Logotipo de la Universidad de Alicante con enlace a la página de inicio del servicio Cabecera de la página con enlace a la página de inicio del servicio
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

PARANIMF. ARTS ESCÈNIQUES

 

Cartell del paranimf

 

Fullet del primer quadrimestre
Folleto del segundo cuatrimestre

 

· Dakota. Teatre Universitari (26 octubre)

El Teatre Universitari, dirigit per Tomàs Mestre, va representar Dakota, un text de l’autor barceloní Jordi Galcerán, el qual, l’any 1995, va obtenir el premi Ignasi Iglesias, un dels més importants de Catalunya i que, el 2004, va aconseguir el Max en la categoria de Millor Autor Teatral en català o valencià. Dakota és una història de premonicions i somnis fets realitat i planteja una qüestió essencial: la de la profecia que es autocompleix.

 

· Ambrossia. Pep Bou Companyia (8 novembre)

Es va inaugurar la programació estable del paranimf amb l'espectacle Ambrossia, a càrrec de Pep Bou Companyia. Una obra en què la poesia de Joan Brossa s'uneix al món efímer de Pep Bou, dins d'un nou treball basat en les bombolles de sabó i el vapor. En Ambrossia, un muntatge de gran plasticitat per on passeja una sèrie de personatges històrics, inventats i del món cinematogràfic, el contacte entre les bombolles de sabó i els actors generen divertides situacions que transmeten, de manera intuïtiva i suggeridora, el tema de l'existència efímera.

Espectacle Ambossia

 

· Los misterios del Quijote o el ingenioso caballero de la palabra. Rafael Álvarez ‘El Brujo’ (9 novembre) 

En Los misterios de El Quijote o el ingenioso caballero de la palabra, Rafael Álvarez ‘El Brujo’ fa un homenatge particular a l'obra més cèlebre de les lletres hispàniques, amb un espectacle basat en el text original d'Emilio Pascual. En l'obra, tot un repte per a qualsevol actor, s'entremesclen la comicitat i la malenconia, l'èxit i el fracàs, la bogeria i el bon judici, la prosa i la poesia i la mesquinesa i la sublimitat.

Sr. Rafael Álvarez "El Bruixot"

 

· H2O (un sainet del segle XXI). La Dependent, cia. de teatre (12 novembre)  

La companyia de teatre La Dependent va proposar, amb H2O(un sainet del segle XXI), un espectacle que parodia, critica i qüestiona la polèmica sobre l'aigua. Una monografia dramàtica que exposa diversos punts de vista sobre un dels elements que, com totes les grans qüestions del món, tanca conflictes. L'obra, dirigida per l’alcoià Pep Cortés, es va escenificar en el marc de la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis.

La companyia de teatre La Dependent

 

· A lo mejor me lo merezco. Escola Superior d’Art Dramàtic de València (15 novembre)

S’hi va escenificar A lo mejor me lo merezco, a càrrec de l’Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESAD). L'obra, escrita per Maribel Baiona, Antonio de Paco i Alejandro Jornet, és el projecte de final de carrera del curs acadèmic 2004-2005. El muntatge, dirigit per Jornet, està compost per diverses reflexions sobre el trànsit de la joventut a la maduresa i els problemes que això comporta. Es va emmarcar en la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis.

Escena de A lo mejor me lo merezco

 

· Des d’hom fins el món. Verdcel (16 novembre) 

La jornada d'homenatge a Ovidi Montllor va començar amb l'actuació de Verdcel, un grup, format per Alfons Olmo (veu, guitarres acústiques i percussions menors), Carles Llinares (veu, guitarres acústiques i melòdica), Estela Tormo (veu i baix), Jordiet (bateria i percussió) i Alberto Mora (guitarra i efectes), que aposta per espectacles que barregen la música i el teatre. En aquesta ocasió Verdcel va interpretar l'espectacle Des d'hom fins al món, amb actualitzacions de cançons, versions i altres referències al cantautor alcoià.

Actuació de Verdcel

 

· Deu catalans i un rus. Toti Soler, Llúcia Vives y Jordi Jané (16 novembre) 

Deu catalans i un rus és el nomque Toti Soler i Ovidi Montllor donaren als onze muntatges poètics que van realitzar durant més de vint anys. Aquest espectacle, per a Toti Soler, és una oportunitat de fer un ventall dels poemes i cançons més significatius de la vida d’Ovidi. Acompanyaven a Toti Soler la vocalista Llúcia Vives i Jordi Jané.

Deu catalans i un rus
Espectacle Deu catalans i un rus

 

Toti Soler, Llúcia Vives i Jordi Jané

 

· Homenaje a los malditos. La Zaranda (19 novembre) 

El Teatro de la Zaranda va presentar Homenaje a los malditos, un text poètic, curiós i inclassificable, com d’altres del seu autor, Eusebio Calongi, que dirigeix Francisco Sánchez. En Homenaje a los maditos, hi ha una granera que agrana versos inútils, un mestre de cerimònies que predica en el desert i un rellotge que marca el temps a ritme de vals. Els personatges que construeix La Zaranda són aquells que mai tenen la possibilitat de parlar, aquells que, més enllà de ser bons o dolents, herois o malvats, sempre estan apartats, silenciats, allunyats de la falsària palestra de la vida pública.

Espectacle "Homenaje a los malditos"

 

· Lisístrata. Teatre Universitari Clàssic (22 novembre) 

El Teatre Universitari Clàssic va interpretar Lisístrata, d’Aristòfanes, obra que, sota l'embolcall d'un llenguatge lliure i desimbolt i d'una peripècia escènica hilarant, presenta un problema greu i universal: el de la guerra i les seues conseqüències.

 

· Vares velles. Al Tall (23 novembre) 

El grup Al Tall, un dels noms més prestigiosos de la música tradiconal valenciana, va fer un concert en què interpretà temes del seu disc Vares velles (2004), replet de variacions i improvisacions dels antics gèneres de la tradició. Vares velles conté dotze temes que funcionen pels pals de jota, seguidilla, fandango vell, rumba, valset i murga.

Grup Al Tall

 

· Saudade. Luar Na Lubre (30 novembre) 

Luar Na Lubre, un dels grups de folk gallec de major projecció internacional, va presentar el seu últim treball Saudade (“absència de la terra”, en gallec), que ret homenatge als exiliats gallecs a l’Amèrica Llatina. Conté tretze temes en què es recuperen textos i material musical lligats a l'impacte de l'emigració gallega a l'altra banda de l'Atlàntic, principalment a Argentina.

Grup Luar Na Lubre

 

· Col·loqui-concert Art i compromis social. Miguel Ángel Estrella (13 desembre) 

El paranimf de la UA va acollir l'actuació del pianista argentí de fama internacional Miguel Ángel Estrella, que també va realitzar dues trobades amb els estudiants durant la jornada, a l'aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres. L'activitat s'emmarca en el conveni de col·laboració amb el Liceu Francès d'Alacant, per a la realització d'activitats culturals. Miguel Ángel Estrella ha despuntat en l'àmbit musical pel seu treball de promoció musical entre els sectors més desfavorits de la societat, fora de les grans sales de concerts i s'ha oposat activament a la utilització de la música amb finalitats merament comercials.

Fullet del Col·loqui-concert

 

Estudiants en l'Aula Magna
Actuació del pianista Miguel Ángel Estrella

 

· Medea (La extranjera). Atalaya (14 desembre) 

La companyia de teatre Atalaya va representar Medea (L'estrangera). L'obra, dirigida per Ricardo Iniesta, és una adaptació de Carlos Iniesta, a partir dels textos de Sèneca, Eurípides i Heiner Müller. L'obra, plena de color, càntics i músiques del món portades des d'Armènia, Albània, Iran o Grècia, inclou moviments escènics que mostren l'aparició de quatre Medees que encarnen els quatre elements de la natura: terra (interpretada per María Martínez), foc (Silvia Garzón), aigua (Aurora Casado) i vent (Marga Reyes i Sario Téllez).

Representació de Medea

 

· Contacto con la realidad. Tontxu (11 gener) 

Tontxu va presentar el seu cinquè disc Contacto con la realidad (2004), un treball en què el músic indaga en un nou llenguatge i busca la manera de riure’s d’ell mateix mitjançant la ironia, una manera de compondre que ha après de Javier Krahe o Albert Pla. Per a Tontxu, Contacto con la realidad és enfrontar-se a problemes de la vida, com ara els de no arribar a fi de mes, haver de donar una entrada per a una casa i no tenir diners, avions estavellant-se contra gratacels, files de cadàvers a les platges de l'estret de Gibraltar o cares de dones destrossades per les pallisses diàries dels seus marits.

El músicTontxu

 

· Dance for peace. Jeunesses Musicales World Orchestra(13 gener)

El paranimf va acollir l'actuació de la Jeunesses Musicals World Orchestra (JMWO), una formació multicultural, integrada per un centenar de músics de trenta-nou nacionalitats, amb edats compreses entre els 18 i els 28 anys. L'orquestra, dirigida pel mestre alacantí Josep Vicent, va interpretar peces d'Igor Markevitch, Joaquín Turina, Alberto Ginastera i Tchaikovsky. Així mateix, per Nadal, el Paranimf va acollir els assajos totals de l'Orquestra, que es van perllongar fins a l’1 de gener, amb l'objectiu de preparar la gira d'hivern Balle for peace. La JMWO va nàixer el 1970 i aplega cada any, després de diversos processos de selecció, els principals músics joves d’arreu del món.

L'Orchestra de músics jòvens d'arreu del món

 

· Dícese/Sacra. Companyia Patas Arriba (18 gener) 

Dícese/Sacra, un muntatge produït per la companyia Patas arriba i dirigit per Asun Noales i Arancha Sagardo, va arribar amb l’aval de sis nominacions als Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana 2005, entre els quals hi havia els de millor espectacle de dansa i millor direcció coreogràfica. A més, va ser menció especial als Premis Lladró 2004 per la interpretació de Mario Zambrano i Gustavo Ramírez. El muntatge està compost per dues coreografies autònomes.

Espectacle de Dansa "Dícese/Sacra"

 

· Tempo de Mozart. Chircovskii Dance Project(15 febrer)

El paranimf va ser l'escenari del primer dels actes de la Universitat d'Alacant dedicats a divulgar la figura i les creacions del gran compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 1756-Viena, 1791), en el 250 aniversari del seu naixement. Es tracta del muntatge de dansa contemporània Tempo de Mozart que ha efectuat la companyia Chircovskii Dance Project, amb el patrocini del Vicerectorat d'Extensió Universitaria. Amb aquest muntatge, es va inaugurar la programació del segon quadrimestre del paranimf.

Fullet de Tempo de Mozart
La companyia Chircovskii Dance Project

 

· Love union peace. Vargas Blues Band (21 febrer)

La Vargas Blues Band va presentar el seu últim treball Love, union, peace, un àlbum de rock and blues que el músic considera “el més potent” de tota el seu discografia. El títol d'aquest treball parla de l'objectiu principal que el líder de la banda pretén com a músic i ésser humà: transmetre amor i lluitar perquè l'odi acabe. Aquest disc resumeix els sentiments de Javier Vargas davant la guerra d’Iraq, que va començar durant el període d'enregistrament. Les cançons també fan referència a altres temes com les fronteres, l'emigració i l'amor.

La Banda de Vargas Blues

 

· Solo Mediterráneo. Maracaibo teatro (23 febrer) 

La Universitat d'Alacant es va unir a les celebracions del Carnestoltes amb el macroespectacle de carrer Solo Mediterráneo, de la companyia Maracaibo Teatro. En Solo Mediterráneo conflueixen la dansa, el teatre, la música i espectaculars efectes de so i pirotècnia que configuren un muntatge de llenguatge festiu i poètic i de suggeridores imatges.

Celebracions dels Carnestoltes

 

· Devenir. Daniel Viglietti (24 febrer) 

Daniel Viglietti, una de les màximes figures de la música uruguaiana, va presentar el seu últim treball, Devenir. El disc inclou important de novetats, temes emblemàtics que no estaven editats i versions de cançons de Yupanqui i Tormo. Gravat en viu, Devenir és un treball que propicia l'emoció, la reflexió i el compromís.

Fullet del Devenir
Daniel Viglietti

 

· Flying circus. Los mejores sketches de Monty Python. Yllana e Imprebís (28 febrer) 

El paranimf va ser l'escenari de l'humor absurd i surrealista a partir de textos del grup britànic Monty Python. La companyia Yllana Teatro e Imprebís va realitzar un muntatge amb els millors esquetxsdels creadors dels Cavallers de la taula quadrada i La vida de Brian, una ocasió única per a gaudir dels grans moments dels Monty Python en versió original espanyola, sense subtítols. Flying Circus, títol de l'espectacle, és la sèrie de televisió creada i protagonitzada pel conjunt d'actors.

Escena de Monty Python

 

· Olimpia o la pasión de existir. Armar Artes Escénicas y Teatro de las Sorámbulas (1 març) 

Les companyies Armas Artes Escénicas i Teatro de les Sorámbulas van presentar Olimpia o la pasión de existir, una obra sobre la gran revolucionària europea Olimpia de Gouges, qui va escandalitzar amb la seua obra contra l’esclavitud i va donar suport a la descentralització de l'estat. L'obra es va incloure en els actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

Escena de l'obra Olimpia

 

· Otras mujeres. Antonia San Juan (2 març) 

El paranimf va acollir l'actuació d'Antonia San Juan Otras mujeres. Ritme trepidant, textos àgils i divertits i una extraordinària combinació de comèdia, amb el punyent monòleg de Doña Rosita la soltera, Otras mujeres és un muntatge de monòlegs en què Antonia recupera la comunicació directa amb el públic. L'obra es va incloure en els actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

Actuació d'Antonia San Juan

 

· Scottish Ceilidh Band. Iron Broo (7 març) 

Iron Broo, una de les bandes de Ceilidh (festa tradicional escocesa d'origen cèltic) més divertides i animades de l'escena folk escocesa, va actuar a l'auditori universitari. Iron Broo ha tocat en importants festivals per tot Escòcia, on ha divertit el públic amb la seua música entusiasta i amb els seus balls. La banda està composta per quatre músics: acordió, violó, bouzouki i percussió. A més de l'actuació al paranimf, Iron Broo va realitzar una minigira per les seus universitàries de Villena i Biar. El 9 de març va actuar a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Villena, i l’11 de març a la Casa de Cultura de Biar.

La banda Iron Broo

 

· Llan de Cubel (8 març) 

El paranimf va acollir l'actuació de Llan de Cubel, un grup asturià de música folk que treballa la tradició musical de la seua terra amb un nou so. Per a això, recorre al material dels arxius dels grups asturians d'investigació etnogràfica i fa un treball complementari de camp. El repertori de la banda es completa amb els temes populars més coneguts.

Actuació del grup Llan de Cubel

 

· Alan Kelly (9 març) 

Alan Kelly és una de les millors atraccions en viu de l'escena irlandesa, amb la seua barreja de música tradicional, ritmes de salsa i jazz i l'espectacular maneig de l'acordió. Ha estat considerat per la crítica internacional com el ressuscitador de l'acordió de la música tradicional irlandesa. Amb la seua banda, Kelly ha participat en nombrosos festivals als Estats Units, Irlanda, Anglaterra, Itàlia, Alemanya i altres països d’arreu del món.

Escena d'Alan Kelly

 

· Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana (14 març) 

El paranimf va ser l'escenari de tres intenses i seductores coreografies: Sueños de éter, de Nacho Duato; Ando, de Davy Brun; i Buit, de Thomas Noone, interpretades per la companyia del Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana. Des d'abril de 1998, el Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana assumeix les tasques de promoció i difusió de la dansa. El Centre Coreogràfic produeix i coprodueix espectacles de dansa, organitza el festival Dansa València i participa en altres festivals valencians de dansa o d'altres disciplines.

Coreografia de Sueños de éter

 

· Rock & Roll en la azotea. Los Lunáticos (15 març) 

Los Lunáticos, grup compost per dos grans guitarristes del rock estatal, Santiago Campillo (ex M-Clan)  i  Miguel Bañón (Los Marañones), i el baixista anglés Steve Emery, van presentar el seu últim treball Rock and roll en la azotea, en què fusionen ritmes com el funk-rock i hard-rock.

Grup Los Lunáticos

 

· Por qué lo llaman fútbol cuando quieren decir furbol? Sinverso Teatro (16 març) 

Sinverso Teatro va presentar una absurda obra teatral d'humor gestual sobre el món del futbol. Els personatges, creats a partir d'un clown, es troben tant en el terreny de joc com en les graderies durant el partit. L'obra és un petit retrat social de la cultura existent a l’entorn del futbol.

Escena de l'obra teatral

 

· Lugares que esperan. Miranda Warning (21 març) 

El concert va inaugurar oficialment la gira d’aquest nou treball, Lugares que esperan, després de tres anys de silenci. Pretén transmetre la idea de la necessitat d'un lloc on sentir-se segur. El nou àlbum, un projecte autoproduït, és un treball personal en què han invertit innombrables esforços.

Concert de Miranda Warning

 

· Lupe y Lope, de Javier García-Mauriño (22 març) 

El Paranimf va acollir l'obra Lupe y Lope, amb María Jesús Hoyos i Rafael Calvo. Lupe i Lope són els noms que utilitzen Aurora i Lorenzo per a  xatejar, fins que arriba l'instant de contrastar la realitat virtual amb la realitat física, amb el cara a cara, per a enfrontar-se al que són realment.

Escena de l'obra "Lupe y Lope"

 

· El Chou. Pot de Plom Teatre (29 març) 

El paranimf va rebre l'actuació El Chou, de Pot de Plom Teatre, dirigida per Xavi Castillo.  La companyia de teatre alcoiana Pot de Plom, coneguda per les seues funcions de naturalesa satírica, es defineix per l’estil de crítica social.

Actuació de Pot de Plom Teatre

 

· Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (1 abril)

La Universitat d'Alacant i la Universitat de València van apostar per la realització d'un intercanvi musical i humà, que va aproximar els programes que desenvolupen les orquestres filharmòniques d'ambdues institucions. L’1 d'abril, l'Orquestra Filarmónica de la Universitat de València va oferir un concert amb un programa que s'emmarca en les activitats promogudes per a la celebració del desé aniversari de la creació de l'orquestra. Per la seua banda, l'Orquestra Filharmònica de la UA va actuar el 2 de juny al claustre de la Universitat de València.

Orchestra Filharmònica de la UA

 

· Amor, mujer y danza. Svetlana Barkun (9 abril)

La dansa hindú i oriental va arribar a l'auditori universitari de la mà de la professora, ballarina i coreògrafa Svetlana Barkun, que va presentar l'espectacle Amor, mujer y danza. La dansa hindú és una forma de ball en què s'expressen els sentiments amb els ulls i els gestos (mudras) de les mans, sincronitzant el ritme amb els peus.

Espectacle Amor, mujer y danza

 

· Metralletes. Pau Riba i De Mortimers (11 abril) 

Metralletres va ser la proposta de Pau Riba i De Mortimers, un treball musical, poètic i teatral ple d'humor. Les cançons de Riba, petites entremaliadures poètiques, transporten a l'espectador al seu univers literari, són els projectils de les paraules, les metralletres.

Escena de Metralletres

 

· Cinco voces son risas. B-vocal (25 abril) 

El grup B-vocal va realitzar l'espectacle Cinco voces son risas. B-vocal fa onze anys que practica un estil personal i diferent d'entendre la música, en què crea amb la veu els més variats sons instrumentals, a més de les melodies i cors vocals de cada tema musical. Després de més de deu anys de trajectòria artística, i per la seua qualitat i originalitat, B-vocal s'ha convertit en un dels referents de la música a capella a Espanya.

 

· Sagi-Rei (3 maig) 

El conegut artista israelià Sagi Rei va presentar al paranimf el seu últim disc Balle Acoustic Chill, un treball que reuneix versions acústiques de temes que van arribar els primers llocs de les llistes d'èxits durant la dècada dels 90 . Your loving arms (Billie Ray Martin), All around the world (Llisa Stansfield), Freed from desire (Gala) i Right in the night (Jam & Spoon) són alguns dels temes inclosos en l'àlbum. El caràcter intimista de Sagi i la seua esplèndida i versàtil veu formen la comunió perfecta amb els instruments acústics. 

L'artista Sagi Rei

 

· Projecció del curt Ropa ajustada (4 maig) 

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització del curt Ropa ajustada, produït per Vértigo Films i dirigit per Antonio Ramón. El curt narra les peripècies d'un xic que no sap lligar, encara que ho intenta de totes les maneres possibles.

Projecció de "Ropa ajustada"

 

· Dansa contemporània de la UA (11 maig) 

El paranimf va acollir l'actuació del Taller de Dansa Contemporània del Secretariat de Cultura de la UA, impartit pel ballarí i coreògraf Boris Chircovskii. El muntatge va sorgir de les improvisacions realitzades durant el desenvolupament del curs i es va basar en música experimental de sons de la natura.

Actuació de Dansa contemporània

 

· Concert de l'OFUA i Miguel Ángel Estrella (17 maig) 

El Paranimf va ser l'escenari del concert a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), sota la batuta de Mihnea Ignat. El recital va comptar amb la presència del pianista argentí i ambaixador de bona voluntat de l'ONU Miguel Ángel Estrella. L’OFUA i Estrella van interpretar un repertori integrat per peces de Mozart.

Cartell del Concert
Cartell del Concert

 

· Concert dels tallers de guitarra i percussió llatina i flamenca (18 maig) 

L’alumnat dels tallers de guitarra i percussió llatina i flamenca del Secretariat de Cultura de la UA van demostrar tot el que van aprendre durant el curs, a l'escenari del paranimf. Sota la direcció de Santiago J. Iglesias (guitarra contemporània), Baldomero Amador (guitarra flamenca), Pakito Baeza (percussió llatina) i Antonio Correas (percussió flamenca), els alumnes van realitzar una mostra dels ritmes que han practicat al llarg del curs. El concert va concloure amb una jam session d’estàndards de jazz en què participaren els quatre grups.

Concert de guitarra i percussió llatina i flamenca

 

· Electra. Teatre Universitari Clàssic (23 maig) 

Els alumnes del Teatre Universitari Clàssic, dirigits per Andrés Vinaches, van dur a escena la tragèdia de Sòfocles Electra. En el muntatge van participar 33 alumnes. Cal destacar que la música i les cançons, que el Teatre Clàssic ha incorporat en tots els muntatges, estan compostes pels integrants de la companyia i s'interpreten en directe. Igualment, el disseny del vestuari, maquillatge, escenografia i cartell també ha sigut realitzat pels alumnes.

Fullet d'Electra
Escena de l'obra "Electra"

 

· Maletas. Teatre Universitari (24 maig) 

L'obra que enguany va escenificar el Teatro Universitario és una reflexió, duta al món de l'escena, sobre el concepte de les maletes com a metàfora del viatge, de la vida. Mitjançant una sèrie d'escenes, algunes improvisades i altres escrites per Mira a partir d'una escena d'En attendant Godot, de Samuel Beckett, el planter de 18 actors va escenificar diverses històries humorístiques, dramàtiques i tendres, que es desenvolupen en escenaris com estacions de tren i aeroports.

Fullet de Maletas
Escena de l'obra "Maletas"

 

· Call Center. Teatre Universitari (25 maig) 

El Teatre Universitari ha preparat enguany el muntatge de l'obra de Marc Angelet Call Center, un text modern i actual que conta la història de cinc joves que treballen com a teleoperadors en una empresa de venda de canals de televisió. La importància de l'obra rau en el fet que transmet d'una manera contundent les relacions que els treballadors estableixen entre ells, amb l'empresa i amb el client i mostra la mentalitat d'aquest tipus d'empreses, en què el client se sent desemparat i el treballador explotat.

Fullet de Call Center
Escena de l'obra "Call Center"

 

· Dorantes. Concert de clausura del curs Cultura Tradicional Gitana (1 juny) 

El virtuós pianista David Peña Dorantes va oferir un recital de clausura del curs Cultura Tradicional Gitana, acompanyat per Pedro Peña (cant), Nano Peña (bateria), Nacho Gil (saxo) i Manolo Nieto (baix). Abans del recital, a la sala Aifos, el musicòleg Pedro Peña va impartir la ponència “Los gitanos flamencos”, que va desenvolupar el tema de les famílies que han introduït i popularitzat el flamenc al llarg de nombroses generacions.

Concert del pianista Davida Peña Dorantes

 

· Jazz Big Band (2 juny) 

La sala d'actes del Col·legi Major de la UA es va convertir en l'escenari de la Jazz Big Band, dirigida per Ramón Cardo, un dels referents jazzístics a l’estat espanyol. El concert va clausurar el Taller de Jazz, el primer curs dedicat a aquesta especialitat musical que es realitza en la UA. El concert de la Big Band, integrada per 20 alumnes (5 saxos, 4 trombons, 4 trompetes, secció rítmica completa i cantant femenina), va oferir una selecció d’estàndards de jazz.

Concert de Jazz de la Big Band

 

ESPECTACLES DEL PARANIMF
CIFRES D'ESPECTADORS
Dakota Teatre Universitari
175
Ambrossia
Pep Bou
735
Los misterios del Quijote
El Brujo
810
H2O
La Dependent
605
A lo mejor me lo merezco
Escola Superior d’Art Dramàtic de València
507
Des d’hom fins el món
Verdcel
758
Deu catalans i un rus
Toti Soler, Llúcia Vives i Jordi Jané
320
Homenaje a los malditos
La Zaranda
617
Lisístrata
Teatre Clàssic UA
740
Vares velles
Al Tall
475
Buscant la felicitat
Papallona Teatre
730
Saudade
Luar na lubre
816
Música para la paz
Miguel Ángel Estrella
355
Medea (La extranjera)
Atalaya
675
Contacto con la realidad
Tontxu
315
Dance for peace
Jeunesses Musicales World Orchestra
607
Dícese / sacra
Cia. Patas Arriba
402
Tempo de Mozart
Chiricovskii Dance Project
510
Love, union, peace
Vargas Blues Band
450
Solo Mediterráneo
Maracaibo teatro
325
Devenir
Daniel Viglietti
510
Flying circus
Yllana i Imprebís
850
Olimpia o la pasión de existir
Armar Arts Escèniques
557
Otras mujeres
Antonia San Juan
746
Scottish Ceilidh Band
Iron Broo
637
Llan de Cubel
290
Alan Nelly
75
Centre Coreogràfic Teatres GV
715
Rock & Roll en la azotea
Los Lunáticos
240
Por qué lo llaman fútbol…
Sinverso teatre
749
Lugares que esperan
Miranda warning
315
Lupe i Lope
589
El Chou
Pot de Plom
746
Orchestra Filharmònica València
531
Amor, mujer y danza
Svetlana Barkun
655
Metralletes
Pau Riba i De Mortimers
180
Cinco voces son risas
B-vocal
80
Sagi-Rei
470
Ropa ajustada
350
Dansa contemporània UA
610
OFUA i Miguel Ángel Estrella
425
Tallers de guitarra i percussió
705
Electra
Teatre Clàssic UA
746
Maletas
Teatre Universitari UA
632
Call Center
Teatre Universitari UA
710
Dorantes
506
Jazz Big Band
300
TOTAL
24.846