donar Wak).

- Del dimecres 23 al divendres 25: Puja't al curt. III Certamen nacional i especial de curtmetratges de persones amb discapacitats. Una mostra d'imaginació, sensibilitat i solidaritat. Col·laboren: UA., Vicerectorat d'Extensió Universitària, Excm. Ajuntament d'Alacant, Diputació d'Alacant. Organitza: Associació de Paràlisi Cerebral d'Alacant (APCA).

- Dilluns 28: L'art filmat. Programa dirigit als alumnes del Council on International Educational Exchange. Projecció de la pel·lícula El sol de membrillo sobre Antonio López (Víctor Erice, 1992). Col·labora el Taller de Cine, Secretariat de Cultura de la UA.

Desembre

- Dilluns 12: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Projecció de la pel·lícula Days of being wild (Wong Kar Wak).

- Divendres 16: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció de Germania, anno zero (Alemanya, any zero, 1948) de Roberto Rossellini.

- De dilluns 26 a divendres 30: CINE CHAPLIN per a tots els públics. El clàssic dels clàssics ara en La Seu.

· Dilluns, 26 de desembre
18h. Documental: Chaplin, una vida de vagabundo de Peter Jones
20h. Making a ‘living' (Guanyar-se la vida, 1914)
Kid auto races drec venice (La pasta, 1914)
Tillie's punctured romanç (El romanç xafat de Tillie, 1914)

· Dimarts, 27 de desembre
18h. A dog's life (Vida de gos, 1918) i Shoulder arms (Armes al muscle!, 1918)
20h. Sunnyside (al sol, 1919) i a day'S pleasure (Un dia de festa, 1919)

· Dimecres, 28 de desembre
18h. The kid (El xic, 1921) i The aneu-li class (Vacances, 1921)
20h. Pay Day (Dia de paga, 1922) i The pilgrin (El pelegrí, 1923)

· Dijous, 29 de desembre
18h. A woman of Paris (Una dona de París, 1923)
20h. The Gold Rush (La quimera de l'or, 1925)

· Divendres, 30 de desembre
18h. The circus (El circ, 1928)
20h. City lights (Llums de la ciutat, 1931)

Coordinació: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA)

Gener

- De dilluns 2 a dimecres 4: Cine Chaplin per a tots els públics. El clàssic dels clàssics ara en La Seu. Coordina Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA):

· Dilluns 2:
18h. Modern estafes(Temps moderns, 1936).
20h. The great dictator (El gran dictador, 1940)

· Dimarts 3:
18h. Monsieur verdoux (Monsieur Verdoux, 1947). 20h. Limelight (Cresoles, 1952)

· Dimecres 4:
18h. A King ‘in' ‘new' York(Un rei a Nova York, 1957).
20h. A countess from Hong Kong (La comtessa de Hong Kong, 1967)

- Divendres 13: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció de Ladri di biciclette (Lladre de bicicletes, 1948) de Vittorio de Sica.

- Dilluns 23: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Amb la projecció d'In the mood for Love ( Wong Kar Wak). Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

- Divendres 27: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció de Riso amare (Arròs amarg, 1949) de Giuseppe de Santis. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

Febrer

- Dilluns 20: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Amb la projecció de 2046 (Wong Kar Wak). Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

- Dilluns 27: L'art filmat. Programa dirigit als alumnes del Council on Internacional Educational Exchange. Projecció de Pollock sobre Jackson Pollock (Ed. Harris, 2000).

- Dimarts 28: Projecció del documental El túnel. Intervindran: Emilia Caballero, Adj. 1a del Síndic de Greuges, Lidia Manrique, directora del documental i Carmen Vives, UA. Organitzen: Secretariat de Cultura del Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, Regidoria de la Dona de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, Centre d'Estudis sobre la Dona, Consell d'Alumnes de la UA, Museu Universitat d'Alacant, Centre d'Estudis Orientals, CC OO, CGT., FETE-UGT de la UA, STEPV de la UA.

Març

- Divendres 10: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció de Bellissima (Bellíssima, 1951) de Luchino Visconti. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Divendres 24: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció de Miracolo a Milano(Miracle a Milà, 1951) de Vittorio de Sica (V.O.S.). Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dissabte 25: Projecció de curts romanesos (subtitulats en castellà) premiats en diversos festivals internacionals (Cannes, Berlín, etc.). Organitza Aripi.

- Dilluns 27: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Amb la projecció de El mar que nos mira (Kei Kumai). Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

Abril

- Dilluns 3: Projecció pel·lícula en versió original anglesa, subtitulada, Bend it like Beckham (Vull ser com Beckham, Gurinder Ghadha). Organitza Associació Gran Alacant – Santa Pola.

- Divendres 7: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció: Umberto (Umberto D, 1952) de Vittorio de Sica (V.O.S.). Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dilluns 10: Projecció pel·lícula en versió original anglesa, subtitulada, A beautiful mind (Una ment meravellosa, Rom Howard). Organitza Associació Gran Alacant – Santa Pola.

- Dilluns 10: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Amb la projecció de La foto del compromiso ( Kayo Hatta). Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

Maig

-Dilluns 8: Projecció pel·lícula en versió original anglesa, subtitulada, Men ‘in' Black (Els hòmens de negre, Barry Sonnenfeld). Organitza Associació Gran Alacant – Santa Pola.

- Del dimarts 9 al divendres 12: I Mostra de Documental Universitari Europeu d'Alacant. Amb la col·laboració del Taller Digital de la Universitat d'Alacant.

· Dimarts 9:
19.00h En busca de un sueño (Hïadanie Llúzii), de Sahraa Kamiri. 26 min. Escola de Cine i Televisió de la Facultat de Música i Belles Arts de Bratislava (Eslovàquia).
20.00h Ojos negros, de Massimiliano vana Vihoja. 56 min. Observatori de Cine (Barcelona)

· Dimecres 10:
19.00h Tindre i ser, de Gaspar Pomars. 20 min. Universitat d'Alacant.
19.45h El final de la calle (Koniec Ulicy), d'Anna Stepczak-Patyik. 27 min. Escola superior de Direcció Andrzej Wajda (Varsòvia, Polònia).
20.30h El concierto de Blues, de José Vicente Viadel. 28 min. Taller d'audiovisuals Universitat de València.

· Dijous 11:
19.00h Silence (Cisza II), de Jean-Batiste Delannoy, Marcin Janos Krawczyk, Magdalena Kowalxzyk, Thierry Manifest, Anna Skorupa i Marcin Sauter. 20 min. Escola Superior de Direcció Andrzej Wajda (Varsòvia, Polònia).
19.45h Inatesso (Expectant), de Domenico Distilo. 51 min. Centre Sperimentale di Cinematografia (Roma, Itàlia)

· Divendres 12:
18.00h. El hombre de la cámara (Cheloveks kino-apparatom, 1929) – Dziga Vertov. 68 min.
19.30h La piel que grita (Crying ‘Skin'), de Basak Demir, 44 min. Escola Superior de Belles Arts i Mitjans Audiovisuals de Colònia (Alemanya) Decisió del jurat, conclusions i cloenda.

- Dilluns 15: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Amb la projecció de Pleno verano ( Tran Anh Hunag). Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

Juny

- Divendres 2: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció: Viaggio ‘in' Itàlia (T'estimaré sempre, 1953) de Roberto Rossellini (V.O.S.). Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dilluns 12: Dilluns d'orient: cine asiàtic en versió original. Amb la projecció de Memories of murder ( Bon Joon-Ho). Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

- Dimarts 13 a dissabte 17: III Festival de Cine d'Alacant.

· Dimarts 13
Projecció secció el cine i la dona.
Pel·lícula "Agua con sal".

· Dimecres 14
Projecció TV Movies a concurs Vida robada

· Dijous 15
Projecció TV Movies a concurs Electroshock

· Divendres 16
Projecció TV Movies a concurs Omar Martínez

· Dissabte 17
Projecció TV Movies a concurs Para que nadie olvide tu nombre

- Viernes 16: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció: Le notti di Cabiria (Les nits de Cabiria, 1957), de Federico Fellini. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

Juliol

- Dilluns 3: Memòria de Nova Orleans. Un homenatge a Nova Orleans en el cine quan està a punt de complir-se un any del pas de l'huracà Katrina.Projecció de Wild ManBlues (1997), de Bàrbara Koppel (amb Woody Allen & The New Orleans Jazz Band).

- Dimarts 4: Projecció de la pel·lícula Down By Law (Davall el pes de la llei, 1986), de Jim Jarmusch.

- Dimarts 4: Jazz I Cine. Projecció de Bird (Bird), de Clint Eastwood, 1988

- Dimecres 5:Projecció de la pel·lícula Panic In The Streets (Pànic als carrers, 1950), d'Elia Kazan

- Dimecres 5: Jazz I Cine. Projecció de Ascensor para el cadalso (Ascenseur pour l'échafaud), de Louis Malle, 1957.

- Dijous 6: Projecció de la pel·lícula Miller's crossing (Mort entre les flors, 1990), d'Ethan & Joel Coen.

- Dissabte 8: Jazz I Cine. Projecció de Solo sin hielo (Thelonious Monk: Straight, No Chaser), de Charlotte Zwerin, 1988

- Divendres 7: Projecció de la pel·lícula The Ladykillers (2004), d'Ethan & Joel Coen.

- Dilluns 24: Musica i dansa en el cine. Projecció de Els parapluies de Cherbourg (El paraigua de Cherbourg, 1964), de Jacques Demy

- Dimarts 25: Musica i dansa en el cine. Projecció de The Red Shoes (Les sabatilles roges, 1948), de Michael Powell i Emeric Pressburger

- Dimecres 26: Videodictionary. De la a a la D, multitud d'artistes expressen visualment i sense paraules en temps rècord un concepte. Un internacional projecte de The Video Art Foundation.

- Dijous 27: Videodictionary. De la E a la O, multitud d'artistes expressen visualment i sense paraules en temps rècord un concepte. Un internacional projecte de The Video Art Foundation.

- Divendres 28 Videodictionary. De la P a la Z, multitud d'artistes expressen visualment i sense paraules en temps rècord un concepte. Un internacional projecte de The Video Art Foundatio.

- Dissabte 29: musica i dansa en el cine. Projecció de Ensayo DeOrquesta (Prova d'orchestra, 1978), de Federico Fellini.

Agost

Cinema Europeu (II Cicle)

- Dimarts 1: Nosferatu (Nosferatu) FriedrichWilhelm Murnau, 1922

- Dimecres 2: El Acorazado Potemkin (Bronenosets Potyomkin) Sergei Mikhailovich Eisenstein, 1925

- Dijous 3: Metropolis (Metròpolis) Fritz Lang, 1926

- Dilluns 7: El Hombre Que Sabía Demasiado (The Man Who knew remolque much) Alfred Hitchcock, 1934

- Dimarts 8: La Regla Del Juego (La règle Du jeu) Jean Rendir, 1939

- Dimecres 9: Dies Irae (Vredens Dag) Carl Theodor Dreyer, 1944

- Dijous 10: El Amor (l'amore) Roberto Rossellini, 1948

- Dilluns 14: Calle Mayor (carrer Major) Juan Antonio Bardem, 1956

- Dimecres 16: Los Jueves, Milagro (Els dijous, miracle) Luis García Berlanga, 1957

- Divendres 18: Mamma Roma (Mamma Roma) Pier Paolo Pasolini, 1976

- Dimarts 22: Il Desserto Rosso (Desert roig) Michelangelo Antonioni, 1964

- Dimecres 23 agost: Pasión (Passion) Ingmar Bergman , 1969

- Dijous 24: El Pequeño Salvaje (l'enfant Sauvage, François Truffaut, 1970

- Divendres 25: Tristana (Tristana) Luis Buñuel, 1970

- Dilluns 28: El Espíritu De La Colmena (L'esperit del rusc) Víctor Erice, 1973

- Dimarts 29: El Inocente (L’innocente) Luchino Visconti, 1976

- Dimecres 30: Pauline En La Playa (Pauline à la plage) Eric Rohmer, 1983

- Dijous 31: Sin Fin (Bez ronca) Krzysztof Kieslowski, 1985

Cinema Arts

- Dimarts 1: The Draughtsman's Contract (El contracte del dibuixant) Peter Greenaway, 1992

- Dimecres 2: Moulin Rouge (Moulin Rouge) John Huston, 1953

- Dijous 3: F For Fake (Frau) Orson Welles, 1974

- Divendres 4: Le Mystère Picasso (El misteri Picasso) Henri-Georges Clouzot, 1956

- Dimarts 8: Vincent & Theo (Van Gogh) Robert Altman, 1990

- Dimecres 9: Utamaro O Menguru Gonin No Onna (Utamaro i les seues cinc dones) Kenji Mizoguchi, 1946

- Dijous 10: Scarlet Street (Perversitat) Fritz Lang, 1945

- Divendres 11: All About Eve (Eva al nu) Joseph L. Mankiewicz, 1950

- Dimecres 16: Sunset Bulevar (El crepuscle dels déus) Billy Wilder, 1950

- Dijous 17: Bullets Over Broadway (Bales sobre Broadway) Woody Allen, 1994

- Divendres 18: Opening Night (Nit d'estrena) John Cassavettes, 1977

- Dimarts 22: The Fountainhead (El brollador) King Vidor, 1949

- Dimecres 23: The Belly Of An Arquitect (El ventre de l'arquitecte) Peter Greenaway, 1987

- Dijous 24: The Agony And d'Ecstasy (El turment i l'èxtasi) Carol Reed, 1965

- Divendres 25: Fahrenheit 451 (Fahrenheit 451) François Truffaut, 1966.

- Dimarts 29: American Splendor (American Splendor) Robert Pulcini i Shari Springer Berman, 2003

- Dimecres 30: Cyrano de Bergerac (Cyrano de Bergerac) Jean Paul Rappeneau, 1990

- Dijous 31: El Desencanto (El desencant) Jaime Chavarri, 1976

 

 

 

· Literatura

Setembre

- Dimarts 27: Recital de poesia del Grup Artístic i Literari Esències.

Octubre

- Dimecres 26 a divendres 28: Rubén Darío: Cent anys de “Cantos de vida y esperanza”. Amb motiu del primer centenari de la publicació de Cantos de vida y esperanza (1905) del poeta nicaragüenc Rubén Darío, la Universitat d'Alacant, per mitjà del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, celebra un cicle de conferències:

· Dimecres 26:
“Dibujos y cantos: construcción y evolución de la imagen en Rubén Darío” a càrrec de Rosada Oviedo Pérez de Tudela, professora de literatura hispanoamericana de la Universitat Complutense de Madrid.

· Dijous 27:
“Variaciones de otoño: claves históricas y culturales para Los cisnes y otros poemas” a càrrec de Teodosi Fernández, catedràtic de literatura hispanoamericana de la Universitat Autònoma de Madrid.

· Divendres 28:
“Rubén Darío y las escritoras. El caso de Aurora Cáceres” a càrrec de Camen Ruiz Barrionuevo, catedràtica de literatura hispanoamericana de la Universitat de Salamanca.

Organitza: Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (Diputació Provincial d'Alacant) i Centre d'estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

Novembre

- De dilluns 14 a dimecres 16: Noves perspectives sobre Gabriel Miró. Amb motiu del 75 aniversari del seu defunció i el centenari del seu personatge emblemàtic, Sigüenza, fem una reflexió sobre la seua obra. Intervencions:

· Dilluns 14:
Enrique Rubio Cremades, catedràtic de Literatura Espanyola en la UA i José Carlos Mainer, catedràtic de Literatura Espanyola en la Universitat de Saragossa.

· Dimarts 15:
Miguel Ángel Lozano Marco, catedràtic de Literatura Espanyola de la UA i Ian R. Macdonald, catedràtica de Literatura Espanyola en la Universitat d'Aberdeen.

· Dimecres 16:
Ricardo Senabre Sempere, catedràtic de Teoria de la Literatura en la Universitat de Salamanca i Carmen Riera, catedràtica de Literatura Espanyola en la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dirigix: Miguel Ángel Lozano. Patrocina: Institut Alacantí Juan Gil-Albert (Diputació Provincial d'Alacant)

- Dissabte 12: Clausura del IV Simposi Internacional de Literatura Autobiogràfica. Organitza el Grup de Recerca de Literatura Contemporània del Departament de Filologia Catalana.

- Martes 15: Taller literari: només contes. Amb vocació de difondre la narració breu (fonamentalment autors hispanoamericans)i de reunir lectors i creadors del relat curt (especial atenció al microrrelat). El cuento moderno. Elementos teóricos. Ejemplos de lectura y análisis. Professora: Concepción Agüero, monitora d'escriptura creativa.

- Dilluns 28: Presentació del llibre De olvidos y de existencias de Julia Gil López.

Desembre

- Dilluns 19: Fòrum literatura i majors. M. Luisa Mataix.

- Dimarts 20: Taller literari: Només contes. “El cuento hispanoamericano. Lectura y análisis”. Professora: Concepció Averany, monitora d'escriptura creativa.

- Dimarts 20: Presentació del llibre Memorias de un ingeniero social bienhumorado (Editorial Península) de Ramón Martín Mateo, catedràtic Emèrit i exrector de la Universitat d'Alacant. Intervindran: Ramón Martín Mateo, José María Perea Sorus, periodista, director del Club Informació, Manuel Alcaraz Ramos, director de la Seu Ciutat d'Alacant.

- Dimecres 21: Fòrum literatura i majors. M. Luisa Mataix.

Gener

- Dimecres 11: Presentació de la novel·la de Miguel Ángel Pérez Oca 25 de Mayo, la tragedia olvidada. Presenten: Marina Olcina, regidora d'alacant en 1938 i testimoni del bombardeig del 25 de maig, Vicente Hipólito, periodista, director del programa “Alicante, hoy por hoy”, de Radio Alicante, Cadena SER, José A. López Vizcaíno, editor, gerent d'Editorial Club Universitario, Miguel Ángel Pérez Oca, autor.

- Dimarts 17: Presentació del llibre de Pilar Altamira La palabra olvidada. Intervindran: José Luis Ferris, director de Publicacions – Fundació “Juan Gil-Albert”, Miguel Ángel Lozano, Catedràtic de Literatura – Universitat d'alacant.

- Dimarts 17: La Universitat d'Alacant i Ellago Ediciones presenten el llibre La palabra olvidada. En este llibre, Pilar Altamira desperta la consciència en la gent en general i en els que utilitzen la paraula com a instrument, de les seues qualitats formatives i de la seua importància per al progrés de la nostra pròpia evolució i, d'altra banda, narra el que s'ha treballat, al llarg de la història, perquè així fora... Intervindran José Luis Ferris, director de Publicacions – Fundació “Juan Gil – Albert”, Miguel Ángel Lozano, Catedràtic de Literatura de la UA.

- Dimarts 17: Taller literari: Només contes. Sessió: "El cuento espanyol". Jóvenes autores. Lectura y análisis. Professora: Concepció Averany, monitora d'escriptura creativa.

- Dimecres 18: Presentació de la revista Nexe, debats valencians de l’Associació Tirant lo Blanc. Una nova revista. Un punt de trobada oberta i plural des d'on els valencians llancen idees i debats al conjunt de la nostra societat. Intervindran: Josep Vicent Boira, director de la revista iDavid J. García i Marí.

- Dijous 19: Homenatge a Neruda. “Neruda en el cor”. Organitza: Associació Cultural Miguel Hernández.

- Dimecres 25: És presenta el número 20 de la revista L'Espill, que inclou gran part de les conferències del cicle "Identitats europees: memòria i identitat en el procés de construcció europea". Podeu trobar els textos assagístics de Josep Fontana, Josep Ramoneda, Joan Francesc Mira, Margarita Boladeras, Carles Duarte i Manuel Alcaraz. Presenten: Jesús Pradells, vicerrector d’Extensió Universitària, Gustau Muñoz, cap de redacció de L’Espill y Mar Esquembre, coordinadora de la Seu d’Alacant. Organiza el Secretariat de Promoció de Valencià.

Febrer

- Dimecres 1: Presentació del llibre de David Garrido Los hijos silenciados de los Borbones de l'editorial Arcopress, a càrrec de Marià Sanchez Soler.

- Dimarts 14: Taller literari: només contes. Sessió "El cuento en lengua portuguesa. Algunos autores lectura y anàlisis".

- Divendres 17: Presentació del llibre Modelización matemática y competencia lectora en educación secundaria obligatoria, del departament de la Facultat d'Educació: Innovació i Formació Didàctica a càrrec de Salvador Ordóñez, secretari d'Estat d'universitats, Manuel Palomar Sanz, Vicerector d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, Salvador Llinares Ciscar, coordinador i director del departament d'Innovació i Formació didàctica. Autors: Salvador Llinares Ciscar (coordinador), Antonio Díez Mediavilla, Jaime Mas Ferrer, Antonio Mula Franco, Leandro Comes Martínez, M. del Carmen Penalva Martínez, Ana Isabel Roig Albiol, Germà Torregrosa Gironés, Julia Valls González.

Març

- Dijous 2: Presentació del llibre Historia de un bar con música a menos tres escalones. Historias de El Salón (febrer 1992 – Maig 1999), de Cristina Enrotlle Martínez, a càrrec de Rafa Burgos, Luz Pereira i Cristina Arroyo.

- Divendres 3: Presentació núm. 6 de la revista Auca de las letras. Organitza l'associació cultural Oca.

- Divendres 10: Presentació de la col·lecció de llibres "Lilith" i del llibre Manifiestos feministas. Antología de textos del movimiento feminista español (1965-1985), de Mónica Moreno Seco. Intervindran: Silvia Caporale, directora de la col·lecció, Pilar Folguera, professora d'Història Contemporània de la Universitat Complutense de Madrid i Mónica Moreno Seco, autora

- Dimarts 14: Taller literari Només contes. Sessió: "El microrrelato". Vigència. Lectura i anàlisi.

Maig

- Dimecres 7: Presentació del llibre Camí a Ítaca.hi intervenen: Josep Lluís Martos, president de la Cívica; Diego Gómez, president d'Escola Valenciana; Roc Casagran, autor Oleguer Preses, autor, jugador del Barça. Hi actuarà Mugroman, del Col·lectiu de Músics en Valencià

Juny

- Dijous 29: Presentació del llibre d'actes La Rosa Il·lustrada. Trobada sobre cultura anarquista i lliure pensament a càrrec de José Luis Sampedro. Participen: José Vicente Martí Boscà, Francisco Madrid, José Navarro.

 

 

 

· Jornades, Seminaris, Congressos, Trobades, Cursos i altres esdeveniments

Setembre

- Dijous 6: “I Jornades d'Edicions Independents”. Presentació de les Jornades. Lectura de llibres d'edicions independents.

- Dilluns 10: Inici del Curs de Còmic. L'objectiu d'aquest curs és proporcionar les ferramentes necessàries per a poder elaborar els propis còmics, així com practicar diversos estils de dibuix i narrativa. Organitza la Asociación Juvenil UNICOMIC. Gestiona el Consell de la Joventut d'Alacant.

- Divendres 14 i dissabte 15: Jornades de Voluntariat organitzades per la Fundación DASYC (Fundación para el Desarrollo de Acciones Sociales y Culturales).

- Dimarts 18 i dimecres 19: Seminari Implicacions Compromís Bancaixa. Organitza Bancaixa.

- Dijous 22: Roda de premsa per a la presentació de la programació del nou curs acadèmic en La Seu.

- Dijous 22: Acte de presentació del nou curs acadèmic de La Seu.

Edifici de La Seu d'Alacant

Entrada principal a l'edifici de La Seu d'Alacant

Sala de la presentació del nou curs acadèmic en La Seu
Presentació de la programació del curs acadèmic a càrreo del Sr. Jesús Pradells, Vicerector d'Extensió Universitària

 

- Del dijous 22 al dissabte 24: “Athena”: xarxa temàtica, dirigida per la Universitat d'Utrecht, que va començar el 1996 i que reunix a més de 100 centres i instituts d'investigació a l'entorn dels estudis de les dones i del gènere a tot Europa. Les seues activitats consisteixen en l'organització de reunions d'investigació, congressos, difusió i publicació de resultats cara a un programa de doctorat europeu. Organitza el CEM de la UA.

- Dimarts 27 i dimecres 28: “Xarxa Europea Grau en Comerç”: reunions d'escoles d'empresarials de diferents països d'Europa per a l'establiment de convenis de doble titulació. Organitza: l'EU de Ciències Empresarials de la UA.

Octubre

- Curs de valencià bàsic per a estrangers.

- Dissabte 1 i diumenge 2: “24 Plural”: La Seu no dorm, 24 hores seguides i més de 40 activitats. Una celebració de la cultura plural, una trobada de sensibilitats i invitacions a la imaginació.

- Dimarts 4: Presentació llibre Feminario 25 años, 1980-2005. Intervenen: Paloma Brotons, de Feminario, coordinadora del llibre, Isabel Rodes, de Feminario, coordinadora del llibre, Elena Simón, de Feminario, Mar Esquembre, coordinadora acadèmica de la Seu Ciutat d'Alacant.

- Dimecres 5: Inauguració exposició de “Accidents i prevenció. Cartells espanyols del segle XX”.

- Dijous 6: Inauguració oficial del curs amb la conferència“Any Internacional de la Física: realisme y mecànica quàntica” a càrrec de Ramón Lapiedra, catedràtic de Física de la Universitat de València i exrector d'aquesta.

- Dimarts 11: Inici del Curs de valencià bàsic per a estrangers. Per segon any consecutiu la Seu organitza Cursos de Valencià especialment dissenyats per a estrangers. Patrocina l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

- Dissabte 15: Inici dels Cursos de Llengua Xina per a Professionals. Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

- Dissabte 15: Inici del Curs de Llengua Japonesa. Organitza el Centre d'Estudis Orientals de la UA.

- Dilluns 17: Trobada amb el rector: amb motiu de l'inici de les activitats en la Seu, Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d'Alacant, mantindrà una trobada amb representants d'associacions i altres persones lligades a la vida cultural, cívica i educativa d'Alacant, per a explicar les prioritats de la UA en el nou Curs i mantindre un diàleg sobre la UA en la Ciutat.

- Dimarts 18: Comença Escriure El País (II Cicle). Continuem amb la visió literària de les comarques valencianes que comencem a dibuixar El Curs passat en La Seu. Ens reunirem una vegada al mes per a escoltar el relat i fer una breu tertúlia. En esta sessió: Josep Piera (Gandia. la Safor, 1947)

- Dimecres 19: Comença el taller audiovisual Anys 60 & 70'segons els seus millors intèrprets. En aquesta sessió es farà una introducció al taller i context històric.

- Dijous 20: IV Seminari Permanent d'Història d'Alacant: Persones i Memòria. Una reflexió sobre alguns alacantins il·lustres i el seu rastre en la memòria ciutadana. Conferència "Los arqueólogos: de Figueras Pacheco a Enric Llobregat".

- Divendres 21: Curs d'Història d'Espanya i Amèrica Llatina. Organitza Virgili Candela Dilluns 24: Curs d'Història d'Espanya i Amèrica Llatina. Organitza Virgilio Candela Sevila (Dànae).

- Dissabte 22: III Col·loqui Alacant / València: La reforma de l'Estatut d'Autonomia. S'abordarà la reforma de la norma institucional bàsica del País Valencià. Col·labora: Valencians pel Canvi.

- De dilluns 24 a dijous 27: Introducció a l'astrofísica. Una aproximació al coneixement de l'espai.

· Dilluns 24:
“Quan se'ns ve el cel damunt: el risc d'impactes sobre la terra”, a càrrec de Adriano Campo Bagatín del Dept. de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA.

· Dimarts 25:
“El naixement de les estreles”, a càrrec de Ignacio Negueruela Díez. Dept. de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA.

· Dimecres 26:
“Estreles de neutrons: vestigis de grans explosions”, a càrrec de Juan Antonio Miralles. Dept. de Física Aplicada de la UA.

· Dijous 27:
“Búsqueda de vida en el universo”, a càrrec de José Miguel Torrejón Vázquez. Dept. de Física Aplicada de la UA

Dirigix: Guillermo Bernabeu. Dept. de Física Aplicada de la UA.

- Dimarts 25: Presentació de l’Institut Triangle de Mar Blava amb Marc Rius gerent de la Fundació “Nous Horitzons”. Mesa redona “La Mediterrània, espai de diáleg benestar i pau” amb Ali Lmrabet, periodista marroquí, Mónica Oltra, advocada especialista en drets i llibertats, Oto Luque, catedràtic de la Universitat de València. Organitza: Esquerra Unida d’Elx.

- Jueves 27: Comença el IV Seminari permanent sobre normalització lingüística a Alacant: l'observatori de la llengua. Conferència L’Estat de la llengua catalana. Propostes per a Alacant, a càrrec de Xavier Vila, professor de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona.

- Viernes 28: Curs d'Història d'Espanya i Amèrica Llatina. Organitza Virgili Candela Sevila (Dànae).

- Dissabte 29: Dins del Voluntariat ambiental “Área Verde”, Curs Bàsic sobre Conservació de la Naturalesa. Imparteixen Roberto Batllés, advocat, portaveu de WWWF/Adena a alacant des de 1999, coordinador del Grup de Treball “Área Verde” i Nuria Moreno, coordinadora de Canvi Climàtic de WWF/Adena Alacant, i membre permanent de l'Assessoria Mediambiental de “Área Verde”. Organitzen: Consell de la Joventut d'Alacant i WWF-Adena Alacant. Col·laboren: Voluntariat Ambiental. VOLCAM. Caixa d'Estalvis del Mediterrani i l'Institut de la Joventut d'Alacant.

Novembre

- Dimecres 2: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Taller audiovisual sobre una de les etapes més riques de la història de la música rock. Años sesenta: The Rolling Stones, no con mi hermana menor.

- Miércoles 2: Inauguració de la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans, amb l'assistència del rector de la UA, Excm. i Mgfc. Sr. Ignacio Jiménez Raneda i el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Il·l. Sr. Salvador Giner. Conferència“L’enfortiment dels lligams acadèmics i de recerca en l’Europe del coneixement”, a càrrec de l'Hoble. Sr. Carles Solà, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

- Del dimecres 2 al divendres 4: Observatori Permanent de la Immigració a Alacant. Cicle Monogràfic: Otras Miradas Sobre La Inmigración: Transformaciones socioeconómicas generadas por la inmigración. Conferències:

· Dimecres 2:
Implicacions de la immigració en l'economia valenciana. Clemente Hermandez, catedràtic de E.U. Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicat de la UA.

· Dijous 3:
Vinculacions entre la immigració i l'economia submergida. Josep-Antoni Ybarra, catedràtic d'Economia, Departament d'Economia Aplicada i Política Econòmica de la UA.

· Divendres 4:
Lectures i interpretacions de les fonts estadístiques oficials sobre immigració. Carmen Ródenas, professora titular, Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA, Mónica Martí, professora titular, Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA.

Col·labora la Generalitat Valenciana, Conselleria de Benestar Social, Direcció Gral. d'Immigració.

- Dijous 3: Tallers de l'experiència (II cicle). Una iniciativa per a l'intercanvi d'experiències entre generacions. Les trobades i els desencontres.

- Dissabte 5: Voluntariat mediambiental: Curs avançat sobre conservació de la naturalesa. Organitza el Consell de la Joventut d'Alacant.

- Dilluns 7: Comença el IV Seminari Permanent de Patrimoni Urbà i Territorial d'Alacant. Conferència: Patrimonio: una exigencia ciudadana, a càrrec de Manuel Ayús i Rubio, arquitecte.

- Dilluns 7 i dimarts 8: Observatori Permanent de la Immigració a Alacant. Cicle Monogràfic: Otras Miradas Sobre La Inmigración: Transformaciones socioeconómicas generadas por la inmigración. Conferències:

· Dilluns 7:
Cambios demográficos y sociales generados por la inmigración. M. Teresa Algado, professora titular i directora del Dept. de Sociologia I de la UA.

· Dimarts 8:
Evolución histórica de la emigración española. Ramiro Muñoz, professor associat, Dept. d'Anàlisi Econòmica Aplicat de la UA i director d'Institut.

Col·labora la Generalitat Valenciana, Conselleria de Benestar Social, Direcció Gral. D'Immigració.

- Dimarts 8: Aula de debat feminista. Formació d'un grup estable de referència a Alacant, de debat continu i formació feminista a fi de desenvolupar fórmules per a superar la realitat sexista i androcèntrica. El tema central de debat durant aqueste curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado

- Dimarts 8: II Taller sobre tradicions i festes populars d'Alacant. Una aproximació al món de les tradicions i de les festes populars a Alacant i el País Valencià. Taula redona: Carnestoltes. Coordina: Juan José Sánchez (Taula del Carnestoltes).

- Dimecres 9: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Taller audiovisual sobre una de les etapes més riques de la història de la música rock. Bob Dylan, la poesía del rock & roll.

- Jueves 10: Escriure el país (II enllustre): Esperança Camps (Ciutadella de Menorca, 1664; viu a València). Col·laboren: Universitat d’Alacant, Departament de Filologia Catalana, Secretariat de Promoció del Valencià, Secretariat de Cultura, Centre d’Estudis sobre la Dona, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, El País.

- Viernes 11: I Col·loqui d'Economia del País Valencià “Ernest Lluch”: La indústria valenciana en un encreuament. Per a mantenir viva la memòria d'Ernest Lluch res millor que prosseguir amb una de les seues passions: l'economia valenciana.

- Divendres 11 i dissabte 12: III Terceres jornades de difusió i sensibilització per a la integració de la persona amb malaltia mental greu: conceptes fonamentals sobre l'esquizofrènia per a professionals i voluntaris de la psiquiatria comunitària. Organitza l'Associació de Familiars i Malalts Mentals d'Alacant.

- De dilluns 14 a divendres 18: II Curs de formació per a tècnics socials en immigració: accions proactives per a la convivència.

· Dilluns 14:
El nuevo reglamento de extranjería desde la perspectiva sociojurídica y municipal. Ignacio Rodríguez García, Advocat d'ASTI-Alicante/Secretariat Diocesà de Migració, membre de la Junta Directiva de la Comissió d'Estrangeria del Col·legi d'Advocats d'Alacant.

· Dimarts 15:
Claves interculturales para el trabajo con inmigrantes: mitos y leyendas. Maribel Aranda, Técnico en Inserció Laboral del Servei de Mediació Laboral de la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alacant.

· Dimecres 16:
Algunas pautas para la intervención social con población inmigrante. Javier Domínguez, professor associat de la E.U. De Treball Social de la UA.

· Dijous 17:
Las políticas de codesarrollo y su papel en la inmigració. Carlos Gómez Gil, profesor associat del Dept. d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA/Investitgador de BAKEAZ i Universitat del País Basc.

· Divendres 18:
Modelo de atención social a la población inmigrante, desde el dispositivo de servicios sociales de atención primaria del Ayuntamiento de Alicante. Carmen Durà Pérez, treballadora social i cap del programa d'inserció de la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alacant.

Coordinador: Carlos Gómez Gil, director del Seminari Permanent d'Immigració i Observatori de la Seu.
Patrocina: Ajuntament d'Alacant, Regidoria d'Acció Social.

- Dimecres 16: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Taller audiovisual sobre una de les etapes més riques de la història de la música rock. The Velvet Undergroun, els xics de Warhol.

- Dijous 17: Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Una reflexió sobre alguns alacantins il·lustres i el seu rastre en la memòria ciutadana. Conferència Los arqueólogos: de Figueras Pacheco a Enric Llobregat, a càrrec de Lorenzo Abad, Catedràtic d'Arqueologia de la UA.

- Dissabte 19: II Taller sobre tradicions i festes populars d'Alacant. Una aproximació al món de les tradicions i de les festes populars a Alacant i el País Valencià. Trobada “Fogueres i Falles”. Coordina: Jorge Orts (Foguera Diputació-Renfe).

- De dilluns 21 a divendres 25: II curs: “La Constitució per a estrangers”.

·Dilluns 21:
España como estado social y democrático de derecho. José Asensi Sabater, catedràtic de Dret Constitucional de la UA.

· Dimarts 22:
Los derechos y libertades en la Constitución española (I). Mª Ángeles Moraga García, advocada i professora associada de Dret Constitucional de la UA.

· Dimecres 23:
Los derechos y libertades enla Constitución española (II). José F. Chofre Sirvent, professor de Dret Constitucional de la UA.

· Dijous 24:
La organización territorial del poder en la Constitución. Justo Gil Sánchez, advocat i professor associat de Dret Constitucional de la UA.

· Divendres 25:
Los poderes del Estado en la Constitución. Rafaela Seguí Terol, advocada i professora associada de Dret Constitucional de la UA.

Directora: Mar Esquembre, professora titular de Dret Constitucional de la UA. Col·labora: Generalitat Valenciana, Conselleria de Benestar Social, Direcció Gral d'Immigració.

- Dimecres 23: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Taller audiovisual sobre una de les etapes més riques de la història de la música rock. Jimi Hendrix, el guitarrista feroz.

- Dijous 24: Dins de les Jornades de sensibilització sobre temes de cooperació internacional que cada any organitza Càritas Diocesana Oriola, enguany tracten el tema de la immigració junt amb el de la pobresa, injustícia i empobriment del continent Africà. Taula redona “Pobreza africana: tan cerca... tan lejos”. Ponents: Pierre Cibambo Ntakobaflra, assistent regional d'Àfrica, Caritas Internationalis, Denís González, director de Caritas Algèria, Carluccio Giannini, tècnic de la unitat territorial d'Àfrica, Càritas Espanyola.

- Dissabte 26: Jornada Joves amb els drets humans. El Consell de la Joventut d'Alacant junt amb Amnistia Internacional promouran el coneixement dels drets humans, reflexionant sobre el seu desenvolupament històric, la seua situació actual entorn de casos reals, etc. Afavorint actituds de tolerància, respecte i solidaritat.

- Dissabte 26: Curs de formació sobre afectivitat i sexualitat en persones amb discapacitat intel·lectual dirigit a professionals d'atenció directa. Organitza Associació APSA. Col·laboren la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alacant i la federació FEAPS de la Comunitat Valenciana.

- Dilluns 28: Etnociencias. Seminari que analitza les interpretacions precientífiques del món natural que van servir, i serveixen, a nombroses poblacions com a mecanismes adaptatius al seu mig. Conferència : Etnoastronomia: del calendari a les festes. Daniel Climent i Antoni Mulet, professor del CP Cristòfol Colom, de Xixona.

- Constitució i els drets humans. Una aproximació a idees, recursos i iniciatives per a promoure el coneixement de la Constitució i els drets humans en xiquetes, xiquets i jóvens, a través d'experiències didàctiques, en el treball d'ONG o en els mitjans de comunicació social.

· Dilluns 28:
“Los derechos y sus garantías. La función del Síndic de Greuges”, a càrrec de Bernardo del Rosal, síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.“Preguntas para una Constitución”, a càrrec de Manuel Alcaraz Ramos, Professor Dret Constitucional UA.

· Dimarts 29:
Mesa redona “Ciudadanía e igualdad: distintas veces en la Constitución”, amb representants de jóvens, dones, col·lectiu gitano, majors, immigrants i persones amb discapacitat.

- Dimarts 29: IV Seminari permanent: la immigració a Alacant. Conferència : Una aproximació a la imatge de l'immigrant en els textos multimodals de la premsa alacantina: estereotips o realitat?. María Lirola, professora ajudant, Dept. de Filologia Anglesa de la UA.

- Dimecres 30: Anys 60'& 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Taller audiovisual sobre una de les etapes més riques de la història de la música rock. Janis Joplin, ahogada por su propio blues.

- Dimecres 30: Presentació de la pàgina web de l'arxiu de la democràcia. Intervenen : Ignacio Jiménez Raneda, rector de la UA, Adolfo Celdrán, Luis de Castro i Nieves Simón, en representació de les persones i institucions que han realitzat donacions a l'Arxiu de la Democràcia, Mercedes Guijarro, directora de l'Arxiu General de la UA, Arcadi Blasco, autor de l'obra commemorativa de l'Arxiu de la Democràcia, Josep Bevià, president del Consell Assessor del “Arxiu de la Democràcia” de la UA, Jesús Pradells, vicerector d'Extensió Universitària de la UA.

Desembre

- Dijous 1: IV Seminari permanent sobre normalització lingüística a Alacant: l’observatori de la llengua. “El català i les llengües de la immigració”, a càrrec de Carme Junyent, professora de Lingüística de la Universitat de Barcelona.

- Dijous 1: Projecció de Palabra de mujer, de Silvia G. Ponzoda, amb la presència de l'escriptora marroquina Janata Bennuna. Un documental sobre tres escriptores Nawal al Saadawi, Hanan al Shaykh i Janata Bennuna, que mostren a través dels seus llibres la complexa realitat social del món àrab. Organitza Vicerectorat d'Extensió Universitària i Centre d'Estudis sobre la Dona. Una producció del Taller d'Imatge de la UA, en coproducció amb el Taller Digital de la Universitat d'Alacant i Televisió Valenciana.

- Divendres 2: Lectura íntegra i pública de la Constitució (Dia de la Constitució en la SEU ciutat d'Alacant).

- Divendres 2: Entrega del IV Premi Maisonnave. La Universitat d'Alacant farà entrega del IV Premi Maisonnave a Arcadi Blasco.

- Dilluns 12: IV Seminari Permanent de Patrimoni Urbà i Territorial d'Alacant. Conferència“El patrimonio urbano como recurso didáctico”, a càrrec de Juan Manuel Dávila Linares. IES Fra Ignacio Barrachina d'Ibi. Directors: Pablo Martí Ciriquián i Francisco Juan Martínez Pérez.

- De dilluns 12 a divendres 16: L'arqueologia, una ciència del passat per al futur”. L'objectiu d'este cicle és presentar una visió real de l'arqueologia, més allà de les idees preconcebudes i utòpiques. S'intenta mostrar els aspectes científics de l'arqueologia, tant la seua pròpia epistemologia, sens dubte el més important, com algunes de les tècniques i mètodes que utilitza i que comparteix amb altres disciplines. Director: Lorenzo Abad Casal. Col·labora: MARQ (Museu Arqueològic d'Alacant)

· Dilluns 12:
“La arqueología como ciencia”, a càrrec de Lorenzo Abad Casal, catedràtic d'Arqueologia en la UA.

· Dimarts 13:
“Los materiales arqueológicos, una fuente de datos históricos”, a càrrec de Feliciana Sala Sellés, professora titular d'Arqueologia en la UA.

· Dimecres 14:
“El MARQ, un museu del segle XXI. Visita guiada al Museu Arqueológico Provincial de Alicante.

· Jueves 15:
“La arqueología en la era digital: aplicaciones informáticas para el estudio del pasado”, a càrrec d'Ignacio Grau Mira, professor ajudant d'Arqueologia en la UA.

· Divendres 16:
“Nuevas tendencias en el estudio del arte rupestre”, a càrrec de Mauro S. Hernández Pérez, catedràtic de Prehistòria de la UA.

- Dimarts 13: Aula de debat feminista. Formació d'un grup estable de referència a Alacant, de debat continu i formació feminista a fi de desenvolupar fórmules per a superar la realitat sexista i androcéntrica. El tema central de debat durant este curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- De dijous 15 a dissabte 17: Jornades tècniques: Els reptes dels programes universitaris per a majors davant de la reforma de la LOU. Finalitat: conèixer la realitat social, demogràfica i educativa de les persones majors; analitzar els programes de formació universitària d'estes a Espanya; proposar models per a la seua regulació i desenvolupament davant de la reforma de la LOU i proporcionar respostes eficaces a la necessitat formació de les persones majors. Objectiu: realitzar un informe i remetre-ho al MEC, a l'ANECA i comissions del Parlament Europeu responsables de l'Espai Europeu d'Educació Superior. Dirigides especialment als gestors, tècnics interessats i responsables institucionals i acadèmics dels programes universitaris per a majors de totes les universitats espanyoles. Clausuraren les jornades Ignacio Jiménez Raneda, rector de la UA, Salvador Ordóñez Delgado, secretari d'Estat d'Universitats i Investigació, Ministeri d'Educació i Ciència i Jesús Pradells Nadal, vicerector Extensió Universitària de la UA.

- Dimarts 20: IV Seminari permanent: la immigració a Alacant. Conferència : “Un intento de acercamiento a la inmigración en la provincia de Castellón y sus herramientas de intervención”, a càrrec d'Andrés Piqueras, professor titular, Dept. de Sociologia i Filosofia de la UJI i director de l'Observatori Permanent de la Immigració d'aquesta Universitat.

- Dimecres 21: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Taller audiovisual. Años sesenta: The Doors, los riesgos del sistema.

Gener

- Curs de valencià bàsic per a estrangers.

- Dilluns 9: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Conferència“Patrimonio y fábricas de papel”, a càrrec de Juan Castelló Mora. Museu Valencià del Paper de Banyeres de Mariola.

- Dimarts 10: Aula de debat feminista. Formació d'un grup estable de referència a Alacant, de debat continu i formació feminista a fi de desenvolupar fórmules per a superar la realitat sexista i androcéntrica. El tema central de debat durant aquest curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- Dimecres 11: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: Contexto histórico con el documental: Años 70: de Woodstock al Walkman. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dijous 12: IV Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Sessió “Un músico: Óscar Esplá”, a càrrec de Bernabé Sanchís, director de la Banda Municipal de Música.

- Dijous 12: Tallers de l'experiència (II cicle). Tema: “Mujeres de ayer, mujeres de hoy”. Participen: Associació d'Alumnes i Exalumnes de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant i Consell de la Joventut d'Alacant.

- Dijous 12: altres dimensions de l'escultura actual. Sessió: “Video... escultura(s)”. Organitza: Simposi Escultura Alacant (SEA).

- Dijous 12: Escriure El País (II Cicle), amb Francesc Bodí (Agres, el Comtat, 1963).

- Dilluns 16: Etnociències. Seminari que analitza les interpretacions precientífiques del món natural que van servir, i serveixen, nombroses poblacions com a mecanismes adaptatius al seu mig. Conferència : Etno-botànica: guarir, vestir, menjar, viure i morir amb les plantes. Daniel Climent.

- Martes 17: II Taller sobre tradicions i festes populars d'Alacant. Taula redona: Setmana Santa. Coordina: Fernando Doldrà (Junta Major de Germandats).

- Dimecres 18: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: Neil Young, salvaje y virtuoso. director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dijous 19: IV Seminari permanent sobre normalització lingüística a Alacant: l’Observatori de la Llengua. Sessió: El voluntariat lingüístic al País Valencià i Alacant, a carrec de Vicent Moreno, Escola Valenciana i David Jordi Llobet, Veu Pròpia. Directors: Josep Forcadell, director tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i Ferran Isabel, tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA.

- Viernes 20: El Vídeo Art en La Seu (II cicle): Creaciones Audiovisuales del MIDE (Museu Internacional d'Electrografia) de Conca. Sessió: Videocreación en 3D i animacions en flaix. Produccions de Fernando Fuentes, Pleix, Carlos Tricas, Tekhna3d, MK12, Renascent, Carlos Trikas, Llop, Alexander Rutterford, etc. Presentació a càrrec de Fernando Fuentes. Conclusió de les sessions del MIDE, a càrrec de José Ramón Alcalá. Coordinadora: María Marco Such, Tècnica Superior d'Art done-la Fundació General de la UA.

- Dimarts 24: IV Seminari permanent: La immigració a Alacant. Conferència : “Inmigración, pobreza y desarrollo: fenómenos en estrecha relación”, a càrrec de Moisés Hidalgo, professor titular, departament d'Anàlisi Econòmica Aplicat de la UA.

- Dimecres 25: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: The Who, ópera e irreverencia. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dimecres 25: Roda de premsaper a la presentació del tercer cicle d'Alacant: Un joc literari: El detectiu Terratrémol en el País de les Meravelles. Intervindran: Manuel Alcaraz, director de la Seu Ciutat d'Alacant i Marià Sánchez Soler, escriptor, director del cicle.

- Dijous 26: Comença Alacant: un joc literari: El detectiu Terratrémol en el País de les Meravelles. El detectiu Terratrémol prossegueix amb les seues embogides aventures... Amb la participació de Luís Bonmatí, Ángeles Cáceres, Rafael González, José Luis Ferris, Adrián López, Jesús Moncho, Gerardo Muñoz y Miguel Ángel Pérez Oca. Convocats i dirigits, com sempre, per Mariano Sánchez Soler.

- De dimecres 25 a divendres 27: Seminari de Tècniques d'Intervenció del Patrimoni a Cuba. Ponent: Daniel Taboada Espiniella, Professor Arquitecte, premi CICOP (Centre de Conservació del Patrimoni) 2005 i titular de la càtedra Gonzálo de Moradenques d'Arquitectura Vernacla. Organitza : Arquitectura Tècnica/Universitat d'Alacant. Programa AEDIFICATIO.

- Divendres 27: Sexe, drogues i rock and roll? (II). Reflexions sobre joventut i actualitat.Taules redones per a analitzar la realitat dels fenòmens que afecten la joventut, més enllà dels tòpics. En esta sessió: Juventud y empleo, situación laboral y socioeconómica de la juventud actual intervindran Nuria Rico González. Secretària de Joventut de CC OO Espanya, un representant d'UGT Joventut, Mari Camen Núñez Girona, coordinadora Centre Ocupació Juvenil. AFOCEJ.

Febrer

- Dimecres 1: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: Led Zeppelín, los supergrupos de los setenta. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dijous 2: Reunió inaugural del Projecte WADI . El Water Demand Integration és un projecte d'investigació STREP (Specific Targeted Research Project) plantejat dins del Programa de Cooperació Internacional (INCO) europeu. WADI pretén proporcionar informació útil per a la implementació de punts claus tant de la nova política europea de gestió de l'aigua com de les estratègies comunitàries de cooperació al desenvolupament sostenible dels països nord-africans. S'analitzarà i avaluarà de manera integrada i participativa els problemes i possibilitats de desenvolupament ambientals, socials i econòmics en la conca mediterrània. Organitzen: Comissió Europea de WADI i Universitat d'Alacant.

- Divendres 3: Sexe, drogues i rock and roll? (II). Reflexions sobre joventut i actualitat.Taules redones per a analitzar la realitat dels fenòmens que afecten la joventut, més enllà dels tòpics. En esta sessió: Juventud y vivienda. Situación actual i propostes de futur, intervindran Gaspar Major Pascual, gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge d'Alacant i Carme Trilla, directora general d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i un professor de la UA per confirmar.

- Dissabte 4: I Jornades en defensa de la sanitat pública. Inclouran tres xarrades-debat: “El sistema sanitario español en el marco de la Unión Europea”, impartida per Pedro Marset, catedràtic d'Història de la Medicina de la Universitat de Múrcia i exparlamentari de IU en el Parlament Europeu, modera: Miguel Ángel Padilla; “La garantía de la sanidad desde una visión de la salud pública”, impartida per Ildefonso Hernández, catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernandez d'Elx, modera: Javier Campos; “La batalla del Hospital Ramón y Cajal como ejemplo de lucha contra la privatización de la sanidad pública”, impartida pels autors del llibre: La batalla del Ramón i Cajal i membres del comité de l'empresa de neteja, modera: Francisco Maciá. Organitza: Àrea de Medi Ambient i Salut d'Esquerra Unida.

- Dilluns 6: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Conferència“Patrimonio, participación ciudadana e intervención urbana”, a càrrec de Francisco Juan Martínez Pérez. Universitat Politècnica de València.

- Dilluns 6: E Dilluns 6 i dimarts 7: Workshop de la Xarxa Temàtica de Reconeixement de Formes i les seues Aplicacions. Temes de treball principals: Selecció i Extracció de Característiques, Models basats en NN i selecció de Prototips. Organitza: Grup de Reconeixement de Formes i Intel·ligència Artificial (GRFIA) del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant.

- Enociencias. Seminari que analitza les interpretacions precientífiques del món natural que van servir, i servixen, a nombroses poblacions com a mecanismes adaptatius al seu mig. Conferència : Etno- entomologia: tòtem y tabú en les relacions amb els insectes, a càrrec de Carlos Martín Cantarino, professor d'impacte Ambiental de la UA.

- Dimarts 7: Aula de debat feminista. Formació d'un grup estable de referència a Alacant, de debat continu i formació feminista a fi de desenvolupar fórmules per a superar la realitat sexista i androcéntrica. El tema central de debat durant este curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- Dimecres 8: Taller Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets.Anys setanta. Sessió: Bruce Springsteen, la autenticidad del negocio. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dimarts 8: Música en La Seu (IV Cicle): Concert d'alumnes del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d'Alacant.

- Dijous 9: IV Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Sessió “Un economista: Germà Bernàcer”, a càrrec de Josep Antoni Ybarra, catedràtic d'Economia de la UA.

- Dijous 9: Alacant: un joc literari: El detectiu Terratrémol en el país de les meravelles. El Detectiu Terratrémol prosseguix amb les seues embogides aventures... Amb la participació de Luís Bonmatí, Ángeles Cáceres, Rafael González, José Luis Ferris, Adrián López, Jesús Moncho, Gerardo Muñoz i Miguel Ángel Pérez Oca. Convocats i dirigits, com sempre, per Marià Sánchez Soler.

- Divendres 10: Sexe, drogues i rock and roll? (II). Reflexions sobre joventut i actualitat.Taules redones per a analitzar la realitat dels fenòmens que afecten la joventut, més enllà dels tòpics. En esta sessió: Participació ciutadana – Participació juvenil, intervindran: Joan Miquel Rovira Collado, president del CJA, Joaquín Cadis Roges, tècnic de joventut de Mislata i Josep Lanuza, president del CJCV.

- Divendres 10: Cine club universitari: El neorealisme italià. Projecció de Cronaca di un amore (Crònica d'un amor, 1950) de Michelangelo Antonioni. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dissabte 11: Curs d'associacionisme. Ofereix ferramentes a les associacions juvenils d'Alacant, en el seu treball diari amb jóvens i amb altres entitats. Sessió: Contabilidad para asociaciones, a càrrec de Magda Prieto Sirvent, Tècnica del CJA. Organitza el Consell de la Joventut d'Alacant.

- Dimarts 14 i dimecres 15: Jornades de Prevenció de les malalties cardiovasculars. Organitza la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana

- Dimarts 14: Música en La Seu (IV cicle). Alumnes del conservatori superior de música “Óscar Esplá” d'Alacant.

- Dimecres 15: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: Tom Waits, música bañada en alcohol. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dijous 16: IV Seminari permanent sobre normalització lingüística a Alacant: l'observatori de la llengua. Sessió: La política lingüística a Catalunya, a càrrec de Miquel Pueyo, director general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Directors: Josep Forcadell, director técnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i Ferran Isabel, tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA.

- Divendres 17: Sexe, drogues i rock and roll? (II). Reflexions sobre joventut i actualitat. Taules redones per a analitzar la realitat dels fenòmens que afecten la joventut, més enllà dels tòpics. En aquesta sessió: Juventud e inmigración. Perspectivas actuales y futuras de la juventud inmigrante, intervindran: Ana Poveda, treballadora social, mediadora social intercultural i Concepció Villena, treballadora social.

- Dimarts 21: IV Seminari permanent: La immigració a Alacant. Conferència : “Migraciones y desarrollo en Marruecos: su impacto para España y la Comunidad Valenciana”, a càrrec de Joan Lacomba, professor titular, Departament de Treball Social de la Universitat de València.

- Dimarts 21: II Taller sobre tradicions i festes populars d'Alacant. Taula redona: Moros y cristianos. Coordina: Vicente Company (Sant Blai).

- Dimecres 22: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: Van Morrison, el alma de Belfast. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dimecres 22: Projecció del documental Del roig al blau i taula redona sobre la transició al País Valencià, amb la intervenció d'Artur Ahuir, acadèmic de l'AVL i expresident de les Joventuts de Lo Rat Penat, Francesc de P. Burguera, president de Valencians pel Canvi i fundador del PNPV, Vicent Soler, catedràtic d'Economia la Universitat de València, membre de la Fundació Ernest Lluch i exvicepresident de les Corts valencianes, Hèctor Villalba, expresident de les Corts valencianes i d'Unió Valenciana.

- Dijous 23: Tallers de l'experiència (II cicle). Tema: “Com valorem l'experiència?”. Participen: Associació d'Alumnes i- Exalumnes de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant i Consell de la Joventut d'Alacant.

- Dijous 23: Escriure El País (II Enllustre), amb Vicent Va usar (Vila-real, Plana Baixa 1963). Coordina: Mari Àngels Francés. Col.laboren: Departament de Filològia Catalana, Secretariat de Promoció del Valencià, Secretariat de Cultura, Centre d'Estudis sobre la Dona, El País i Institut Interuniversitari de Filològia Valenciana.

- Divendres 24: Presentació de documental i posterior col·loqui sobre el 25è aniversari del glope d'estat del 23 F. Assistiran Fernando Carrillo, president nacional de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils i Manuel de l'Àlber, director de publicacions d' l'AUGC. Organitza: AUGC Alacant.

- Divendres 24: Sexe, drogues i rock and roll? (II). Reflexions sobre joventut i actualitat.Taules redones per a analitzar la realitat dels fenòmens que afecten la joventut, més enllà dels tòpics. En esta sessió: Juventud y globalización:cómo actúan los jóvenes ante la globalización económica, social, cultural o mediática. Ponents per confirmar.

- Divendres 24 i dissabte 25: I Jornades de l'observatori de la discapacitat: per la igualtat d'oportunitats. Organitzen Vicerectorat d'Alumnat, Vicerectorat d'Extensió Universitària, Centre de Suport a l'Estudiant, Seu Universitària Ciutat d'Alacant, l'Observatori de la Discapacitat, de la Universitat d'Alacant.

- Dilluns 27: Presentació de nova pàgina web: La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes dedica una Biblioteca d'Autor a Enrique Cerdán Germà gran: www.cervantesvirtual.com/bib_autor/cerdan . La presentació tindrà la presència de l'autor i de Jesús Pradells, vicerector d'Extensió Universitària de la UA.

- Dilluns 27: Etnociencias. Seminari que analitza les interpretacions precientífiques del món natural que van servir, i serveixen, a nombroses poblacions com a mecanismes adaptatius al seu medi. Conferència: "Etnofísica: de la física mitològica al parc d’atraccions", a càrrec de Rafael García Molina, professor de la Universitat de Múrcia, Departament de Física.

- Dilluns 27: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Conferència“Arqueología industrial en el medio rural: propuesta de inventario y situación actual de un patrimonio agrícola”, a càrrec de Gregorio Canals Martínez. UA.

Març

- Curs de valencià elemental per a estrangers.

- Dimecres 1: Anys 60 & 70: el rock & roll segons els seus millors intèrprets. Anys setanta. Sessió: David Bowie, el camaleón humano. Director: Israel Gil (Taller de Cine. Secretariat de Cultura de la UA).

- Dimecres 1 i dijous 2: IV Seminari ciutat i port, un destí comú. Intervindran: Ricard Pérez Casado, Vicente Cerdá i Jerónimo Junco. Director: José Ramón Navarro Vera. Col·laboren: Fundació per a la promoció del port d'Alacant, Port d'Alacant, Autoritat Portuària d'Alacant, Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant.

- Dijous 2: IV Seminari permanent sobre normalització lingüística a Alacant: l'observatori de la llengua. Sesió: La política lingüística de la Generalitat Valenciana i de l’administració central a Alacant, a càrrec de responsables de la Delegació de la Generalitat Valenciana i de la Subdelegació del Govern a Alacant. directors: Josep Forcadell, director técnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i Ferran Isabel, tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA.

- Dissabte 4: Curs “Detecció, avaluació i prevenció del bullyng” Organitza: Fundació CALVIDA.

- Dilluns 6 a divendres 10: Seminari: Clima i paisatge a Alacant, entre la realitat i el mite. Intervencions de dilluns a divendres (una per dia): La influencia del clima en la historia moderna de Alicante, Armando Alberola Roma, catedràtic d'Història Moderna de la UA. Alicante, ¿la casa de la primavera?, Jorge Olcina Cantells, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica regional de la UA, i Manuel Alcaraz Ramos, director de la Seu Ciutat d'Alacant. Clima y vegetación en las tierras alicantinas: una estrecha relación, Juan Antonio Marco Molina, professor titular de Geografia Física de la UA. La nieve en Alicante: ese objeto de deseo, Enrique Moltó Manter, professor ajudant d'Anàlisi Geogràfica regional de la UA. Brisa y estados del cielo en Alicante, Cèsar Azorín Molina, Becari d'investigació del Laboratori de Climatologia de l'Institut Universitari de Geografia de la UA. Dirigeix: Jorge Olcina Cantells, Catedràtic de Geografia de la UA. Col·labora: CEFIRE Alacant.

- Dimarts 7: Aula de debat feminista. Formació d'un grup estable de referència a Alacant, de debat continu i formació feminista a fi de desenvolupar fórmules per a superar la realitat sexista i androcéntrica. El tema central de debat durant aquest curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- Dimecres 8 a divendres 10: Seminari: Espais i temps incerts de la cultura. Una trobada àmplia, plural i disciplinar per a reflexionar sobre les incerteses que rodegen la cultura en les seues múltiples expressions i definicions. Organitzen – Patrocinen: Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Diputació Provincial d'Alacant i Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

- Dijous 9: Alacant: un joc literari: El detectiu Terratrémol en el país de les Meravelles. El detectiu Terratrémol prosseguix amb les seues embogides aventures... Amb la participació de Luís Bonmatí, Ángeles Cáceres, Rafael González, José Luis Ferris, Adrián López, Jesús Moncho, Gerardo Muñoz y Miguel Ángel Pérez Oca. Convocats i dirigits, com sempre, per Marià Sánchez Soler.

- Dijous 9: IV Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Sessió “Un arquitecto: Guardiola Picó”, a càrrec de Santiago Varela, arquitecte.

- Dissabte 11 i diumenge 12: II Jornades per la llibertat en la Xarxa. Col·labora: Associació d'Amics d'Internet i el Programari Lliure. Organitza: Consell de la Joventut d'Alacant.
http://libertadenlared.info

- Dilluns 13: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Conferència“Territorio y patrimonio”, a càrrec de Carmen Blasco Sánchez. Universitat Politècnica de València.

- Del dilluns 13 al divendres 17: La Seu Ciutat d'Alacant, amb la col·laboració d'associacions de la nostra ciutat, proposa el cicle Veus en la ciutat, de taules de diàleg per a la participació, perquè les veus que, ben sovint, romanen silenciades, s'alcen per a comptar l'Alacant que viuen i veuen i l'Alacant que voldrien viure.

· Dilluns 13:
La ciutat de la joventut. Coordina: Consell de la Joventut d'Alacant.

· Dimarts 14:
La ciutat de les persones amb discapacitat. Coordina: Observatori de la Discapacitat de la Seu Ciutat d'Alacant.

· Dimecres 15:
La ciutat de les dones. Coordina: Aula Feminista de la Seu Ciutat d'Alacant.

· Dijous 16:
La ciutat de les persones majors. Coordina: Associació d'Alumnes i Antics Alumnes de la Universitat Permanent de la UA.

· Divendres 17:
La ciutat de la infància (demà). La ciutat de les persones immigrants (vesprada).

- Dimarts 14 i dimecres 15: Fòrum Públic sobre els drets de gènere. Inaugura el fòrum Leire Pajín Iraola, secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Gema Amor Pérez, consellera de Cooperació i Participació de la Generalitat Valenciana, Bernardo del Rosal Blasco, Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Reveure't Lledó, secretari autonòmic de Prestacions Sociosanitàries, Rosa Peris, directora general de l'Institut de la Dona. Organitza Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana. Participen: representants de defensors del poble en matèria d'igualtat de l'Argentina, Colòmbia, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, l'Equador, el Perú, Puerto Rico, Hondures, Paraguai, Bolívia, Mèxic, Veneçuela, etc., com també de diverses comunitats autònomes, juristes, professors de la UA, etc. Organitza: Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.

- Dijous 16: Nova cita amb Alacant: un joc literari: El detectiu Terratrémol en el país de les Meravelles.

- Dissabte 18: “Trobada en la Seu”: reunió de socis de la Universitat Permanent. Organitza: M. Luisa Mataix.

- Dilluns 20: Etnociències. Sessió: Etnogeologia: adoradors de pedres enmig la pugna aigua-terra-aire-foc, a càrrec de Daniel Climent.

- Dimarts 21: IV Seminari permanent: La immigració a Alacant. Conferència: “El programa integral de inmigración en Villena: una experiencia novedosa”, a càrrec de Juan Ángel Conca, Tècnic d'Immigració de la Regidoria d'Atenció Social de l'Ajuntament de Villena.

- Dimarts 21: II Taller sobre tradicions i festes populars d'Alacant. Mesa redonda: Les Fogueres. Coordina: Miguel Ángel Company (Foguera Sèneca-Autobusos).

- Dimarts 21: Roda de premsaper a la presentació de Llibres lliures en La Seu: La Seu se suma al moviment Bookcrossing. L'alliberament dels llibres és un moviment internacional que promou l'alliberament desinteressat de llibres en un lloc accessible al públic amb l'esperança que algú els arreplegue, Llija i mantinga en circulació, alliberant, al seu torn, el mateix o un altre llibre. Participen: Manuel Alcaraz Ramos, director de la Seu Ciutat d'Alacant, José Lluïu Casal, coordinador de la iniciativa Llibres Lliures, Concha Bru, directora de la Universitat Permanent de la UA.

- Dijous 23: Nova cita amb Alacant: un joc literari: El detectiu Terratrémol en el país de les Meravelles.

- Dijous 23: IV Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Sessió “Un pintor: Emilio Varela”, a càrrec de Carlos Mateo, Gestos cultural.

- Dijous 23: Escriure El País (II Enllustre) amb Lliris Picó (Ibi, l’Alcoià, 1972; viu a Alacant). Coordina: Mari Àngels Francés. Col·laboren: Departament de Filologia Catalana, Secretariat de Promoció del Valencià, Secretariat de Cultura, Centre d'Estudis sobre la Dona, El País i Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

- Dilluns 27 i dimarts 28: Homenatge a Miguel Hernández, una nova aproximació a la vida i obra del poeta oriolà, mort en la presó d'Alacant un 28 de març. Un homenatge des de l'afecte i el reconeixement. Col·labora: Bancaixa. Dilluns 27: 20'15h. Presentació del llibre Algunos de los nuestros, sobre todo Miguel Hernández, i alguns dels nostres, de Juli Martínez Amorós i Manuel Parra Pozuelo, a càrrec de Manuel Alcaraz,Josep V. Forcadell i José A. López Vizcaíno. Dimarts 28: 10-11.30h. Tallers sobre Miguel Hernández en la Seu, animadores i animadors socioculturals explicaren la vida del poeta a xiques i xics del CP Sant Roc per mitjà d'activitats lúdiques i participatives; 12-13'30h. Homenatge de la Universitat d'Alacant a Miguel Hernández, ofrena floral al monument del poeta a la Plaça dels jutjats de Benalua, on es troba la presó on morirà. Lectura de poemes a càrrec dels assistents: xiques i xics, representants institucionals, professorat i representants de la Universitat; 16'30-20h. Lectura de poemes i textos dedicats a Miguel Hernández en la Seu, a càrrec de grups poètics i literaris d'Alacant, amb la coordinació de Manuel Parra Pozuelo; 20.15h. Conferènciaen la Seu “Miguel Hernández y Pablo Neruda: historia de una amistad truncada por la muerte”, a càrrec de Carmen Alemany Bay, directora del Centre d'Estudis Mario Benedetti de la Universitat d'Alacant.

- Del dimecres 29 al divendres 31: Cicle “Noves fronteres de l'astronomia II”.

- Dijous 30: IV Seminari permanent sobre normalizació lingüística a Alacant: l’observatori de la llengua. Sesió: Les revistes en català a càrrec de representants de les revistes Nat, Descobrir Mes a Mes, Mètode i Caramella. Directors: Josep Forcadell, director técnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i Ferran Isabel, tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA.

Abril

- Dilluns 3: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Conferència“El espacio público como patrimonio de una ciudad”, a càrrec de Pablo Martí Ciriquian, UA.

- Etnociències. Sessió: Etnomatemàtiques: numerologia i geometria en la vida quotidiana, a càrrec de José Antonio Mora, professor de Matemàtiques (IES Sant Blai) i Salvador Caballero, professor de Matemàtiques i assessor del CEFIRE d'Alacant.

- Dimarts 4: Aula de debat feminista. Formació d'un grup estable de referència a Alacant, de debat continu i formació feminista a fi de desenvolupar fórmules per a superar la realitat sexista i androcéntrica. El tema central de debat durant este curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- Dimarts 4: Conferències en Instituts d'Educació Secundària: Cicle “Alacant una història per a descobrir” (director del cicle Jaime Molina Vidal). IES Badia Baver, conferència“Alicante una historia para descubrir. La Época Contemporánea” per Mónica Moreno Seco, professora titular d'Història Contemporània de la UA.

- Dijous 6: “Alacant, un joc literari. Terratrémol en el país de les meravelles”. Intervé: Llum Quiñonero.

- Dijous 6: “Escriure El País (II cicle)”. Intervé: Rafa Gomar (Gandia, la Safor, 1955). Coordina: Mari Àngels Francés. Col·laboren: Departament de Filològia Catalana, Secretariat de Promocío del Valencià, Secretariat de Cultura i Centre d'Estudis sobre la Dona de la UA, Institut Interuniversitari de Filològia Valenciana, El País.

- Dijous 6: IV Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Sessió “Un dirigente comunista: Rafael Millá”, a càrrec de Francisco Moreno, Historiador.

- Dijous 6: Conferències en Instituts d'Educació Secundària: Cicle “Alacant una història per a descobrir” (director del cicle Jaime Molina Vidal). IES Gran Via, conferència “Alicante una historia para descubrir. La Época Contemporánea” per Mónica Moreno Seco, professora titular d'Història Contemporània de la UA.

- Divendres 7: “III Encontre SIC: L'impuls progressista a la societat de la informació. El Pla Avança. La Modernització de les Administracions Públiques”. Intervindran: Ignasi Pla, president de la Fundació Societat i Progrés i secretari general del PSPV-PSOE, Inmaculada Rodríguez, secretària d'Economia i Ocupació de l'Executiva Federal del PSOE, David Cierco, director general per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Domingo Laborda, director general de Modernització Administrativa del Ministeri d'Administracions Públiques. Organitzen: Fundació Societat i Progres i Organització Sectorial Societat de la Informació i del Coneixement del PSPV-PSOE

- Dimecres 12: Taula redona “75 Aniversari de la II República: una època d'avanços jurídics, socials i polítics”, integrada per Lluis Torró, Facultat d'Econòmiques de la UA, Mónica Moreno, Facultat d'Història de la UA, Juan Martínez, Professor d'Història de Secundària. Organitza: Esquerra Unida País Valencià / Partit Comunista del País Valencià.

- Dijous 20 a dissabte 22: VIII Reunió d'Economia Mundial. La Societat d'Economia Mundial, celebra la seua VIII Reunió Anual a Alacant, per a tractar diversos problemes vinculats a globalització, desenvolupament, empresa i empresaris en l'economia mundial, desenvolupament sostenible, comerç i integració, i Unió Europea. La societat està integrada per professors d'Economia Mundial de diverses universitats d'Espanya, l'Amèrica Llatina i altres països. Entre els participants d'enguany destaquen: Enrique V. Iglesias (secretari general per a Iberoamèrica en les cimeres de caps d'estat i de govern) ha sigut en el passat secretari executiu de la CEPAL i president del Banc Interamericà de Desenvolupament, Angel Vinyes, catedràtic d'Economia Aplicada, ha investigat diversos temes d'interés, entre els que destaca la seuaàmplia experiència en la Unió Europea, on ha ocupat diversos càrrecs directius, i les seues publicacions entorn de les relacions Espanya i els Estats Units, Rafael Martínez Cortiña, president de la SEM, catedràtic d'Economia Aplicada, president de la Fundació Complutense. Hi haurà prop d'un centenar de comunicants: Gerardo Fuji (UNAM, Mèxic), Emilio Fontela (U. Nebrija), Juliol Sequeiros (A Corunya), Nieto Solís (Complutense), Santos Ruesga(Autònoma de Madrid)..., entre d'altres. Coordinadors de la UA: Jose Antonio Ybarra (Ybarra@ua.es), Moisés Hidalgo Habitatal (Mhidalgo@ua.es). Universitat d'Alacant. Tel.: 965 90 36 09. http://altea.daea.ua.es/ochorem

- Martes 25 i dimecres 26: Projecte E-learning de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

- Dimarts 25: Tertúlies “Resumen de la Jurisprudencia del Tribunal de Primera Instancia y del Tribunal de Justicia de las Comunidades Europeas”, Ignacio de Medranoi “Resumen de la Jurisprudencia del Tribunal de Marca Comunitaria Español”, Francisco José Soriano, magistrat en segona instància de l'Audiència Provincial d'Alacant. Modera: Ruth Almaraz Palmero. Organitza el despatx d'advocats Almaraz-Palmero.

- Divendres 28 i dissabte 29: Projecte ODE de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

Maig

- Dimarts 2: Nova sessió de l'Aula de debat feminista. El tema central de debat durant este curs: Marques d'opressió en democràcia. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- Dijous 4: “Alacant, un joc literari. Terratrémol en el país de les meravelles”. Intervé: Jesús Moncho.

- Dijous 4: IV Seminari permanent d'història d'Alacant: persones i memòria. Sessió “Memoria e identidad ciudadana en Alicante”, a càrrec de Manuel Alcaraz, director de la Seu.

- Divendres 5 i dissabte 6: Trobada interdisciplinària i interinstitucional “Malestars en la infància i l'adolescència”. “...Els anomenats “adults” tenim la responsabilitat de reconéixer el malestar que xiquets i adolescents puguen patir i de transmetre'ls modes possibles de “fer alguna cosa amb ell”, més enllà de l'omnipotència, de la impotència o del juí moral...”. Dirigeix: Roque Hernández Núñez d'Arenes. Organitza: CO “El molinet”, Centre d'Orientació Soci – Laboral i Clínica. Patrocina: Conselleria de Benestar Social, Generalitat Valenciana. Col·laboren: Conselleria de Sanitat i Conselleria de Cultura Educació i Esport, Generalitat Valenciana

- Dissabte 6: Jornada TIC: Les TIC a la Comunitat Valenciana en educació i la seua convergència amb Europa. Intervindran entre altres: Emilio Martínez Hernández, coordinador de l'informe TIC en la C. Valenciana, José Antonio Blesa, responsable tècnic del programa Pissarra Digital i de les Aules de Futur d'Aragó, Daniel Sánchez Vázquez, responsable i coordinador d'un dels projectes de centres TIC a Granada, J. Manuel García Cabanya, catedràtic de l'àrea d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors en la Universitat d'Alacant,...

- Dilluns 8: Etnociències. Sessió: Etnoquímica: magia i química quotidiana, Antonio Serrano, enginyer industrial i professor d'IES.

- Dilluns 8: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Conferència“Patrimonio e identidad: su puesta en valor en el marco del desarrollo local”, a càrrec d'Antonio Martínez Puche, UA.

- Dimecres 10: Taula redona "La nacionalització d'hidrocarburs a Bolívia". Intervenen: José Asensi, catedràtic de Dret Constitucional de la UA, Moisés Hidalgo, professor de Desenvolupament en la UA, Jordi Pérez, coordinador de periodisme de la Universitat Cardenal Herrera – CEU. Modera: Oscar Estrada, president de la Casa de las Américas. Organitza: Casa de las Américas.

- Dijous 11: IV Seminari permanent sobre normalizació lingüística a Alacant: l’observatori de la llengua. Sessió: L’aplicació del multilingüisme a l’estat español, Joan Moles, Organització pel Multilingüisme. Directors: Josep Forcadell, director técnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i Ferran Isabel, tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA.

- Sábado 13: Jornada de debat sobre diverses actuacions urbanístiques que afecten la comarca de l'Alacantí caracteritzades per la seua insostenibilitat i per suscitar un important rebuig social. Intervindran entre altres: Miguel Angel Pavón, responsable d'Ordenació del Territori de l'Àrea Comarcal de Medi Ambient d'EU-l'Alacantí) Organitza l'Àrea del Medi Ambient d'Esquerra Unida de l'Alacantí, Susana Sánchez, portaveu d'EU en l'ajuntament d'Alacant, Carlos Arribas, membre de la Gorgera Ecologista d'Alacant i de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes, José Luis Romero, exregidor d'EU a Alacant i lletrat defensor d'EU en el contenciós del Sabinar (Sant Vicent del Raspeig), Jaume Varó, membre de la Colla Muntanyenca d'El Campello. Organitza: Àrea de Medi Ambient d'Esquerra Unida de l'Alacantí.

- Dilluns 15: Roda de premsa per a la presentació de “maig negre”.

- De dilluns 15 a dimecres 17: III Seminari Història i Clima: Catastrofisme natural. Reflexió intel·lectual i solucions tècniques (SS.XV-XIX). Directors: Armando Alberola Roma i Jorge Olcina Cantells.

· Dilluns 15:
17'00 h. “Procesos de riesgo con origen natural: una constante en relación entre hombre y medio”, professor Francisco Calvo García-Tornel, Universitat de Múrcia.
17.45 h. “Inundaciones en el SE ibérico durante el siglo XIX: respuesta social y acción política”, professor Jorge Olcina Cantells, Universitat d'Alacant.
19.00 h. “Sequías en la provincia de alicante durante el siglo XIX. Aspectos metodológicos y repercusiones socioeconómicas”, professora Ruth Zamora Pastor, Universitat d'Alacant).

· Dimarts 16:
17'00 h. “Riesgos y catástrofes naturales en la Valencia de la edad moderna. Empirismo y reflexión técnica”, professor Tomás Peris Albentosa, IES. Arabista Ribera de Carcaixent.
17.45 h. “Riesgos naturales, ciencia y técnica en el Setecientos valenciano”, professor Pablo Giménez Font, Universitat d'Alacant.
19.00 h. “La percepción del desastre: libros, lectores y lecturas de un género”, professora Ofelia Rei Castelao, Universitat de Santiago de Compostel·la.

· Dimecres 17:
17.00 h. “L’impacte dels terratrèmols a la societat catalana a l’època medieval: mentalitat i religiositat popular”, professor Antoni Riera Melis, Universitat de Barcelona.
17.45 h. “Terremotos en la España de la primera mitad del siglo XVIII: de Montesa (1748) a Lisboa (1755), professor Armando Alberola Roma, Universitat d'Alacant.

- Dimarts 16: IV Seminari permanent: La immigració a Alacant. Conferència: “Inmigración y discapacidad: un binomio desconocido”, a càrrec de Severo Gregorio, president de l'Associació AIMDIS (“Associació d'Immigrants Discapacitats” d'Alacant). Dirigix: Carlos Gómez Gil.

- Del dimarts 16 al diumenge 21: Maig Negre, segona trobada sobre novel·la i cine negre. Autors i especialistes parlen sobre la seua obra i la influència de la realitat en les seues creacions literàries.

· Dimarts 16:
20.15h. El Peso De La Realidad. Andreu Martín debat amb David C. Hall sobre la influència dels fets reals en les seues novel·les, en la creació literària i en el gènere negre.

· Dimecres 17:
20.15h. Personajes En Serie. Trobada amb Alicia Jiménez Barlett. Presentada per Ximo Quílez.

· Dijous 18:
18'30h. De La Sección De Sucesos A La Ficción Criminal. El periodista i estudiós David G. Panadero analitza el procés per mitjà del qual un succés real es converteix en material de ficció. Amb entrevistes filmades a guionistes i productors de cine (Carlos Pérez Merinero, Pedro Costa…) i a professionals de la criminologia.
20'30h. Policías De Verdad. Del periodisme d'investigació a la ficció criminal. Presentació de la novel·la Grup antiatracaments. Col·loqui amb l'autorMarià Sánchez Soler.

· Divendres 19:
18'30h. Negro Total. Materiales de contraban davall el gènere negre. Marià Sánchez Soler explica el contingut del cicle cinematogràfic i el procés seguit pels seus creadors.
19h. El Thriller Político: El Activismo Nacionalista Irlandés. De la Novela al Cine. John D. Sanderson, professor de cine i literatura de la universitat d'Alacant. JUEGOS DE LÁGRIMAS (The cryinggame de Neil Jordà.) Stephen Rea, Miranda Richardson. Col·loqui i debat.

· Dissabte 20:
18h. Narc, de J. Carnahan, 2003, amb Ray Liota i Jason Patric.
20h. Distrito 34: Corrupción Total (Q & A Questions and answers) de Sydney Lumet, 1990, amb Nick Nolte i Thimoty Hutton

· Domingo 21:
18h. Ajuste De Cuentas (City of industry de John Irvin 1996) amb Harvey Keitel, Stephen Dorff.
20h. Lantana, de Ray Lawrence 2001 amb Anthony LaPaglia, Rachael Blake i Bárbara Hershey

Director del Maig Negre: Marià Sánchez Soler. Col·laboren: Llibreria 80 Mundos, Taller de Cine del Secretariat de Cultura de la UA.

- Divendres 19: Roda de premsaper a la presentació de “Metges que van ser d'Alacant”.

- Dissabte 20: Joves en valencià. Jornada per a la creació d'un espai de comunicació, debat i intercanvi d'experiències, integrant diferents expressions culturals, polulares i cíviques en valencià , especialment dirigides als jóvens: taula redona, conferència , taller, pel·lícula, monòlegs i teatreen valencià, concert i festa. Organitza: Consell de la Joventut d'Alacant – Aldarull – Casal Jaume I d'Alacant. Col·labora: Observatori de la Llengua.

- Dilluns 22: Etnociencias. Sessió: Etnozoologia: del mite a la mútua adaptació. Carlos Martín Cantarino, Professor d'Ecologia de la UA, i Daniel Climent.

- Del dilluns 22 al divendres 26: Metges que van ser d'Alacant. A través de les biografies de cinc metges nascuts en la província d'Alacant s'efectua un breu recorregut per la pràctica de la medicina des del segle XVIII al XX. Coordinadors José Tuells i Susana Ramírez. Col·labora: Col·legi Oficial de Metges d'Alacant.

· Dilluns 22:
Tomás Manuel Vilanova Muñoz y Poyanos (1737 – 1802), Luis Garrigós, doctor en Químiques.

· Dimarts 23:
Francisco Xavier Balmis y Berenguer (1753 – 1819), José Tuells, metge i professor de Salut Pública de la UA, i Susana Ramírez, doctora en Història.

· Dimecres 24:
José María Ezquerdo Zaragoza (1842 – 1912), Antonio Rey González, metge.

· Dijous 25:
Evaristo Manero Mollá José Tuells i Susana Ramírez

· Divendres 26:
Francisco Mas Magro (1879 – 1958), Francisco Mas Magro, metge.

- Dimarts 23: Jornada de treball sobre la futura Llei d'Igualtat. Participen entre altres: Concepció Collado Mateo i Elena Simón, Codirectores de l'Aula de Formació i Debat Feminista, Consuelo Catalá, secretària general Igualtat PSPV, Soledad Murillo, secretària general de Polítiques d'Igualtat, Mar Esquembre, Coordinadora Acadèmica Seu Ciutat d'Alacant. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

- Del dimecres 24 al dissabte 27: Setmana Mediambiental. Estes sessions, organitzades pel Consell de la Joventut d'Alacant i WWF/Adena Alacant, dins del marc de col·laboració que ambdós entitats tenen subscrit i que es plasma en l'àrea de treball i voluntariat sobre medi ambient (Àrea Verda).

· Dimecres 24:
Posidonia oceànica: importància, conservació i amenaces. Miguel Ángel García Pérez. WWF/Adena Alicante.

· Dijous 25:
Impactes de les obres litorals en l'ecosistema costaner: ports deportius, regeneracions de platges i vertits d'efluents de desaladores, Miguel Ángel García Pérez. WWF/Adena Alicante.

· Divendres 26:
Cambia d'energia. El canvi climàtic. Nacho Redondo Aranda i Nuria Moreno Sanchos, Portaveu i Responsable de la Campanya de Canvi Climàtic del Grup Miguel Ángel García Pérez. WWF/Adena Alacant.

· Dissabte 27:
Reforestació a Monfort. Eixida des de la Seu a les 10h. Eixida de camp: desplaçament a la Serra de les Àguiles, partida de les Espilleres de Monfort on Adena du a terme la reforestació d'una parcel·la de 13,5 ha.

- Dissabte 27: II Col·loqui Amnistia Internacional. 10.30h: Roda de premsa . 11h: Presentació de l'informe Anual 2006 d'AI per Eva Suárez-Plans, coordinadora de campanyes d'AI Espanya. Amb les intervencions de: M. Ángeles Amorós, presidenta de Càritas, i Adam Aliaga, director de cine. 12.15h: Torturas y “guerra contra el terror”: la seguridad como límite de las libertades, Rafael Escudero Alday, professor titular de Filosofia del Dret de la Universitat Carles III de Madrid. 16.30h: Projecció del documental d'Isabel Coixet Viaje al corazón de la tortura (2003). 17.30h: Col·loqui-taula redona. Intervindran: Eva Suárez-Plans, Rafael Escudero Alday.

- Dissabte 27: Curs de formació “Educació assertiva per a xiquets/s'hiperactius/as i altres xiquets/es difícils”. Ponent: Ángela Magaz, psicòloga clínica, consultora i investigadora, ponent en activitats internacionals per a pares i professionals de la sanitat i l'educació, coautora de llibres, tests i programes d'intervenció, col·laboradora en diversos mitjans de comunicació, directora de Projectes del Grup ALBOR-COHS i presidenta de la Fundació per a la Promoció de la Qualitat de Vida: CALVIDA. Acreditat per l'Institut Superior de Formació del Professorat del MEC, reconegut pel Ministeri d'Educació i Ciència com a activitat de Formació Permanent del Professorat. Organitza: CALVIDA Fundació per a la Promoció de la Qualitat de Vida.

- Dilluns 29: Taula redona “Conciliació de la vida laboral i personal: l'escola actual, permet la integració de les dones en el món del treball?”. Intervenen: Ofelia Vila, secretària Confederal de la Dona CC OO-PV, Pepa Sánchez, presidenta de la Federació d'AMPA “Enric Valor” i presidenta de la Confederació d'AMPA del PV “Gonzálo Anaya”, Javier Pérez Ferré, responsable de la Secretaria de la Salut Laboral de la Unió Intercomarcal l'Alacantí – Les Marines de CC OO-PV. Modera: Paco Sellés, Federació d'Ensenyament CC OO-PV.

- Dilluns 29: IV Seminari permanent de patrimoni urbà i territorial d'Alacant. Sessió: Arqueologia industrial en el medi rural: proposta d'inventari i situació actual d'un patrimoni agrícola, Gregorio Canals Martínez, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant.

- Dilluns 29: Seminari “Gestió turística de centres històrics”. Sessió: “Planificación y ordenación del uso recreativo en centros históricos”, Juan Manuel Dávila Linares, Escola Oficial de Turisme, UA. Organitza l'Escola Oficial de Turisme de la UA.

Juny

- Dijous 1: “Alacant, un joc literari. Terratrémol en el país de les meravelles”. Intervé: Gerardo Muñoz.

- Divendres 2: Presentació de la pàgina Webespaicultural.es . Espai de trobada en què totes les persones amb inquietuds culturals poden participar, bé exposant la seua obra artística, escrivint un relat, conte o poesia, comptant quelcom relatiu als costums i tradicions de qualsevol punt del planeta, comentant quelcom sobre les arts de l'escena: teatre , cine, música, dansa, etc. O enviant un article sobre el tema monogràfic que la revista virtual proposa. Presentació de dos curts i actuació musical.

- Dijous 8: Presentació de la Liga de Alicante de la Educación y la Cultura Popular. Participen: Alfredo Rodero Ruíz, president de la Lliga d'Alacant de l'Educació i la Cultura Popular, Joaquín Perea, vicesecretari General i Organització de la Lliga i Victorino Majoral Cortés, president de la Fundació CIVES i de la Lliga Espanyola de l'Educació i la Cultura Popular, que parlarà sobre “Educación y Ciudadanía en el Estado Laico”. La Lliga Espanyola de l'Educació i la Cultura Popular és una Organització Laica de Solidaritat que va nàixer el 1986 de la voluntat d'un grup de professionals de l'educació preocupats per permetre accedir a tots a l'Educació i la Cultura davall el principi d'exercir plenament la seua ciutadania i d'establir de forma duradora una societat més justa, més lliure i més solidària.

- Dijous 8: IV Seminari permanent sobre normalizació lingüística a Alacant: l’observatori de la llengua. Sessió: Conclusions i propostes per a Alacant. Directors: Josep Forcadell, director tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i Ferran Isabel, tècnic del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA.

- Lunes, 12 de juny, 11.30h. Roda de premsa. Presentació de la Foguera SIGA/SEU 2006. Participen: Manuel Alcaraz Ramos, director de La Seu Ciutat d'Alacant;Pablo Rico, director del Simposi Escultura Alacant (SEA); Massimo Pisani, artista.

- Dimarts 13: Dins del programa de Festes de la Foguera SEA/SEU 2006, taula redona La foguera com a objecte artístic. Intervenen: Manuel Alcaraz, Segon García, Ricardo Granja, Massimo Pisani, Albert Poveda. A l'acabar presentació del Llibret i ninots.

- Dimecres 14: Dins del programa de Festes de la Foguera SEA/SEU 2006, conferènciaImágenes de fuego, a càrrec de Pablo J. Rico. Videoproyecció sobre el foc d'Eugenio Ampudia. Degustació de coca amb tonyina

- Dijous 15: “Alicante, un juego literario. Terratrèmol en el país de las maravillas”. Relat de Llum Propietari i epíleg.

- Dijous 15: Jornada i Mesa Redona Nova cultura del territori, en què participen Antonio Prieto, vicepresident del Col·legi Professional de Geògrafs de la Comunitat Valenciana, Jesús Quesada, arquitecte i vocal del Col·legi Professional d'Arquitectes, Jorge Olcina, catedràtic de la UA, Fernando Vera, catedràtic de la UA, Pep Nebot, Conselleria del Territori i Habitatge, Santiago Gambín, professor de Dret de la Universitat Cardenal Herrera, Benjamí Ortuño, Consultor Ambiental. Organitza el Col·legi Professional de Geògrafs de la Comunitat Valenciana.

- Divendres 16: Plantà de la Foguera SEA/SEU2006. Seu Ciutat d'Alacant i SIGA en el Castell de Santa Bárbara.

- Dimecres 21: Cremà de la Foguera SEA/SEU2006. Seu Ciutat d'Alacant i SIGA en el Castell de Santa Bárbara.

- Dilluns 26: Presentació del curtmetratge Abre la puerta, realitzat pels alumnes del Centre d'Educació Permanent d'Adults Giner de los Ríos d'Alacant. Xarrada i col·loqui amb les actrius i els actors. Participa: José Miguel González Pérez. Més informació: 965 20 00 09, Rafael Chicoy. Organitza: CEP Giner de los Ríos d'Alacant.

- Dimecres 27 i Dijous 28: Jornades Tècniques del Projecte “Análisis y evaluación de Programas Universitarios para Mayores”. Es tracta d'un projecte nacional d'I+D finançat pel Ministeri de Treball i Assumpte Socials que pretén dur a terme un anàlisi i avaluació exhaustiva dels programes d'ensenyances especialitzades per a majors que existixen en les universitats espanyoles i que s'impartixen sota la denominació d'Estudis Universitaris per a Majors. Institució coordinadora: Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

- Dimecres 28: Presentació del llibre: “Biografía lírica de una libertad cautiva: Miguel Hernández”. Participen: M. Consuelo Frannco Gútiez, autora de l'obra; José Antonio Suárez, filòsof, poeta i acadèmic; Rosario Salinas, poeta i escriptora.

- Dijous 29:Curs “Les biblioteques i els drets de propietat intel·lectual” Organitza: Associació Valenciana d´Especialistes en Informació (AVEI)

- Dijous 29: altres dimensions de l'escultura actual. Taula redona: “Perspectivas e intuiciones acerca de la escultura contemporánea”. Participen: Concha Jerez (artista multimèdia), José Manuel Eixut (professor de la Universitat Miguel Hernández – Altea). Eugenio Ampudia (artista multimèdia). Pablo J. Rico (director del SEA). Organitza Simposi Escultura Alacant.

Juliol

- Dimecres 5: Congrés EMCIS (Europen and Mediterranean Conference on Information Systems). Del dimecres 5 al divendres 7 de juliol.

- Dilluns 10. Comença el II Trobada d'Alacant d'Anàlisi Política. Per segon any la Seu Ciutat d'Alacant es convertix en un fòrum privilegiat per a analitzar amb tranquil·litat el que ha sigut el curs polític que conclou i realitzar pronòstics per al pròxim. Amb polítics, analistes i periodistes i obert a la participació del públic. Del dilluns 10 al divendres 14 de juliol. Es desenvolupen conferències i taules redones amb la participació de diputats, senadors, analistes polítics, periodistes, catedràtics i professors d'universitat.

· Dilluns 10:
19h. Presentació: Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d'Alacant
20.15h. Mesa redona: Josep Aguiló, catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat d'Alacant
Juan Ramón Gil, director del diari Informació
Kepa Aulestia, Analista polític, assessor editorial del Grup Vocento
Manuel Alcaraz Ramos, professor de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant

· Dimarts 11:
Políticas de Igualdades
19h. Soledad Murillo. secretària general de Polítiques d'Igualtat del Ministeri de Treball i Assumptes Socials
20h. Debat amb la participació de dones de l'Aula de Debat Feminista de la Seu Ciutat d'Alacant.

· Dimecres 12:
El Modelo Territorial
19h. Mesa redona: Alejandro Muñoz-Alfons, portaveu del Partit Popular en la Comissió de Defensa del Senat.
Gaspar Llamazares, coordinador General de IU, Diputat
Ramón Camp, vicepresident del Parlament de Catalunya per CiU
Ramón Jáuregui, portaveu del Grup parlamentari Socialista en la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats.

· Dijous 13:
LA REFORMA CONSTITUCIONAL
20 h. Mesa Redona: Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona
Eliseo Aja, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona
Carlos Elordi, periodista
Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla

· Divendres 14
19.15h. Presentació del Llibre España inacabada de Joan Romero amb Javier Pérez Royo, Manuel Alcaraz, Gerardo Muñoz, i l'autor.
20.15h. Debat de Clausura: Diego López Garrido, portaveu del grup parlamentari Socialista en el Congrés dels Diputats
Vicente Martínez Pujalte. portaveu del grup Popular en el Congrés dels Diputats

- Enguany en la Seu, del 17 al 21 de juliol, se celebren els següents cursos de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira:

· “Cultura popular, llengua i educació”
· “Investigació qualitativa: de la pràctica a la teoria”
· “La II república i la guerra civil des de la perspectiva actual”
· “Residus i contaminació”

- Seminari Urbanisme Corrupció i Delinqüència:

· Dilluns 17
Inauguració del cicle URBANISME
Cándido Conde-Pumpido, fiscal general de l'Estat

· Dimarts 18
Especulación urbanística y corrupción de la democracia
Manuel Alcaraz Ramos, professor titular de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant
Presenta: Ramón Martín Mateo, catedràtic emèrit de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant

· Dimecres 19
Corrupción urbanística y proceso penal
Antonio Vercher, fiscal de sala del Tribunal Suprem, Coordinador de Medi Ambient i Urbanisme.
Presenta: José María Asencio, catedràtic de Dret Processal de la Universitat d'Alacant

· Dijous 20
Corrupción urbanística: una perspectiva desde el derecho mercantil
Juan José López Ortega, magistrat de l'Audiència Provincial de Madrid i Jesús Quijano, catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de Valladolid.
Presenta: Esperanza Gallego, catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat d'Alacant

· Divendres 21
Urbanismo y delincuencia: el caso de la Costa del Sol
Alejandra Gómez-Gespes, professora de l'Institut Andalús Interuniversitari de Criminologia. Universitat de Màlaga
Presenta: Carmen Juanatey, directora de l'Escola Universitària de Criminologia de la Universitat d'Alacant

 

 

 

· Conferències

Setembre

- Dimarts 4: Conferència “El futuro del comercio. ¿Qué nos espera?”, a càrrec d'Ignacio Cruz Roche director general de Política Comercial del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Presentació: José Ignacio Pastor, vicepresident i Carmen Sánchez Brufal, vocal de la Fundació Societat i Progrés.

- Dimarts 4: Conferència “Astronomía, ciencia y cultura en el Mundo Antiguo: eclipsando el sol y desvelando realidades”, a càrrec de Juan Antonio Belmonte, investigador de l'Institut Astrofísic de Canàries.

Conferència a càrrec del Sr. Juan Antonio Belmonte

 

- Divendres 16: Conferència “Generar armonía en las relaciones mediante la sabiduría espiritual”, a càrrec de Patricia Mayer, professora de pensament positiu, meditació Clavill Ioga i desenvolupament personal de l'Associació Espiritual Mundial Brahma Kumaris. Organitza: Associació Brahma kumaris d'Alacant.

- Dijous 20 i divendres 21: Conferència“Vencer la soledad es posible”. Organitza la Fundació Dasyc.

- Divendres 21: Conferència per a la presentació de la Clínica Euromed a Alacant. Especialistes del Centre Euromed de Mielno, Polònia, presentaran un detallada anàlisi del seu programa, dirigit a la rehabilitació de les funcions motores en pacients amb dany cerebral, paràlisi cerebral i altres patologies de disfunció muscular i que té com a resultat la normalització dels patrons i funcions motores del tronc i extremitats del pacient. Organitza l'Associació de Pares amb Xiquets Especials d'Alacant (APNEA).

Octubre

- Dimecres 19 i dijous 20: Fòrum: els majors i la política. Espai per a tractar de les polítiques socials referents als majors, analitzant als polítics i la seua actitud amb este col·lectiu. Es debatran els punts de vista des d'opcions polítiques diferents sobre què es pot fer a favor d'aquesta minoria, que hauria de tindre un pes específic en la societat i que, no obstant, només compta amb fins propagandístics en les campanyes electorals. Amb la participació de persones que acudixen a la Universitat Permanent perquè exposen les seues opinions i propostes. Organitzen: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA i l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

· Dimecres 19:
Obertura del Fòrum: Presentació general del Fòrum a càrrec d'IgnacioJiménez Raneda, rector de la UA, Jesús Pradells, vicerector d'Extensió Universitaria de la UA i José Beviá, exvicepresident del Congrés dels Diputats. Conferència: Mayores, sociedad y política, a càrrec de Manuel Jiménez de Parga, expresident del Tribunal Constitucional.

· Dijous 20:
Conferència: Los mayores y los partidos políticos. Tratamiento de los mayores en los programas electorales. Nicolás Sartorius, advocat, exdiputat a Corts Generals.

- De dilluns 24 a divendres 28: La teoria de la relativitat per a profans. Amb motiu del Centenari de la Teoria de la Relativitat s'organitza aquest curs, que inclourà una explicació accessible a les persones no especialistes en física, la figura d'Einstein i el significat cultural i científic de la Relativitat. A càrrec de Carmen Mataix, professora jubilada de Filosofia de la Ciència de la Universitat Complutense. Col·labora l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

Presentació del curs a càrrec de la Sra. Carmen Mataix

 

Novembre

- Dijous 3: Conferència¿Pero con la Iglesia se puede dialogar?, a càrrec de Juan Manuel de Prada, escriptor. Organitza: Comissió Diocesana per al Diàleg Fe i Cultura.

- Dilluns 14: Conferència organitzada per intermón Oxfam, dins de la seua campanya “Comerç amb Justícia”, sobre com es comercialitza el café des d'Uganda i quins són els principals problemes a què han d'enfrontar-se a l'hora d'exportar este producte. Ponent: Stanley Maniragaba, treballador d'UNEX, cooperativa d'Uganda que comercialitza el café produït pels seus cooperativistes.

Desembre

- Dijous 1: Taula redona“El norte y el sur del SIDA”. Intervindran: un representant de la ONG Medicus Mundi i un representant del Centre d'Informació i Prevenció de la Sida (CIPS) de la província d'Alacant. Medicus Mundi il·lustrarà la situació actual del VIH/Sida en els països en desenvolupament, les reivindicacions de la Plataforma Sida i Desenvolupament i un estudi sobre la situació de la Sida a Moçambic. El CIPS informarà del VIH/Sida i altres malalties de transmissió sexual i el seu treball com a unitat assistencial per a reduir la prevalença de la Sida.

- Dissabte 10: Commemoració 57 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Amnistia Internacional d'Alacant organitza en la Seu diversos actes commemoratius i de caràcter reivindicatiu: Presentació de la Campanya d'AI contra la tortura, a càrrec de Jesús Ballester, peça musical interpretada pel Grup Valencià pro Música Antiga, presentació del llibre El grito. Poemas contra la Tortura, presentació un espot d'AI per Cota Zero, lectura multilingüe de la Declaració Universal dels Drets Humanament i finalment clausura de les activitats amb la interpretació d'una peça musical pel Grup Valencià pro Música Antiga.

- Dimecres 14: Conferència– Col·loqui “Francisco Figueras Pacheco”, 125 aniversari del seu naixement. A càrrec de Vicente Ramos Pérez, acadèmic C. de les RA. Espanyola i de la Història, numerari de la RA de Cultura Valenciana, cronista oficial de la província d'Alacant. Presenta Guillermo López Pérez-Marín, president fundador del CBAA. Organitza: Cercle de Belles Arts d'Alacant. Patrocina: Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

- Dijous 15: Conferènciasobre propietat industrial. Organitza el despatx d'advocats DAUDÉN i l'OAMI.

Gener

- Divendres 13: Conferència“Tu columna vertebral, la clave de tu bienestar”, a càrrec de Saman Pouramini, especialista en quiropràctica. Organitza: Saman Pouramini.

- Dimecres 25: Conferència“Memoria de aquí y de allá” colps militars, afusellaments, indis, gautxos, heroismes, anarquistes, gallecs, napolitans, catalans i sons de paradisos per Oswaldo Bayer, historiador, escriptor, periodista, guionista cinematogràfic, traductor i va ser Professor-Honorari, titular de la Càtedra Lliure de Drets Humans de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires. Organitza: Casa de las Américas. Auspicia: Universitat d'Alacant, Oficina de Cooperació i Relacions Internacionals, Consolat General d'Argentina a Barcelona.

- Dijous 26: ConferènciaQué pinta la Iglesia en la enseñanza? ¿Por qué se empeña en estar ahí? A càrrec de Xavier Quinzá, sj. Organitza: Comissió Diocesana per al Diàleg Fe i Cultura.

- Divendres 27: Conferència “Las empresas propiedad de los trabajadores. Su contribución a la creación empresarial”, a càrrec de Miguel Millana Sansaturio, president de la Confederació Empresarial de Societats Laborals d'Espanya (CONFESAL). Organitza la Sectorial d'Economia, Emprenedors i autònoms del PSPV – PSOE, comarca de l'Alacantí.

Febrer

- Dimecres 15: Conferència "El Sahara en la encrucijada de la relación internacional (países de la U.E. y países del Magreb)" a càrrec de la representant de la RASD i Front Polisario de la província d'Alacant.

- Divendres 17: Conferència“Des-ocupar al sujeto: una función” a càrrec de Roque Hernández Núñez d'Arenes, psicòleg clínic i psicoanalista, membre d'Anàlisi Freudiana, director del Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” (MIVV), Alacant. Organitza: Anàlisi Freudiana – Analyse Freudienne. Col·labora: C.O. “El Molinet” Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica.

- Dijous 23: Dins del cicle de conferències: “¿Pero con la Iglesia se puede dialogar?” que organitza la Comissió per al Diàleg Fe-Cultura de la diòcesi d'Orihuela-Alacant, conferènciaCanvis clars en la societat i en l'Església? El nou rostre de la unió dels cristians davant del turisme i les migracions a Espanya, a càrrec de Vicente Sastre i Rafael Sarachaga, sociòlegs. Col·laboren: Càtedra arquebisbe Loazes, Universitat d'Alacant i obres socials de la CAM.

- Dijous 23: ConferènciaLa globalización ha muerto: viva la seguridad, a càrrec de José María Tortosa. Organitzen Mans Unides i Oficina de Cooperació i Relacions Internacionals.

Març

- Divendres 17: Conferència“El sujeto”, per Roque Hernández. Cicle de conferències “El subjecte” entre història i estructura. Sessió: “Soñar, gozar, tal vez amar” a càrrec de María Cruz Estada, psicoanalista, psicòloga clínica, Madrid. Comenta: Lola López Mondejar, psicoanalista, escriptora, Múrcia. Organitza: Anàlisi Freudiana – Analyse Freudienne.

- Dimecres 22: Conferència inclosa en la “I Setmana per a l'eliminació de la discriminació racial”. Organitza Consell de la Joventut d'Alacant.

- Dijous 23: Conferències en Instituts d'Educació Secundària: Cicle “Alacant una història per a descobrir” (director del cicle Jaime Molina Vidal). IES Badia Baver, conferència“Alicante una historia para descubrir. La Antigüedad” per Jaime Molina Vidal, professor titular d'Història Antiga de la UA.

- Dilluns 27: Conferència“Verdad, justicia y memoria. 30 años de la Dictadura Militar Argentina”, a càrrec de Graciela Daleo, coordinadora de la Càtedra de Drets Humans de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires, membre de l'Associació Detinguts i Desapareguts de la República Argentina, exdetinguda i testimoni en el juí polític de Ginebra contra els dictadors, el seu testimoni està arreplegat en el Nunca Más d'Ernesto Sábato. Presenta l'acte Nilda Orazzi, Sociòloga, exdetinguda i sobrevivent de l'ESMA, coordinadora del Fòrum Americà de la Casa de las Américas. Organitza: Casa de las Américas. Col·labora: Oficina de Cooperació i Relacions Internacionals de la UA, Seu de la UA en la ciutat d'Alacant i Consolat Argentí a Barcelona.

- Dimarts 28: Conferències en Instituts d'Educació Secundària: Cicle “Alacant una història per a descobrir” (director del cicle Jaime Molina Vidal). IES Badia Baver, conferència“Alicante una historia para descubrir. La Época Moderna”, per Cayetano Mas Galván, professor titular Història Moderna de la UA.

- Dimecres 29: El universo profundo, Alberto Fernández (Observatori Astronòmic de la Universitat de València). Dijous 30: Microcuásares como generadores de rayos Gamma, Josep María Paredes (Universitat de Barcelona). Divendres 31: Astrofísica en el laboratorio, Miguel Ángel Satorre (Universitat Politècnica de València). Organitza: Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant.

Abril

- Divendres 7: “L'Havana Vella. Patrimoni edificat”. Tractarà un estudi de restauració i rehabilitació de l'immoble situat en l'illa 148, en el carrer Habano, 612, de l'Havana Vella, així com un estudi de la plaça Vella de l'Havana, des de la seua fundació en el s. XVI, passant per totes les seues transformacions, fins a la seua situació actual. Ambdós temes són projectes fi de carrera dels alumnes. Al final d'exposarà un documental de la vida dels alumnes durant els tres mesos que va durar la beca a l'Havana. Ponents: Angel Tomás LLoret Mauri, Davinia Pérez Olivas i Pilar García Hidalgo, alumnes d'Arquitectura Tècnica, i Miguel Rubio Lucas, alumne d'Imatge i So. Organitza: Arquitectura Tècnica de la UA.

- Divendres 7: Taula redona “La moda y sus repercusiones en la anorexia y la bulimia”. Participen: Alejandro Fernández, gerent de l'agència de models “Escala M”, José Antonio Hurtado, professor de nutrició i dietètica de la UA, Cristina Juan Díaz, model professional de l'agència “Escala M”, Leo Majúa, psicòloga de l'associació contra l'anorèxia i bulímia d'Alacant (ACABA). Organitza el Consell de la Joventut d'Alacant.

- Divendres 7: Cicle de conferències “El subjecte” entre història i estructura. En esta ocasió “No sé...”, Adriana Flórez, psicoanalista, Madrid. Membre d'Anàlisi Freudiano-Analyse Freudienne. Comenta: Esperanza Jiménez, psicoanalista. Psicòloga clínica. Organitza: Associació Anàlisi freudiana, Analyse freudienne.

- Dilluns 10: Taula redona “Deporte, juventud y salud”. Participen: Pepe Bordalàs, entrenador de l'Hèrcules CF, Paco Iborra, cap de Serveis Mèdics de l'Etosa Alacant, Nuño Jiménez Walter, professor d'educació física, Jeroni Llorca, cap dels Serveis Mèdics de l'Alacant CF, Jesús Paredes, professor de la carrera de Ciències de l'Esport de la UMH. Organitza: Consell de la Joventut d'Alacant.

Maig

- Dijous 4: Conferències en Instituts d'Educació Secundària: Cicle “Alacant una història per a descobrir” (Director del cicle Jaime Molina Vidal). IES Figueres Pacheco, conferència “Alacant una història per a descobrir. L'Antiguitat”, per Jaime Molina Vidal, professor titular d'Història Antiga de la UA.

- Divendres 12: Conferència “Desenvolupament econòmic i poder polític en els pobles andins: el cas peruà i països limítrofs”, a càrrec de Carlos Paredes González, economista peruà, vinculat amb els moviments populars de democràcia participativa i projectes de desenvolupament en els departaments de Cusco i Puno, líder de la Federació Departamental de Camperols del Cusco, sindicat que va fundar Hugo Blanco. Organitza Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicat (Moises Hidalgo).

- Divendres 12: Cicle de conferències “El subjecte” entre història i estructura. En aquesta ocasió: “Després de les petjades de Proust, a la recerca de la trobada del desig i dels seus objectes”, Genoveva Gaitán, psicoanalista membre d'Anàlisi Freudiano-Analyse Freudienne. Comenta: María Lora, psicoanalista i psicòloga clínica, membre d'Anàlisi Freudiano- Analyse Freudienne.

- Dimecres 17: Conferencia “La percepció de l'ambient cultural de la ciutat de Bucarest en el període interbélico”, pel Dr. Mircea Doru Branza, professor de la Universitat de Leiden (Holanda). Organitza Associació ARIPI.

- Dimarts 23: Xarra col·loqui “Drets humans en el Sahara occidental”, a càrrec de Aminattou Haidar, Defensora de Drets Humans Saharaui, premiada amb el V Premi Juan María Bandrés a la defensa del dret d'asil i de solidaritat amb els refugiats atorgat per CEAR.

Juny

- Dilluns 5: Cicle de Conferències de Promoció de la Cultura Científica i Tecnològica, organitzades per la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. Conferència: Contribució de la catàlisi al compliment dels objectius de Kioto, a càrrec d'Arturo Romero Salvador, doctor en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid, doctor honoris causa per la Universitat del País Basc, catedràtic d'Enginyeria Química en la Universitat Complutense, ha sigut vicerector d'Investigació de la Universitat Complutense, Premi d'Investigació en Química Aplicada “Professor Martínez Moreno”, etc.

- Dimecres 7: Cicle de Conferències de Promoció de la Cultura Científica i Tecnològica, organitzades per la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. Conferència : El paper de l'home en la creació i destrucció del relleu, a càrrec de Mateo Gutiérrez Elorza, Estudis de Geologia i Doctorat en la Universitat de Madrid. Professor adjunt de Geografia Física en la Universitat de Madrid. Sotsdirector del Col·legi Universitari de Terol. En l'actualitat Catedràtic de Geomorfología de la Universitat de Saragossa, entre altres estudis i càrrecs.

- Divendres 9: Cicle de Conferències de Promoció de la Cultura Científica i Tecnològica, organitzades per la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. Conferència: Observació de la terra i canvi global, a càrrec d'Emilio Chuvieco Salinero, Catedràtic de Geografia de la Universitat d'Alcalà, especialitzat en les aplicacions ambientals dels satèl·lits d'observació de la Terra, ha sigut professor visitant de les Universitats de Califòrnia, Berkeley, Cambridge, Nottingham i Centre Canadenc de Teledetecció, etc.

- Dimecres 14: Cicle de Conferències de Promoció de la Cultura Científica i Tecnològica, organitzades per la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant en col·laboració amb la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. Conferència: Les sequeres a Espanya: tipus i efectes, predicció, accions mitigantes, a càrrec de Manuel Ramón Llamas Madurga, Doctor en Ciències Geològiques, doctor Enginyer de Camins, catedràtic emèrit d'Hidrogeología en la Universitat Complutense, expresident de l'Associació Internacional de Hidrogeòlegs, acadèmic númerari de l'Acadèmia Europea de Ciències i Arts, acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Ciències.

 

 

 

· Tallers

- Taller de fotografia en blanc i negre. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Taller de guitarra contemporània. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Tallers de guitarra flamenca. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Taller de Crítica Televisiva organitzat pel secretariat de Cultura, Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

- Taller de lectura “Parlem de llibres”. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA.

- Taller de pintura. Organitza l'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat Permanent.

- Tallers de l'experiència (II cicle). “Eixir de casa. Les relacions entre pares i fills”.

- II Taller sobre tradicions i festes populars d'Alacant. Taula redona: Festes tradicionals. Coordina: Óscar Llopis (Raval Roig).

- Taller de cultura tradicional gitana. Organitza el Secretariat de Cultura de la UA. Dimecres 1: Comença el taller de Cultura tradicional gitana. Aquest taller està obert a qualsevol persona que tinga com inquietud “L'art flamenc” i que puga aportar el seu granit d'art i ampliar els seus coneixements sobre la cultura gitana. Es desenvoluparà els dilluns i dimecres, de 20 a 22 h, des de l'1 de març al 31 de maig.

- Dimarts 18 i dimecres 19 d'abril: Taller “creadores, lluitadores i sàvies: invisibles o ignorades?. Elena Simón imparteix aquest taller l'objectiu fonamental del qual és contribuir al reconeixement, empoderament i autoestima de les dones actuals a través de l'aplicació de l'enfocament de gènere al currículum formal i informal, la recuperació de part de l'obra humana de les dones i la comprensió de les través que van impedir i impedeixen a les dones l'accés al saber i al poder.

 

 

 

· Altres activitats vàries

Juliol

- Dilluns 10: Sol@ Davant El Perill. Monòlegs en una nit d'estiu. Per setè any consecutiu la marató de monòlegs que se celebra en Clan Cabaret, en col·laboració amb el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, selecciona als seus millors intèrprets per a amenitzar les nits d'estiu.

- Divendres 14: Cafè-Teatre. Somrients en la nit. La companyia malaguenya Síndrome Darío ofereix aquest espectacle amb el qual van guanyar l'últim certamen de teatre jove de la Junta d'Andalusia.

- Dissabte 15: Teatre Universitari: Maletes. Perquè la vida és un viatge a qualsevol part o a cap. I hi ha tantes maletes. Una producció del Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, dirigida per Juanluis Mira.

- Dilluns 17: Sol@ davant el perill. Monòlegs en una nit d'estiu. Per setè any consecutiu la marató de monòlegs que se celebra en Clan Cabaret, en col·laboració amb el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, selecciona als seus millors intèrprets per a amenitzar les nits d'estiu.

- Dimarts 18: Cafè-Teatre. Monòlegs de la Terreta. La companyia alacantina “Els 4 Genets” s'han guanyat l'aplaudiment del públic en tota la província amb aquest espectacle.

- Dissabte 22: Teatre Universitari UA: Call Center. Una comèdia àcida i trepidant com un tir, de Marc Angelet. Dirigida per Marieta Sánchez i Tomás Mestre.