Logotipo de la Universidad de Alicante foto de capçalera
mover menú hacia arriba mover menú hacia abajo
 

Contenido de la página

MÚSICA

 

Es van organitzar 14 activitats musicals, amb una assistència de 11.823 persones.

- Benvinguda a la Universitat (19 / 26 octubre)

Com tots els anys, la UA va organitzar la benvinguda a la Universitat, per a rebre els estudiants que comencen un nou curs. “Toca, Toca. Els concerts joves de la UA”, la retransmissió en directe del programa radiofònic Anda ya!, les exposicions de la 5a Setmana Universitària de Cultura Pop (Sucpop06) i el macroconcert a la plaça de bous amb les actuacions de Sant Gatxo, Pignoise i Diego Martín van ser les activitats programades.

Cartell de "Benvinguda a la Universitat"
Retransmissió en directe del programa radiofònic Anda ya!

 

- Toca, toca. Els concerts joves de la UA

(19 octubre)
La primera de les cites de “Toca Toca. Els concerts joves de la UA”durant aquest curs va tenir lloc el dijous 19 d'octubre, a la sala Nave 8. El concert va incloure les actuacions de les bandes locals universitàries Exit, Marx i New Rose i la presència de la banda convidada Standard, millor banda d'Euskal Herria en pop-rock del certamen Villa de Bilbao 2006 i guanyadora del Projecte Demo 2005, organitzat per Ràdio 3 i el Festival Internacional de Benicássim (FIB).

Cartell d'octubre de "Toca, Toca. Els concerts joves de la UA"

 

(17 novembre)
En el marc de la V Setmana Cultural de Tardor de la Facultat de Filosofia i Lletres es va celebrar una nova edició de “Toca Toca. Els concerts joves de la UA”, el projecte de difusió de grups emergents universitaris desenvolupat pel Secretariat de Cultura. El concert va tenir lloc al Racó dels Poetes, amb les actuacions de Xaral i Rock Brothers.

Actuació del grup Xaral
Concert en el Racó dels Poetes en la UA

 

(20 desembre)
En aquesta ocasió en col·laboració amb el col·lectiu Alacant Rock, el concert es va dur a terme al Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), amb la participació de Conflicte, Fúria Urbana, Rose Colored Glasses i Pla-B.

(21 febrer)
Es van desenvolupar dues propostes musicals acústiques: Rosewood i Aldo Narejos. Aquesta edició de “Toca, toca” es va emmarcar en la II Setmana Cultural de la Facultat de Dret.

Cartell de febrer de "Toca, Toca. Els concerts joves de la UA"
Actuació dels músics Rosewood i Aldo Narejos

 

(29 març)
Número 5, El Pacto i Grave Yacht Club van ser les bandes que van participar en la setena edició del “Toca, toca. Els concerts joves de la Universitat d'Alacant”, que es va celebrar a la sala de concerts Nave 8. En aquesta ocasió, el públic va poder gaudir de diferents estils musicals: des del pop amb reminiscències dels anys 60 de Número 5, fins al pop-rock cèltic d’El Pacto. Com a grup convidat va actuar Greve Yacht Club, una banda amb influències de The Beatles, Rolling Stones, The Who i Bob Dylan.

Cartell de març de "Toca, Toca. Els concerts joves de la UA"

 

(27 abril)
En el marc de la Setmana de la Lectura, es va realitzar una nova edició de “Toca, toca”, amb els grups Mugroman i Tinc Ladilles. El concert es va celebrar al MUA, en col·laboració amb Escola Valenciana il’Associació Cívica per la Normalització del Valencià d’Alacant.

- Concert de la OFUA. Obertura del curs acadèmic (9 novembre)

L'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) va celebrar el Concert d'Obertura de Curs en el Paranimf de la UA. L'orquestra va interpretar la Simfonia nº 5 en do menor, de Beethoven.

Actuació de l'Orquestra Filharmònica de la UA

 

- Inma Serrano (21 novembre)

La cantautora Inma Serrano va celebrar un recital al Teatre Arniches, dins dels actes commemoratius del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

 

- Concert de Nadal (21 desembre)

L'església de la Mare de Déu de Gràcia va acollir el tradicional concert de Nadal de la Universitat d'Alacant, a càrrec de l'Orquestra Filarmhònica (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat. L'acte va incloure un repertori integrat per Concerto Grosso op. 6 núm. 8 Fatto per la notte di Natale, de. Corelli, Le Tombeau de Couperin i Pavane pour une infant défunte, ambdues de M. Ravel, i Peer Gynt Suite no. 1, op. 46 , de Grieg.  

Programa del concert de Nadal

 

- Balanç d'un any per la memòria històrica (21 desembre)

La Comissió Cívica per la Recuperació de la Memòria Històrica va organitzar, amb la col·laboració del Vicerectorat d'Extensió Universitària, el recital “Balanç d'un any per la memòria històrica”, amb les interpretacions d'Adolfo Celdrán i Quintín Cabrera. El concert es va celebrar al Club Información i va comptar amb la intervenció de l'escriptor Enrique Cerdán Tato. S’hi van detallar les accions, promogudes des de la Comissió, per a la recuperació i dignificació de la memòria de les persones que van defensar la legalitat de la República.

- Concert de la OFUA (5 març)

El Teatre Principal d'Alacant va acollir el concert de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. Sota l'adreça del romanès Mihnea Ignat, l’OFUA va interpretar un repertori basat en peces com la Dansade la vida breu, de Manuel de Falla, i la Simfonia núm. 5 en do menor i el Concertper a piano i orquestra, núm. 1 de Beethoven, per al qual va comptar amb la col·laboració de la pianista russa Alina Artemeyeva, de l'Escola Superior de Música Reina Sofia.

- Solidaritat amb el poble saharià (31 març)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d'aquest concert, en el qual van participar L'olla express, Sukko reggae sound, Achémalinké i Ding dong boogle band. Es va celebrar al paranimf de la UA.

- Jam session (10 maig)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària va col·laborar en la realització d’una jam session, coordinada per Takamine Brothers, que es va celebrar en la sala Stireu.

Cartell de "Jam session"