Logotipo de la Universidad de Alicante con enlace a la página de inicio del servicio Cabecera de la página con enlace a la página de inicio del servicio
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

TALLERS

 

· Arts plàstiques
· Cinema
· Divulgació científica
· Enologia
· Escriptura
· Música
· Oralitat
· Periodisme
· Teatre

 

Cartell del primer quadrimestre dels tallers
Cartell del segon quadrimestre dels tallers

 

 

 

 

Arts plàstiques

· Primer quadrimestre

- Ceràmica

Professor: Elías Guerrero Gonzalo

La ceràmica és una activitat que arrela en l'ésser humà de manera profunda i l’acompanya des de les èpoques més remotes, quasi des del principi trobem ceràmica en l'activitat humana, tant en forma d'utensilis d'ús comú com en qualsevol altra forma, ja siga en imitacions de la naturalesa o en representacions d'entitats superiors.

- Fotografía en Blanc i Negre

Professor: Javier Serrano Sánchez

La fotografia és un art en auge i el seu estudi i coneixement ens ajuda al desenvolupament de l'observació, de vegades, d'objectes quotidians i a fer un esforç per a comunicar sensacions als possibles espectadors. En aquests tallers, a més, es crea un fòrum de discussió entre els alumnes sobre l’ètica, l’estètica i la recerca de la comunicació a través de la imatge fotogràfica.  

- La fotografia: història i tècnica pas a pas

Professor: Ferran Bolta Bañuls

Un taller teoricopràctic que va incloure els següents punts: la llum, materials fotosensibles, la visió i càmera elemental (construcció i utilització d'una càmera fosca elemental, la càmera fotogràfica, exposició de càmeres antigues i modernes, objectius, etc.)· Segon quadrimestre

- L'Art de la Fotografia en Blanc i Negre II

Professor: Fco. Javier Serrano Sánchez

Amb aquest taller de fotografia en blanc i negre es pretén com missió el canviar la nostra mirada de l'art de la fotografia. Desenvolupar el pensament en la recerca d'una banda de l'abstracció i per una altra la investigació de les llums, ja que sense elles no seria possible la fotografia.

- Photoshop Aplicat a l'Art i la Cultura

Professors: Francisco Gabriel Ortiz Zamora i Francisco Javier Pérez Navío

En el curso Photoshop aplicat a l'art i la cultura l'alumne descobrirà les seves habilitats en el disseny gràfic i art digital amb Photoshop.

- Ceràmica

Professor: Elias Guerrero Gonzalo

Per a introduir-nos en la ceràmica, començarem amb un material senzill, l'argila vermella, amb la qual aprendrem a construir objectes que posteriorment podrem decorar de diferents maneres, basant-nos en tècniques senzilles i assequibles.

- Taller de Pintura

Professora: Mª Dolores Mula

El curs pretén estimular la creativitat i la imaginació de totes les persones amb inquietuds artístiques, sense importar el nivell de coneixements de l'alumne. A través de diferents tècniques d'observació, els alumnes aprendran a perdre la por al pinzell i l'espai en blanc, d'aquesta forma experimentaran que la pintura és un mitjà d'expressió i comunicació a l'abast de tots.

 

 

 

Cinema

· Primer quadrimestre

- Cinema en versión original

Professor: Israel Gil

Taller adreçat a alumnes interessats en el cinema com a expressió artística, que vulguen aprofundir en l'anàlisi de les pel·lícules projectades.

- Crítica cinematogràfica

Professor: Antonio Sempere Bernal

Com més va més difícil és distingir entre opinió i informació. El fet que la cadena producció-distribució-exhibició estiga, en ocasions, en les mateixes mans, provoca que els mitjans contribuïsquen a la propaganda més que a l'anàlisi. Davant d’aquest panorama la crítica és tan necessària com testimonial i un curs com aquest més pertinent que mai.

- La Ciutat dels Cineastes

Professor: José Costa Mas

Es tracta d'emfasitzar un enfocament interdisciplinar, no estrictament cenyit al cinema per se ni a la ciutat per se, sinó abocat en la relació i conjunció entre ambdós. Un nexe entre una de les manifestacions culturals més excel·lents i la més important forma d'organització social que establirem des de les òptiques de la geografia, particularment en les branques urbana, social i humanista.

- Direcció i Producció de Curtmetratges de Ficció

Professor: Antonio Diego López Vizcaíno

L'alumne serà capaç de contar històries a través de la narrativa audiovisual, fer un guió i la planificació per a la posterior visionat en pantalla. El curs és eminentment pràctic, l'alumne no només coneixerà les tècniques de producció i direcció de curts tant pel que fa a la teoria com a la pràctica, sinó que s'instruirà en el maneig de la càmera digital i l'edició de vídeo professional.

- Mestres del Cinema Nord-americà

Professor: Israel Gil Pérez

Curs predominantment teòric amb explicacions del responsable i projecció de fragments de pel·lícules, documentals i entrevistes als directors protagonistes. Cada sessió estarà dedicada monogràficament a un dels autors seleccionats.· Segon quadrimestre

- Cinema en Versió Original

Professor: Israel Gil

Projeccions: març: ciència ficció de culte; maig: metacine; juny: cinema i periodisme.

- Mestres del Cinema Europeu

Professor: Israel Gil

Curs predominantment teòric en el qual simultanejaran les explicacions del responsable amb la projecció de fragments de pel·lícules, documentals i entrevistes als directors protagonistes.

- Iniciació al Video Digital. Curs Pràctic de Realització d'Audiovisuals

Professors: Cristian Font i Pascual Ibáñez.

El curs té com objectiu que els alumnes puguin, amb un equip de vídeo digital bàsic, experimentar la narració audiovisual i conèixer els mecanismes que la formen. No es requereixen coneixements previs i està dirigit a totes les persones que desitgin iniciar-se en el món del vídeo digital.

- Les Vanguardies Cinematogràfiques. El Cinema Rompidor des dels Anys 60 fins l'Actualitat

Professor: Luis Antonio López Belda

Donar a conèixer els principals films, directors i corrents fílmiques que han permès al setè art la seva entrada en la modernitat des dels anys 60.

- Taller d’Escola i Cinema

Professor: Antoni Giner Gomis

Descobrir les possibilitats didàctiques del cinema per a la reflexió docent. Trobar nous significats sobre la professió docent a partir de la presentació de diverses mirades cinematogràfiques sobre el fet educatiu. Reflexionar sobre la importància vital de construcció d'una narració personal sobre aquesta professió.

Cartell del taller d'Escola i Cinema

 

- Direcció i Producció de Curtmetratges de Ficció

Professor: Antonio Diego López Vizcaino

Curs eminentment pràctic, on l'alumne no només coneixerà les tècniques de producció i adreça del curtmetratge, d'una forma tant teòrica com pràctica, sinó que s'aplicarà en l'ensinistrament del maneig de la càmera digital i l'edició de video professional

- Curs de Cinema: La Mirada de Amenábar

Professor: Antonio Sempere

Curs monogràfic de cinema. -Trets d'estil del cinema de Amenabar -Els temis del cinema d'Amenábar -Els curtmetratges -Els quatre llargmetratges -el que van dir els crítics.

- Taller de Cinema i Literatura. X Seminari de Cinema i Literatura: Traços del Cinema Espanyol II

Coordinador: John Sanderson

Aquest seminari contarà amb les ponències de destacats crítics cinematogràfics menjo Roman Gubern i directors com Mariano Barroso i Jaime Camí.

Sala de projecció

Presentació del seminari pel coordinador John Sanderson

 

Ponència de Roman Gubern

 

 

 

Divulgació científica

· Primer quadrimestre

- Conèixer el Nostre Clima i Predir el Temps

Professors: Jorge Olcina Campos i Enrique Moltó Montero

Adreçat a qualsevol persona interessada a conèixer les característiques dels climes del món, amb especial atenció al nostre, i a poder predir el temps des de casa seua, tant a partir de l'observació directa, com dels models informàtics disponibles en Internet.· Segon quadrimestre

- Jocs Medievals Infantils Valencians

Professor: Eliseo Andreu Cabrera

A partir d'uns coneixements bàsics sobre el joc i la seva història, ens introduirem en el context medieval mitjançant la recreació d'activitats lúdiques infantils pròpies d'aquest període històric.

- Coeducar, Ara Més que Mai

Professora: Elena Simón Rodríguez

El sexisme que sobreviu en les societats actuals té una de les seves explicacions en la vigència d'hàbits sexistes, coneixements desviats, actituds misògines i valors masclistes, que el sistema educatiu reproduïx per inèrcia i altres instàncies socials reforcen durant tot el procés de socialització.

- Anàlisi de Realitats Socials

Profesor: José Ramón Belda Medina

Anàlisi comparada de la situació social actual existent a Espanya i Estats Units fent especial èmfasi en quatre temes socials i la seva representació cinematogràfica.

 

 

 

Enologia

· Primer quadrimestre

- Cata de Vi

Professors: Oscar Carrión, Víctor Marco i Fco. Javier Martínez

Iniciació al món del vi i a la cata dels mateixos. Es pretén introduir als alumnes els conceptes teòrics de la cultura del vi, i els necessaris per a realitzar les primeres cates pràctiques descriptives.· Segon quadrimestre

- Cata de Vi

Professors: Oscar Carrión, Víctor Marco, Fco. Javier Martínez

Iniciació al món del vi i a la cata dels mateixos. Es pretén introduir als alumnes els conceptes teòrics de la cultura del vi, i els necessaris per a realitzar les primeres cates pràctiques descriptives.

 

 

 

Escriptura

· Primer quadrimestre

- Parlem de Llibres.  Club de Lectura

Professora: Anna Esteve

Un club de lectura és la reunió d'un grup de persones per compartir l'experiència de la lectura. La finalitat d'aquesta proposta és la de fer descobrir la lectura com una activitat agradable. Un espai en el qual el llibre és el protagonista i fa de reclam per dialogar, parlar, conéixer els punts de vista d'altres lectors i participar en activitats paral·leles.

- Parlem de Llibres. Club de Lectura

Professor: Joaquín Quílez Forteza

Què és un club de lectura? Un club de lectura és la reunió d'un grup de persones per a compartir l'experiència de la lectura. Un llibre al voltant del com dialogar, parlar, conèixer els punts de vista d'altres lectors, participar en activitats paral·leles.

- Escriure per a Internet

Professor: Ángel Luis Seoane Vicente

Dirigit a alumnes creatius i amb interès per l'escriptura ja sigui d'assaig, periodisme o literatura en qualsevol dels seus gèneres. Han de tenir uns coneixements sòlids d'informàtica i de navegació per Internet / correu electrònic.

- Correcció de Textos

Professor: Joan M. Perujo Melgar

Perfeccionament en els diferents nivells del sistema lingüístic i assoliment de les destreses bàsiques per als mediadors lingüístics (correctors, tècnics lingüístics, assessors lingüístics, traductors, etc.), concretades en una capacitat crítica i d'anàlisi davant les diverses dificultats dels textos.

- Taller de Correcció, Redacció i Elaboració de Textos Acadèmics

Professors: Carmen Marimón Llorca, Isabel Santamaría Pérez, Xosé Padilla García i Dolores Azorín Fernández

El curs està dirigit als universitaris que desitgin adquirir les eines i les destreses lingüístiques imprescindibles per a realitzar un treball acadèmic, sigui en l'àmbit de les ciències socials, experimentals, de la salut o humanes.· Segon quadrimestre

- Novel·la Negra: Conéixer i Treballar les Claus del Gènere

Professor: Mariano Sánchez Soler

Al llarg del curs, s'aconseguiran les bases, s'exercitaran els diferents aspectes narratius per a, al final, poder escriure un relat negre, amb l'objectiu que tots els relats escrits com producte del taller siguin publicats a final de curs (si es desitja).

 - Taller de Redacció de Blogs Culturals

Professor: Gonçal López-Pampló

Fonamentalment, s'oferirà una mirada doble al món dels blogs: des de fora, com visitants crítics; i des de dintre, com creadors d'un blog.

 

 

 

Música

· Primer quadrimestre

- Creació Musical. MIDI, Audio i Noves Tecnologies

Professor: Jose A. Bornay Llinares

Taller de creació musical basat en l'entorn de les aplicacions utilitzades. Adreçat a alumnes de telecomunicacions, imatge i so, publicitat, ciències de l'educació i gent interessada en els processos de creació musical mitjançant l'ús de les eines informàtiques més esteses.

- Guitarra Contemporània

Professor: Santiago Jesús Iglesias Hurtado

La intenció d'aquest taller és com en anys anteriors, presentar de la manera més clara, un sistema d'aprenentatge de la guitarra moderna, estructurat i seqüenciat, atenent a les necessitats culturals de la nostra societat i contenint informació més que suficient sobre com tocar la guitarra, recursos i utilitats, sent un instrument autènticament espanyol.

Alumnes aprenent a tocar la guitarra moderna

 

- Guitarra Flamenca

Professor: Baldomero Amador

La guitarra és un dels principals instruments de la música flamenca. No hem d'oblidar que aquesta, al costat del canti, ha marcat i marcarà la història del flamenc i, per tant, l'evolució de la música espanyola en general.

- Percusió Flamenca

Professor: Antonio Correas Escudero

La percussió ha estat un dels elements principals en la revolució en la música flamenca en les últimes dècades, sobretot des de la introducció del calaix, instrument que procedeix de Perú. D'aquesta manera, seguint el compàs tradicional del flamenc, la percussió ha assolit millorar la musicalitat i els ritmes flamencs, augmentant la qualitat de les composicions musicals.

- Percusió Llatina

Professor: Pakito Baeza

El taller de percussió va tenir els següents continguts: clau 3x2, patró de campana, tumbao per a conga, patró de bolero per a conga i tumba, patró de martell en el bongo, patró de bolero per a maraques, rudiments per a conga, el bongo i timbals, improvisació sobre so montuno i guaguanco, divisió rítmica de les mans, percussió per a jazz llatí i ritmes populars per a conga i timbal.

Alumnes aprenent a tocar timbals

 

- Òpera Oberta

Professor: Joaquín Quilez

El curs s'estructura de la següent manera: retransmissió en directe, a través d'Internet, de quatre òperes des del Gran Teatre del Liceu. Les sessions consten de dues parts diferenciades: una primera part, de contextualització de l'obra i notes sobre l'autor i la representació i una segona part consistent en la posada en escena de l'òpera.

Cartell d'Òpera Oberta a la Universitat· Segon quadrimestre

- Taller de Tabola. Cultura Tradicional Gitana

Professora: Mª del Mar Gea

Es pretén que aquest taller sigui assequible a qualsevol persona que tingui com inquietud l'art flamenc i ampliar els seus coneixements sobre la cultura gitana i del paper que en ella assumeix la música, el canti i el ball.

- Taller de Cançó d'Autor

Professor: Miquel Pujadó

Es tracta de donar a conèixer la gran riquesa i importància cultural i social de la cançó europea, sobretot en llengua francesa i italiana, de totes les estètiques i estils, tot superant el coneixement sovint tòpic i reduccionista que es té, reduït a uns pocs noms (Brassens, Ferré, Brel, Bécaud, Barbara, Aznavour, Domenico Modugno, Paolo Cuento, Lucio Guadaña).

- Ópera Oberta

Professor: Joaquín Quílez Forteza

Retransmissions d'òperes del Liceu de Barcelona a través d'Internet.

- Món i Formes del Flamenc: Curs Audiovisual sobre la seva Història, Desenvolupament i Continguts en el Canti, el Ball i la Guitarra

Professor: José A. Martínez Bernicola

Aproximació al Flamenc per a coneixement del seu origen, història, formes, desenvolupament i continguts dels quals es nodreix i representa, a través de les variants del canti i les lletres, el ball i la guitarra.

- Percusió Flamenca

Professor: Antonio Correas Escudero

La percussió ha estat un dels elements principals que ha revolucionat la música flamenca en les últimes dècades, sobretot des de la introducció del calaix, instrument que procedeix de Perú. D'aquesta manera, seguint el compàs tradicional del flamenc, la percussió ha assolit millorar la musicalitat i els ritmes flamencs, augmentant la qualitat de les composicions musicals.

- Creació Musical. MIDI, Audio i Noves Tecnologies

Professor: José A. Bornay Llinares

Taller de creació musical basat en l'entorn de les aplicacions utilitzades.

- Guitarra Flamenca

Professor: Baldomero Amador Santiago

Aquest curs pretén aprofundir en el coneixement de la guitarra flamenca des de la visió d'un músic gitano. Es compaginarà teoria i pràctica dintre de les hores lectives.

Alumnes aprenent a tocar la guitarra flamenca

 

- Música, Interpretació Històrica

Professores: Marisa Esparza i Margit Schultheiss

Enfocat a instrumentistes de cursos superiors o els últims del grau, sense descartar la possibilitat d'accés a joves que puguin iniciar-se directament amb l'instrument original.

- Taller de Formació Musical: Música de Càmera

Professor: Mihea Ignat. Director de l'Orchestra Filharmònica de la UA

El curs pretén difondre la música de càmera, música escrita per a un petit grup d'instruments. Així, aquesta música podrà ser executada per un petit nombre de músics.

Fullet de Música de Càmera

 

- Taller de Jazz

Professor: Ramón Cardo

El taller de Jazz és un curs que té una durada de 24 hores, més un concert de clausura. Aquest curs presenta unes bases sòlides per a l'ensenyament i pràctica del jazz, a més d'aportar una metodologia totalment inovadora respecte de l'ensenyament de la música, doncs tots els elements són duts a la pràctica a l'instant. Està dirigida a aquells que cursen estudis de música o que posseïxen coneixements musicals i que volen conèixer les tècniques bàsiques del jazz i la "Big band" de Jazz.

Cartel del taller de Jazz
Concierto de clausura del taller de Jazz

 

 

 

 

Oralitat

· Primer quadrimestre

- Tècniques de preparació d'un discurs i d´un debat

Professor: Faust Ripoll

Aquest taller té com a objectiu fomentar les habilitats discursives dels estudiants universitaris, tant pel que fa a l'elaboració de discursos orals monogestionats com també pel que fa a mantenir enfrontaments dialèctics entre diversos equips.

- Contem Contes

Professora: Rosa Fraj

En aquests moments per a totes les civilitzacions es important transmetre la seua cultura utilitzant la narració oral com la millor forma de comunicar la personalitat dels pobles, la cultura dels avantpassats. La narració oral continua formant part del patrimoni de la humanitat, encara que els mitjans de comunicació visual i d'expresió escrita siguen avui dia els mes utilitzats.

- Narració Oral

Professores: Marisel Romero Castillo i Josefina Ruiz Quevedo

Integrant continguts teòrics i exercicis pràctics, i a través de la vivència personal, es facilita als participants les eines bàsiques perquè puguin narrar contes. Per a això s'exposen i discuteixen continguts, a partir de jocs d'expressió i de narracions demostratives i d'exploració. AL finalitzar el taller cada participant haurà trobat la seva forma personal de narrar i realitzés la posada en escena d'un conte.
· Segon quadrimestre

- Curs de Narració i Expressió en Valencià "Contem Contes"

Profesor: Rosa Fraj Garzón

Descobrim el conte. Diferents tipus de narracions. Un conte per cada ocasió. Contes de tradició oral. Contes d'autor. Inventem contes. La paraula. Pronunciació. Articulació. Dicció. Vocalització. El sentit de la paraula. Tècniques de comunicació. Els nivells del llenguatge. La veu. Registres. To. Intensitat. Volum. El cos i el gest. Recursos per a la narració. El personatge. Un recurs per a contar.

- Narració Oral. Iniciació

Professores: Marisela Romero i Josefina Ruiz

Integrant continguts teòrics i exercicis pràctics, i a través de la vivència personal, s’hi facilita als participants les eines bàsiques perquè puguen narrar contes. Per a això, s'exposen i discuteixen continguts, a partir de jocs d'expressió i de narracions demostratives i d'exploració. En finalitzar el taller cada participant deu haver trobat la forma personal de narrar i realitzar la posada en escena d'un conte.

- Cròniques i Llegenda de la Ciutat

Professor: Germán Arjete

El curs té com objectiu principal dotar dels sabers i instruments necessaris perquè es recuperin per a l'oralitat, les cròniques i llegendes de les nostres ciutats, referides fonamentalment a edificis emblemàtics: castells, convents, esglésies, cementiris, edificis civils, etc.

 

 

 

Periodisme

· Primer quadrimestre

- Periodisme d'investigació

Professor: Mariano Sánchez Soler

Estudi de les tècniques d'investigació periodística. L’origen històric des del periodisme nord-americà. En què consisteix la seua pràctica en els mitjans de comunicació. Com actua sobre les notícies un periodista d'investigació. El cas espanyol.

- Taller de Periodisme. (Introducció i Anàlisi dels Mitjans Informatius)

Professors: Joaquín Collado i Jose Emilio Munera

En aquest taller es pretén fer una visió global dels mitjans de comunicació, des de les vessants teòrica, pràctica i empresarial i en el context d'un nou segle, marcat per la irrupció de les noves tecnologies i, molt en particular, per Internet.

- Crítica Televisiva

Professor: Antonio Sempere Bernal

El curs analitza, amb ulls crítics, el convuls món que travessa la televisió actual, injuriada per quasi tots, però consumida a l’estat espanyol una mitjana de 218 minuts diaris, segons les dades oficials de Sofres durant el primer trimestre d'any 2005.

 

· Segon quadrimestre

- Taller de Ràdio: Producció de Continguts i Programes

Professor: Gabriel Martínez Gisbert

El curs pretén oferir una visió general i actual del procés productiu dels continguts d'una emissora de ràdio amb besllums del futur més immediat.

- Crítica de la Televisió

Professors: Raúl Rodríguez Ferrándiz, Fco. Javier Mora Contreras

El curs es proposa descriure, analitzar i jutjar amb fonament aquesta nova televisió en l'encreuament entre la seva condició d'empresa, de tecnologia i de forma cultural de consum massiu.

- Premsa, Ràdio i Televisió: les Cares de la Notícia

Professor: Mariano Sánchez Soler

Visió panoràmica sobre la realitat de la informació i la pràctica periodística explicada per destacats professionals en actiu.

- Ciberperiodisme i Models de Comunicació a Internert

Professora: Mar Iglesias García

El curs pretén arribar a un coneixement de les principals tendències del ciberperiodisme en els últims deu anys, les característiques dels productes, els perfils professionals i els perfils que defineixen els actuals cibermedios, des de la informació local, passant per les implicacions legals d'internet.

 

 

 

Teatre

· Primer quadrimestre

- Formació Teatral

Coordinació: Juan Luis Mira Candel

No hi ha un sol mètode d'interpretació, n’hi ha de ben diferents i la manera de treballar és absolutament personal. S'aconsegueix mitjançant coneixements adquirits en classes i a través de l'experiència. Tal com no hi ha un actor idèntic a un altre, no hi ha una mateixa forma d'accedir a l'actuació, a uns els servirà un mètode ortodox i a d’altres la intuïció i la pràctica. El que és realment important és que l'actor comunique.

- Curs de Teatre Clàssic: Teoria i Pràctica

Direcció del curs:    
Mª Paz López (Professora Titular de Filologia Grega de la UA)

Subdirecció del curs:
Andrés Vinaches

Professors invitats:    
Rosario Amador (Professora d'Interpretació de la R.E.S.A.D.)
Juan Francisco Mesa Sanz (Professor Titular de Filologia Llatina de la UA)
Juan Antonio Roche (Professor de Sociologia de l'Art i la Cultura de la UA)
Óscar Zautúa (Actor)
Ricardo Iniesta (Director del Grup Atalaya)
Xavier Riu (Professor Titular de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona)
Andrés Vinaches (Director del Teatre Universitari Clàssic de la UA)

L'objectiu d'aquest curs és que l'alumne obtinga una lectura crítica, des del punt de vista teatral, dels textos clàssics grecollatins i puga desenvolupar la seua capacitat per a la direcció i la interpretació de les escenes fonamentals de la tragèdia i comèdia grecollatines, amb especial atenció a la pràctica de l'art teatral.

 

· Segon quadrimestre

- El Clown: Riure i Emoció

Professor: Sergi Claramunt

El curs es realitzarà d'una forma pràctica amb la realització individual dels exercicis suggerits, i per mitjà d'improvisacions personals o col·lectives.

- Grups culturals del Vicerectorat d'Extensió Universitària:

· Orchestra Filharmònica
L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat, és una iniciativa del Vicerectorat d'Extensió Universitària que pretén vincular la formació universitària amb la musical. Actualment està integrada per una plantilla de cinquanta joves músics amb diferents perfils acadèmics l'objectiu dels quals és perfeccionar la seva formació musical. L'OFUA, que va oferir el seu primer concert al desembre de 2005, és un grup de la UA en el qual puguin participar els joves universitaris i els estudiants dels Conservatoris i Escoles Musicals de la nostra província.

· Coral Universitària
Els objectius de la Coral Universitària són desenvolupar les aptituds musicals de cadascun dels alumnes (vocals, rítmiques, auditives i de lectura musical); generar una cultura musical en harmonia amb la resta de les arts i en relació amb la història, ampliar al màxim els coneixements que cada alumne ja posseeixi; per als alumnes amb intencions de dedicar-se professionalment a la música: tècnica d'adreça, dinàmica d'assajos, formació i organització d'un cor, anàlisi de partitures i orientació del material a utilitzar. Dirigida per Juan Luís Vázquez.

· Dansa Contemporània
El grup estable de Dansa Contemporània, dirigit per Boris Chircovskii, va tenir el següent programa: Iniciació a la tècnica de la dansa moderna: desenvolupament de l'elasticitat, la coordinació i la col·locació del cos. Control de la respiració. Aprendre a aïllar els moviments. Tècnica de caiguda i recuperació. Moviments simples i globals. Soltesa, suspensió i continuïtat dels moviments com base principal de la dansa moderna. El moviment i el gest. Creació dels moviments en l'espai i en el temps. Motivació per a la creació d'una coreografia. Estilització dels moviments. Expressivitat de la dansa. AL finalitzar el curs els alumnes van exposar els seus treballs en una representació. Els participants han de tenir uns mínims coneixements de dansa i una mínima preparació física per a poder complir amb els objectius del taller, pel que es va realitzar una prova d'accés.

- Teatre Universitari

El Teatre Universitari, dirigit per Juan Luis Mira, s'ha convertit en una companyia en constant desenvolupament en la qual tenen cabuda totes aquelles persones amb capacitat interpretativa. El Teatre Universitari, durant el curs 2005-06, va realitzar el muntatge Maletes amb un plantejament diferent i innovador, professional a mig fer, i la setena edició de la marató de monòlegs Sol davant el perill que va tenir lloc en Clan Cabaret durant el mes de maig.

- Teatre Universitari Clàssic

El Teatre Universitari Clàssic, dirigit per Andrés Vinaches, sorgeix per iniciativa del Vicerectorat d'Extensió Universitària durant el curs 2001 / 02. Els responsables del Vicerectorat van creure de vital importància el desenvolupament d'un taller que donés a conèixer en profunditat el teatre grecollatí, tant a l'alumnat a través de la pràctica com al conjunt de la societat, amb la finalitat de millorar la formació cultural dels joves introduint-los en el coneixement de la cultura que constituïx la base del component humanístic de la cultura occidental. Durant aquest curs ha efectuat el muntatge Electra, de Sófocles.

- Teatre Universitari

Coordinat per Tomás Mestre, el programa d'aquest taller va ser la representació teatral, el text de l'obra, coneixement del propi cos: sensopercepción; iniciació a la tècnica i creativitat de l'expressió corporal, iniciació a la tècnica i creativitat de l'expressió oral, improvisació i joc dramàtic i activitats interdisciplinars. Aquest any, el Teatre Universitari ha realitzat l'obra Call Center, dirigida per Tomàs Mestre i Marieta Sánchez, directora cubana-catalana que ha participat en muntatges menjo Cacao, de Dagoll Dagom.