Logotipo de la Universidad de Alicante con enlace a la página de inicio del servicio Cabecera de la página con enlace a la página de inicio del servicio
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

MÚSICA I DANSA

 

· Concert per la llengua. Correllengua ’05 (7 octubre)

Organitzat pels casals Jaume I d'Alacant, Crevillent, Elx, Monòver i Mutxamel i la col·laboració del Vicerectorat d'Extensió Universitària i el Consell d'Alumnes, es va realitzar el Concert per la Llengua Correllengua'05, amb l'actuació del grup Tinc Ladilles, a l'aulari II.

 

· Benvinguda a la Universitat (18, 19, 20 i 27 octubre)

El 17 d'octubre va començar la tradicional Setmana de Benvinguda a la Universitat, que tots els anys programen el Vicerectorat d'Extensió Universitària i el Consell d'Alumnes. Enguany, la Setmana de Benvinguda va comptar amb el concert de Delincuentes al paranimf, “Cinema sense interrupcions”, durant tres dies, i activitats esportives. En col·laboració amb Ràdio Alacant Cadena Ser es van fer retransmissions en directe de programes radiofònics i el tradicional macroconcert de la plaça de bous, el dijous 27 d'octubre, que va comptar amb les actuacions de Pereza, Elefantes i Belén Arjona.

Fullet de la tradicional Setmana de Benvinguda

 

Concert de Los Delinqüentes
Macro Concert de la Plaça de Bous
Macro Concert de la Plaça de Bous

 

· Concert de Nadal. OFUA, Coral universitària i Cor Enarmonia (16 desembre)

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) va debutar en el tradicional Concert de Nadal, sota la batuta del director romanés Mihnea Ignat. L’OFUA va compartir escenari amb la Coral i Cor de Cambra Enharmonia de la Universitat d'Alacant, que dirigeix Juan Luis Vázquez. Per al concert d'enguany, Mihnea Ignat va triar un repertori basat en partitures de Schubert, Fauré i Haendel. El concert es va realitzar a l'església de la Mare de Déu de Gràcia d'Alacant.

L'Orchestra Filharmònica de la UA en l'Eglésia de la Mare de Déu de Gràcia d'Alacant

 

· Concert d'Akraleuka (23 febrer)

El quintet Akraleuka va oferir un concert en el marc dels actes de la Setmana Cultural de la Facultat de Dret.

 

· Toca, toca. Els concerts joves de la UA (23 març)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària, l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i el Consell d'Alumnes, amb la col·laboració de les universitats valencianes, van organitzar “Toca, toca. Els concerts joves de la UA”,queconsten de dos concerts anuals. El primer es va celebrar el 23 de març a la sala de concerts de Sant Vicent del Raspeig Nau 8, amb les actuacions dels grups alacantins Four Room's i Nexe. Així mateix, el concert va incloure l’actuació del guitarrista americà Eric Sardinas i Anna Popotvic.

Solista del Grup alacantí Four Room's
Grup alacantí Four Room's

 

· Elefantes (31 març)

El concert d'Elefantes es va emmarcar en la gira de comiat del grup, que es va dissoldre després de deu anys de carrera, set discos en el mercat i més de 55 cançons. El grup va realitzar el concert a la sala de concerts Nau 8 de Sant Vicent del Raspeig.

El grup Elefantes en concert

 

· Música europea mediterrània del segle XVIII (3 de maig)

A la sala de graus de la Facultat de Dret va tenir lloc el recital Música europea mediterrània del segle XVIII, a càrrec de Marisa Esparza i Margit Schultheiss, intèrprets, respectivament, de flauta travessera barroca i arpa barroca de dos ordres. El programa va incloure peces de Pietro Locatelli, Bernardo Pasquini, Antonio Rodil, Jacques Hotteterre, Juan B. Cavanilles i F. Devienne. El concert va inaugurar el curs del Secretariat de Cultura “Música, interpretació històrica”, impartit per Esparza i Schultheiss.

Les intérpretes Marisa Esparza i Margit Schultheiss

 

· Concert Mozart. Orchestra Filharmònica de la UA (10 maig)

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) va oferir, al Teatre Principal d'Alacant, el Concert Mozart, en commemoració de l'Any Mozart. L’OFUA, dirigida per Mihnea Ignat, va interpretar un repertori amb peces del compositor austríac, amb les interpretacions solistes de Margherita Marseglia (violí) i Octavio de Juan Ayala (viola).

L'Orchestra Filharmònica de la UA en el Teatre Principal d'Alacant

 

· Toca, Toca. Els concerts joves de la UA (25 maig)

A l'amfiteatre del MUA, els grups de pop-rock de la UA Silvergara, Applejack, Fartones, Nexe i Injured van tocar en una nova edició de “Toca, Toca. Els Concerts Joves de la UA” per a presentar els nous enregistraments de grups universitaris alacantins emergents, que la UA ha fet, amb la finalitat de promocionar-los mitjançant una sèrie de concerts que es realitzaran d'octubre a maig.

 

· Coral Universitària (26 maig i 2 juny)

La Coral Universitària va oferir un concert en l’Acte de Graduació de l’Escola Universitària de Treball Social al Paranimf el 26 de maig i un altre en l’Acte de Graduació de la Facultat de Filosofia i Lletres el 2 de juny.

 

· Et in carne mea. Capella saetebis (27 maig)

La Parròquia de Sant Antoni de Pàdua, coneguda com la dels Franciscans a Alacant, es va convertir en l'escenari del concert de música sacra del barroc valencià Et in carn mea, títol del nou disc de Capella Saetabis dirigit per Rodrigo Madrid. El disc està dedicat als mestres de capella que van treballar a la concatedral de Sant Nicolau, a la basílica de Santa María i al monestir de la Santa Faç d'Alacant del segle XVI al XVIII.

Cartell del concert de música sacra
El grup Capella Saetabis