Saltar apartados

Butlletí setmanal abril 4 al 9 de 2011

Programació Seu Ciutat d'Alacant

http://web.ua.es/sedealicante/

 

Dilluns 4

17:00 h. JORNADA idiomas va

IVª JORNADA ERNEST LLUCH A ALACANT. COHESIÓ DEL TERRITORI I PAU:

17.00 h Inauguració de la Jornada amb la intervenció de Salvador Salort i Vives i Antonio Escudero, membres de la Fundació Ernest Lluch.

17:15 h Conferència sobre “El corredor Mediterrani”, a càrrec del Professor de la Universitat de València Josep Vicent Niebla. Presentació a càrrec de Jorge Olcina Cantos, Catedràtic de Geografia i Membre de la Fundació Ernest Lluch.

19:00 h Conferència del Senyor Ministre de la Presidència del Govern d’Espanya, Ramón Jáuregui Atondo: A los diez años del asesinato de Ernest Lluch ¿llega por fin la Paz? Presentació a càrrec del senyor Rector de la Universitat d’Alacant, Ignacio Jiménez Raneda.

20:30h Clausura de la Jornada pel senyor Rector de la Universitat d’Alacant, Ignacio Jiménez Raneda.

20:15 h. CICLE

Comença el cicle ALACANT, CIUTAT REPUBLICANA (1931-1936) amb la conferencia Vida Municipal d'Alacant de la II República a càrrec de Juan Martínez Leal, Doctor en Història i Catedràtic d'ensenyament secundari. Coordinador: Josep Bevià Pastor.

20:15 h. JORNADES

V JORNADES DE LA CIUTAT. PREGUNTES PER A UN ANY ELECTORAL. ¿És Alacant accessible? Més informació: http://www.pic-alicante.org

 

Dimarts 5

11.00 h. CICLE

FRASEOLOGIA I TRADUCCIÓ. Taller de traducció jurídica (amb algunes il·lustracions del cas romanès). Coordinador: Pedro Mogorrón Huerta.

20:15 h. CICLE

Comença el cicle PÉREZ PIZARRO, UN CAMÍ A l'ABSTRACCIÓ (1911-1964), amb la conferència L'obra plàstica, evolució en Pérez Pizarro, a càrrec d'Eduardo Lastres, Artista Plàstic. Coordinadors: Eduardo Lastres i Guillermina Perales Segura.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle ALACANT, CIUTAT REPUBLICANA (1931-1936) amb la conferència Presencia i Participació de les Dones a càrrec d'Adriana Cases Sola, Llicenciada en História. Coordinador: Josep Bevià Pastor.

20:15 h JORNADES

V JORNADES DE LA CIUTAT. Conferència: Història dels nostres col·legis. Més informació: http://www.pic-alicante.org

20:15 h JORNADES

V JORNADES DE LA CIUTAT. Taula Redona: Alacant en el Mediterrani. Organitza: Casa Mediterrani. Més informació: http://www.pic-alicante.org

 

Dimecres 6

11:00 h. CICLE

FRASEOLOGIA I TRADUCCIÓ. Elaboració de corpus comparables ad hoc en traducció: explotació d'unitats fraseològiques especialitzades. Coordinador: Pedro Mogorrón Horta.

16:00 h. AULA DE CONVERSA idiomas va

AULA DE CONVERSA DE LA BIBLIOTECA ENRIC VALOR-IEC. Lectura i debat sobre l’article de Manuel Vicent: La moral com a salvació pública publicat dins la revista Mètode núm. 68 (Hivern 2010-2011). Organitza: Delegació IEC Alacant, tel: 965145986.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle ALACANT, CIUTAT REPUBLICANA (1931-1936) amb la conferència La Reforma Educativa a càrrec de Mónica Moreno, Doctora en Història i Professora titular d'História Contemporània en la Universitat d'Alacant. Coordinador: Josep Bevià Pastor.

20:15 h PRESENTACIÓ LLIURE

Presentació de la primera novel·la de Manuel Benítez Bolorinos (Professor Associat del Departament d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències Historiogràfiques de la UA), El extraño, que ha sigut guardonada amb el Premi Andrómeda de Ficció Especulativa. Presentació a càrrec de Juan Antonio Barrio Barrio Professor Titular del Departament d'Història Moderna i Ciències Historiogràfiques de la Universitat d'Alacant.

 

Dijous 7

18:00 h. JORNADES

V JORNADES DE LA CIUTAT. Emissió del programa radiofònic a la contra. Organitza. Artegalia. Més informació: http://www.pic-alicante.org

19:00 h. CONCERT

PROJECTE LABORAMUSIC. Concert de: chavales, chamitos, pibes y zanahorios. Amb la participació dels alumnes de la Xarxa de formació Musical de l'Alcaldia de Pasto (Colòmbia). El grup Raices Andinas (Colòmbia), Rosa Torres (Espanya), Philip Duperly (Espanya), Miguel Ángel Cuencia (Espanya), Irene Duperly, Nerez Tortajada, Paula Torregrosa.

20:15 h. CICLE

Clausura del cicle ALACANT, CIUTAT REPUBLICANA (1931-1936) amb la intervenció de Josefina Bueno, Vicerectora d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant, José Vicente Bevià, President del Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia, Francisco Moreno, Doctor en Història i Lucas Carbonell, en representació de la família de Lorenzo Carbonell, primer Alcalde d'Alacant de la II República. Coordinador: Josep Bevià Pastor.

20:15 h. CICLE

Finalitza el cicle MIRADES Al PRESENT, DES DE L'ESPERANÇA (II). Resum del cicle i Taula redona entorn del tema: que esperança parlem? Coordinada per Joaquín Pérez, Historiador, i amb la participació de Fernando López de Rego, Jurista de l'OAMI i José Asensi Sabater, Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant. Coordinador: Ginés Pardo.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle ÀFRICA A ALACANT A través DEL CINEMA amb la projecció La pesadilla de Darwin, 2004. Intervé: Vicent Sansano, Catedràtic de Biologia IES Carrús Elx. Organitza: Medicus Mundi-Comunitat Valenciana.

20:15 h. JORNADES idiomas va

V JORNADES DE LA CIUTAT. Debat: la informació municipal: independent o induïda? Organitza: Unió de Periodistes Valencians. Més informació: http://www.pic-alicante.org

 

Divendres 8

11:00 h. CICLE

Finalitza el cicle FRASEOLOGIA I TRADUCCIÓ. Classes pràctiques amb ordinadors. Coordinador: Pedro Mogorrón Huerta.

20:15 h. CICLE

Continua el cicle RETRATE D'ESPANYA. UNA APROXIMACIÓ DES DE LES CIÈNCIES SOCIALS, amb la conferència L'Economia Espanyola en un món globalitzat a càrrec de Jorge Gutiérrez, Economista i Professor d'Institut. Coordinador: Eduardo Ruíz Abellán.

20:15 h. CICLE

Finalitza l'II cicle de DOCUMENTALS SOBRE EL SÀHARA OCCIDENTAL, Videoforum. Amb la projecció Granitos de Arena, Artegalia, José Ramón Samper Bernad. Coordina: Assemblea pel Sàhara Occidental de la Universitat d'Alacant. Més informació: http://asambleasaharaalicante.blogspot.com

21:00 h. DIVENDRES A LA SEU

Aduosadas. Teatre Universitari UA. Adreça Juan Luis Mirá. Adaptació de Juan Luis Mira del llibret de Neil Simon, autor al seu torn de l'obra La extraña pareja portada al cinema per Blake Edwards.

 

Dissabte 9

11:00 h. CURS

Curse ASSOCIACIONISME. Organitza: Consell de la Joventut d’Alacant. Tel: 965149698.

19:00 h. CONCERT

Concert de Piano a càrrec de Rafael Mollá Penadés.

19:00 h MESA REDONA

IGUALTAT & VISIBILITAT. Consistirà en diverses taules redones i projeccions de sèries de ficció, en les quals es tracta l'homosexualitat. Més informació. Associació DIVERSITAT, cursos@somdiversitat.org

 

Exposició:

+ OXIGENE. Calendari: 21 de març al 14 d'abril. Coordinadora: Mª Dolores Mulá.

 

Cursos:

Curs de llengua xinesa i japonesa. Centre d'Estudis Orientals de la UA. Tel. 965909669; http://www.ua.es/es/oriental/

Tallers i cursos del Secretariatde Cultura . Tel. 965903725; ofi.cultura@ua.es

Curs d'espanyol per a estrangers. Centre Superior d'Idiomes de la UA. Tel. 965903703; http://www.csidiomas.ua.es/

Cursos de valencià. Consell de la Joventut d'Alacant. Tel. 965149698; http://www.cjalacant.net

Curs Photoshop i tractament digital de la imatge II. Consell de la Joventut d’Alacant. Tel. 965149698

, http://www.cjalacant.org

Curs de japones dirigit a xiquets japonesos (Associació Japonesa d'Alacant)..

Curs de llengua romanesa (Associació Aripi).

 

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de les sales només per a aquells actes que no necessiten inscripció prèvia. Es necessitarà inscripció prèvia en els cicles de conferències que tinguen certificació de l'ICE o justificant d'assistència, i en ells es donarà prioritat als inscrits.

 

A partir d'ara els formularis per a les inscripcions es poden trobar en la pàgina Web:

http://web.ua.es/sedealicante/.

Tel 965145333. Av. Ramón y Cajal, 4, Alacant.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464