Logotipo de la Universidad de Alicante con enlace a la página de inicio del servicio Cabecera de la página con enlace a la página de inicio del servicio
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

PREMIS

 

· IV Premi Maisonnave de la Universitat d'Alacant a Arcadi Blasco

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió ordinària del passat 15 de novembre, va concedir l'IV Premi Maisonnave a Arcadi Blasco pel “decidit compromís en la defensa de la democràcia, els drets humans i els valors cívics”. Segons les actes de la decisió, el IV Premi Maisonnave és un reconeixement a“la seua llarga trajectòria professional en defensa de la llibertat i dels valors cívics, com també al decidit compromís amb la valoració i promoció de la cultura per mitjà de l'activitat com a creador plàstic”.

L'artista alacantí, que ha rebut el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana, ha sigut assessor per a les arts plàstiques del Ministeri de Cultura, membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica (organisme consultiu de la UNESCO) i dels patronats de l'Institut de Cultura “Juan Gil Albert” i del Museu de l'Assegurada. Ha ocupat un paper essencial en la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica d'Alacant i en la creació del fons artístic de la Universitat d'Alacant, una institució a la qual l’uneixen forts vincles. Considerat una de les figures claus de l'art contemporani, la seua obra figura en els principals museus de ceràmica i moltes de les seues creacions formen part del patrimoni cultural de les nostres comarques.

 

· Premis del Teatre Universitari

- Premi Especial del Jurat Alacant a Escena

Les tres aules de teatre universitari van rebre el Premi Especial del Jurat del certamen Alacant a Escena. El lliurament de premis als muntatges i interpretació més destacats va tenir lloc el diumenge 18 de setembre, a les 21.00 h, al Teatre Principal, durant l'actuació del grup convidat, Teatre Universitari Clàssic de la UA, que va interpretar l'obra Lisístrata. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Pedro Romero, va fer lliurament al vicerector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells, del Premi Especial del Jurat, concedit al grup teatral universitari pel seu treball continuat i pel compromís amb la formació, programació i divulgació del teatre amateur, que ha alimentat un gran planter d'actors i muntatges teatrals, molts d'aquests presentats en Alacant a Escena.

Estàtua del Premi Especial

El regidor de Cultura, Pedro Romero, fent entrega del premi al Vicerector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells

 

Muntatge del Grup teatral universitari

 

- VII Certamen de Teatre Clàssic La vida es sueño

El Teatro Universitario va obtenir amb l'obra Te invito a cenar, Hamlet el premi especial a l'Originalitat en la posada en escena i el premi a la Millor adaptació en el VII Certamen de Teatre Clàssic La vida es sueño de Moratalaz.

- I Certamen Escena Elda

El Teatre Universitari Clàssic, dirigit per Andrés Vinaches, va rebre el 12 de novembre tres guardons en el I Certamen Escena Elda, que es va dur a terme al Teatre Castelar, per la representació de l'obra Lisístrata, d’Aristòfanes. La companyia universitària va aconseguir el premi a la Millor companyia de teatre, Millor actriu de repartiment (Irene García, per la seua interpretació de la Corifeo), i el premi a la Millor direcció.

Lliurament de tres guardons a la Companyia Universitària

 

- IX Mostra Nacional de Teatre No Professional de Xest

El Teatre Universitari Clàssic, dirigit per Andrés Vinaches, va obtenir el primer premi al Millor espectacle i a la Millor interpretació femenina (Victoria Orts), en la IX Mostra Nacional de Teatre No Professional de Xest (Foia de Bunyol), realitzada del 23 d'octubre a l’11 de desembre, per l'obra Lisístrata, fruit del treball del grup estable universitari durant el curs acadèmic 2004-05. L'acte de lliurament dels premis es va realitzar el passat 11 de desembre. 

Placa conmemorativa del primer premi al Millor Espectàcle

 

- Granera d’Or

El Teatre Universitari Clàssic va rebre el premi Granera d'Or en l'àrea de Cultura, per la seua trajectòria en l'àmbit del teatre clàssic. Aquests premis són concedits per la Foguera Benito Pérez Galdós d'Alacant. L'acte de lliurament dels guardons va tenir lloc el 20 de juny a la plaça dels Germans Pascual d'Alacant.

Guardó del premi Granera d'Or

 

- XXIII Concurs de Teatre Vila de Mislata

En la XXIII Concurs de Teatre Vila de Mislata es va atorgar el premi al Millor actor de repartiment a Vicent Camps pel personatge Guillem Sirvent de Dakota, representada pel Teatre Universitari el passat 11 de novembre.

 

· La UA, subcampiona en la Lliga de Debat

La UA es va proclamar, el 8 d'abril, subcampiona de la II Lliga de Debat Universitari, organitzada per la Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives, del 5 al 8 d'abril. És la primera vegada que la UA participa en la Lliga de Debat Universitari, que es desenvolupa en llengua catalana. Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració del Vicerectorat d'Estructura i Desenvolupament Institucional i del Vicerectorat d'Extensió Universitària.

Membres subcampions en la Lliga de Debat

 

· Notari de l'Humor

En el marc d’Unicómic es va celebrar el lliurament del premi Notari d'Humor, que enguany es va concedir als dibuixants Xaquín Marín i Juan José Carbó. Carbó fou un dels més importants dibuixants assidus de l'Editorial Valenciana, el qual al costat d'un grup de destacats professionals, va consolidar en els anys 50 l’anomenada escola valenciana. Així mateix, Xaquín Marín és un dibuixant i il·lustrador nascut a Ferrol, reconegut tant a Galícia com fora de les fronteres gallegues. Amb més de 20 anys de carrera, el seu treball s'ha publicat en periòdics i revistes nacionals i internacionals: La Codorniz, Hermano Lobo, Diario 16, Le Telegramme, Teima, A Nosa Terra, El Ideal Gallego, La Voz de Galícia, etc.

El dibuixant Sr. Xaquín Marín
Menjar celebrada desprès del lliurament del premi Notari d'Humor

 

· Neruda, paral·lel 38º Sud en la XXVI Mostra de València Cinema del Mediterrani (13 / 20 octubre)

Realitzat pel taller Digital per a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i el Vicerectorat d'Extensió Universitària per a commemorar el centenari del naixement de Pablo Neruda en 2004, Neruda, paral·lel 38º Sud va obtenir el Premi al Millor Documental en la XXVI Mostra de València Cinema del Mediterrani, que es va celebrar a València. El documental va ser dirigit i realitzat per la periodista alacantina María Martín.