Logotipo de la Universidad de Alicante foto de capçalera
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

EXTENSIÓ A LES SEUS UNIVERSITÀRIES
(Pàgines 1, 2, 3)

 

· Seu Ciutat d'Alacant
· Seu de Biar
· Seu de Cocentaina
· Seu de La Marina (Benissa)
· Seu de La Nucia
· Seu d'Oriola
· Seu de Villena
· Seu de Xixona

 

 

 

Seu Ciutat d'Alacant

· Jornades, Seminaris, Trobades i Conferències
· Tallers i cursos
· Cinema
· Música, Dansa i Teatre
· Literatura
· Congressos
· Exposicions
· Reunions
· Rodes de premsa
· Altres activitats

 

 

 

· Jornades, Seminaris, Trobades i Conferències

Setembre

- Institut d’Estudis Catalans (20 setembre). Conferència inaugural del curs Tècniques de Fisiologia Cel·lular, organitzat per la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx en col·laboració amb la Delegació de l’IEC d’Alacant. La conferència la pronunciarà el doctor Carles Solsona (Universitat de Barcelona) i tindrà el títol de «Neurones, emocions, pensament, moviment».

- Conferència «Novetats en la pràctica respecte al procediment d’oposició de la marca comunitària després de la reforma» (21 setembre). Conferenciant: Julio Laporta (funcionari de l’Oficina d’Harmonització del Mercat Interior, OHMI). Organitzada per Ferrer i Associats juntament amb l’OHMI.

- Jornada sobre la mobilitat a l’Alacantí. Embossos i Pol·lució: Mobilitat Insostenible a Alacant (23 setembre). Organitza: la Plataforma Comarcal per la Mobilitat Sostenible de l’Alacantí

10.00 Obertura de la jornada. Javier Cobela, PCM

10.05 Primera taula redona: «La societat es mou». Moderador: José Llamas, Assoc. Veïns Verge del Remei, Juan Sánchez, Assoc. Afectats Pàrquing Pare Esplà, Guillermo de Larrazabal, Associacions Veïns El Campello, Carlos Arribas, Ecologistes en Acció del País Valencià, Jesús Sánchez, Associació discapacitats i familiars de Sant Joan

10.35 Torn lliure de paraules

10.45 Segona taula redona: «La mobilitat segons el treballador». Moderador: Vicente Alcaraz, Fed. Transports i Comunicacions CCOO, Gil Grimaldos, Comitè d’Empresa SuBús, Luis Perant, Comitè d’Empresa FGV, Manuel Monsalve, Assoc. Unificada Guàrdia Civil, Pedro Soriano, representant sindical Policia Local Alacant.

11.05 Torn lliure de paraules

11.30 «La mobilitat metropolitana d’Alacant: Diagnòstic i solució». José Ramón Navarro Vera, catedràtic d’Urbanística de la UA, membre de la PIC.

11.50 Tercera taula redona: «Cap a on es mouen els polítics?» Moderador: Manuel Martínez, AUGC, Representant, pendent de confirmar, del PP, Domingo Martín, regidor a Alacant pel PSOE, Rogelio González, representant d’EUPV, Nacho Bellido, representant del BLOC-EV.

12.20 Torn lliure de paraules

12.50 Conclusions de la jornada. Javier Cobela, PCM. Total: 180 minuts.

- Seminari Com Superar l’Estrès (23 setembre). Impartit per Maria Moreno (València). L’ONG Brahma Kumaris es dedica a l’educació en valors i al desenvolupament personal. A Espanya ha sigut declarada d’utilitat pública. Coordina projectes nacionals i internacionals per a facilitar la participació en la construcció d’un món millor, desenvolupant les qualitats positives de la persona, fomentant el diàleg entre les generacions, entre diverses cultures i religions. Aquest seminari va dirigit a totes aquelles persones que vulguen aprendre a desenvolupar els recursos necessaris per a oferir respostes emocionalment equilibrades davant les pressions de l’entorn, el treball, les persones o les situacions.

- Conferència: «Desenvolupament i creativitat de la dona en el medi rural a Nicaragua» (26 setembre), per Gladys Càceres Leyva, directora executiva de l’Institut per a la Promoció Humana (INPRHU).

- Jornades CEFIRE (27 setembre)

Octubre

- Seminari de la Universitat Permanent Dones en la Literatura Hispanoamericana i Identitat Cultural (5 octubre). Organitza: Universitat Permanent.

- Conferència «La llengua a Alacant» (5 octubre), amb Maria Sánchez Soler, Emilio Rodríguez Bernabeu, Manuel Alcaraz. Presenta i modera: David Garrido. Organitza: Acció Cultural del País Valencià.

- V Jornades Anuals de DASYC (6 octubre). Organitza: Fundació Dasyc amb el finançament de l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant.

- La Dama d’Elx: Mite, Història i Significat (6 octubre), per Rafael Ramos Fernández. Amb motiu de la presència de la Dama d’Elx en la seua ciutat d’origen, la Seu se suma a la celebració amb aquest cicle: una reflexió entre la història, l’art i la fascinació.

- Aula de Debat Feminista (10 octubre). Participants: Dones i homes amb interès a aprofundir i comprometre’s en el debat i la formació feminista. Coordinen: Elena Simón i Concha Collado.

- Jornades de Voluntariat Ambiental (14 octubre). Organitza el grup de voluntariat Àrea Verda. Consell de la Joventut d’Alacant.

- «Els últims anys dels premis Nobel i altres divulgacions» (16 octubre). La llibertat gràcies a una derivada. Santiago Peris, Universitat de Barcelona. Organitza: Institut d’Estudis Catalans.

- Escriure el País III (18 octubre). Toni Cucarella. La iniciativa Escriure el País continua les experiències d’anys anteriors, que diversos escriptors valencians van oferir, en forma de contes ambientats en la seua comarca, una determinada visió de les nostres terres. Col·labora: diari El País, que en els cicles anteriors ha publicat cada conte en el Quadern Literari dels dijous. Continuarem escrivint històries que ens ajuden a entendre, a partir de la literatura, el nostre ara i ací.

- Conferència «Les dones sahrauís en el marc de la cultura islàmica» (19 octubre). Col·labora: Vicerectorat d’Extensió Universitària.

- V Seminari Permanent sobre Normalització Lingüística a Alacant: L’Observatori de la Llengua (19 octubre). La Carta Europea de las Llengües regionals o minoritàries. Informes i altres activitats de l’Observatori de la Llengua Catalana. Santi Castellà i José Romeo (Observatori de la Llengua Catalana). Commemoració del centenari del primer Congrés de Llengua i Literatura Catalana. (En col·laboració amb el Institut d’Estudis Catalans, Delegació d’Alacant.)

- La Llum de les Imatges: Deu mirades a la Faç de Crist (19 octubre). La mirada del deixeble: el rostre de Jesús en els Evangelis. Antonio J. García Ferrer, professor de Sagrada Escriptura. Teologat Diocesà.

- Comença el cicle Aula de les Ciutats (24 octubre), la conferència «Habitatge, necessitats i alternatives», per Javier García Fernández, secretari general tècnic del Ministeri d’Habitatge.

- Cicle de conferències: A la Immensa Minoria (25 octubre). Homenatge al poeta Juan Ramón Jiménez i a l’escriptora Zenòbia Camprubí.

- 75 Aniversari del Sufragi Femení a Espanya (26 octubre) Conferència: «Tenir vot és tenir participació política?» Intervé: Cristina Almeida, advocada.

- Tertúlia «La nul·litat de marca comunitària. Especial referència a l’excepció de caducitat per tolerància» (26 octubre). Organitza: Clarke, Modet i Cia.

- Jornades Bones Pràctiques per a la Inserció Laboral de les Persones Vulnerables (26 octubre), organitzat per la fundació Novafeina.

- Cicle de conferències La Guerra Civil a Alacant (26 octubre) amb la conferència «Fets, enfocaments i controvèrsies», per Juan Martínez Leal.

- Conferència «Els diversos aspectes de la malaltia mental» (27 octubre). Tota una vida per millorar, organitzada per AFEMA (Associació de Familiars i Malalts Mentals d’Alacant)

- Conferència «La igualtat entre homes i dones com a valor polític de l’esquerra» (30 octubre). Participants: Ignasi Pla, candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana; Etelvina Andreu, candidata a l’alcaldia d’Alacant; Olga Fuentes, catedràtica de Dret Constitucional, i Consuelo Català, secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE.

Novembre

- Jornades sobre la SIDA (2 novembre). Organitza: Associació d’Amics de Benidorm.

- Jornades d’Astronomia (3 novembre) Comença el cicle Desafiaments de l’Astronomia Moderna, amb la conferència «Plutó, vuit són prou: Què és un planeta?», pel dr. Adriano Campo Bagatin, de la Universitat d’Alacant. Organitza: Grup d’Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal.

- Jornades d’Astronomia (9 i 10 novembre) Cicle Desafiaments de l’Astronomia Moderna, amb la conferència «Els tipus d’exoplanetes gegants en la galàxia», per Maria Rosa Zapatero-Osorio (Institut de Astrofísica de Canàries). El divendres 10 es donarà un altra conferència, «Forats negres gegants en l’Univers», per Xavier Barcons (Institut de Física de Cantàbria). Organitza: Grup d’Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal.

- Jornades Art i Política (Del 13 al 17 novembre)

Dia 13
«Un conjunt plural de reflexions sobre les múltiples relacions entre l’art i la política». Per Fernando Castro, professor d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Autònoma de Madrid. Crític i comissari d’exposicions.

Dia 14
Xarrada, per José Alberto López, director de la revista Llapis.

Dia 16
Xarrada, per Tomàs Llorens, historiador de l’art.

Dia 17
Taula redona: El Perro, grup artístic; Concha Jerez, artista; Pablo J. Rico, director del SEA. Modera: Maria Marco, tècnica superior d’art de la UAFG. Directors: Pablo J. Rico, director del SEA; Maria Marco, tècnica superior d’art de la UAFG.

Organitza: Vicerectorat d’Extensió Universitària, SEA, Seu Ciutat d’Alacant, Fundació General de la Universitat d’Alacant.

- Jornades de sensibilització: Conflictes Oblidats i Vies per a la Construcció de la Pau (15 novembre), amb la conferencia «Construcció i manteniment de la pau: Experiències de mediació i reconciliació». Organitza. Càritas Diocesana Oriola-Alacant.

- Jornades d’Astronomia (17 novembre). Cicle Desafiaments de l’Astronomia Moderna. Conferència «Astronomia de raigs X: L’observatori XMN-Newton», per Antonio Talavera (Laboratori de Astrofísica Espacial i Física Fonamental).

- Jornades sobre Reforma dels Serveis Socials (23 i 24 novembre), amb especial atenció a la dependència. Amb la col·laboració de: Departament de Treball Social i Serveis Socials, Universitat d’Alacant, Obra Social Caixa Madrid.

- Jornades sobre l’Espina Bífida (25 novembre) En el marc de les activitats programades per a commemorar el Dia Nacional de l’Espina Bífida, que se celebra aquest dia, AEBHA ha organitzat unes jornades formatives en horari de matí i vesprada. El contingut d’aquesta Jornada va dirigit a les persones amb qualsevol discapacitat, a les seues famílies, a professionals i a estudiants de totes aquelles àrees que hi tenen relació: Fisioteràpia, Treball Social, Teràpia Ocupacional, Medicina i Infermeria.

- Jornades Polítiques d’Immigració a la Comunitat Valenciana (26 novembre). En aquest acte intervindran, entre altres persones, Etelvina Andreu i Ignasi Pla.

- IV Seminari de Didàctica i Difusió Social de la Constitució i els Drets Humans (27 novembre). Una aproximació a idees, recursos i iniciatives per a promoure el coneixement de la Carta Magna i dels Drets Humans en xiquets i joves, a través d’experiències didàctiques, en el treball de ONG en els mitjans de comunicació social.

Dia 27
«Els drets i les seues garanties. La funció del síndic de greuges». Carlos Morenilla Jiménez, adjunt al síndic de greuges de la Comunitat Valenciana; seguidament, comunicacions d’interès didàctic per professores i professors de centres educatius de la província d’Alacant.

Dia 28
«Compromís de futur. Construint ciutadania. Iniciatives del Consell de la Joventut d’Alacant». Joan Miquel Rovira Collado, president del Consell de la Joventut d’Alacant; seguidament, comunicacions d’interès didàctic per professores i professors de centres educatius de la província d’Alacant.

- Cicle de conferències Dones i Constitució (Del 27 novembre a l’1 de desembre). La commemoració de l’aniversari de l’aprovació de la nostra Constitució coincideix enguany amb el 75 aniversari de la Constitució de 1931, precedent de l’actual. Amb ambdós texts es va inaugurar l’etapa de la igualtat de dones i homes en la història de la democràcia espanyola. Amb aquesta temàtica celebrem un cicle de conferències i taules redones.

Dia 27
Del sufragi a la paritat. Reivindicacions d’ahir i d’avui. Documental produït pel taller d’Imatge de la UA. En el 75 aniversari del vot femení, per Mònica Moreno Seco, professora titular d’Història Contemporània de la UA.

Dia 28
«Democràcia paritària», per Julia Sevilla Merino, professora titular de Dret Constitucional de la Universitat de València i lletrada de les Corts Valencianes.

Dia 29
«Dones i partits polítics en la transició: Llarga lluita cap a la igualtat», per Maria Fernando Del Rincón García, llicenciada en Història i documentalista de les Corts Valencianes.

Dia 30
«Del vot a la representació sindical». Taula redona amb la intervenció de representants de CCOO, CGT, UGT i STEPV.

Dia 1
En principio Lilita. Representació teatral per Calandraca i Les Somnàmbules. Col·labora: Institut de la Dona. Ministeri de Treball i Assumptes Socials.

- V Seminari Permanent sobre la Immigració a Alacant. (28 novembre) Comença el V Seminari Permanent sobre la Immigració a Alacant, amb la conferència «Malalties importades i immigració», per Diego Torrús, metge adjunt de medicina interna.

- Conferència: «Tòpics, mites, tradició i cultura en el mon del torró» (30 novembre), per Pasqual Sanchis Colomina, economista i professional del torró a Xixona.

- Jornades per una Igualtat Real (30 novembre). Es pretén abordar el VIH-SIDA des d’una perspectiva d’igualtat de drets i no discriminació, coincidint amb l’entrada de l’Any Europeu. Organitza: Associació Amigos.

Desembre

- Jornades sobre Vi i Cultura Mediterrània (12 desembre). Organitzades pel Departament de Biotecnologia de la UA. Les Jornades van dirigides a professionals i públic interessat pels aspectes científics, culturals i comercials del vi, així com per la cultura mediterrània.

- Seminari d’Estudis Transversal (15 desembre), organitzat pel Departament de Filologia Catalana.

- Conferència «Llums i ombres d’un premi Nobel» (15 desembre), Homenatge en el centenari de la concessió del premi Nobel (1906-2006). Organitzat pel Departament de Biotecnologia de la UA.

- Seminari a l’Encontre dels Instruments de Música Clàssica. Instrumentàlia II (18 desembre). Organitzat per l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de la Universitat Permanent d’Alacant. La flauta i la guitarra clàssica com a fusió d’instruments: el Duo Musicanti, compost pels músics Pedro Nofuentes i Rodrigo Navarro, ens explicarà les obres que interpreta i els recursos instrumentals i estilístics que empra. El piano com a instrument de corda. Imagina’t la música, escriu el teu propi guió d’una pel·lícula imaginària… de la mà del compositor Judas Sanz, que amb el piano com a instrument ens ajudarà a navegar i a crear.

Gener

- Conferència «El desig o viure per sobre de les possibilitats psíquiques» (12 gener). Organitzada pel Centre d’Orientació El Molinet, centre d’orientació sociolaboral i clínica.

- Introducció a l’Heràldica Valenciana (22 gener). L’escut. Els metalls, els colors i les peanyes.

- Assemblea anual i sessió científica (25 gener) Oberta a tot el públic sobre el tema «D’Arpino al fòrum. Els estadis de Ciceró (106-81 a. C.)», professat pel doctor Antonio Fontán Pérez, catedràtic emèrit de la Universitat Complutense de Madrid, i president del Senat en la legislatura constituent (1977-1979) i ministre d’Administració Territorial (1979-1980) entre altres coses. L’entitat sol·licitant és la Delegació d’Alacant de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics, la seu dels quals es troba en la Universitat d’Alacant, àrea de Filologia Llatina, i que en l’actualitat compta amb més de cent socis entre professors d’universitat i institut de les especialitats relacionades amb l’Arqueologia, el Grec, el Llatí, la Cultura Clàssica i la Història Antiga. Per a major informació sobre la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics.

- Jornada de Promoció del Disseny Industrial en el Sector de l’Economia Social (25 gener). Entitat organitzadora: FEVES-FESAL PV (Federació d’Empreses Valencianes d’Economia Social). Objectiu de la jornada: Conscienciació sobre la importància de l’ús del disseny en l’estratègia empresarial. Difusió de bones pràctiques realitzades per empreses de l’Economia Social Valenciana en referència a l’aplicació del disseny gràfic i el disseny industrial de producte.

- Símbols, Blasfèmies i Desacords (29 gener al 1 febrer) sobre símbols sacralitzats i llibertat d’expressió.

Dia 29
«Reflexions antropològiques a propòsit de la polèmica sobre les caricatures de Mahoma», per Isidoro Moreno Navarro, catedràtic d’Antropologia de la Universitat de Sevilla, director del Grup d’Investigació GEISA i president de l’Associació Andalusa d’Antropologia

Dia 30
«La utilització de símbols religiosos en diferents cultures i religions», per Jaime Benaloy, sacerdot, representant del Bisbat d’Oriola-Alacant; Majed Kahdem, president de la Comunitat Islàmica d’Alacant, i David Manzana, pastor de l’Església Evangèlica Espanyola a Alacant i València.

Dia 31
«Política i Islam en el món àrab: Claus del desacord», per Ignacio Álvarez Ossorio, professor d’estudis àrabs i islàmics en la Universitat d’Alacant i del Doctorat d’Estudis Internacionals Mediterranis de la Universitat Autònoma de Madrid.

Dia 1 de febrer
«Llibertat d’expressió, dret a la informació i religiositat: La visió des dels mitjans de comunicació», per Mercedes Gallego, redactora en cap del diari Información d’Alacant; Ezequiel Moltó, periodista del diari El País, i José Picó, redactor en cap del diari La Verdad d’Alacant.

- Conferència inaugural del cicle 125 Anys de Música Festera (27 gener), per Antonio Poveda. Organitza: UNDEF (Unió Nacional d’Entitats Festeres). Col·labora: Vicerectorat d’Extensió Universitària de la UA.

Febrer

- Conferència «Alternatives a l’ús de cèl·lules mare embrionàries» (1 febrer), per Justo Aznar Lucea, cap del Departament de Biopatologia Clínica i coordinador de la Unitat d’Investigació Bioquímica de l’Hospital Universitari La Fe, de València. Premi Santiago Grisolía (1998) i Alberto Sols (1998) a la millor labor d’investigació en ciències de la salut. Organitzat per la Diòcesi d’Oriola-Alacant. Col·labora: Obres Socials CAM.

- Festes: Imatges i Reflexions (del 5 al 9 febrer). La festa com a expressió i senya d’identitat d’un poble, però també com manifestació cultural, religiosa, artística i econòmica. La millor manera de parlar de la festa és comprendre-la en el seu àmbit social i en el seu espai físic, observar-la en tota la seua efervescència. Per això la Seu Universitària ha decidit organitzar una setmana dedicada a projectar les festes en imatges i servir de pretext per a reflexionar o aportar idees entorn del fet festiu.

Dia 5
Presentació de les jornades sobre imatges de festes. «La festa globalitzada: Temps de carnestoltes». Projecció de vídeos i imatges dels principals carnavals del món.

Dia 6
«La festa com a senya d’identitat: Festes d’hivern i moros i cristians en les comarques alacantines». Projecció de vídeos i imatges i col·loqui posterior.

Dia 7
«La Setmana Santa de Sevilla segons Manuel Gutiérrez Aragón». Pel·lícula i posterior col·loqui amb Manuel Alcaraz.

Dia 8
«La festa com a referent cultural: El Misteri d’Elx». Projecció de vídeos i imatges sobre la festa il·licitana i col·loqui posterior.

Dia 9
«La festa efímera: Les Fogueres de Sant Joan i altres festes per al foc». Projecció de vídeos sobre fogueres i falles. Col·loqui amb la participació d’un representant de la Comissió Gestora dels Fogueres de Sant Joan. Coordinador: Alberto Poveda, sociòleg.

- Xarrada debat: «Conceptes sobre homosexualitat i transsexualitat» (9 febrer), pel col·lectiu Decide-T.

- Conferència i taula redona: «L’impacte de les obres públiques en els entorns urbans» (12 febrer) (Una visió dels enginyers) Conferència del Dr. enginyer de camins i arquitecte, Modest Batlle Girona. Taula rodona ponents: Modest Batlle Girona, catedràtic de projecte de la ITICCP de Barcelona, membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, expert en temes sobre les obres públiques i el paisatge, i autor del recent llibre Disseny i funcionalitat visual en l’obra pública; Antonio Carbonell, enginyer i responsable per la Generalitat de les obres del TRAM a Alacant; Vicente Ferrer Pérez, enginyer de camins, cap del Servei de Planejament, Projectes i Obres, professor de l’EICCPe, inspector de les obres de la circumval·lació d’Alacant per part del Ministeri de Foment; Javier García-Solera, arquitecte i col·laborador de les enginyeries en les obres del TRAM. Moderador: Florentino Regalado Tesoro, Dr. enginyer de camins i delegat del CICCP d’Alacant.

- Seminari: Alacant, una Ciutat Turística? (del 12 al 16 de febrer). Una reflexió plural sobre un dels elements de la identitat d’Alacant, ciutat en què el turisme, pel que sembla, és alguna cosa més que una activitat econòmica. Però, és Alacant una ciutat turística?

Dia 12
«Projecte urbà contra ciutat turística», per José Miguel Iribas Sánchez, sociòleg i consultor turístic.

Dia 13
«Alacant: De viatgers a turistes», per José María Perea, Associació Alacantina de Periodistes i Escriptors de Turisme.

Dia 14
«La societat alacantina i el turisme», per Tomás Mazón, professor de Sociologia del Turisme de la UA.

Dia 15
«Alacant en el context de les destinacions turístiques espanyoles», per Fernando Vera, director de l’Escola de Turisme de la UA.

- Conferència: «Història de la relació Església-Estat a Espanya» (15 febrer), per Enrique Giménez, catedràtic d’Història Moderna en la UA. Organitzat per la Diòcesi d’Oriola-Alacant. Col·labora: Obres Socials CAM.

- II Col·loqui d’Economia Valenciana Ernest Lluch: Economia, Construcció i Territori (16 febrer). Una iniciativa oberta i pluridisciplinària destinada a analitzar en profunditat un element essencial de la nostra economia, immersa en controvèrsies sobre el seu futur, com és la interrelació entre economia, construcció i territori. Taula redona: «Alacant cap a una definició de model econòmic i territorial». Intervenen: Carlos Gómez Gil, Plataforma Iniciatives Ciutadanes; Clemente Hernández, Universitat d’Alacant; Iván Sempere, Associació Valenciana de Joves Empresaris; Jorge Olcina, Universitat d’Alacant; Pedro de Gea, Associació de Comerciants; José de la Casa, CCOO, i Mario Flores, port d’Alacant. Modera: Manuel Alcaraz, Universitat d’Alacant. Organitza: Fundació Ernest Lluch, Vicerectorat d’Extensió Universitària i Seu UA Ciutat d’Alacant. Col·laboren: Club Información.

Dia 16
«El turisme en l’imaginari popular alacantí», per Manuel Alcaraz, professor de Dret Constitucional de la UA. Seguida d’una taula redona: «Alacant: Una ciutat turística?», amb participació de: Javier Luri, president de l’Associació Alacantina d’Hotels; Marisa Sempere, presidenta de l’Associació Alacantina d’Agències de Viatges; José Esplà, president de l’Associació d’Hostaleria d’Alacant, i un representant del Patronat Municipal de Turisme. Modera: José Antonio Ivars, professor de Turisme de la UA. Director del seminari: Fernando Vera.

- Noves eixides professionals per a traductors i intèrprets de romanès (16 febrer), per la professora Daniela Ionescu, de la Universitat de Bucarest. Organitza: Associació Amics de Romania.

- V Seminari Permanent de Patrimoni Urbà i Territorial d’Alacant: Reflexions sobre Alacant en l’Actualitat (del 19 al 23 de febrer).

Dia 19
«Cap a la desmitificació del patrimoni arquitectònic a Alacant», per Santiago Varela, arquitecte.

Dia 20
«La ciutat cultural», per José Luis Oliver UA.

Dia 21
«La ciutat residencial», per Pablo Martí Ciriquián, UA.

Dia 22
«La ciutat i el mar», per Carmen Blasco Sánchez, Universitat Politècnica de València.

Dia 23
«La ciutat productiva», per Francisco J. Martínez Pérez, Universitat Politècnica de València.

- Ciència i Vida Quotidiana (20 febrer), Una proposta per a acostar-se a la ciència amb tots els sentits.

Dia 20 de febrer
«Ludofísica: Experiències per a assaborir la Física», amb un total de 18 demostracions de física rara. Per Antoni Serrano, professor d’institut.

Dia 6 de març
«Mirar el cel, comptar i fer festa: Astronomia i calendari festiu», per Daniel Climent Giner, professor d’institut.

Dia 27 de març
«Descobrir el nostre paisatge: Un passeig virtual del mar a la muntanya», per Jaime Varó Reig, informàtic.

Dia 24 d’abril
«Mosaics en el pla, políedres en l’espai», per José Antonio Mora, professor d’institut.

Dia 8 de maig
«De la geometria clàssica, de regla i compàs, a la geometria amb ordinador», per José Antonio Mora, professor d’institut.

Dia 22 de maig
«Cafè, copa i... física: Entreteniments físics per a la sobretaula», per Rafael García Molina, professor de la UA.

- Seminari Compartint la Ciutat: Una Mirada de Gènere (21 i 22 de febrer). Ponents: Aurora Justo Moreno, sociòloga urbanista. «La configuració de la ciutat des d’una mirada de gènere», per Isabela Velázquez Valoria, arquitecta urbanista membre de Grup GEA21. «Un nou urbanisme per a una nova ciutat. Alternatives des de l’enfocament de gènere», Presenta i modera: Carlos Morenilla, adjunt segon del síndic de greuges. María Ángeles Durán, catedràtica de Sociologia CSIS. «De la paraula a l’acció». Presenta i modera: Emília Caballero, síndica de greuges.

- Xarrada: «Cultura i societat en la Cuba d’avui» (22 febrer). Amado del Pino, dramaturg i crític teatral cubà. Ha obtingut importants premis i reconeixements literaris. Les seues obres han estat estrenades i publicades a Cuba, a l’Argentina, a Mèxic, al Brasil, a la República Dominicana, a Itàlia i a Grècia. Tania Cordero, periodista cultural i editora.

- «La globalització: Amenaces i oportunitats per al teixit empresarial alacantí» (22 febrer). Oferida per Fernando Puerto, sotsdirector del Consell de Cambres de Comerç.

- Seminari Immigració, Societat, Economia: Oportunitat o Problema? (del 26 de febrer a l’1 de març)

Dia 26 de febrer
Acte d’obertura pel Dr. Manuel Atienza, Universitat d’Alacant: «Immigració, Dret i drets». Xarrada del Dr. Carlos Gómez Gil, Universitat d’Alacant: «Immigració, urbanisme i canvis socioterritorials en la ciutat d’Alacant».

Dia 27 de febrer
Per Víctor Martín Martín, Universitat de La Laguna: «Immigració, invasió o fugida? Factors de rebuig en els llocs d’origen dels immigrants». Gemma Cànoves, Universitat Autònoma de Barcelona: «Immigració i turisme. La immigració com a força de treball rendible».

Dia 28 de febrer
María José Rodríguez Jaime, Universitat d’Alacant: «Transculturalitat de la dona immigrant a Espanya». Ana Cristina Baidal López, IES Verge del Remei, Alacant: «El repte de l’educació intercultural. Projecte Integra-T».

Dia 1 de març
Taula redona: «Alacant i la immigració: Solidaritat o rebuig?» Coordinador: José Antonio Segrelles Serrano (Departament de Cultura i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert).

Març

- Seminari: El Món dels Càtars (2 març)

- Conferència «La dona en l’últim mig segle de la dansa cubana» (5 març), per Tania Cordero, professora de la Facultat de Comunicació de la Universitat de l’Havana.

- Jornades Pràctiques sobre Medi Ambient Urbà (5 març)

Dia 5
«L’estalvi d’aigua en la ciutat».

Dia 6
«L’ús d’energies renovables en les ciutats».

Dia 7
 «Com lluitar contra el canvi climàtic amb bones pràctiques ciutadanes». El curs es basa en estudis i experiències pràctiques desenvolupades per alumnes i alumnes del Cicle Tècnics Superiors en Salut Ambiental de l’Institut Batoi d’Alcoi. Coordina: Adrián Martínez Ramos, metge i professor de cicles formatius sanitaris. Organitza: Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes.

- Conferència UPUA. «Aigua i cooperació internacional: Problemes globals, solucions locals» (6 març). Conferenciant: José M. Santafé Martínez. Ministeri de Medi Ambient.

- Mesa redona sobre «Cohesió social a Alacant» (7 març)

- Assemblea local anual d’Amnistia Internacional (9 març)

- Jornades d’estudi i debat Llengua, Equació i Revernacularització: El Valencià a la Ciutat d’Alacant (9 març)

Dia 9
Presentació de la jornada (a càrrec d’E. Soler i B. Montoya). Pádraig Ó Riagáin (School of Linguistic, Speech and Communication Sciences, Trinity College, Dublín): «Immersion education and language revitalisation policies: Public attitudes and school effectiveness in Ireland». Joan Pere Li Bihan (director de La Bressola): «Unes escoles per a un país». Rafael Castelló (professor de Sociologia, Universitat de València). David González (sociòleg).

Dia 10
F. Xavier Vila (professor de Filologia Catalana, Universitat de Barcelona. Director del CRUSCAT): Comentari dels resultats de l’enquesta. Debat obert (moderat per B. Montoya i A. Mas): «Perspectives de revernacularització del valencià a la ciutat d’Alacant». Organitza: Coneixements, Representacions i Usos del Català; Institut d’Estudis Catalans, Delegació d’Alacant; Observatori de la Llengua (Universitat d’Alacant).

- Conferència: «El somni de l’alfabetització. Aprendre a pensar per a aprendre a ser i per a participar» (13 març)

- Diàleg a Tres: Conversacions Literàries entre Escriptors i Públic (14 març). Joaquín González Caturla i Maria Antònia Oliver. Diàlegs a Tres: Conversacions Literàries entre Escriptors i Públic té la intenció de fugir de l’academicisme de les conferències o ponències habituals per, mitjançant un contingut amb rigor però en un to relaxat, involucrar el públic en la conversa que mantenen els dos autors convidats en cada sessió. El cicle, que se celebrarà per primera vegada a Alacant, consistirà en tres trobades.

- Conferència: «La recepció del valencià en la nostra Església» (15 març), per Emili Marín, director de la revista Saó, de València. Organitzat per la Diòcesi d’Oriola-Alacant. Col·labora: Obres Socials CAM.

- Conferència: «Els danys mediambientals causats per la mineria» (22 març), impartida pel professor del Perú, Nicanor Alvarado, coordinador de VIMA (Rectoria del Medi Ambient) al Perú, i per Daan Janssens, coordinador de CATAPA (Comitè Acadèmic Tècnic d’Assessorament a Problemes Ambientals). L’objectiu de cada activitat de la VIMA és protegir la biodiversitat i les poblacions assentades en els boscos del Perú, avui amenaçats per la tala indiscriminada dels boscos i per la presència d’empreses transnacionals mineres que danyen el medi natural.

- Trobades de Psicoanàlisi (22 març). Conferenciant: Jean Jacques Leconte, psicoanalista, membre d’Analyse Freudienne, París. Conferència: «El desig o viure per sobre de les possibilitats psíquiques». Comenta: Roque Hernández, psicoanalista. Alacant.

- Mesa redona, fòrum avanç ciutadà: «La veu dels joves. El problema de l’aigua a la Comunitat Valenciana» (23 març). Modera: Antonio Gil Olcina (rector honorífic de la Universitat d’Alacant i catedràtic de la Universitat d’Alacant). Presenta: Jessica Vidal Fuster (presidenta Pro Campus Universitari). Aquest fòrum és obert als ciutadans i serveix de punt de trobada i reunió per a dialogar i arribar a diferents conclusions, amb la finalitat d’aconseguir el progrés del conjunt dels ciutadans en els seus drets i necessitats. En definitiva, es tracta de posar el nostre òbol per a formar una societat i un món més just. L’Associació Pro Campus Universitari et brinda l’oportunitat d’opinar en nom del progrés ciutadà.

- Conferència: «Per un habitatge digne i sostenible» (24 març). Primera taula redona: «Ciutat i construcció sostenibles». Presenta i modera: Miguel Ángel Pavón (responsable d’Ordenació del Territori de l’Àrea de Medi Ambient d’EU de l’Alacantí) i membre de les candidatures municipal i autonòmica d’EU. Segona taula redona: «Habitatge i urbanisme dignes per a tothom». Presenta i modera: Víctor Domínguez (o Ester López), núm. 3 o 2 de la candidatura municipal d’EU . Organitza: Àrea de Medi Ambient d’Esquerra Unida de l’Alacantí.

- Conferència: «Com envellir sense morir en l’intent» (26 març). Hàbits saludables en les persones majors quant a alimentació, medicació així com les adequades activitats físiques, mentals, socials i d’ajuda als altres. Conferenciant: Dr. José Muñoz Duque (president de la Societat de Gerontologia d’Alacant). Organitza: Associació Cooperació Social d’Alacant, el president de la qual és José Arnau Zoroa.

- Cicle de conferències Política i Ciutadania (del 15 de març al 2 d’abril) es desenvoluparà el cicle Política i Ciutadania: Cap a uns Nous Models de Representativitat Política? L’objectiu d’aquest cicle de conferències és reflexionar sobre els canvis socials i de tota forma que s’estan produint en la nostra societat i com afecten els sistemes clàssics de representativitat política en una societat democràtica.

Dia 15
Conferència: «La construcció d’una ciutadania republicana». A càrrec de Victòria Camps, catedràtica de Filosofia Moral i Política en la Universitat Autònoma de Barcelona. Presenta: Maria José Frau, vicerectora de Qualitat i Harmonització Europea de la UA.

Dia 21
Presenta: Emilio Soler, director de la Seu Ciutat d’Alacant. Conferència a càrrec de Joan Ridao, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya en el Parlament de Catalunya. «El bon govern i la transparència administrativa».

Dia 22
Presenta: Salvador Ordóñez, rector de la Universitat Menéndez Pelayo. Conferència a càrrec de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya. «Política i responsabilitat».

Dia 28
Presenta: Manuel Alcaraz, professor de Dret Constitucional de la UA. Conferència a càrrec de Salvador Giner, sociòleg, president de l’Institut d’Estudis Catalans. «Ciutadania i filosofia republicana».

Organitzen: Vicerectorat d’Extensió Universitària, Vicerectorat de Qualitat i Harmonització Europea, Seu Ciutat d’Alacant, Secretariat de Promoció del Valencià. Col·labora: Revista de pensament L’Espill, de la Universitat de València.

Abril

- Homenatge a l’historiador Enrique Cutillas Bernal, 1940-2003 (18 abril). Intervenen: Enrique Cutillas Iglesias, advocat, fill de l’autor; Maria Jesús Pasternina, exarxivera de l’AMA (Arxiu Municipal d’Alacant); Enrique Jiménez López, catedràtic d’Història Moderna de la UA; María Dolores Iglesias Ivars, esposa de l’homenatjat.

- Conferència: «L’aportació de les llibreries a l’expansió cultural d’Alacant» (23 abril). És la visió d’Elena Jiménez de Embún, llibretera, que ha exercit la seua professió a Alacant des de 1984 a 2001.

- Mesa redona: «Censura de la Generalitat a l’emissió de TV3» (24 abril).

- V Seminari d’Història d’Alacant: En el Tercer Centenari de la Batalla d’Almansa (del 23 al 26 d’abril)

El seminari pretén acostar al gran públic, a través de vuit conferències, els principals efectes que per a l’organització politicoadministrativa de l’antic regne valencià va tenir la derrota de les tropes austracistes davant les borbòniques a les planes d’Almansa. L’objectiu és valorar els canvis operats des del punt de vista polític, econòmic, administratiu o lingüístic, i també conèixer els secrets del conflicte bèl·lic desencadenat després de la mort de Carles II, últim rei de la dinastia d’Àustria en la monarquia hispànica.

Dia 23
«Austracistes i borbònics. Claus de la guerra de successió», per Virginia León, professora titular d’Història Moderna de la Universitat Complutense de Madrid. «Els aspectes militars del conflicte successori espanyol», per José Luis Cervera Torrejón, Universitat de València-Estudi General.

Dia 24
«La derrota austracista a Almansa i l’abolició dels furs valencians», per Mariano Peset Reig, catedràtic d’Història del Dret de la Universitat de València-Estudi general. «Catalunya abans i després dels decrets de nova planta», per Joaquim Albareda, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra.

Dia 25
«Els efectes politicoadministratius de la derrota d’Almansa en terres valencianes», per Enrique Jiménez López, catedràtic d’Història Moderna de la UA. «Els efectes econòmics de la derrota d’Almansa en terres valencianes», per Salvador Salort, professor titular d’Història Econòmica de la UA.

Dia 26
«Les conseqüències lingüístiques del triomf borbònic en la Guerra de Successió», per Josep Forcadell Saport, cap del Secretariat de Promoció del Valencià de la UA. «Dels decrets de nova planta a l’estatut: Una reflexió», per Joan Romero, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica de la Universitat València-Estudi General. Directors: Armando Alberola i Ramiro Muñoz.

- Cicle de conferències i tertúlies: Religions en Diàleg (26 abril). Església Ortodoxa. «La iconografia ortodoxa, finestres cap a l’infinit». Pare Nicolás Vera (Església Ortodoxa d’Espanya, patriarcat de Sèrbia)

- Conferències de la Memòria Històrica, per la Justícia, per la Llibertat, contra el Feixisme: Solidaritat (26 abril). «Posició de la CGT davant la llei de memòria històrica», per Rafael Maestre, coordinador de la Memòria Històrica del Comitè Confederal de la CGT.

- Mesa redona: «Alacant a debat. Propostes de futur» (26 abril). Participaran: Un representant del Partit Socialista del País Valencià; José A. Fernández Cabelo, candidat a l’ajuntament de la ciutat d’Alacant per Esquerra Unida; Antoni Arques, candidat a l’ajuntament de la ciutat d’Alacant pel Bloc Nacionalista Valencià; Paco Esteve, candidat a l’ajuntament de la ciutat d’Alacant per Esquerra Republicana del País Valencià.

- Jornades xiquets i adolescents (27 abril)

- Simposi internacional i Exposició (del 26 al 28 d’abril). Alexander von Humboldt: L’Actualitat del Seu Pensament Entorn de la Naturalesa. Està planificat amb l’Institut Goethe de Madrid acompanyar el seminari d’una exposició amb panells sobre la relació d’Alexander von Humboldt amb Espanya. Directora: Irene Prüfer Leske.

Maig

- Conferència-col·loqui (3 maig) sobre el llibre Àfrica, pecat d’Europa, de Luis de Sebastián, professor honorari d’ESADE i especialista en educació, ciència i tecnologia del Banc Interamericà de Desenvolupament. Anàlisi de la presència d’Europa a Àfrica, des de mitjan segle xv fins als nostres dies, per a posar de manifest els mèrits dels europeus, però, sobretot, contar i denunciar els seus «pecats», que han conduït al descarrilament d’aqueix continent abandonat.

- Conferència: «Lluita pel vot secret de les persones cegues a Espanya» (7 maig). En aquesta conferència s’exposarà de forma cronològica tots els passos que s’han donat des de 2004 per a aconseguir el vot accessible per a les persones cegues a Espanya, les vies legals que s’han emprès, iniciatives ciutadanes com la recopilació de 21.000 signatures o les protestes visibles en col·legis i juntes electorals, com també davant els mitjans de comunicació.

- Conferències: Espais de l’Experiència. Lliçons per a les Eleccions (7 maig). Amb motiu de les pròximes eleccions autonòmiques el curs pretén oferir, des de la perspectiva d’una difícil cultura independent, una visió de la situació econòmica, política, cultural, territorial i mediambiental de la Comunitat Valenciana, a càrrec d’especialistes i intel·lectuals públics acreditats i sense adscripcions ni obediències explícites. Coordinador Jorge Hurtado Jordà, vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant.

- IV Seminari Història i Clima: La Societat Enfront del Desastre Natural en l’Edat Moderna: Entre la Religiositat i els Remeis Tècnics (Del 7 al 9 de maig). El IV Seminari Història i Clima té la intenció de dedicar els seus continguts a les actituds observables en les societats de l’antic règim després de patir les conseqüències de catàstrofes de tipus natural o climàtic. Aquesta línia d’investigació històrica, no excessivament explotada en el nostre país fins a la data, ofereix possibilitats d’anàlisis de tipus econòmic, social, geogràfic, polític, cientificotècnic, antropològic o religiós gràcies a les diferents fonts documentals existents.

Dia 7
Ponents: Jorge Olcina Cantos, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica de la UA; Pablo Jiménez Font, professor ajudant de Geografia Física de la UA; Tomàs Peris Albentosa, catedràtic de secundària de l’IES Arabista Ribera (Carcaixent).

Dia 8
Ponents: Mario Martínez Gomis, professor titular d’Història Moderna de la UA; Bernard Vincent, director d’estudis de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París). Armando Alberola Romà, catedràtic d’Història Moderna de la UA. Gloria Franco Rubio, professora titular d’Història Moderna de la Universitat Complutense de Madrid.

Dia 9
Ponents: M. Àngels Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Informació: Departament d’Història Moderna de la UA.

Director: Armando Alberola, catedràtic d’Història Moderna de la UA.

- II Setmana Mediambiental (del 9 al 12 maig). Cicle de sessions organitzades pel consell de la Joventut d’Alacant i WWF/Adena Alacant, dins del marc de col·laboració que amb dues entitats tenen subscrit i que es plasma en l’àrea de treball i voluntariat sobre medi ambient anomenada Àrea Verda.

Dia 9
«Dessalinitzadores», per Miguel Ángel García Pérez, WWF/Adena Alacant.

Dia 10
Per WWF/Adena: «Com a sistema de participació ambiental», per Núria Moreno Sanchis, WWF/Adena Alacant.

Dia 11
«Mobilitat sostenible», per Nacho Rodó Aranda, WWF/Adena Alacant.

Dia 12
Reforestació a Montfort. Eixida des de la Seu Universitària a les 10 h. L’eixida de camp consistirà en un desplaçament a la serra de les Àguiles, partida Espejeras, de Montfort, on el nostre grup porta a terme la reforestació d’una parcel·la de 13,5 ha i s’informarà dels treballs que es porten a terme així com la realització d’una reforestació.

- Jornada informativa Model de Parlament Europeu (14 maig)

- Jornades Urbanisme i Sostenibilitat en el Litoral Mediterrani (16 maig). És l’actual política urbanística sostenible, d’acord amb la conservació dels recursos? Des d’Ecologistes en Acció del País Valencià volem analitzar la política urbanística que patim i discutir quins són els seus efectes sobre el territori i quines són les conseqüències futures.

- Presentació del programa d’educació de Esquerra Unida (17 maig). Presentació del programa i trobada amb els candidats oberta a professors, alumnes, membres d’AMPAS i públic en general.

- Conferència: «El desig i el gaudi i el treball en les institucions que atenen persones amb sofriment psicòtic» (17 maig). Per Françoise Fabre, psicoanalista-psiquiatra, París (França). Comenta: José Luis Serra, psicòleg clínic, psicoanalista, membre del Grup de Psicoanàlisi del Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Alacant. Tradueix i coordina: Roque Hernández, psicòleg clínic, psicoanalista, Alacant.
Organitza: CO El Molinet i l’Associació Internacional Anàlisi Freudiana.

- Conferència amb la Lliga per a l’Educació i la Cultura Popular, sindicats i FAMPA (19 maig).

- Jornades: Turisme i Desenvolupament Local: Visions i Experiències des d’Amèrica Llatina (21 maig). Taula redona: «Turisme, pobles indígenes i economies camperoles: Reflexions i experiències des de l’Equador». Manuel Medina, Associació d’Indígenes Equatorians residents a la Comunitat Valenciana INTI-ÑAN; Christian Mera, responsable de l’Àrea de Turisme de la Fundació Maquita Cuschunchich, Equador. Modera: Rafael Mauri Victòria, director de ACSUD Las Segovias.

- Conferència: «Antropologia de la dansa àrab: Una aproximació teòrica» (28 maig). Un recorregut per la immensitat de l’Orient, des del passat remot fins al nostre present, que revela els significats, les claus i els misteris d’aquest art ancestral. Conferenciant: Master Teacher Omar Nahúm, ballarí professional i instructor de Dansa Àrab i Oriental.

Juny

- Jornades: Dret, Ètica i Política. Un Debat Entorn de l’Obra d’Ernesto Garzón Valdés (1 juny)

- Conferència: «La vida quotidiana en els papirs de l’Egipte grecoromà» (5 juny). A càrrec de Sofia Torallas, investigadora de l’Institut de Filologia, Consell Superior d’Investigacions Científiques. Organitza: Departaments de Prehistòria, Arquitectura, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina.

- Conferència: «L’Evangeli de Judes» (6 juny). A càrrec de Sofia Torallas, investigadora de l’Institut de Filologia, Consell Superior d’Investigacions Científiques. Organitza: Departaments de Prehistòria, Arquitectura, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina.

- Xarrada debat: «Homosexualitat i reproducció assistida» (9 juny). Intervenen: Dr. Rafael Bernabeu, ginecòleg i director de l’Institut Bernabeu, i Francisco Compañ, advocat de l’Institut Bernabeu. Aquesta xarrada tractarà sobre la reproducció assistida a partir de noves lleis sobre el matrimoni homosexual, la identitat de gènere i la reproducció assistida –les dues primeres ja aprovades–, i els diferents tractaments que es poden portar a terme.

- Xarrada debat: «Per una Europa social: No a l’Europa del capital» (12 juny). Ponent: Carlos Taibo, professor titular de Ciència Política en la Universitat Autònoma de Madrid.

- Mesa redona: «La seguretat de les víctimes de la violència de gènere» (14 juny). Participen: Manuel Avilés Gómez, director de la Unitat Penitenciària de Coordinació Institucional; Rosa Guiralt, fiscal coordinadora de violència de gènere de l’Audiència Provincial d’Alacant; Carmen Méndez Cortés, magistrada del Jutjat de Violència de Gènere d’Alacant; Estefania Navarrete Ibáñez, inspectora del grup Gamma de la Policia Local de València. Modera i tanca l’acte: Encarnación Llinares Cuesta, subdelegada del Govern d’Alacant. Organitza: Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana .

- Presentació del Màster en Economia i Direcció Aplicat a Titulats en Ciències i Tecnologia (26 juny). El Màster d’Economia i Direcció de la Universitat d’Alacant ofereix a titulats en Ciències i Tecnologia la possibilitat de cobrir aquest buit formatiu existent entre l’acompliment de la seua professió i les funcions directives en l’empresa. Intervenen: Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d’Alacant; Joaquín Marhuenda, vicerector de Planificació i Estudis; Juan Llopis, degà de la Facultat d’Econòmiques; Fernando Llopis, director de l’Escola Politècnica Superior d’Alacant. La presentació serà a càrrec del professor Ricardo Regalado Tesoro, director de la Divisió d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria del Departament d’Enginyeria de la Construcció, OP i Infraestructura Urbana.

- Seminaris de Matemàtiques (27 juny).

- XVIII Jornades de l’Associació Espanyola de Metges de Bàsquebol, patrocinat per ACB (28 juny).

- Recital de poesia (29 juny). Vols que parlem de poesia? Conta’ns el que tu en saps, que nosaltres et contarem el que en sabem. Si has escrit alguna cosa curta, porta-la. Poetes convidats: Rocío Espinosa i Diego Zambrano.

- Primer Aniversari de l’Espai Cultural (29 juny). L’Espai Cultural, associació cultural sense ànim de lucre, convida els col·laboradors de l’Espai Cultural i ciutadans d’Alacant a la celebració del seu aniversari lúdic creatiu.

- Conferències de divulgació astronòmica (29 juny). Miguel Ángel Pérez Oca: «Personatges i idees en la revolució copernicana». Lance Benner (Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, EUA): «Observant asteroides propers a la terra».

- Conferències divulgatives: VII Workshop on Catastrophic Disruption in the Solar System (29 juny).

- Jornades: El Programa Leonardo (30 juny).

Juliol

- La Societat del Risc: Canvi Global i Desastres Naturals (del 9 al 11 de juliol)

Dia 9
«Polítiques enfront del canvi climàtic: Està Espanya preparada?» Per Begoña Fabrellas, cap d’àrea d’Estratègies de Mitigació en l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Ministeri de Medi Ambient. «La Societat del Risc: Un concepte nou?», per David Sauri Pujol, Universitat Autònoma de Barcelona. «Riscos naturals i ordenació del territori a Espanya: Algunes experiències», per Jorge Olcina, Universitat d’Alacant.

Dia 10
«Risc sísmic a la Comunitat Valenciana. Zones de risc. Mesures de reducció del risc», per José Juan Giner Caturla, Laboratori de Sismologia, Universitat d’Alacant. «La regió nord-oriental de Veneçuela, zona d’alt risc sísmic. Microzonació sísmica per a la reducció del risc sísmic», per Pedro Jauregui, Laboratori de Sismologia, Universitat d’Alacant.

Dia 11
«Canvi climàtic i riscos: Nous escenaris», per Javier Martín, Universitat de Barcelona. «La nova generació de sistemes de gestió d’emergències», per José Hilario Canós Cerdà, Universitat Politècnica de València. «La transmissió de les notícies de risc», per Manuel Toharia. Museu de les Ciències Príncep Felip. València, 13.30 h-14.00 h. Debat. Directors: Jorge Olcina i José Juan Giner Caturla.

 

 

 

 

· Tallers i cursos

Setembre

- Comença el curs de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo (14 setembre). Les sessions es desenvoluparan els dimarts i dijous.

- Curs Per Què En Diuen Sexe si Volen Dir Gènere: Sobre la Igualtat entre Homes i Dones. (18 setembre).

- Curs de Còmic organitzat per l’Associació Juvenil Unicómic (18 setembre).

- Curs de la Universitat Permanent per a la formació en el maneig del Campus Virtual i pàgina web de la UA: Connecta’t. (18 setembre)

- Curs Actualització Didàctica en Llengua Llatina: Aplicacions Pràctiques per al Batxillerat, organitzat pel CEFIRE d’Alacant (19 setembre).

Octubre

- Curs de la Universitat Permanent: Jardineria i Paisatgisme (2 octubre).

- Curs de Valencià per a estrangers Nivell Bàsic (2 octubre). Per tercer any consecutiu la Seu organitza cursos de valencià especialment concebuts per a estrangers

- Curs de formació per als membres de l’Associació Escriptors de Llums de la UA (4 octubre).

- Comença el curs Anys Seixanta i Setanta: El Rock & Roll segons els Seus Millors Intèrprets (11 octubre). Introducció al taller i context històric.

- Curs de formació: La Ràdio Digital (14 octubre). Organitza: Artegalia Ràdio.

- Curs de Comptabilitat i Fiscalitat per a Entitats sense Ànim de Lucre (14 octubre). Durada: 30 hores.

- Curs intensiu de Llengua Xinesa I per a professionals (14 octubre). Centre d’Estudis Orientals.

- Curs intensiu de Llengua Xinesa II per a professionals (14 octubre). Centre d’Estudis Orientals.

- Curs intensiu de Llengua Xinesa III per a professionals (14 octubre). Centre d’Estudis Orientals.

- Curs intensiu de Llengua Japonesa I per a professionals (14 octubre). Centre d’Estudis Orientals.

- Curs intensiu de Llengua Coreana I per a professionals (14 octubre). Centre d’Estudis Orientals.

- Comença el curs Dones Després de les Imatges (17 octubre). Directora: María Martínez Lirola, Departament de Filologia Anglesa, Universitat d’Alacant.

- Comença el curs Ciència i Art, una Fecunda Relació (17 octubre). La descripció musical de la naturalesa, per Juan Hernández, músic i mestre.

- Curs de Valencià per a estrangers Nivell Elemental (20 octubre). Per tercer any consecutiu, la Seu organitza cursos de valencià especialment concebuts per a estrangers .

- Tallers de Guitarra Contemporània (21 octubre). Secretariat de Cultura de la UA.

- II Taller de Música Antiga (21 i 22 octubre). Mòdul 1: Cant, Interpretació Historicista i Disposició Corporal. Professors: Achim Schulz i Sergio Iglesias.

- Curs de Gastronomia Sincrètica (31 octubre), oferit per la FGUA.

Novembre

- Tallers de Guitarra Flamenca (2 novembre). Professor: Baldomero Amador Santiago, Organitza: Vicerectorat d’Extensió Universitària, Secretariat de Cultura.

- Taller de Pintura a l’Aire Lliure (2 novembre). Mitjançant la tècnica de l’oli, els alumnes desenvoluparan un treball creatiu pràctic, basat en l’observació i el Treball personal, amb la naturalesa com a referent per a acostar-se al món del color i les formes. Organitza: Vicerectorat d’Extensió Universitària, Secretariat de Cultura, Taller Literari.

- Curs: L’Art de la Fotografia en Blanc i Negre (3 novembre). Professor: Javier Serrano.

- Comença el curs El Circ d’Abans, el Circ d’Ara (del 4 al 18 novembre), amb les sessions següents:

Dia 4
«La importància del circ en la societat»

Dia 11
«Situació del teatre de carrer a Espanya»

Dia 18
«Aprenentatge del circ: Escoles de circ a Espanya i a Europa»

Organitzat per l’Associació de Malabaristes, Animació de Carrer i Arts Circenses Donyet Ardit.

- Accions grupals del projecte OPEA (9 novembre). Informació i Motivació per a l’Autoocupació.

- 3er Curs de Formació per a Tècnics Socials en Immigració: Itineraris per a una Millor Intervenció Social (13 a 17 novembre).

Dia 13
«Dades, xifres i processos: Una aproximació a la configuració de les migracions a Alacant». Carlos Gómez Gil, director del Seminari i Observatori Permanent de la Immigració de la Seu, professor associat de la UA.

Dia 14
«La dimensió legal: Perspectives d’intervenció sociojurídica amb immigrants». Ignacio Rodríguez García, advocat d’ASTI-Alacant / Secretariat Diocesà de Migració, membre de la Junta Directiva de la Comissió d’Estrangeria del Col·legi d’Advocats d’Alacant.

Dia 15
«Mediació i educació. La mediació socioeducativa per a immigrants». Jasone Mondragón, professora titular de la Facultat d’Educació de la UA.

Dia 16
«Itineraris públics d’intervenció amb immigrants: Els dispositius socials municipals de l’Ajuntament d’Alacant». Carmen Durà Pérez, treballadora social i cap del Programa d’Inserció de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alacant.

Dia 17
«El paper de les ONG: Eines bàsiques d’intervenció de les ONG amb la població immigrant». Teresa Martín Gutiérrez, exdirectora d’Elx Acull i professora associada en la UA.

- Comença el curs Un Passeig Virtual per la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (13 novembre). Una visita guiada per especialistes a la Biblioteca Virtual, pels seus portals, recursos, etc.

- Tècniques d’Improvisació i Composició en Guitarra (14 novembre). El dimarts i el dijous. Secretariat de Cultura UA.

- Taller de Tècniques Teatrals (15 novembre). Es tracta d’un recorregut pel procés creatiu del fet teatral. Exposició pràctica de les bases teòriques i pràctiques d’algunes de les tècniques que possibiliten el procés creatiu del fet teatral en tot el seu desenvolupament.

- II Taller de Música Antiga (18 novembre). Mòdul 2: Viola de Gamba, Corda Premuda, Música de Cambra i Baix Continu. Professors: Silvia Tecardi i Julian Behr.

- IV Curs per a Prevenir la Violència de Gènere en Adolescents i Joves (18 novembre). Grup Dona Jove. Consell de la Joventut d’Alacant.

- Curs La Constitució per a Estrangers (20 novembre). Un curs pensat per a oferir una visió sintètica però completa de la Constitució espanyola als estrangers, amb especials referències a qüestions directament relacionades amb els drets dels immigrants

- Taller Parlem de Llibres. Club de Lectura (23 novembre). El club de lectura de la UA és la reunió d’un grup de persones per a compartir l’experiència de la lectura. Al llarg de deu sessions, els integrants del club es reuneixen al voltant d’un llibre (Italo Calvino, George Orwell, Raymond Chandler, etc.), sobre el qual dialogar, departir, conèixer els punts de vista d’altres lectors, participar en activitats paral·leles...

- Curs Joves amb els Drets Humans (27 novembre). Des de fa uns quants anys el Consell de Joventut d’Alacant desenvolupa activitats per a potenciar l’educació en drets humans com la millor forma de prevenció de les violacions d’aquests.

Dia 27
Pena de Mort

Dia 28
Immigració, Asil i Refugi

Dia 29
Armes sota Control

Dia 30
Xiquets Soldats

Dia 1
Violència contra les Dones

Desembre

- II Taller de Música Antiga (2 i 3 desembre). Mòdul 3: Corda Premuda Historicista, Llaüt, Tiorba, Viola de Mà. Professora: Evangelina Mascardi.

- Comença una nova edició del curs de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo (14 desembre).

Gener

- II Taller de Música Antiga (13 i 14 gener). Mòdul 4: Flauta Dolça Renaixentista i Barroca. Professor: Michael Form.

Febrer

- Tallers Servef (1 febrer). Durant el mes de febrer es realitzen els tallers GIPE (Fundació General) en col·laboració amb el Servef.

- Curs Autors Alacantins en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (5 febrer). Visita guiada especial a la memòria literària d’Alacant en la nostra Biblioteca Virtual.

- Comença el Curs d’Informàtica: Office Word (12 febrer). Consell de la Joventut.

- Comença el Curs d’Informàtica: Autocad (12 febrer). Consell de la Joventut.

- Taller de Weblogs (16 febrer).

- Curs de Fotografia (21 febrer).

- Curs d’Informàtica Access (26 febrer). Organitzat pel Consell de la Joventut d’Alacant.

Març

- Curs: Gastronomia Sincrètica (1 març). Oferit per la FGUA.

- Curs d’Informàtica Excel (12 març). Organitzat pel Consell de la Joventut d’Alacant.

- Curs: ONG i Cooperació per al Desenvolupament (23 març). Ajuda en Acció i el CJA pretenen constituir un grup de voluntariat en temes de cooperació internacional des de «la nostra ciutat». Ajuda en Acció i el CJA cerquen amb aquest curs formar i donar eines en matèria de cooperació internacional a voluntaris d’ambdós sexes. És necessari aquest tipus de curs i de formació per a donar a conèixer la importància del voluntariat de cooperació des del nord. El grup de voluntariat que es vol constituir té com a objectius la sensibilització social en aquest àmbit.

Abril

- Curs de Capità de Iot (2 abril).

Maig

- Màster: Viticultura (11 maig).

Juny

- Curs formatiu Aula d’Emprenedors de Florida (5 juny).

- Curs Intervenció amb Menors Subjectes a Mesures Judicials d’Internament (26 juny).

- Curs Anàlisi i Estratègies per a la Inserció Sociolaboral de Joves Immigrants: La Integració de les Nostres Segones Generacions a Través de l’Ocupació (27 juny).

Juliol

- Curs La Imatge del Poder. Els Espanyols i la Corona (Segles XIX-XX) (2 juliol). Organitza: Universitat d’Estiu Rafael Altamira

- Curs: Dret Sanitari (9 juliol). Organitza Universitat d’Estiu Rafael Altamira

- Curs de Formació de Voluntariat LGTB (16 juliol).

- Curs Mercat i Consum d’Idees: El Negoci Cultural (16 juliol).

Agost

- Cursos d’espanyol per a estrangers (1 a 31 agost). Organitza Consell de la Joventut.

- Cursos del Centre d’Estudis Orientals de la Universitat d’Alacant (1 a 31 agost). Xinès, Japonès, Coreà, Art d’Àsia Oriental-Mitologia d’Àsia Oriental, Ninjutso.

- Cursos d’idiomes d’Aules. (1 a 31 agost) Cursos intensius d’anglès, francès, alemany, italià.

- Cursos d’estiu del Consell de la Joventut d’Alacant (6 agost). Comencen els cursos següents: Valencià: Nivell Elemental, Nivell Mitjà; Informàtica: Office (Word, Excel, Access, Power Point); Animació; Tècniques de Contacontes; Teatre Infantil (de 10 a 15 anys); Teatre Jove (de 16 a 20 anys); Guitarra Espanyola; Guitarra Elèctrica Bàsic; Guitarra Elèctrica Avançat; Baix. També jocs participatius amb sessions Singstar, Guitar Hero, Pro Evolution Soccer, Dance Factory.

- V Setmana Jove (6 al 12 d’agost).

 

 

 

· Cinema

Octubre

- 75 Aniversari del Sufragi Femení a Espanya (5 octubre). Comencen en la Seu els actes commemoratius de 75 Aniversari del Sufragi Femení a Espanya amb la projecció de la pel·lícula Ángeles de Hierro (Iron Jawed Angels, 2004), sobre la pionera lluita de les sufragistes nord-americanes. Organitza: Aula de Debat Feminista, Secretariat d’Extensió Universitària UA i Taller de Cinema del Secretariat de Cultura de la UA.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (13 octubre). Projecció de la pel·lícula Furia (Fury, 1936).

- Kosmópolis. Les ciutats i els seus escriptors (16 octubre): El Dublín de Joyce: Necròpoli i Wandering Rocks. Les Lisboes de Pessoa: Oda Triomfal i Mensagem. La Ciutat de K. Franz Kafka i Praga: La vida en un cercle i El Castell. Cosmópolis. Borges i Buenos Aires: La Biblioteca infinita i Panajedrez Borgiano.

- Projecció pel·lícula per la celebració del 75 Aniversari del Sufragi Femení a Espanya. Títol: Sufragistas en el cine mudo (Suffragettes in the Silent Cinema, 1990) de Kay Sloan.

- III Mostra Internacional de Cinema i Drets Humans a Alacant (20 octubre). Projecció de les pel·lícules Niños de Beslan i Un deber a proteger: Justicia para los niños soldado del DRC.

- III Mostra Internacional de Cinema i Drets humans a Alacant (21 octubre). Projecció de les pel·lícules Niños de Beslan i Un deber a proteger: Justicia para los niños soldado del DRC.

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (23 octubre). Especial cinema coreà: Sang Woo y su abuela, de Jeong-Hyang Lee.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (23 octubre). Las bicicletas son para el verano (Jaime Chavarri, 1983) Organitza: Council on International Educational Exchange. Amb la col·laboració del Taller de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

- Kosmópolis (23 octubre). Manuel Rivas. Mayday, Mayday, Mayday (Chamada Xeral). Performance poètica de Manuel Rivas amb el guitarrista César Carlos Morán.

- III Mostra Internacional de Cinema i Drets Humans a Alacant (27 octubre) Projecció de les pel·lícules Niños de Beslan i Un deber a proteger: Justicia para los niños soldado del DRC.

Novembre

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood. (3 novembre). Sólo se vive una vez (You only live once, 1937). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Kosmópolis (6 novembre). Projecció d’El Cosmopolitano en la literatura a partir del boom latinoamericano , Alfredo Bryce Echenique.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (10 novembre). La mujer del cuadro (Woman in the window, 1945). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (11 novembre). I ací està la resposta: un programa molt ampli per als matins dels dissabtes. Grans clàssics del cinema infantil, tallers per a exercitar la imaginació i contacontes, constitueixen aquesta proposta. Projecció de la pel·lícula El chico (The kid, 1921), Charles Chaplin.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (13 novembre). La lengua de las mariposas (José Luis Cuerda, 1999). Organitza: Council on Internacional Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (18 novembre). Projecció de la pel·lícula La guerra de papá (Antonio Mercero, 1977).

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (20 novembre). Especial cinema coreà: Hierro 3, de Seung-Yeon Lee.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (25 novembre). Projecció de la pel·lícula El mago de Oz (The wizard of Oz, 1939), Victor Fleming, Richard Thorpe i King Vidor.

- Projecció de pel·lícules de circ (25 novembre). Organitza: Associació de Malabaristes, Animació de Carrer i Arts Circenses Donyet Ardit.

- Kosmópolis (27 novembre) Projecció d’El tesoro de la sombra, Alejandro Jodorowsky.

Desembre

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (2 desembre). Projecció de la pel·lícula Milagro en Milán (Miracolo a Milano, 1951), de Vittorio De Sica.

- Kosmópolis (11 desembre). Modern love. Anglès amb subtítols en català. Els poetes britànics Nolan Weekes, Malika Booker, Anthony Joseph i Charlie Dark, amb el discjòquei A-Cyde presenten les seues perspectives sobre l’amor i les relacions modernes en una gira de recitals encarregada i produïda per Renaissance One, una agència de promoció artística. Basada en el llibre Modern love, que barreja narració, poesia i disquisicions sobre l’amor i les relacions en el segle xxi.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (11 desembre) amb la projecció de la pel·lícula La hora de los valientes (Antonio Mercero, 1998). Organitza: Council on International Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (15 desembre). Projecció de Perversidad (Scarlet Street, 1945)

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (18 desembre). Especial cinema coreà: Ebrio de mujeres y pintura, de Kwon-Taek Im.

- L’Associació Aripi realitza la projecció de diverses pel·lícules en romanès amb subtítols en castellà (22 desembre).

- I en Nadal, també Cinema en la Seu (26 desembre) per a tots els públics: Buster Keaton. Quan estigues cansat de les proverbials compres, quan les nadales t’hagen deixat afònic, quan comences a dubtar de les virtuts de ser bona persona, segons els millors cànons nadalencs, pots venir a la Seu a la recerca de refugi cinematogràfic. Les vesprades són per a la genialitat de Buster Keaton.

Dia 26
The great stone face (El gran cara de palo). (Documental sobre Buster Keaton dirigit per Vernon P. Becker l’any 1968). The three ages (Les tres edats, 1923).

Dia 27
Our hospitality (La ley de la hospitalidad, 1923). Sherlock Jr. (El moderno Sherlock Holmes, 1924).

Dia 28
The navigator (El navegante, 1924). Curtmetratges: El guardaespaldas i Una semana.

Dia 29
Seven chances (Siete ocasiones, 1925). Curtmetratges: La barca i Nido de amor.

Dia 2 de gener
Go west (El rey de los cowboys, 1925). Curtmetratges: El espantapájaros i Convicto 13.

Dia 3 de gener
Battling butler (El boxeador, el último round, 1926). Curtmetratges: El herrero i La casa encantada.

Dia 4 de gener
The General (El maquinista de la General, 1927). Steamboat Bill Jr. (El héroe del río, 1928)

Director del cicle: Israel Gil. Aula de Cinema. Secretariat de Cultura del Vicerectorat d’Extensió Universitària de la UA.

- Els Curtmetratges Espanyols de l’Any (26 desembre). El curtmetratge és moda. Les xifres són més que eloqüents. En els últims anys es realitzen a Espanya al voltant de 140 curtmetratges en format cinema, i durant l’any 2006 es van celebrar 238 certàmens que premien la qualitat d’aquests treballs. La ruta festivalera està més viva que mai. D’altra banda, la creixent utilització del format digital ha democratitzat el món de la creació, economitzant els costos de producció. Aquestes sessions pretenen prendre el pols al curtmetratge espanyol actual, que viu un dels moments més feliços de la seua història. La qualitat tècnica dels treballs és inqüestionable, i cada temporada, alguns d’aquests brillen amb llum pròpia, presentant noves mirades d’autors novells, que seran els que en un breu espai de temps donen el salt al llargmetratge. El taller estudia l’eclecticisme d’aquest format, en el qual cohabiten el cinema de gènere i les propostes més personals i arriscades, i ho fa d’una manera completament pràctica, mitjançant el visionament i l’anàlisi de diversos dels títols més recents de la producció nacional en la temporada.

Dia 26
La explicación, de Curro Novallas; Siempre quise trabajar en una fábrica, d’Esteban Crespo; Amar, d’Esteban Crespo.

Dia 27
Contracuerpo, d’Eduardo Chapero-Jackson; Ponys, de David Planell; Sintonía, de José Maria Goenaga.

Dia 28
El álbum blanco, de Félix Viscarret; Áloe, de Sergio Delgado; El punto ciego, d’Álex Montoya.

Dia 29
Invulnerable, d’Álvaro Pastor; La ruta natural, d’Álex Pastor; Manchas, de Jorge Torregrosa.

Dia 30
Choque, de Nacho Vigalondo; La culpa del alpinista, de Dani Sánchez Arévalo; Llévame a otro sitio, de David Martín de los Santos.

Director: Antonio Sempere, periodista, crític i autor de nombrosos llibres sobre cinema.

Gener

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood. (12 gener): Secreto tras la puerta (Secret beyond the door, 1948) Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (13 gener). Projecció de la pel·lícula El ladrón de Bagdad (The thief of Bagdad, 1940), Michael Powell i Ludwig Berger.

- Kosmópolis (15 gener). Projecció de Glasgow report. Anglès amb subtítols en català. Reportatge especial per a Kosmópolis de la 63th World Science Fiction Convention (LXIII Convenció Mundial de Ciència-ficció) celebrada a Glasgow del 4 al 8 d’agost de 2005, amb una sèrie d’entrevistes en exclusiva realitzades per Marcial Souto a Elizabeth Hand, Cory Doctorow, Brian Aldiss, George R. R. Martin, John Clutte i K. S. Robinson.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (20 gener) Taller Atrapasomnis.

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (22 gener). Especial cinema coreà: Bichunmoo, de Young-Jun Kim.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (22 gener). ¡Ay Carmela! (Carlos Saura, 1990) Organitza: Council on International Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (26 gener). Encubridora (Rancho Notorius, 1952). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (27 gener) Grup narració oral. Contacontes. «Conte, conte, conte... Tu no contes res?» (I).

- Els contes, la literatura infantil i la tradició oral componen els ingredients bàsics d’un espectacle que també inclou jocs participatius, cançons infantils...

- Kosmópolis (29 gener). Nicolás Buenaventura. Quan l’home és la seua paraula. Castellà. Mitjançant la narració oral escenificada, el colombià Nicolás Buenaventura relata històries que procedeixen de diverses tradicions orals del món. Un espectacle elaborat a partir dels contes que conformen les seues obres.

Febrer

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (3 febrer). Projecció de la pel·lícula Tarzán y su hijo (Tarzan finds a son!, 1939), Richard Thorpe.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (5 febrer). Tierra y libertad (Ken Loach, 1995) Organitza: Council on Internacional Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (9 febrer). Encuentro en la noche (Clash by night, 1952). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (10 febrer). Grup de narració oral en valencià contacontes. Colorina contacontes. Colorina coneix molt bé tots els personatges que viuen en els contes, perquè ella viu en el País de la Fantasia; ella ens contarà els secrets de les bruixes i dels prínceps encantats.

Kosmópolis (12 febrer). Projecció de Kevin Fitzgerald I 2 Mex. Freestyle Session (anglès i castellà) amb l’actuació en directe de Kevin Fitzgerald, director de la pel·lícula-documental Freestyle: the Art of Rhyme (2000), amb 2mex, un altre exponent del hip-hop d’orígen mexicà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (17 febrer). Projecció de la pel·lícula Robin de los Bosques (Robin Hood, 1938), Michael Curtiz i William Keighley

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (22 gener). Especial cinema japonès: El ocaso del samurai, de Yoji Yamada.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (23 febrer). Gardenia azul (Blue Gardenia, 1953) Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (24 febrer). Taller Emmarca’t.

- Kosmópolis (26 febrer) Projecció de Quico Cadaval: Fantasmes familiars (castellà). El narrador gallec Quico Cadaval explica de viva veu històries repletes d’emperadors, contrabandistes, arriers, presos, prostitutes, soldats de reemplaçament, àugurs i espectres.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (26 febrer). ¿Por quien tocan las campanas? (Carlos Word, 1943) Organitza: Council on International Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

Març

- «Cinema, psicoanàlisi i cultura» (3 març) (cinefòrum). Organitzat pel CO El Molinet, Centre d’Orientació Sociolaboral i Clínica.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (3 març). Projecció de la pel·lícula La isla del tesoro (Treasure Island, 1972), John Hough i Andrew White.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (9 març). Los sobornados (The big heat, 1953). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (10 març). Taller Llums i Ombres: Maquillatge de Fantasia i Efectes Especials.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (12 març). Bienvenido Mr. Marshall (Luis García Berlanga, 1953) Organitza: Council on International Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (23 març). Deseos humanos (Human desire, 1954). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- Projecció del documental Tinta roja (24 març). La militància en el PRT-ERP. La projecció comptarà amb la presència del seu director, un documental de Ruy Balañá. Actes per la Memòria, contra l’Oblit i la Impunitat de la Dictadura Militar Argentina. Organitza: La Casa de les Amèriques d’Alacant. Es narra la persecució i extermini d’organitzacions com l’ERP, on s’arrepleguen entrevistes a supervivents i expresos com el Nobel de la pau, Pérez Esquivel, entre altres.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (24 març). Projecció de la pel·lícula La princesa prometida (The princess bride, 1987), Rob Reiner

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (26 març). Especial cinema japonès: Nadie sabe, de Hirokazu Kore-eda

Cicle de cinema Ciutat de la Llum en la Seu: Cinema que Es Fa a Alacant (del 27 al 30 de març).

Dia 27
Audició en directe de seqüències de La dama boba. Projecció de la pel·lícula La dama boba, dirigida per Manuel Iborra. En acabar la pel·lícula hi haurà un col·loqui obert al públic.

Dia 28
Projecció de la pel·lícula Lo que sé de Lola, dirigida per Javier Rebollo. (En francès amb subtítols en castellà). En acabar la pel·lícula hi haurà un col·loqui obert al públic.

Dia 29
Projecció de la pel·lícula Teresa, el cuerpo de Cristo, dirigida per Ray Loriga. En acabar la pel·lícula hi haurà un col·loqui obert al públic.

Dia 30
Projecció de la pel·lícula El camino de los ingleses, dirigida per Antonio Banderas. En acabar la pel·lícula hi haurà un col·loqui obert al públic.

Abril

-Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (24 abril). Especial cinema japonès: Projecció de la pel·lícula Carta de una mujer desconocida, de Xu Jinglei.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (28 abril). Projecció de la pel·lícula Oliver Twist (Oliver Twist, 1948), David Lean.

- Cinema sobre la Guerra Civil Espanyola (30 abril). Soldados de Salamina (David Trueba, 2004). Organitza: Council on International Educational Exchange. Amb la col·laboració de l’Aula de Cinema, Secretariat de Cultura de la UA.

Maig

- Projecció de documental (2 maig): El plan B. Durant cinc mesos, un equip format per tres persones va conviure amb tres famílies procedents de l’Equador, de Colòmbia i de l’Argentina, respectivament, fent un seguiment de la seua vida familiar, professional i social i, enregistrant entrevistes als seus membres en diferents situacions i llocs. Tot això juntament amb imatges procedents dels països d’origen dels protagonistes que evoquen passatges dolços i amargs de la seua vida. El plan B proposa una visió constructiva, humana i social de la immigració llatinoamericana a Espanya.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (5 maig). Taller de jocs i joguines tradicionals.

- V Cineclub Universitari: Fritz Lang a Hollywood (11 maig) Mientras Nueva York duerme (While the city sleeps, 1956). Les projeccions començaran a les 20.15 h. Les pel·lícules es projectaran en anglès amb subtítols en castellà.

- IV Festival de cinema a Alacant (19 maig). Secció cinema. Projecció de la pel·lícula De colores. Glory és una jove cubana que s’instal·la a Alacant per tornar a començar una nova vida, fugint del seu passat i del qui fou el seu xicot. A Alacant li sorgeix una nova oportunitat de treballar en el mercat, i allí coneix el seu protector, Ximo, que l’ajuda a començar de nou. Amb la presència del director Rafa Montesinos i l’actor cubà Vladimir Cruz.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (19 maig). Projecció de la pel·lícula ET, el extraterrestre (ET, the extraterrestrial, 1982), de Steven Spielberg.

- IV Festival de Cinema a Alacant (21 maig). Documental del flamenc: El arte de una melodía. Documental musical, com un road trip, una passejada pels encants d’Andalusia al ritme de les buleries i del flamenc, que canvia el seu tumbao i els seus acords en una nova tendència que es diu afrogitana. Paco de Lucía, Vicente Amigo, Raimundo Amador, Pata Negra, La Niña Pastori, José Mercé, Estavella Morente, Diego El Cigala, Las Niñas, Chambao, etc. Amb la presència del director David Parra Serrano.

- Dilluns d’Orient: Cinema Asiàtic en Versió Original (25 maig). Especial cinema xinès: Juntos, de Chen Kaige.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (26 maig). Projecció de la pel·lícula Cuenta conmigo (Stand by me, 1986), Rob Reiner.

- Cicle de cinema mut (31 maig). Murnau al Piano. Nosferatu, eine symphonie des grauens (Nosferatu, 1922). Les pel·lícules de F. W. Murnau, el mestre alemany del moviment expressionista, seran les protagonistes d’aquest cicle que inclou tres obres imprescindibles de la història de la cinematografia mundial.

Juny

- Projecció del documental La porta del Sàhara (6 juny) i posterior col·loqui amb l’autora, la cineasta canària M. Jesús Alvarado. Organitza: Associació Dajla Solidaris amb el Poble Sahrauí de Sant Vicent del Raspeig.

- Cicle de cinema mut (7 juny) Murnau al Piano. Les pel·lícules de F. W. Murnau, el mestre alemany del moviment expressionista, seran les protagonistes d’aquest cicle que inclou tres obres imprescindibles de la història de la cinematografia mundial. Derletzte Mann (El último, 1924). Amb acompanyament musical en directe d’Arsénio Martins (piano i composició), Aránzazu Hernández (violoncel) i Juan Francisco (clarinet).

- Cicle de cinema mut (14 juny) Murnau al Piano. Les pel·lícules de F. W. Murnau, el mestre alemany del moviment expressionista, seran les protagonistes d’aquest cicle que inclou tres obres imprescindibles de la història de la cinematografia mundial. Faust (Fausto, 1926).

Juliol

- Imatge, Música i Paraula (19 juliol). Documental: Escenari mòbil. Dirigit per Montxo Armendáriz, 2003. Amb la participació del cantautor Luis Pastor, el director Montxo Armendáriz retrata les gents i els pobles extremenys a través del recorregut que fan cada estiu dos escenaris mòbils oferint concerts, projeccions i representacions teatrals de grups i companyies professionals en les poblacions més petites de la regió, a la manera de les missions pedagògiques republicanes, de la Barraca, de García Lorca.

- Imatge, Música i Paraula (26 juliol). Documental: Federico García Lorca: De Granada a la Luna. Dirigit per José Sánchez Montes. Any: 1999. Durada: 132 minuts. Sobre una idea de José Sánchez Montes (un viatge, de Granada a la Lluna, que té en la ciutat andalusa el punt de partida i tràgic final, i en la lluna la destinació simbòlica) i amb la col·laboració d’artistes i professionals de primera fila (Martirio, Imperio Argentina, Lagartija Nick, Enrique Morente, Santiago Auserón, John Cale, Neneh Cherry, Compay Segundo, Enemigos, Robert Wyatt i Amancio Prada, entre altres.

Agost

- Durant tot el mes d’agost Cicle de Cinema Hispanoamericà (de l’1 al 31 d’agost). 1 agost. La historia oficial (1985), Luis Puenzo, Argentina. 2 agost. Historias mínimas (2001), Carlos Sorín, Argentina. 3 agost. Susana, demonio y carne (1950), Luis Buñuel, Mèxic. 6 agost. Abismos de pasión (1954), Luis Buñuel, Mèxic. 7 agost. Ensayo de un crimen (1955), Luis Buñuel, Mèxic. 8 agost. Secuestro express (2005), Jonathan Jakubowicz, Veneçuela. 9 agost. El Chacal de Nahueltoro (1969), Miguel Littin, Xile. 10 agost. La luna en el espejo (1990), Silvio Caiozzi, Xile. 13 agost. Pantaleón y las visitadoras (2000), Francisco J. Lombardi, Perú. 14 agost. Tinta roja (2000), Francisco J. Lombardi, Perú. 16 agost. La vendedora de rosas (1998), Víctor Gaviria, Colòmbia. 20 agost. Lista de espera (2000), Juan Carlos Tabio, Cuba. 21 agost. Guantanamera (1995), Juan Carlos Tabio, Cuba. 22 agost. Orfeo negro (1964), Marcel Camus, Brasil. 23 agost. Radio Favela (2002), Helvécio Ratton, Brasil. 24 agost. La canción de Carla (1966), Ken Loach, Nicaragua-GB. 27 agost. Estrellas de la línea (2006), Chema Rodríguez, Guatemala. 28 agost. El norte (1983), Gregory Nava, Guatemala-EUA. 29 agost. El último tren (2002), Diego Arsuaga, Uruguai. 30 agost. Crónica (2004), Sebastián Cordero, Equador. 31 agost. Santa Sangre (1989), Alenjandro Jodorowsky, Mèxic.

 

 

 

· Música, Dansa i Teatre

Setembre

- Assajos del Grup Valencià pro Música Antiga (7 setembre). Els assajos es fan el dilluns i el dijous.

Octubre

- Assajos del grup de ball de l’Associació ARIPI (7 octubre). Durant tots els dissabtes de l’any.

- Assajos del Cor de Música Antiga (10 octubre).

- I Concert de la Integral dels Quartets per a Corda de Beethoven, (15 octubre), pel quartet Almus. Vicerectorat d’Extensió Universitària.

Novembre

- II Concert de la Integral dels Quartets per a Corda de Beethoven, (2 novembre). Vicerectorat d’Extensió Universitària.

- I Simpòsium Internacional d’Arts Escèniques (11 novembre). Col·loqui amb Manuel Molins. 10.30-11.00. Albert Mestres (Barcelona), «Joc i compromís: Estructura textual i estructura escènica en el teatre de Manuel Molins». Patrícia Trapero (UIB), «Molins: Del text en l’escena». Ponència de clausura: Ricard Salvat (UB), Riscos i exigències en el teatre de Manuel Molins». Balance, conclusions i clausura del I Simpòsium Internacional d’Arts Escèniques. Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

- Assajos del Cor de Música Antiga (11 novembre).

- Assajos del Cor de Música Antiga (18 novembre).

- Assajos del Cor de Música Antiga (25 novembre).

Desembre

- Assajos del Cor de Música Antiga (2 desembre).

- Assajos del Cor de Música Antiga (16 desembre).

- Assajos de Teatre (16 desembre). Producció: Los líos de Scapin, produïda per Teatres de la Generalitat Valenciana, Teatre Arniches.

Gener

- Assajos del Grup de Teatre de la UPUA (20 gener).

- Dissabtes en la Seu Ciutat d’Alacant, Teatre Llegit (20 gener).

Febrer

- Gira del cor Ex Silentio del col·legi King Edward VI de Bury St. Edmunds (2 febrer). El Departament de Música de l’IES Jordi Joan d’Alacant organitza per terres alacantines la gira del cor Ex Silentio del col·legi King Edward VI, de Bury St. Edmunds (Anglaterra), després de la reeixida gira que va fer l’orquestra d’aquest institut fa uns quants anys. La qualitat musical que va demostrar l’orquestra –encara més admirable si es té en compte que pertany a un centre d’ensenyament secundari i no a un conservatori– en els concerts que va donar per les nostres comarques és equiparable a la del cor que ara ens presenten. El cor d’alumnes va a visitar Alacant la primera setmana de febrer en la primera gira internacional i estan interessats a actuar tant com puguen durant aqueixos dies per a adquirir experiència i promoure la música entre els habitants (molts britànics) de la nostra terra.

- Projecció del vídeo Vint anys en escena (7 febrer) i un fòrum de debat amb persones de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i de l’equip de realització del vídeo, que és el Taller d’Imatge de la UAFG.

- Concert de l’Associació Liricomusical Ciutat d’Alacant (16 febrer). Concert, arranjaments orquestrals de Francisco Visconti. Solistes: Lucía Candela, Mari José García, Bàrbara Da Silva, Rebeca Rodríguez, Desirée Márquez i Javier Lozano. Vestuari: Maria José de Visconti. Orquestra de cambra de l’Associació. Mestre concertador i director: Francisco Visconti.

Març

- Recital del pianista romanès Silvian Negrutiu interpretant obres de Liszt, Beethoven i Brahms (2 març).

- Assaig del grup de recitals (8 març).

- Concert: La dona en la música medieval (17 març), pel grup Puy de Sons d’Autrefois (Ensemble de música medieval).

- V Cicle de Música per a la Setmana Santa, Música per a la Pau (23 març). Un any més la Seu Ciutat d’Alacant s’uneix a la celebració de la Setmana Santa aportant als nostres ciutadans la seua música des dels estils més clàssics, amb les composicions dels grans mestres de la música sacra, fins als cants més populars de les saetas.

Banda Municipal de Música d’Alacant. Soprano: Ascensión M. Perona. A la cocatedral de Sant Nicolau.

Societat Musical L’Amistat del Palamó. 1ª part: L’Amistat, de Wind Quinet. 2ª part: L’Amistat, de Brass. A l’església de la Mare de Déu del Remei.

Galeria de Saetas amb Carmen Linares, Encarnita Anillo i Eduardo Espín. en el club Información, c/ Doctor Rico, 17, Alacant

Abril

- Assajos del Teatre Clàssic (del 10 al 21 d’abril).

- Recital Poètic Musical (12 abril) amb el cantant Tito Sayes a la guitarra, autor del disc Romántico y sentimental, en què participarà Loli Avellán i Mariló Gomis amb la seua parella de ball.

Maig

- Assajos Cor de Cambra (19 maig).

- Audició de Piano (29 maig). Audició dels alumnes de piano seleccionats pel Departament de Tecla del Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás, d’Alacant.

- Audició de Cant (30 maig). Peces líriques interpretades pels alumnes de cant del Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás, d’Alacant

Juny

- Concert de Percussió (8 juny) a càrrec d’alumnes del Conservatori de Música Òscar Esplà.

- Recitals Final de Carrera Curs 2006-2007 per part d’alumnes del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà (11 juny). Durant dècades, aquest centre ha format una gran quantitat de joves músics que en l’actualitat formen part de l’àmbit musical tant nacional com internacional. Cada any, els instruments de l’últim curs han de realitzar, per a poder finalitzar els seus estudis acadèmics, un recital com a solistes interpretant obres de diferents èpoques i estils.

- Concert del pianista Carlos Aguirre (18 juny). Una de les veus més originals de l’univers del folklore argentí. Després de la seua integració en diverses agrupacions amb diferents tendències musicals, Aguirre bolca la seua experiència en la música popular del seu país i de Llatinoamèrica. Es vincula amb la cançó a través del seu treball com arreglador de produccions argentines, peruanes i xilenes. D’aquesta relació amb la música cantada i altres aspectes de la literatura sorgeix un grup de cançons amb textos i de poetes del seu entorn.

Juliol

- Trobades Musicals a la Seu, Guaraná i Indras (2 juliol). Dos grups alacantins que han traspassat fronteres, que amb molt d’esforç i treball han aconseguit cotes destacades en la indústria discogràfica espanyola. La seua música és fresca, optimista, aspecte que podrà comprovar-se en aquest concert acústic.

- Concert Rosewood (4 juliol). Música pop-rock. A Acústico, el grup format per Alex Martínez (guitarra rítmica i veu) i Isidro López (guitarra solista i cors), aposten per cançons plenes d’energia, amb versions de clàssics del rock nacionals i internacionals que van des de M-Clan fins a Queen, al costat de cançons pròpies impregnades de la tradició més clàssica del rock.

- Música i Paraula (5 juliol). El Tábano: Cançons contades. Una fusió única de música i poesia. En el context d’un projecte cultural i editorial insòlit a Alacant, els integrants d’El Tábano enfilen poemes, en aquesta ocasió de Julio Cortázar, i temes musicals diversos, rics en matisos i tendències; és un espectacle intens, suggeridor i càlid.

- El So d’Alacant (6 juliol). El so és el nom que en algunes poblacions del sud valencià (Camp d’Alacant, Ibi…) rep el conjunt de sonadors que formen una rondalla de músics. Aquests grups de músics eren els encarregats del manteniment i la pràctica per via tradicional de la música tradicional valenciana, al costat, bàsicament, de les colles o grups de xaramiters i tabaleters.

- Assajos del conjunt Codrisorul (7 Juliol).

- Actuació de Manuel Salido i Metro Café (11 juliol). Jazz-rock i fusió amb Manuel Salido (saxo), Raúl Ramírez (guitarra), Andrés López Iniesta (baix), Agustín Tovar (bateria) i Willy Medina (teclista). Jazz de qualitat barrejat amb notes pròpies del rock.

- Concert de Música Oriental (13 juliol). La concertista Yoshie Sakai amb el seu koto, la millor música oriental. Aires sonors de delicats matisos, suggeridors, propicis per a una nit de bona música i un viatge musical a latituds llunyanes de mà del koto, un instrument de corda japonès d’origen xinès, semblat a una cítara, a càrrec de la prestigiosa intèrpret Yoshie Sakai.

- L’Esplanada, Associació de Cantautors d’Alacant (18 juliol). Jam session amb Julio Capanna, Alfonso Copé, Ana Antón, Ángel Moreno, Manolo Copé i Kiko Martínez Casas (percussió): una proposta que arreplega algunes de les veus més interessants de la música d’autor que es fa a Alacant. Un concert amb una diversitat d’estils per a una intensa experiència musical.

- Tot Tango, Cantant i Contant Tangos (20 juliol). Óscar de Urquiza (veu) i Roque Martínez Ríos (piano). Una de les expressions més genuïnes i autèntiques de la cultura argentina, amb vocació internacional, que accedeix, directament, a la sensibilitat de l’espectador, provocant emocions que deixen empremta.

- Teatre Universitari: En cap cap cap (24 juliol). Teatre de l’absurd. Absurd: contrari a la lògica o la raó, que no té sentit. Una idea absurda. Un comportament absurd. Una producció del Vicerectorat d’Extensió Universitària de la UA, dirigida per Tomàs Mestre.

- Improvisacions sobre un Piano de Cua (25 juliol). Vine a gaudir de la música new age amb Benja. Atmosferes, emocions, reflex d’una nova sensibilitat. Una música per a deixar-se dur, per a submergir-se en un oceà de notes plàcides…

- Aguardiente Swing Quartet (27 juliol). Swing amb estètica gàngster dels anys trenta sota el guiatge del quartet alacantí compost per Nacho Luri (veu i guitarra), Daniel Barbieri (guitarra), Juan Ras (guitarra) i Humberto Corrales (contrabajo). Un grup absolutament de referència en el panorama musical alacantí, que aporta l’energia del swing, en un colofó pels ritmes elèctrics, fulgurants, rítmics, contagiosos, vitals…

 

 

 

· Literatura

Setembre

- El Liceu Poètic de Benidorm presenta la nostra antologia Obrint portes… per amor a l’art (8 setembre).

- El grup literari-artístic Essències celebra un recital de poesia sota el títol Entre Música i Rimes (13 setembre).

Octubre

- Presentació del llibre de poemes "Aquel instante en que la noche", de Sergio García Escudero (11 octubre).

Novembre

- Presentació de llibre (29 novembre). Presentació del llibre de poemes La semilla del tiempo, de Rafaela Lillo, a càrrec del professor Miguel Ángel Lozano, catedràtic de Llengua i Literatura de la Universitat d’Alacant.

- Presentació de la revista Perito (24 novembre). Presentació d’un nou número d’aquesta revista literària i d’art alacantí.

Desembre

- Infaseu I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (16 desembre). Grup de narració oral en valencià Contem Contes. Els contes de la maga Lluna. La maga Lluna estudia la màgia de les paraules, i vol ensenyar als xiquets a descobrir tot el món fantàstic que s’amaga en els contes. La maga contarà les seues aventures amb un drac enutjat, princeses capritxoses i formigues presumides.

- Recital de poesia del grup literari Essències (28 desembre).

Gener

- Presentació del llibre La incandescente rosa del cometa, de Jesús Gallego Montero, amb il·lustracions de José Luis Nieto Rivas (19 gener). Organitza: Taller Literari (Secretariat de Cultura UA).

- Presentació del llibre El ángel del Apocalipsis (25 gener), de Antonio Amorós Sánchez. Organitza: Editorial Club Universitario.

- Presentació de la revista Viure dignament és un dret. Creant alternatives (31 gener). La revista ha estat editada per Libre Pensamiento, La Letra A i Ecologista, i les organitzacions que col·laboren són la CGT, Baladre i Ecologistes en Acció.

Febrer

- Recital de poesia de la Comissió Cívica. (13 febrer). Memòria de la nostra història en els versos de trenta poetes i poetesses d’Alacant. La Comissió Cívica per a la recuperació de la Memòria Històrica d’Alacant celebra un recital poètic amb el títol Versos per la Memòria, en el qual trenta poetes llegiran poemes originals i inèdits relacionats amb les penalitats que els defensors de la República van haver de suportar en la Guerra Civil Espanyola i com a conseqüència del seu desenllaç, i un actor interpretarà l’Elegía a Ramón Sije, de Miguel Hernández.

- Presentació de llibre Riesgos de inundaciones en el Mediterráneo occidental (14 febrer), dirigit per Antonio Gil Olcina i Gérard Chastagnaret. Presenta: Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d’Alacant.

- Presentació llibre Esclavos del franquismo (22 febrer). Organitza: Col·lectiu Tortuga.

Març

- Presentació del llibre Como tu eres así, de la poetessa canària Julia Gil (1 març).

- Presentació núm. 11 de la revista Perito (8 març), monogràfic dedicat a Azorín pel 40è aniversari de la seua mort.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (17 març). Grup de narració oral contacontes. «Conte, conte, conte... Tu no contes res?» (II). Els contes, la literatura infantil i la tradició oral componen els ingredients bàsics d’una espectacle que també inclou jocs participatius, cançons infantils...

Abril

- Presentació del llibre El detective Terratrèmol en la ciudad de las maravillas (17 abril). Aventura on cada autor desenvolupa una peripècia fantàstica protagonitzada pel detectiu Terratrèmol, en la tercera edició del joc literari realitzat en la Seu Ciutat d’Alacant, de la Universitat d’Alacant durant 2006, sota la direcció de Marià Sánchez Soler, que s’ha encarregat també de l’edició d’aquest llibre, publicat amb finor per l’Editorial Club Universitario.

- Presentació del llibre Los tratados para la mujer (25 abril), de Madame de Lambert. Publicacions de la Universitat d’Alacant, 2007. En l’acte intervindran Enrique Jiménez López, catedràtic d’Història Moderna de la UA i l’autora de l’edició de l’obra, María José Bono Guardiola, professora del Departament d’Història Medieval i Moderna de la UA.

- Clausura de la setmana de la lectura (27 abril). Amb l’actuació del grup El Tábano, la fusió de la música i la literatura, la poesia, les cançons….Un col·lectiu d’autèntics activistes de la literatura.

Maig

- Presentació del llibre Cultura, homosexualidad y homofobia (9 maig). Volum I: Perspectivas Gays. Editor: Félix Rodríguez. Volum II: Amazonia: Retos de visibilidad lesbiana. Editora: Angie Simonis. Intervenen en la presentació Etelvina Andreu, candidata a l’Ajuntament d’Alacant pel PSOE; Jesús Pradells, vicerector d’Extensió Universitària; Luisa Notario, coordinadora general de Lambda; Mar Esquembre Valdés, directora del Centre d’Estudis per a la Dona; Félix Rodríguez, editor del volum I, i Angie Simonis, editora del volum II.

- Presentació del llibre País complejo (10 maig). Canvi social i polítiques públiques en la societat valenciana (1977-2006), de Joaquín Azagra i Joan Romero. Publicacions de la Universitat de València, 2007. En l’acte intervindran: Joaquín Azagra, coautor del llibre i professor titular d’Història Econòmica de la Universitat de València; Joan Romero, coautor del llibre i catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València; Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d’Alacant; Rafael Recuenco, secretari general de la UGT-PV; Juan Ramón Gil, director del diari Información; Manuel Alcaraz, professor titular de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant.

- Recital de poesia (11 maig). Juan Gelman, un dels poetes més importants i premiats de la poesia llatinoamericana de les últimes dècades, oferirà un recital de poesia. La presentació correrà a càrrec de Carmen Alemany Bay, professora de Literatura Hispanoamericana i directora del Centre d’Estudis Iberoamericà Mario Benedetti.

- Infaseu. I per què no, també, la Seu per a xiquets i xiquetes? (12 maig). Grup de narració oral en valencià Contem Contes. Rodamons són. Les exploradores Enriqueta la Sabudeta i Dora l’Exploradora recorren les nostres terres arreplegant objectes miraculosos que apareixen en les rondalles i contes que ens parlen de les nostres terres. Ens ensenyaran el que han trobat i ens contaran la seua història, fent que la nostra imaginació viatge pel fabulós món dels contes i les rondalles. Coneixeu la història de la flor del Lilolà? Sabeu on està la poma camosina?

- Presentació del lliure Sandelobos (21 maig). Autor: Diego Carrasco López. Editorial Club Universitario, 2007. Presenta: Manuel Avilés Gómez, criminòleg i escriptor.

- Cicle Maig Negre, III Edició (Crim i Política) (del 22 al 27 de maig). Tercera trobada sobre novel·la i cinema negre. Autors i especialistes parlen sobre gènere negre, crim i política, en la ficció i en la societat; amb un cicle sobre el cinema de Pedro Costa.

Dia 22
Presentació. «Sèrie negra, crim i política». Per Marià Sánchez Soler. «Novel·la no negra/negra, un gènere en embrió?» Per Fernando Marías.

Dia 23
«L’última novel·la negra valenciana. De la crítica social a la denúncia del neofeixismo». Xarrada-col·loqui amb els novel·listes Luis Valera, Daniel Arenas i Joaquín Espinos.

Dia 24
«Política i novel·la negra en la literatura nord-americana». Per David C. Hall, novel·lista i traductor. Presentació del llibre digital. A tiro limpio. Siete años de novela negra en la Universidad de Alicante. Amb la presència dels autors.

Dia 25
«L’empremta del crim». Trobada amb Pedro Costa, director, guionista i productor cinematogràfic. Presentació del cicle per David G. Panadero, periodista, estudiós del cinema i la novel·la negra. Projecció: El caso del Carmen Broto, de Pedro Costa (1985).

Dia 26
Projecció: Redondela, de Pedro Costa (1986). Projecció: Jarabo, de Juan Antonio Bardem (1985).

Dia 27
Projecció: El caso Almería, de Pedro Costa (1983). Projecció: Amantes, de Vicente Aranda (1991).

- Presentació del llibre La gran aventura (28 maig). Bromera presenta Aventura, el nou projecte per a les àrees de primària en Valencià, Castellà, Coneixement del Medi i Matemàtiques. Amb molt d’humor, els actors Xavi Castillo i Núria Martín ens guiaran en el descobriment d’aquesta Gran Aventura. A més, hi intervindran Bernat Bataller, director comercial de Bromera, i Diego Gómez, un dels autors dels llibres del projecte Aventura i president de la Federació Escola Valenciana. Quan acabe aquesta sessió exclusiva per a mestres hi haurà un vi d’honor i s’obsequiarà als assistents amb un llibre de la col·lecció Grans Obres Bromera.

Juny

- Presentació de llibre i de la Fundació Matria (1 juny). Matria: El horizonte de lo posible, de Victoria Sendón de León. En l’acte intervenen Teresa Alba, vicepresidenta de la Fundació Matria; Rosa María Rodríguez, filòsofa, i Victoria Sendón de León, filòsofa i autora del llibre. Presenta i modera l’acte: Nieves Simón.

- Presentació del llibret Llibrets culturals 2007 (6 juny). És la presentació conjunta dels llibrets de les fogueres Pla del Bon Repòs, Sant Blai Alt, Polígon de Sant Blai i Sant Blai-la Torreta. Hi intervindran Albert Poveda, sociòleg i coordinador del llibret del Pla del Bon Repòs, i Pedro Bellido, coordinador del llibret del Polígon de Sant Blai.

- Taller Literari (10 juny). Com a suport a la Fira del Llibre d’Alacant, que se celebrarà en l’Esplanada d’Espanya del 6 al 15 de juliol, es pretén portar a terme aquest Taller Literari, amb la finalitat de fomentar el gust per l’escriptura entre totes les persones que hi vulguen participar, i en particular entre els més joves, com poden ser estudiants d’ESO i universitaris. El Taller Literari serà impartit per José Luis V. Ferris (de l’Institut d’Estudis Alacantins Juan Gil Albert) i Marià Sánchez Soler (escriptor i professor), i comptarà amb la presència dels diversos autors que acudisquen a la Fira del Llibre. Els millors relats que resulten del Taller Literari seran inclosos en el llibre Relats urbans, que s’edita amb motiu de la Fira.

Juliol

- Monòlegs d’una Nit d’Estiu (3 juliol). Monòlegs. Antonio Lafuente i Rosa Fernández Els monòlegs constitueixen una proposta àgil i divertida per a les nits d’estiu. Un còctel d’enginy i bon humor que convoca a parts iguals, el somriure i la rialla, la lleugeresa i la ironia.

- Monòlegs d’una Nit d’Estiu (10 juliol). Sol@ davant el perill. La marató de monòlegs que se celebra en Clan Cabaret, en col·laboració amb el Vicerectorat d’Extensió Universitària de la UA, selecciona els seus millors intèrprets per a amenitzar les nits d’estiu.

- Presentació d’un número de la revista Auca (11 juliol).

- Monòlegs d’una Nit d’Estiu (17 juliol). Antonio Bru Nofuentes amb En el principi era un caos. El caos… en el principi, era el caos; i al final, quasi també; un monòleg que posa sobre la taula aquesta faceta incontrovertible de la humanitat, tan contradictòria, caòtica i hilarant de vegades…

 

 

 

· Congressos

Setembre

- 10th European Conference on Research and Advanced Technology for Digital Libraries (17 setembre).

Febrer

- Reunió Internacional sobre Models de Vegetació i Canvi Climàtic (7 febrer).

- Màster Eurollatinoamericà en Polítiques Migratòries i de Cooperació al Desenvolupament: Gestió, Avaluació i Consultoria (27 febrer). Fòrum debat: «Problemàtica i reptes de les polítiques migratòries a Espanya».

Maig

- Màster Eurollatinoamericà en Polítiques Migratòries i de Cooperació al Desenvolupament: Gestió, Avaluació i Consultoria (3 maig). Fòrum debat: «El futur i la coordinació de la cooperació al desenvolupament a Espanya».

- Màster Eurollatinoamericà en Polítiques Migratòries i de Cooperació al Desenvolupament: Gestió, Avaluació i Consultoria (18 maig). Fòrum debat: «Nous reptes de la gestió pública».

Juny

- Màster Eurollatinoamericà en Polítiques Migratòries i de Cooperació al Desenvolupament: Gestió, Avaluació i Consultoria (14 juny). Fòrum debat: «Nous paradigmes del govern i de la gestió local».

- Màster Eurollatinoamericà en Polítiques Migratòries i de Cooperació al Desenvolupament: Gestió, Avaluació i Consultoria (15 juny). Fòrum debat: «Present i futur de fiscalització de la gestió i de la despesa pública».

 

 

 

· Exposicions

Setembre

- Exposició fotogràfica: «Nicaragua: Una mirada lírica, una mirada crítica» (23 setembre), del fotògraf José Vicente Rodríguez Muñoz. L’exposició es podrà visitar fins al dia 26 de setembre.

- Exposició fotogràfica: «Dones de diferents mons» (25 setembre). L’exposició es podrà visitar des del 25 de setembre fins al 21 d’octubre en la sala Rafael Altamira de la Seu de la UA. El dia de la inauguració l’autora de les fotografies, Mercedes Micó García, farà un comentari de les fotografies exposades.

- Exposició: «L’escala de la Seu» (tot l’any), fotografies que mostren l’activitat desenvolupada al llarg dels cinc anys en la Seu Ciutat d’Alacant.

Octubre

- Exposició de fotografies: «Tardor fotogràfica» (23 octubre), de José Pla. Organitzada per l’Associació d’Escriptors de Llums de la UA.

Novembre

- I Mostra d’Humor Gràfic: Llibertat d’Expressió (1 novembre). Organitza: Unió de Periodistes Valencians i FECO.

- Exposició: «Humor social: Drets humans» (27 novembre). Exposició de còmics. Col·labora: FECO ESPANYA (Associació d’Humoristes Gràfics Espanyols).

Desembre

- Exposició fotogràfica: «L’Espanya d’Alfons XIII» (15 desembre). Exposició, organitzada per l’Institut d’Estudis Baleàrics en col·laboració amb la Confederació Espanyola de Centres d’Estudis Locals (CSIC) i l’Institut d’Estudis Catalans, entorn a la figura i l’època d’Alfonso XIII. Amb motiu de la inauguració de l’exposició, es desenvoluparan dues conferències i un concert: Divendres 15 de desembre, «L’altra Generació del 98», per J. M. Santacreu, UA, i concert de Capella Joan Baptista Comes. Dilluns, 18 de desembre, «Entre el caciquisme i la democràcia: El règim de la Restauració», per Antonio Marimón (Universitat de les Illes Balears).

Febrer

- Exposició fotogràfica: «Música i imatges, més enllà de les fronteres» (20 febrer). Exposició fotogràfica sobre Astor Piazzolla. Inauguració exposició i recital: Sala Rafael Altamira. Exposició: Sala Multiusos. Organitza: Casa de les Amèriques d’Alacant. Col·laboren: Seu de la Universitat d’Alacant, CAM Obres Socials. Patrocina: Biblioteca de Música Astor Piazzolla, de Mar del Plata. Chiquito Siccardi, pianista argentí. Viu a Dolores. De Buenos Aires, identificat amb els estils Horacio Salgan, Osvaldo Tarantino i Sebastián Britos. Ha tocat amb el violinista Hernán Oliva, amb l’harmonista Hugo Díaz, va acompanyar a Tito Luisiardo. Ballarí i actor, company de Carlos Gardel. Ha compartit reunions i actuacions en el Cafè Tortoni i en la Cantina de Catamarca i Alsina amb Astor Piazzolla, Horacio Salgan, Osvaldo Tarantino, Alberto Suares, Manolo Juárez, Julio Ahumada, Roberto Grela, Óscar Aleman, Alberto Marino i Virgilio i Homero Expósito. Cacho Soler: cantor argentí, nascut en Tres Arroyos, viu a Espanya des de l’any 2001 i a Alacant des de gener del 2007.Va començar a cantar en l’antiga Tanguería Re-Fa-Si. Va compartir actuacions amb tots els grans del tango argentí en el seu país natal, i l’any 2001 va ser contractat per a actuar en el Festival Internacional de Tango d’Alcantarilla, i es va quedar a Espanya des de llavors, actuant en escenaris de tot Espanya, Itàlia i França.

Març

- Exposició fotogràfica: «La maledicció de Kuna (la de la dona)» (2 març).

- Exposició fotogràfica: «Sàhara» (20 març).

Abril

- Exposició fotogràfica: «Escoles Bressols». Lliris Picó (2 abril).

- Exposició fotogràfica: «Alexandre von Humboldt» (26 abril).

Maig

- Exposició fotogràfica: «Comunicació amb el més enllà» (4 maig). «Retrats de confiança» del 3 de maig a l’1 de juny. Exposició fotogràfica de Manuel Navarro. L’autor recorre el barri del Pla amb un espill de cos sencer. Demana als vianants que es deixen fotografiar mirant a l’espill i que responguen a unes preguntes (sobre la realitat social del Pla). El que tots els personatges de l’exposició tenen en comú és que han confiat en un intrús que els ha proposat participar en una cosa estranya.

Juny

- Exposició «Balneari 1816-2006» (6 juny). Fotografies de José M. Deltell. En el poble d’Aigües, a pocs quilòmetres d’Alacant, es va construir l’any 1816 l’Hotel Miramar, un balneari únic, en un paratge sense igual. El pas del temps i la mà de l’home el van destruir. Servisquen aquestes imatges com a document dels seus últims anys d’existència.

Juliol

- Exposició fotogràfica: «Nus entre tants II» (4 juliol). Fotografies de Kike Mira i Jordi Sempere.

Agost

- Exposició fotogràfica: «El riu de la vida» (3 agost). Fotografies d’Enric Punyet.

 

 

 

· Reunions

Setembre

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (4 setembre).

- Reunió de la Junta Directiva de l’Associació d’Alumnes de la Universitat Permanent (5 setembre).

- Reunió Bancaixa (5 setembre).

- Reunió de la Junta Directiva de l’Associació Escriptors de Llums de la UA (11 setembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (11 setembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat. Comissió d’Ocupació (12 setembre).

- Reunió del projecte ODE. UPUA Internacional (12 setembre).

- Reunió per a realitzar entrevistes a les famílies d’acolliment d’estudiants americans (ICEE) (13 setembre).

- Reunió GIPE Universitat d’Alacant amb l’Ajuntament d’Alacant (15 setembre).

- Reunió del Comitè Executiu del European Network for Canadian Studies (16 setembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat. Comissió Sociosanitària (21 setembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (22 setembre). Presentació de la programació.

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat. Comissió Socioaccessibilitat (22 setembre).

- Reunió amb els ponents del Fòrum en Polímers Biodegradables que se celebrarà en la Universitat d’Alacant (25 setembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (26 setembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat. Comissió Educació (26 setembre).

Octubre

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (2 octubre).

- Reunió de la Junta Directiva de l’Associació d’Alumnes de la Universitat Permanent (3 octubre).

- Reunió per a realitzar entrevistes a les famílies d’acolliment d’estudiants americans (ICEE) (3 octubre).

- Reunió de l’Associació Decide-T (7 octubre). Cada dissabte de l’any.

- Reunió del Club Euconet (10 octubre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (10 octubre).

- Reunió Pla Estratègic (16 octubre).

- Reunió Pla Estratègic (20 octubre).

- Reunions de treball del projecte Hytrain (26 octubre). Dades sobre la reunió del projecte Hytrain en la Seu de la UA, els dies 26 i 27 d’octubre, està format per 17 laboratoris, d’onze països. Responsable per part de la UA: Ángel Linares Solano. Grup d’Investigació Materials Carbonis i Medi Ambient, del Departament de Química Inorgànica, Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

- Reunió d’Amnistia Internacional (27 octubre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (30 octubre).

- Reunió per a realitzar entrevistes a les famílies d’acolliment d’estudiants americans (ICEE) (31 octubre).

Novembre

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (7 novembre).

- Reunió de la Junta Directiva d’Arquitectes sense Fronteres (11 novembre).

- Reunió de la Plataforma Feminista (13 novembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (13 novembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (14 novembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (14 novembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (15 novembre).

- Reunió AEPUMA (Anàlisi i avaluació de programes universitaris per a majors) (16 novembre). Organitza: Universitat Permanent.

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (21 novembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (22 novembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat, Subcomissió d’Ocupació. (27 novembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (27 novembre).

- Reunió del Departament de Salut Pública per a tractar aspectes relacionats amb un projecte europeu (29 novembre).

Desembre

- Reunió de membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que integren la Comissió del Diccionari Normatiu Valencià (11 desembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat, Subcomissió d’Accessibilitat (11 desembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (12 desembre).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (13 desembre).

- Tertúlia de l’Associació Magíster Lucentinus (15 desembre)

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (15 desembre).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (19 desembre).

Gener

- Reunió del PSPV-PSOE, a la qual assistiran diputats provincials, autonòmics i nacionals, com també secretaris comarcals (9 gener).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (15 gener).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat, Comissió d’Educació. (16 gener).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat, Comissió d’Ocupació. (19 gener).

- Reunió Manuel Alcaraz (24 gener).

- Reunió de Ciutadans per la Cultura (26 gener).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (29 gener).

Febrer

- Reunió de Bancaixa (3 febrer).

- Reunió del PSOE per a tractar temes relacionats amb la Llei de dependència i en la qual participen alcaldes i regidors de la província d’Alacant (5 febrer).

- Reunió Manuel Alcaraz (5 febrer).

- Reunió de Manuel Parra per a preparar el dia d’homenatge a Miguel Hernández (6 febrer).

- Reunió de Marià Sánchez Soler per a preparar una exposició (6 febrer).

- Reunió del Grup de Discapacitats del Consell de la Joventut (6 febrer).

- Reunió de Zona Empreses Alacant/Albacete de Bancaixa (6 febrer).

- Reunió del Grup de Discapacitats del Consell de la Joventut (7 febrer).

- Assemblea General de la Plataforma Feminista d’Alacant (8 febrer).

- Reunió de Coordinació entredobles PV (10 febrer).

- Reunió de l’Associació Decide-T (10 febrer).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (12 febrer).

- Reunió del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports d’Alacant (12 febrer).

- Reunió del Projecte de Gastronomia Sincrètica II (15 febrer).

- Assemblea General d’ARIPI (17 febrer).

- Reunió del Grup de Discapacitats del Consell de la Joventut (19 febrer).

- Reunió del projecte OEPA (19 febrer).

- Reunió que la Comissió del Diccionari Normatiu de l’Acadèmia Valenciana de Llengua celebra a Alacant (19 febrer).

- Reunió de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (19 febrer).

- Reunió del Grup de Discapacitats del Consell de la Joventut (20 febrer).

- Reunió de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (23 febrer).

- Reunió de l’Associació de Treballadors Socials del Món (24 febrer). Aquesta Associació va ser creada per alumnes i personal de l’Escola Universitària de Treball Social de la Universitat d’Alacant l’any 1997, amb la finalitat de portar a terme projectes de cooperació internacional al desenvolupament amb països menys afavorits.

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (28 febrer).

Març

- Reunió de Leire Patín i Etelvina Andreu amb la Plataforma Feminista d’Alacant (2 març).

- Reunió mensual d’Arquitectes sense Fronteres. Hi assisteixen la Junta Directiva, juntament amb el president, José Miguel Esquembre, i alguns membres de l’organització (3 març).

- Reunió de representants de la candidatura autonòmica del PSPV-PSOE i representants de la Federació de Pares Enric Valor (9 març).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (12 març).

- Reunió per a la preparació del Dia de Miguel Hernández (13 març).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (14 març).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (16 març).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (20 març).

- Reunió per a la preparació del cicle Política i Ciutadania (23 març).

- Reunió de l’Associació Ciutadans per la Cultura (27 març).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (28 març).

Reunió del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia (29 març).

Fullet de l'Arxiu de la democràcia

 

- Reunió del PSPV-PSOE amb alcaldes, portaveus, candidats i diputats autonòmics (31 març).

Abril

- Reunió de l’Orquestra Universitat d’Alacant (2 abril).

- Reunió d’alcaldes i portaveus per a abordar temes de Seguretat i Turisme (14 abril).

- Reunió per a l’orientació per a famílies d’allotjament d’estudiants estrangers organitzat pel CIEE Alacant Study Center (24 abril).

- Reunió per al projecte IPR-Helpdesk (24 abril).

- Reunió de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (26 abril).

- Reunió Bancaixa personal Alacant/Albacete (3 abril).

- Reunió de la mostra de cinema i drets humans (4 abril) (Associació cultural Testimoniatge Social, tres membres dels Amics de la UNESCO d’Alcoi.

- Reunió per a la recepció alumnes francesos (15 abril), organitzada per la Societat de Relacions Internacionals.

- Reunió de la Comissió del Diccionari Normatiu Valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (23 abril).

- Reunió i taula redona amb candidats a l’ajuntament d’Alacant (25 abril).

- Reunió amb el grup de voluntariat sobre la discapacitat (24 abril).

- Reunió de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (30 març).

Maig

- Reunió per al projecte IP4INNO (2 maig).

- Reunió de plataformes d’iniciatives ciutadanes (3 maig).

- Reunió per a tractar projectes internacionals (4 maig).

- Reunió del Cercle de Recursos Humans d’Alacant (7 maig). Esmorzar de treball del Cercle de Recursos Humans d’Alacant.

- Reunió de la Mostra de Cinema Internacional (8 maig).

- Reunió de l’Observatori de la Discapacitat (8 maig).

- Reunió de l’Associació Decide-T (16 maig).

- Reunió de Lliga Laica per a l’Educació i la Cultura Popular (29 maig).

- Reunió de Bancaixa Zona Alacant Sud (31 maig)

Juny

- Reunió de l’Associació de Tècnics Superiors Sanitaris de la Comunitat Valenciana (2 juny).

- Reunió del grup de voluntariat sobre la discapacitat Integra-T (3 juny).

- Reunió del CIEE Alacant Study Center (13 juny).

- Reunió de la Comissió Cívica (18 juny).

- Reunió del diccionari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (18 juny).

- Reunió informativa viatge final de curs de l’Associació d’Alumnes de la Universitat Permanent (18 juny).

- Reunió del CIEE Alacant Study Center (24 juny).

- Reunions amb famílies d’acolliment d’estudiants estrangers organitzat pel CIEE Alacant Study Center (26 juny)

- Reunió TIME 2007. Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics (30 juny).

Juliol

- Reunió de Zona Alacant Centre de Bancaixa (2 juliol).

- Reunió de Zona Banca personal Alacant/Albacete Bancaixa (3 juliol).

- Reunió CIEE Alacant Study Center (4 juliol).

- Reunió alcalde i portaveus del PSOE (7 juliol).

 

 

 

· Rodes de premsa

Setembre

- Roda de premsa de la Comissió Cívica per a la recuperació de la Memòria Històrica (19 setembre).

- Roda de premsa per a la presentació de la Programació 2006 / 2007. (28 setembre)

Octubre

- Roda de premsa. Convoca el Secretariat de Cultura del Vicerectorat d’Extensió Universitària (16 octubre).

- Roda de premsa de l’Escola Valenciana (18 octubre) per a la presentació del Congrés de l’Escola Valenciana i dels cursos d’extensió universitària al voltant de la Universitat d’Alacant. Hi assistiran el president de l’Escola Valenciana, Diego Gómez; el vicerector de cultura de la Universitat d’Alacant, i representants del comitè científic del congrés.

Novembre

- Roda de premsa (2 novembre). Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mutxamel per a la presentació del Fons Valencià de Solidaritat, a càrrec de Toni Mira (gerent del Fons Valencià per a la Solidaritat) i Adrián Carrillo (regidor de l’Ajuntament de Mutxamel).

- Roda de premsa per a la presentació als mitjans de comunicació de la campanya «No et pots quedar indiferent» (10 novembre). Campanya sobre el canvi climàtic, entre WWF/Adena i el Ministeri de Medi Ambient.

- Roda de premsa de la Plataforma Feminista (20 novembre).

- Roda de premsa convocada per la Federació de Sindicats Independents de l’Ensenyament (FSIE) (23 novembre).

Desembre

- Roda de premsa del col·lectiu Alacant Desperta (15 desembre).

Febrer

- Roda de premsa per a presentar les activitats organitzades en la Universitat amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora (28 febrer).

Març

- Roda de premsa de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (3 març).

- Roda de premsa per a presentar el cicle de conferències Política i Ciutadania (9 març).

- Roda de premsa del Partit Polític per un Món Més Just (15 març).

- Roda de premsa del Departament de Biotecnologia de la UA en referència al màster sobre vins que es va a realitzar en la Seu Ciutat d’Alacant. (15 març).

- Roda de premsa per a la presentació de l’Escola Valenciana (29 març). Els coordinadors per al valencià de les comarques del sud que s’apleguen en FEV-Migjorn, dijous que ve, presentaran la seua nova seu i els seus projectes actuals: Les trobades 2007, la gira per la llengua, el circuit de cinema en valencià, els projectes àlbum de Joan Fuster i Enric Valor, el Voluntariat pel valencià, etc. La presentació la realitzarà el periodista Ezequiel Moltó i també hi intervindrà el president d’Escola Valenciana, Diego Gómez, així com representants d’algunes de les entitats federades de Migjorn. A l’acte seran convidats tots els mitjans de comunicació i representants de les institucions de la comarca, dels partits polítics, dels sindicats, de la universitat, de centres escolars, de les AMPAS i de tota la societat civil alacantina.

- Roda de premsa de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (29 març).

Abril

- Roda de premsa de la presentació de la Memòria Internacional de Metges sense Fronteres (12 abril).

Juny

- Roda de premsa de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica (7 juny).

- Roda de premsa Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament FSIE (11 juny).

- Roda de premsa per a l’orientació dels nous estudiants estrangers en la Universitat d’Alacant (13 juny), organitzat pel CIEE Alacant Study Center

 

 

 

· Altres activitats

Setembre

- Festa de presentació del curs 2006-2007 (28 setembre).

Octubre

- Inauguració oficial del curs (24 octubre). Conferència de Judit Astelarra: «Vint anys de polítiques d’igualtat». És professora de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

- Enregistrament d’un programa pilot de ràdio d’Artegalia Ràdio (5 octubre).

- Trobada amb el rector (17 octubre). Amb motiu de l’inici de les activitats en la Seu, Ignacio Jiménez Raneda, rector de la Universitat d’Alacant, mantindrà una trobada amb representants d’associacions i altres persones lligades a la vida cultural, cívica i educativa d’Alacant, per a explicar les prioritats de la UA en el nou curs i mantenir un diàleg sobre la UA en la ciutat.

- Assemblea d’Alacant per un Habitatge Digne (24 octubre). Ponents: Membres de la plataforma Alacant per un Habitatge Digne. Convidats: associacions de veïns, culturals, socials, etc. Organitza: Plataforma de Ciutadans per un Habitatge Digne.

- Accions grupals del projecte OPEA denominades Informació i Motivació per a l’Autoocupació (24 octubre).

- Produccions Esquizoide, enregistrament radiofònic d’Artegalia Ràdio (27 octubre).

Novembre

- Oposició de Química Inorgànica (14 novembre).

- Visita a la Seu. Departament de Filologia Catalana (18 novembre). Hi assisteixen quaranta participants d’una excursió organitzada pel Departament.

Gener

- Recepció d’alumnes americans que cursen estudis en la UA (7 gener). És una recepció que fa la Societat de Relacions Internacionals a grups d’alumnes estrangers que vénen a estudiar els nostres cursos i que s’allotgen amb famílies. El dia 7 de gener rebem dos grups americans, un grup d’estudiants és de Mississipí i l’altre de Macon College.

Febrer

- Presentació de les activitats de la Societat de Relacions Internacionals (3 febrer).

- Presentació del Partit Comunista d’Espanya Marxista Leninista (16 febrer), l’organització de la qual queda a càrrec d’aquest.

- Tertúlies OHMI. Despatxos Propietat Industrial (21 febrer).

Març

- Passejada Terratrèmol: Les ruïnes de la memòria (10 març). Un recorregut per llocs d’Alacant que ens van llevar… Eixida de la porta de la Seu Ciutat d’Alacant de l’UA. Participen grups d’escoltes valencians i qualsevol persona que vulga. Serà enregistrada per a la realització d’un documental per l’Associació Cultural de Artegalia.

- Assemblea General de l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de la Universitat Permanent de l’UA (26 març)

Abril

- Classe teòrica del director de l’Aula de Teatre, Juan Luis Mira (2 abril).

- Presentació del document del Compromís pel Territori (3 abril). Es presentaran les bases per a una nova política territorial. Ponents: Carlos Arribas i Àngels Jordà. Organitza: Compromís per al Territori.

- Tertúlies OHMI. Despatxos Propietat Industrial (11 abril).

- Visionament del viatge de la Universitat Permanent (25 abril).

Maig

- Entrevista a Manuel Alcaraz (2 maig).

- Presentació de L’oca dels artistes (8 maig). Una carpeta de gravats, música i poesia, on cada casella ha estat realitzada per un artista-gravador basant-se en el joc de l’oca, molt popular, simple en aparença, però amb molt de rerefons i misteri. Els beneficis de la carpeta es destinaran a un projecte concret de la Fundació Vicente Ferrer. Presenta: Maria Marco, Seu Ciutat d’Alacant. Intervenen: M. Dolores Mulà; Pablo Rodríguez Guy, coordinador de la carpeta; Sergio Moratón, sotsdelegat de la CV de la Fundació Vicente Ferrer; José Luis Matilla, escriptor.

- Presentació del programa de l’Esquerra Unida (23 maig). Presentació del programa electoral i trobada amb els candidats. Obert a creadors, gestors culturals i públic en general.

Juny

- Tertúlies OHMI. Despatxos Propietat Industrial (13 juny).

- Lectura de tesi (28 juny).

Juliol

- "Imatge, Música i Paraula" (12 Juliol). Documental: Don’t look back. Bob Dylan. Dirigit per D.A. Pennebake. Any 1967. Durada: 96 minuts. No espereu entrevistes a experts, imatges d’arxiu o altres recursos més propis del llenguatge televisiu. Pennebake, simplement, segueix amb la càmera el poeta de Minnesota durant la gira anglesa de 1965. El documental mostra el que anava ocorrent davant la càmera: no hi ha gat amagat. I entre cançó i cançó (totes meravelloses, ja que Dylan es trobava en un dels millors moments de la seua carrera), tenen els seus moments de glòria altres dos cantautors nord-americans una mica més edulcorats: Joan Baez i Donovan.