Saltar apartados

SECRETARIA GENERAL


 

NOTÍCIES I ACTIVITATS

06/05/2019
La Universitat d'Alacant i la Fundació Pertusa uneixen esforços per a incrementar la formació universitària de xiques en carreres tecnològiques

El rector, Manuel Palomar, i la patrona de la fundació, Esperanza Navarro, han signat el conveni de col·laboració aquest matí.

17/04/2019
La Universitat d'Alacant i el Casino de Torrevella segellen la seua relació a través d'un conveni de col·laboració

El rector, Manuel Palomar, i la presidenta d’aquesta societat de Torrevella, han signat l’acord aquest matí al despatx rectoral.

15/04/2019
La Universitat d'Alacant i Arakerando uneixen esforços per a afavorir la formació universitària de les dones gitanes

El rector, Manuel Palomar i la presidenta de l’associació, Alexandrina da Fonseca, han rubricat aquest matí un conveni de col·laboració

11/04/2019
Els estudiants de la Universitat d'Alacant s'acreditaran en tecnologia de Siemens

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el director general de l’Institut Tecnològic de l’Energia i Recursos Hídrics, José Luis Bernal, han signat un conveni marc de col·laboració entre la UA i l’institut amb la finalitat d’establir vies per a la realització en comú d’activitats de divulgació, de formació i d’investigació que redunden en benefici de les dues entitats.

08/04/2019
La Universitat d'Alacant clausura els tallers de l'itinerari formatiu per a emprenedors

La sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer acull la jornada Emprendre des de la Universitat a partir de les 11.45 amb més de 160 inscrits. 

El rector i l’alcalde renoven el conveni entre l’Agència Local de Desenvolupament i la Universitat d’Alacant.

05/04/2019
Reunió de la Comissió de seguiment de la Càtedra «Human Fertility»

El dia 4 d'abril es va reunir en la Secretaria General de la UA la Comissió Mixta de la Càtedra «Human Fertility». La directora de la Càtedra María José Gómez Torres va presentar l'extensa labor realitzada en el marc de la Càtedra en temes de fertilitat i reproducció humana, així com la proposta d'activitats de divulgació, de formació i de recerca per a l'any 2019. A la reunió van assistir, per part de la Universitat d'Alacant, la Secretària General, Esther Algarra, la Vicesecretària General, Dolores Lozano, i el Degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, i per part d'IVF Spain, Almudena Moreno.

03/04/2019
Les Universitat d'Alacant i la Conselleria de Transparència renoven un any més els convenis de col·laboració

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, han signat la renovació del conveni que mantenen les dues institucions, que s’estén a la resta d’universitats públiques valencianes, per a «promoure la nova cultura de la transparència i el govern obert».

29/03/2019
29/03/2019 La Universitat d'Alacant i Bankia renoven l'acord de col·laboració en Fòrum Alacant

La Universitat d’Alacant i Bankia han renovat l’acord de col·laboració a través del qual es desenvolupa periòdicament un espai de debat en el marc del Fòrum Alacant.

 

El rector, Manuel Palomar, i Olga García, directora territorial de Múrcia i Alacant i Jesús Ángel Cecilia, director de zona d’Alacant ciutat, per part de l’entitat financera, han subscrit aquest divendres la renovació del conveni...

26/03/2019
Reunió de la Comissió de seguiment de la Càtedra "Balmis de Vacunologia"

La Universitat d'Alacant ha acollit avui als membres de la Comissió de Seguiment de la Càtedra "Balmis de Vacunologia" per a rendir comptes de totes les activitats realitzades en el marc de la Càtedra. A més, també s'han presentat totes les activitats a realitzar l'any 2019 per a commemorar el bicentenari de la defunció del Doctor Balmis.

A la reunió ha assistit, Antonio Martínez Lorente, Cap de Servei d'Anatomia i Patologia dels Hospitals Universitaris de Torrevella i Vinalopó. A més, per part de la Universitat d'Alacant, han assistit, la Secretària General, Esther Algarra, la Vicesecretària General, Dolores Lozano, la Degana en Funcions de la Facultat de Ciències de la Salut Rosa Ferrer, i el Director de la Càtedra, José Tuells.

 

26/03/2019
Reunió de la Comissió de seguiment de la Càtedra "Germà Bernàcer"

La Universitat d'Alacant es reuneix amb membres del Fòrum Germà Bernàcer, per a presentar les activitats realitzades per la Càtedra Germà Bernàcer. A la reunió van acudir per part de la universitat la Secretària General Esther Algarra, la Vicesecretària General Dolores Lozano, els degans de les facultats de Dret i Ciències Econòmiques i Empresarials, Pedro Femenia i Raúl Ruiz, i la directora de la Càtedra Enar Ruiz. Per part del Fòrum Germà Bernàcer, van assistir José Luis García-Cañada, José Antonio Muñoz-Zafrilla, Pedro Algarra i Fermín Crespo.

En la reunió es va posar de manifest l'intens treball realitzat per la Càtedra des de la seua engegada al maig del 2018 i es van plantar les iniciatives que es duran a terme al llarg del pròxim any.

 

26/03/2019
Taula redona: El Port d'Alacant l'1 d'abril de 1939: una presó amb vistes a la mar

El Departament d'Humanitats Contemporànies, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana i el Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, organitza la Taula Redona "El Port d'Alacant l'1 d'abril de 1939: una presó amb vistes a la mar.", que tindrà lloc l'1 d'abril de 2019, a les 11 hores, en la Sala Centre Mario Benedetti, Edifici 3 de la Facultat de Filosofia i Lletras de la Universitat d'Alacant.

25/03/2019
Divulgació i sensibilització centren la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano a la Universitat d'Alacant

El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat i la Càtedra de Cultura Gitana de la UA han organitzat un ampli programa d’activitats amb motiu de la commemoració del 8 d’abril.

21/03/2019
El Parc Científic es consolida com a referent de gestió i innovació

La reunió ordinària del Patronat de la Fundació Parc Científic d’Alacant ha constatat aquest dijous la bona salut de què gaudeix i que li ha permès adquirir una «velocitat de creuer» en què s’ha consolidat com a referent «de gestió del talent i de la innovació a la província d’Alacant».

18/03/2019
La Càtedra d'Estudis Turístics de la UA analitza l'impacte del Brexit en el turisme de Benidorm i de la Costa Blanca

El Brexit i el seu impacte en el turisme de Benidorm i la Costa Blanca serà el protagonista de la jornada tècnica organitzada per la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d’Alacant el 21 de març i que se celebrarà a l’Ajuntament de Benidorm.

15/03/2019
El Consell Social de la UA premia la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha concedit el premi Càtedra Institucional a la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la UA en la seua edició de 2019, en la qual també reconeix la tasca de mecenatge de Bioithas, en l’apartat de Recerca, CajaMar, en l’artístic i cultural, i la Vila Universitària, en el de Formació.

La Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic forma part de les càtedres institucionals de la Universitat d’Alacant i va iniciar les activitats el novembre de 2017. Compta amb el patrocini de l’empresa Jesús Navarro SA, de Novelda, empresa líder en l’àmbit d’espècies, salses i condiments alimentaris.

L’objectiu principal de la càtedra és desenvolupar activitats de recerca, divulgació i formació en l’àmbit de la gastronomia, i en particular les relacionades amb l’univers del sabor i la riquesa culinària que aporta la cultura alimentària mediterrània amb activitats de recerca, formació i divulgació.

14/03/2019
XXIV Premie Enric Valor de Novel·la de la Diputació d'Alacant

La Diputació d'Alacant, l'Ajuntament de Castalla i la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant organitzaran el dijous 21 de març de 2019, a les 20:30 h, en l'Auditori de Castalla, l'acte de concessió del XXIV Premi Enric Valor de Novel·la de la Diputació d'Alacant.

14/03/2019
IV Jornades Enric Valor i l'Escola

Els dies 20 i 21 de març tindran lloc en la Casa de Cultura de Castalla les "IV Jornades Enric Valor i l'Escola".

12/03/2019
Reunió de la comissió de seguiment de la Càtedra "Manuel Peláez Castillo de l%u2019Empresa Familiar"

La Universitat d'Alacant es reuneix amb membres de la Fundació Manuel Peláez Castillo, Caixa Rural i Associació Empresa Familiar d'Alacant (AEFA), per a rendir comptes de les activitats realitzades per la Càtedra “Manuel Peláez Castillo de l'Empresa Familiar” durant l'exercici 2018 i per a plantejar les iniciatives que es duran a terme al llarg de 2019.

A la reunió van acudir per part de la universitat la Secretària General Esther Algarra, la Vicesecretària General Dolores Lozano, el Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raul Ruiz, i el Director de la Càtedra Vicente Sabater. Per part de la Fundació Manuel Peláez Castillo va acudir Concha Aldave, i per part d'AEFA Juan José Castón.

12/03/2019
Reunió de la Comissió de Seguiment de la Càtedra %u201CEnric Valor%u201D

L'Ajuntament de Castalla va acollir ahir als membres de la Comissió de seguiment de la Càtedra "Enric Valor" de la Universitat d'Alacant. Per part de l'Ajuntament de Castalla van assistir, el seu alcalde, Antonio Bernabeu, i Jesús López; per part de l'Ajuntament d'Altea, Jaume Llinares, alcalde d'Altea, i Diego Zaragozí. Per part de la Universitat d'Alacant van estar presents la Secretària General, Esther Algarra, la Vicesecretària General, Dolores Lozano, el Vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés i el Director de la Càtedra, Joan Borja. En la reunió es va posar de manifest l'intens treball realitzat en el marc de la Càtedra des de la seua engegada i es van comentar totes les activitats que es realitzaran l'any 2019.

07/03/2019
Reunió Comissió de seguiment Càtedra "Marca Corporativa"

El 5 de març es va reunir en Secretaria General la Comissió de Seguiment de la Càtedra "Marca Corporativa". El Director de la Càtedra "Marca Corporativa" de la UA, Fernando Olivares, va presentar totes les activitats realitzades en el marc de la Càtedra, així com la proposta d'activitats per a l'any 2019.

El 4 de març va tenir lloc una de les activitats realitzades en el marc de la Càtedra, la "Jornada Transparència empresarial i marques negres". L'acte va ser inaugurat per Esther Algarra, Secretària General de la UA, donant pas a Fernando Olivares, qui va destacar els eixos estratègics de la Càtedra. Posteriorment Arturo Pinedo, Director General de LLORENTE & CONCA Espanya i Portugal, va presentar una brillant ponència sobre la transparència corporativa en el món actual. Per a finalitzar, Fernando Olivares va presentar l'obra Marques Negres (en l'era de la transparència) que ha dirigit, i va explicar les claus del concepte "marca negra".

05/03/2019
La Universitat d'Alacant i el Club Nàutic de Torrevella s'alien per a potenciar l'activitat d'extensió universitària

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el president de Club Nàutic de Torrevella, Germán Soler, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració entre les dues institucions amb l’objectiu de fer activitats de divulgació, de formació i d’investigació en comú.

27/02/2019
Reunió de la Comissió de Seguiment de la Càtedra Vectalia

El 26 de febrer de 2019 es va reunir en la Secretaria General de la UA la Comissió Mixta de la Càtedra “Vectalia”. En representació de Vectalia van assistir Ezequiel Moltó Seguí, Director de Comunicació i Relacions Institucionals, Antonio Agudo Sánchez, Director d'Expansió, i Raúl Cantero Hernández, Director de Transport Urbà. Per part de la UA van estar presentes la Secretària General, Esther Algarra Prats, la Vicesecretària General, Dolores Lozano Castelló i el Director de l'Escola Politècnica, Andrés Montoyo Guijarro. Després de la lectura i aprovació de l'acta de l'anterior reunió de la Comissió Mixta, el Director de la Càtedra, Javier García Barba, va presentar la memòria d'activitats i econòmica realitzades durant el 2018 i la proposta d'activitats i pressupost per a 2019, sent aprovats per tots els membres.

20/02/2019
Reunió de la Comissió Mixta de la Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària
El passat dia 19 es va reunir en la Secretaria General de la UA la Comissió Mixta de la Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària.  Per part de la UA van estar presents la Secretària General, Sra. Esther Algarra Prats, la Vicesecretària General, Sra. Dolores Lozano Castelló, i la Vicedegana d'Estudiants i Relacions Institucionals de la Facultat de Ciències de la Salut, Sra. Rosa Ferrer Diego. En representació del Grup Ribera Salut va assistir la Sra. Pepa Soriano, Directora d'Infermeria, i per part de l'Associació d'Infermeria Comunitària (AEC) la Sra. Maribel Marmol López, Secretària, i el Sr. Jorge López-Gómez, Secretari Adjunt a Presidència i Secretaria.
Es va procedir a donar lectura i aprovar l'acta de l'anterior reunió de la Comissió Mixta. A continuació el Director de la Càtedra, Sr. José Ramón Martínez-Riera, va presentar la memòria d'activitats i econòmica de 2018 i la memòria d'activitats 2019 així com el pressupost per al mateix exercici, sent aprovats per tots els membres.
13/02/2019
LA Universitat d'Alacant i Telefónica engegaran el programa d'emprendimiento Alacant Open Future

Telefónica i la Universitat d'Alacant han signat avui un acord de col·laboració per a engegar de forma conjunyeix el programa d'emprendimiento Alacant Open Future. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, que ha agraït haver sigut "testimoni d'escepción" d'aquest acord "que també visibiliza el model de ciutat que recolzem".

12/02/2019
Acte Homenatge a Francisco Xavier Balmis

S'ha celebrat a Alacant un Acte d'Homenatge al cirurgià alacantí Francisco Xavier Balmis (1753-1819), que va ser Director de la Real Expedició Filantrópica de la Vacuna (1803-1813), amb motiu del Bicentenario de la seua defunció que es va produir el 12 de febrer de 1819. Ha tingut lloc en la Plaça Dr. Balmis, on han pres la paraula el President del Rotary Club Alacant, D. Salvador Ordóñez, la Presidenta del Col·legi Oficial de Metges, Sra. María Isabel Moya, el Director de la Càtedra Balmis de Vacunología de la Universitat d'Alacant, D. José Tuells i la Regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Sra. María Dolores Padilla.

07/02/2019
La Universitat d'Alacant i el Col·legi Oficial de Metges signen un conveni de col·laboració

La Universitat d'Alacant i l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de la Província d'Alacant han rubricat aquest matí un conveni marc de col·laboració per a unir sinergies entre ambdues parts.

21/01/2019
La Universitat d'Alacant i la Junta Major de Germandats signen un conveni de col·laboració

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i el president de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa d'Alacant han signat aquest matí un conveni de col·laboració que preveu establir vies de col·laboració per a engegar activitats de caire cultural i de divulgació d'interès tant per a la UA com per a la Junta Major.

15/01/2019
Reunió Comissió de Seguiment de la Càtedra "Marjal Healthy"

Membres de la Fundació Marjal i de la Universitat d'Alacant es reuneixen hui per a comentar totes les activitats realitzades per la Càtedra "Marjal Healthy" de la Universitat d'Alacant. El nou director de la Càtedra, Manuel Felipe Ruiz Moreno del Departament de Màrqueting de la Universitat d'Alacant, ha presentat totes les activitats a realitzar en el marc de la Càtedra durant l'any 2019.

20/12/2018
Reunió Comissió de Seguiment de la Càtedra "Aigües d'Alacant d'Inclusió Social"

La Universitat d'Alacant es reuneix amb membres d'Aigües d'Alacant i de l'Associació APSA per a comentar el gran avanç de les activitats realitzades per la Càtedra "Aigües d'Alacant d'Inclusió Social" de la Universitat d'Alacant. La Directora de la Càtedra, Ana Rosser Limiñana, i altres membres de l'equip de treball van presentar el projecte e-APSA, i totes les activitats realitzades en el marc de la Càtedra.

19/12/2018
Reunió Comissió de Seguiment de la Càtedra de "Responsabilitat Social"

El 19 de desembre de 2018 es va reunir la Comissió de Seguiment de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Generalitat Valenciana en la Universitat d'Alacant. La Directora de la Càtedra, Irene Sota García va presentar una memòria detallada de totes les activitats realitzades en el marc de la Càtedra. A més, es va fer lliurament dels premis convocats per la Càtedra. A l'acte de lliurament de premis van assistir Josep Ochoa Monzó, Director General de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern i Mª José Rodríguez, Vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d'Alacant.

Secretaria General


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3484

Fax: (+34) 96 590 9444

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464